Přerov – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 9:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 5:7 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 0:6 (kon.) | Č. Budějovice – Tábor 2:1 (po pr.) | Vítkovice – HK MD Šumperk 2:3 (po pr.)
Plzeň – Kobra 14:2 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Sparta – Chomutov 2:5 (kon.)
Třinec – Zlín 2:10 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:5 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 9:1 (kon.)
Havířov – Poruba 3:1 (kon.) | Olomouc – Vsetín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:5 (1:0, 0:4, 1:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 19.09.2019, 17:15 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Krásný čtvrteční večer z Bubeneče! Malá sportovní hala dnes bude dějištěm bitvy mezi dvěma tabulkovými sousedy – dorost Sparty bude hostit Chomutov.

    Oba výběry mají po prvních dvou kolech na svých kontech jednu výhru a jednu porážku, kterou oběma celkům shodou okolností uštědřila Plzeň – Spartu porazila 6:2 a Severočechy rozstřílela 7:0. Vítězství pak dnešní soupeři slavili v bitvách s papírově slabšími soupeři. Zatímco domácí uspěli 2:1 v malém derby proti Hvězdě, Piráti si tři body odvezli z ledu Třemošné.

    Co se kanadského bodování týče, tomu hostujícímu se čtyřmi zásahy na kontě jasně kraluje Tadeáš Svoboda (4+0). Na Spartě se pak o první místo dělí Oto Theimer (2+0) a František David (0+2).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Döring, Pöschl (A), Frollo, Poch, Perný, Rykl, Rusín – Pavlák, Svoboda (C), Spudich, Čech, Kulich (A), Ekrt, Koblížek, Šugár, Vostiňák, Šilar.

    Rozhodčí: Battěk – Klouček, Svobodová.
     
    Rozbruslení skončilo, za pár desítek sekund začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    S mírným zpožděním jdeme na věc, jako první se po vyhraném buly dopředu probojoval Chomutov. Domácí ho ale rychle zatlačili zpět za modrou.
     
    01:12
    V rohu za Malantem se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si pryž nakonec odveze na své holi.
     
    02:05
    Mácha u mantinelu sestřelil Frolla, Piráti jsou ovšem stále usazeni v útočném pásmu a snaží se co nejrychleji překonat Krbečka. Ten musí být ve střehu.
     
    03:25
    Josef Broš si zpracoval přihrávku, najel za soupeřovu klec a chtěl pryž nabídnout jednomu spoluhráči před brankou, který ji ovšem nezvládl zachytit.
     
    03:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané prudký výpad přetavují v úvodní branku duelu, a už ve čtvrté minutě tak odskakují do vedení! Bleskově do útočného pásma projel DAVID STRAKA a následně překonal bezmocného Malanta střelou k tyči – 1:0! Bez asistence.
     
    04:58
    Chomutov se poprvé od obdržení gólu usadil před Krbečkem a kuje pikle. Domácí je Severočechy snaží co nejdříve vyštípat ven z útočného pásma.
     
    05:49
    Svoboda rozehrál kotouč dopředu, místo spoluhráče si jej ale na svou hůl v domácím pásmu vzal Filip Ducháč. Sparťané míří dopředu, uvidíme, co vymyslí.
     
    06:46
    Malant si na své konto připsal další úspěšný zákrok, hra pokračuje dál. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, ani jeden tým teď nemá převahu.
     
    07:34
    David Senčák chtěl zakončit z mezikruží, dotěrný protihráč mu ale nedovolil pořádně vypálit. Malant tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    08:17
    Atmosféra houstne, u sparťanské střídačky jsme viděli první menší potyčku utkání. Bude se vylučovat, zřejmě uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    08:17
    Je to tak, dvě minuty se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Za hrubost dostávají menší tresty Filip Ducháč (SPA) a Lukáš Koblížek (CHM).
     
    09:30
    Po zakázaném uvolnění Sparty se bude vhazovat po pravici zatím stoprocentního Jakuba Krbečka. Máme za sebou téměř polovinu prvního dějství.
     
    10:18
    Malant se rozhodl před najíždějícími protihráči raději schovat kotouč pod rukavici, opět se přerušuje. Po hvizdu byla za brankou k vidění další strkanice.
     
    11:20
    Chomutov je častěji na kotouči, momentálně se mu ale nedaří se protlačit ven z vlastního obranného pásma. Sparťané nepouští soupeře od mantinelu.
     
    12:23
    Svěřenci Petra Jíry se poprvé v utkání vyzkouší hru v početní výhodě, na trestnou lavici za nedovolené bránění na dvě minuty odjíždí Jan Ludvík (SPA).
     
