Dvůr Králové n. L. – Vrchlabí 1:3 (kon.) | Nová Paka – Děčín 1:5 (kon.) | Mostečtí Lvi – Řisuty 11:0 (kon.)
Jablonec n/N – Trutnov 3:0 (kon.) | SHK Hodonín – Žďár n/S 4:3 (po pr.) | Nový Jičín – Šumperk 1:4 (kon.)
Kopřivnice – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Příbram – China Golden Dragon 11:1 (kon.) | Mor. Budějovice – Havlíčkův Brod 1:3 (kon.)
konec
BK Nová Paka
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
HC Děčín
Středa 18.09.2019, 18:00 • Zimní stadion, Nová Paka • 2. liga skupina Sever (ČR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:17:39)
     
    Je dobojováno. Děčínští na ledě nováčka z Nové Paky vítězí 5:1, připisují další tři body do tabulky a zatím tak mají plný počet bodů. S devíti body tak stále vedou tabulku ve skupině Sever. Domácí měli několik velkých šancí snížit svůj nepříznivý stav, ale nakonec se jim to nepovedlo a zůstali tak bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Aleš Půlpán se ještě snažil prostřelit Lavingera, ten však kotouč chytil do své lapačky a znovu tak ještě má zápis do brankářských statistik.
     
    59:28
    Bezděkovu střelu od modré čáry v pohodě pokryl Lukáš Lavinger, jenž měl dost času a prostoru na to, aby kotouč dostal do své moci. V samotném závěru zápasu si tak ještě připisuje úspěšný zákrok.
     
    58:54
    Domácí ještě získávají výhodu přesilové hry a mohou tak alespoň zkorigovat skóre. Moc času jim už ale nezbývá a hosté tak už o svůj další tříbodový zisk nepřijdou.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Sýkora – 2 min., podrážení).
     
    58:17
    Nová Paka je v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:00
    Ve vlastním oslabení se domácí málem dostali do šance, ale nakonec po špatném zpracování kotouče k ohrožení Lavingera nedošlo.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Jaroslav Uchin – 2 min., sekání).
     
    55:07
    Děčín právě vstřelil branku!
    Po předchozí nepřesné akci Damaška se povedla právě tomuto hráči pěkná přihrávka na MICHALA OLIVERIUSE, který ji dokázal přetavit v pátý děčínský gól. Svůj pokus zavěsil do horní části soupeřovy branky – 1:5. Asistence: Ondřej Damašek.
     
    55:00
    Ondřej Damašek se dostal před Vacka, snažil se ho zblízka prostřelit, ale domácí gólman ho dokázal vychytat.
     
    54:40
    Domácí ještě dostali šanci snížit své tříbrankové manko, hráli přesilovou hru, avšak nedokázali se v ní prosadit. Medvědi jsou tedy v plném počtu.
     
    52:40
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vojtěch Tůma – 2 min., držení).
     
    51:25
    Hezké gesto fair-play v podání Patrika Zicha! Čároví sudí odpískali zakázané uvolnění Nové Pace. Ovšem obránce Děčína poté rozhodčím sdělil, že kotouč tečoval a ti na základě toho icing odvolali. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    51:16
    Další domácí střelu vyslal Mahdal, ale Zicho, který je dnes v obraně hodně vidět, připsal další zákrok a dostal kotouč do ochranné sítě.
     
    50:30
    Zdeněk Petráš se ocitl tváří v tvář Vackovi, dokonce už ho překonal, nakonec ale kotouč jen prosvištěl brankovištěm a skončil vedle.
     
    49:40
    Tomáš Faigl pálil na Vackovu branku, tu ale domácí brankář chytil a následně pak v jeho bráně skončil děčínský útočník, jenž ztratil rovnováhu.
     
    48:30
    Další snaha Nové Paky o snížení stavu. Domácí se hnali do útoku, ale vystřelit jim nedovolil Patrik Zicho, který obranným zákrokem poslal puk do hlediště.
     