    13:02
    Severočeská přesilovka předčasně končí, nikoliv však kvůli vstřelenému gólu. Piráti dostávají trest za příliš mnoho hráčů, jenž odpyká Ondřej Čech (CHM).
     
    13:46
    V prostoru mezi kruhy a modrou čárou se uvolnil Ducháč, jehož zakončení trefilo Malanta do hrudníku. Puk se pak odrazil přímo do gólmanovy rukavice.
     
    14:25
    Ludvík vyrazil z trestné lavice rovnou na střídačku, začíná krátká přesilovka Sparty. Pražané se už rozestavují kolem svatyně Lukáše Malanta.
     
    15:18
    Čech už je sice na ledě, hokejisté Sparty jsou ovšem stále pevně usazeni před Malantem a kombinují. Obrana Chomutova se je snaží co nejrychleji odzbrojit.
     
    15:58
    Další vyloučení, tentokrát si zchladit hlavu na lavici hanby jede zase jeden z domácích borců. David Straka (SPA) míří ven za nedovolené bránění.
     
    16:46
    Malant zastavil vyhození kotouč za svou svatyní a přenechal jej Pöschlovi, který po krátkém váhání zamířil dopředu. Piráti se usazují před domácí klecí.
     
    17:51
    Čech prorazil do útočného pásma, takřka okamžitě po přejetí modré se na něj ovšem pověsil Ducháč. Ten jej následně v průběhu několika sekund odzbrojil.
     
    18:45
    Do konce prvního dějství zbývá už jen něco málo přes minutu, hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý. Sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    19:22
    Dominik Perný (CHM) na trestné lavici vzteky třísknul hokejkou o zem, obránce Chomutova je v závěru první dvacetiminutovky vyloučen za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:02.
     
    První perioda je za námi, domácí sparťané odchází do kabiny s jednobrankovým náskokem. Ten jim už ve čtvrté minutě přesnou střelou k tyči zařídil David Straka. Po většinu dějství jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, přičemž místy měli na ledě mírnou převahu Piráti. Povede se jim ve druhé třetině zdramatizovat průběh duelu, nebo Sparta na svou trefu naváže?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Druhá perioda budiž zahájena, Sparta do ní vstupuje v početní převaze. Zatím se jí ale nedaří pořádně probojovat před Malantovu svatyni.
     
    21:30
    Perný byl vysvobozen, Chomutov si s oslabením poradil parádně. Hra se nyní přesouvá před Krbečka, hosté chtějí co nejrychleji srovnat stav duelu.
     
    21:39
    Jedno oslabení před chvilkou skončilo, další zase teď začíná – na trestnou lavici si tentokrát za držení odebírá Adam Frollo (CHM). Přesilovka pro Spartu.
     
    22:46
    Severočeši výborně brání, Stránského svěřenci budou muset na hrách v početní výhodě ještě zapracovat. Dosud na Malanta nevypálili ani jednu ránu.
     
    23:41
    Chomutovský gólman po úspěšném zákroku preventivně podržel kotouč ve své rukavici, hra je přerušena. Po pauze se bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    24:08
    Tomovovu střelu z modré někdo tečoval, bohužel pro domácí se ale pryž odrazila mimo tři tyče chomutovské branky. Sparťané se drží v útoku.
     
    24:28
    Tomov to zkusil podruhé, tentokrát z levého kruhu pro vhazování a na přímo. Jeho rána se od hrudníku připraveného maskovaného Piráta odrazila před klec.
     
    24:50
    Na druhém konci ledové plochy teď zahrozil zase Rykl, jehož zakončení Krbeček bez problémů vyrazil. Oba gólmani dnes odvádí skvělou práci.
     
    25:47
    Skromné publikum v mrazivé Malé sportovní hale se rozhodně nenudí, k vidění je nyní jedna rána za druhou. Malant si teď musel poradit se zakončením zblízka.
     
    26:55
    Hokejisté Sparty se nějakou dobu drželi před Malantem, výborná chomutovská obrana jim ale nedovolila pořádně ohrozit pirátskou svatyni.
     
    27:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno, v osmadvacáté minutě tak začínáme zase od začátku! První kotouč do sparťanské sítě z bezprostřední blízkosti brankoviště propasoval ONDŘEJ ČECH – 1:1! Asistence: Jiří Kulich.
     
    28:10
    Krbeček po úspěšném zákroku raději přerušil hru, Chomutov má na ledě momentálně mírnou převahu. Buly proběhne po brankářově levici.
     
    28:53
    Josef Rykl to zkusil z modré čáry, maskovaný strážce sparťanské klece byl připravený i tentokrát. Hra tedy pokračuje za vyrovnaného stavu, stále platí 1:1.
     