    47:20
    Zdeněk Petráš hledal osamoceného Pavla Zajana, ale Mlčoch se stihl vrátit zpět do obrany a nepustil tak hostujícího hráče do přesného zakončení.
     
    45:13
    Vacek nerozehrál dobře puk u své branky, ten se odrazil k Ondřeji Damaškovi, jenž ale nedokázal dostat kotouč za jeho záda.
     
    44:01
    Tomáš Půlpán se natlačil před Lavingera, ten ale společně s Erikem Marešem celou situaci zvládl a domácímu hráči oba nedovolili skórovat.
     
    43:13
    Další zámek před brankou hostů, Novopačtí mají snahu snížit své tříbrankové manko, aby se mohli vrátit zpět do zápasu. Ale Děčínští jsou zatím proti.
     
    42:13
    Tibor Hric pálil na hostující klec, trefil ale jen hruď brankáře Lukáše Lavingera, který poté puk zkrotil a dostal pod kontrolu.
     
    41:54
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    41:45
    Kaltenböck napadl rozehrávku domácích a dostal puk na svoji hůl. Poté ho poslal na Pavla Zajana, který se však ve vlastním oslabení neprosadil.
     
    40:50
    Domácí hráči dohrávají svou přesilovou hru a nyní se snažili tuto využít, ale hosté byli proti a vyhodili puk až před domácí branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm se dostali domácí na kontaktní branku, avšak Děčín dalšími dvěma góly dostal na své hokejky slibný náskok. V závěru třetiny ale měli domácí hráči veliký tlak, který hosté dokázali ustát. Čeká nás tak ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:45.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Chovanec – 2 min., podrážení).
     
    39:30
    Michal Nevyhoštěný si sjel k Lavingerovi, ale před jeho brankou poslal svou střelu jen mimo tři tyče.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:32
    V krátkém sledu po sobě další obrovská šance Nové Paky. Mahdalovi nechybělo mnoho a slavil by gól v děčínské síti. Proti však byla horní tyč Lavingerovy branky!
     
    38:17
    Další velká šance Nové Paky. František Hnik se dostal do šance před děčínským brankářem, ale Lavinger pohotovým zákrokem jeho pokus zneškodnil.
     
    36:30
    Lukáš Lavinger nyní trochu zaváhal v rozehrávce a kotouč se dostal k Aleši Půlpánovi. Tomu ale puk stačil vypíchnout Erik Mareš a domácí útočník se ke střele vůbec nedostal. Pokud by tomu bylo jinak, zřejmě by branku Děčína ohrozil!
     
    36:00
    Aleš Půlpán vyslal štiplavou střelu na Lukáše Lavingera, ten se ale znovu zaskvěl dalším zákrokem a kotouč končí v ochranné síti.
     
    34:50
    Nepřehledná situace u děčínské klece. Lavinger ale celou situaci vyřešil přikrytím kotouče pod svoji lapačku a hra je přerušena.
     
    33:11
    Domácí se dostávali do útočné akce, ze které nebylo nic. Puk nakonec pak skončil pouze v hledišti.
     
    32:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo a hosté svou přesilovou hru využívají a jdou do tříbrankového trháku. TOMÁŠ FAIGL nechal roztáhnout betony Denise Vacka a poté mu mezi ně poslal kotouč – 1:4. S touto akcí nemohl domácí brankář nic dělat – 1:4. Asistence: Michal Oliverius.
     
    32:00
    Děčín má před domácí brankou velký tlak, ale znovu šikovný Vacek zastavil další střelu. Ve svém brankovišti se roztáhl jak dlouhý tak široký a pomotal tak hostům hlavy.
     
    31:51
    Patrik Zicho se na modré čáře napřáhl k tvrdé ráně, skvělý zákrok však předvedl domácí brankáře Denis Vacek a dělovku Zicha zneškodnil.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (David Malík – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    31:08
    Domácí přežili to nejhorší a dvojnásobnou přesilovku Děčína ubránili. Nyní jsou už v plném počtu.
     
    30:59
    Damašek našel Zajana před Vackem, ten ale dalším zákrokem zneškodnil děčínský pokus a opět podržel Novou Paku.
     
    30:00
    V polovině zápasu se domácí zatím velmi dobře brání v dvojnásobné početní nevýhodě a vyhazují puky do bezpečí. Medvědi tak ještě nenašli recept, jak ještě pojistit své vedení.
     
    29:08
    Dva hráči Nové Paky současně vyloučeni na dvě minuty a Děčín bude hrát přesilovku pět na tři celé dvě minuty! Pokud tedy nevsítí branku.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Jaroslav Uchin – 2 min., faul kolenem).
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Tomáš Müller – 2 min., podrážení).
     
    28:16
    Tomáš Půlpán vyslal pokus na Lukáše Lavingera, ten si zapsal další zákrok a dostal kotouč do rohu obranného pásma. Medvědi ho získali na svou stranu a jdou znovu do akce.
     
    27:51
    Následně pak se do slibně se rozvíjející akce dostali Medvědi. V jejich rozletu je však zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    27:34
    Lukáš Lavinger se zaskvěl dalším zákrokem, když chytil nebezpečnou střelu Viktora Martínka! Udržel tak odstup od svého soupeře.
     
    26:00
    Nevyhoštěný se dostal do těsné blízkosti Lukáše Lavingera, hostující brankář ale nemusel vůbec zasahovat, neboť střela prvně jmenovaného šla mimo tři tyče.
     
    25:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Sýkora – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Tomáš Müller – 2 min.).
     
    24:40
    Zdeněk Petráš přijal přihrávku od Ondřeje Damaška, ale ke střele se nakonec vůbec nedostal. Obrana Nové Paky mu puk vypíchla a dostala do bezpečí.
     
    22:24
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování se Děčínští hnali do útočné akce a Medvědi si berou zpět dvoubrankový náskok. Ondřej Sýkora našel ideálně postaveného VOJTĚCHA TŮMU, který první brankou v sezóně a i v děčínském dresu dává klid na hokejky svých spoluhráčů – 1:3. Asistence: Ondřej Sýkora a Zdeněk Petráš.
     
    22:04
    Nová Paka vstřelila branku!
    Také domácí hráči využívají přesilovou hru. Ke střele před brankou Lavingera se dostal MAREK MLČOCH a následně ho překonal. Bere mu tak čisté konto a domácí tým dostává zpět do zápasu a na dostřel jediné branky – 1:2. Asistence: Michal Nevyhoštěný a Viktor Martínek.
     
    21:49
    Šance Děčína ve vlastním oslabení. Michal Oliverius se řítil sám na Denise Vacka, proti jeho střele však domácí brankář zakročil pravým betonem a připsal si další přesný zákrok. Vacek stále drží svůj tým.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Tomáš Faigl – 2 min., sekání).
     
    21:00
    Nyní se do akce dostali domácí hráči, kteří vyslali tvrdou ránu směrem před Lavingera. Obětavě do střely šel Erik Mareš, jenž byl poté mírně otřesen, ale vypadá to, že je v pořádku.
     
    20:20
    Děčín začal druhou třetinu aktivně a hned se dostal před Denise Vacka. Nahozený kotouč ale domácí brankář v pohodě dostal pod kontrolu a nenechal se děčínským hráčem nijak rozhodit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí. V ní se už v páté minutě měnilo skóre, a sice na hostující straně. Ondřej Sýkora překonal domácího brankáře a Medvědi měli jednobrankový náskok. V závěru pak měli Děčínští k dispozici přesilovou hru pět na tři, tu sice nevyužili, ale tu pět na čtyři už ano. Daniel Volráb ve skrumáži před Vackem poslal puk za jeho záda a dal svému týmu vyšší náskok. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi sice dvojnásobnou přesilovku nevyužili, ale tu klasickou pak už ano. Před novopackou brankou došlo ke skrumáži, ve které se nejlépe zorientoval DANIEL VOLRÁB, jenž dostal kotouč za záda Denise Vacka – 0:2. V závěru první části hry tak jdou hosté do dvoubrankového náskoku. Asistence: Michal Oliverius a Ondřej Sýkora.
     
    18:03
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Lukáš Bezděk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:03
    Medvědi budou hrát necelou minutu přesilovku pět na tři.
     
    17:31
    Sebastian Dörner vyslal střelu na Denise Vacka, tu ještě těsně před domácím brankářem tečoval Ondřej Damašek, ale jeho šanci pokryl Vacek.
     
    17:11
    Početní výhoda také pro Děčín. Ten se bude snažit v přesile navýšit své těsné vedení.
     
    17:11
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (František Hnik – 2 min., hákování).
     
    16:20
    Tomáš Půlpán hledal svou přihrávkou v prostoru mezi kruhy Tomáše Müllera, tomu ale kotouč nesedl a poté se nedostal ke střele na děčínskou branku.
     
    15:15
    Další spolupráce Oliveriuse s Faiglem. Druhý jmenovaný pak celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Ondřeje Damaška, jenž ale netrefil odkrytou Vackovu branku!
     
    13:30
    Další samostatný únik se mohl zrodit na straně Děčína. Fojt uvolnil Pavla Zajana, ale ten špatně zpracoval kotouč a nakonec z toho nic nebylo.
     
    12:29
    Faigl našel svou přihrávkou kapitána Děčína Michala Oliveriuse, ten si sjel od modré čáry blíže Vackově brance. Jeho pohotovou střelu však domácí brankář šikovně pokryl.
     
    11:44
    Je to tak, Děčín je už v plném počtu.
     
    11:28
    Puk bude daleko od děčínské klece. Domácí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před jejich branku. Tohle oslabení už Medvědi zřejmě zvládnou.
     
    11:00
    Hosté se velmi dobře brání a nepouštějí Novou Paku k žádné střele. Lavinger tak byl v tomto oslabení zatím bez práce.
     
    09:53
    Zajan je na ledové ploše a Medvědi jsou ve čtyřech hráčích.
     
    09:44
    Děčínští nyní budou čelit krátké přesilovce domácích v poměru pět na tři. Chovanec podrazil domácího hráče a už sedí vedle Zajana na trestné lavici.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Chovanec – 2 min., podrážení).
     
    09:20
    Domácí celek zamkl svého soupeře v jeho pásmu a kombinuje. Novopačtí se tak snaží o vyrovnání, hosté z Děčína jsou ale zatím proti.
     
    08:00
    Ihned po buly v pásmu Děčína se puku zmocnili Medvědi a okamžitě ho poslali až před domácí klec. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    07:53
    Domácí celek si jako první zahraje početní výhodu při vyloučení Pavla Zajana. Ten se provinil napadením soupeře.
     
    07:53
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., napadení).
     
    06:30
    Z mezikruží střílel na druhé straně také Tomáš Faigl, ale i proti děčínskému útočníkovi vytáhl dobrý zákrok Denis Vacek.
     
    05:40
    O chvilku později vyslal z prostoru mezi kruhy tvrdou ránu Viktor Martínek, Lukáš Lavinger ale proti němu vytasil přesný zákrok a podržel svůj tým.
     
    04:55
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Hned po velké domácí šanci šli do útoku hosté a jejich akce končí úvodní brankou zápasu. Zdeněk Petráš vybojoval kotouč u mantinelu a odtud poslal přesný pas na ONDŘEJE SÝKORU, jenž zblízka překonal Vacka – 0:1. Asistence: Zdeněk Petráš a Vojtěch Tůma.
     
    04:10
    Obrovská šance Nové Paky! Jakub Planý se dostal do samostatného úniku a ocitl se tváří v tvář před Lukášem Lavingerem. Jeho střela ale zamířila jen nad jeho branku.
     
    03:37
    Nyní už o sobě dali vědět také domácí hokejisté. Michal Nevyhoštěný vyslal pokus na Lavingera, kterého ale nakonec mezi betony nepřekonal. Děčínský brankář je včas sklapl.
     
    02:10
    Hosté jsou aktivní a znovu se dostali do akce. Zdeněk Petráš poslal kotouč Pavlu Zajanovi. Druhý jmenovaný pak vyslal další pokus na Vacka. Puk však zachytila obrana Nové Paky a pomohla tak svému brankáři.
     
    01:00
    Ondřej Damašek nahodil puk o mantinel, ten dostal zpět na svoji hůl a poté zkusil svou pohotovou střelou překvapit Denise Vacka. Ten byl ale mezi třemi tyčemi připraven.
     
    00:10
    Medvědi vyhráli úvodní vhazování a okamžitě poté se dostali do útočné akce. Avšak domácí obrana je o puk připravila a rychle spěchá na opačnou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše a utkání mezi Novou Pakou a Děčínem bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Nová Paka: Vacek (Mahdal) – Müller, Mlčoch, Malík, Svoboda, Abraham (C), Bezděk, Suvorov – Uchin, Hašek, Kloutvor – Půlpán A. (A), Hnik, Martínek – Nevyhoštěný (A), Hric, Půlpán T. – Planý

    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Ineman – Fojt, Oliverius (C), Zajan (A) – Petráš, Sýkora, Dörner – Volráb (A), Damašek

    Rozhodčí: Zavřel – Kettner, Axman.
     
    HC Děčín

    Stejně jako už zmíněný nový tým v letošním ročníku II. NHL, i Medvědi, jakožto jeho stálice, začali dobře. V prvním utkání nové sezóny si hned připsali tři body na venkovní půdě, kde sestřelili Bílinu poměrem 5:1. Tehdy se na ní podílel hattrickem Zdeněk Petráš, jenž pak přidal ještě jednu branku. V sobotu už poprvé hráli před svými diváky, když přivítali celek ze Dvora Králové. S ním sice prohrávali, ale nakonec utkání otočili ve svůj prospěch a zvítězili 6:4. S plným počtem šesti bodů jsou tak zatím na prvním místě tabulky. Dnes tak oba týmy čeká tuhý boj o další druholigové body a čeká nás i zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Zdeněk Petráš – 5 bodů (4+1)
    Ondřej Sýkora – 4 body (2+2)
    Michal Oliverius – 3 body (2+1)
     
    BK Nová Paka

    Letošní nováček ve druhé hokejové lize, BK Nová Paka, má za sebou velmi úspěšný start do třetí nejvyšší soutěže. Tým před sezónou posílili bratři Půlpánové, Aleš a Tomáš. Oba předtím působili ve Vrchlabí. Novou Paku ale trénuje jejich otec, a tak se vydali za ním. A zatím mohou být určitě spokojeni. Jsou totiž s pěti body na druhém místě, na první Děčín ztrácejí jeden bod. V prvním duelu v této soutěži sehráli hned derby s Trutnovem a byli úspěšní, když vyhráli 3:2. Poté přišel první venkovní duel a ve Slaném, kde mají své působiště Buldoci z Řisut, brali dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech. I dnes by rádi bodovali, proti prvnímu Děčínu se budou chtít vytáhnout a obrat ho poprvé o nějaký ten bod.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Půlpán – 3 body (0+3)
    Aleš Půlpán – 2 body (2+0)
    Michal Nevyhoštěný – 2 body (1+1)
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga má dnes na programu své třetí kolo a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy BK Nová Paka a HC Děčín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Mlčoch (Nevyhoštěný, Martínek) – 5. Sýkora (Petráš, Tůma), 20. Volráb (Oliverius, Sýkora), 23. Tůma (Sýkora, Petráš), 33. Faigl (Oliverius), 56. Oliverius (Damašek)


    BK Nová Paka: Vacek (Mahdal) – Müller, Mlčoch, Malík, Svoboda, Abraham (C), Bezděk, Suvorov – Uchin, Hašek, Kloutvor – Půlpán A. (A), Hnik, Martínek – Nevyhoštěný (A), Hric, Půlpán T. – Planý
    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Ineman – Fojt, Oliverius (C), Zajan (A) – Petráš, Sýkora, Dörner – Volráb (A), Damašek

    Rozhodčí: Zavřel – Kettner, Axman

    Diváci: 254
    thejrc.org