    29:59
    Hra se nyní po dlouhé době přesunula do chomutovské části ledové plochy, defenzíva Severočechů je ale nekompromisní a nepouští soupeře do zakončení.
     
    31:27
    Jeden z domácích slabší střelou z kruhu rozezvonil chomutovskou svatyni, trefil totiž vnější stranu pravé tyče. Pražané stále bojují o útočné pásmo.
     
    32:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov jde poprvé v utkání do vedení, ONDŘEJ ČECH přetavuje rychlý protiútok ve svou druhou branku v dnešním duelu! Útočník pirátského dorostu si tak zadělal na hattrick. Asistence: Adam Frollo.
     
    33:12
    Jan Ludvík nahodil z modré čáry kotouč za severočeskou svatyni, kde se k němu jako první dostal jeden z hostujících borců. Atak Sparty tak rychle skončil.
     
    34:31
    Jan Ekrt se vysmekl domácí obraně a vyjel k brankovišti. Z pravé strany poslal na Krbečka slabší střelu, kterou domácí brankář vykryl hrudníkem.
     
    35:15
    Do skvělé šance se dostal Broš, který ale ani nadvakrát nezvládl překonat výborného Malanta! Velká škoda pro domácí, mohlo být vyrovnáno!
     
    36:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    ONDŘEJ ČECH uzavírá svůj hattrick, Chomutov tři minuty před koncem prostřední periody vede už o dvě branky! Pirátský útočník byl úplně sám před domácí klecí a po převzetí Svobodovy krátké přihrávky neomylně zakončil mezi betony. Asistence: Tadeáš Svoboda, Martin Pöschl.
     
    37:56
    Sparťané se po dalším inkasovaném gólu pokusili rychle snížit, výborná chomutovská defenzíva je ale vůbec nepustila ke střele. Skvělá práce z dílny Pirátů.
     
    38:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tohle je pro Spartu naprosto horrorová třetina, svěřenci Dareka Stránského inkasují už po čtvrté! Tentokrát se na střeleckou listinu zapsal FILIP DÖRING, díky jehož trefě Severočeši odskakují do pohodlného tříbrankového náskoku – 1:4! Asistence: Jiří Kulich, Ondřej Čech.
     
    39:34
    Třetina se dohrává před Malantem, domácí drží kotouč u mantinelu a nechtějí se ho vzdát. Chomutovští se je snaží co nejrychleji odzbrojit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Severočeši ve druhé třetině vzali utkání do svých rukou a úplně otočili jeho průběh. Hattrickem se blýskl Ondřej Čech, na jehož zásahy ještě minutu a půl před sirénou navázal Filip Döring. Sparťané tak před závěrečným dějstvím na domácím ledě prohrávají o tři branky a budou se muset pořádně vzpamatovat, pokud chtějí dnešní duel ještě aspoň zdramatizovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Třetí dějství zahajujeme icingem, kterého se dopustili hokejisté Sparty. Po krátké pauze se tak bude vhazovat před svatyní Jakuba Krbečka.
     
    41:05
    Další zakázané uvolnění, tentokrát je proviněným celkem Chomutov. Hra se v úvodu poslední části duelu přelévá z jednoho konce ledu na druhý.
     
    42:14
    Jakub Zembol si rychle zpracoval přihrávku a dostal se do naprosto ideální šance, čárový sudí jej ale nachytal v ofsajdu – hra je opět na chvilku přerušena.
     
    43:16
    Jeden z domácích chtěl poslat krátkou přihrávku Zembolovi do středního pásma, tentokrát na ní útočník ovšem nedosáhl a kotouč dojel až za pirátskou klec.
     
    Dnešní utkání sleduje 46 diváků.
     
    43:47
    Nino Tomov zkusil štěstí z levého kruhu pro vhazování, střelou ale trefil jen stínícího spoluhráče před Malantem. Ten tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    45:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí ve třetí třetině ožili a svou aktivitu na začátku šestačtyřicáté minuty přetavují ve druhý gól! Tentokrát se pod sparťanskou trefu podepisuje JAKUB ČERVENKA, který teď svým spoluhráčům vykřesal jiskru naděje – 2:4! Asistence: Adam Mácha.
     
    46:10
    Pražané jsou jako přikování v útočném pásmu, nehodlají skládat zbraně a snaží se za Malanta co možná nejrychleji poslat další kotouč. Podaří se jim to?
     
    46:56
    Závar před hostující klecí přerušil hvizd hlavního rozhodčího, bude se vylučovat. Za podrážení míří na trestnou lavici obránce Josef Rykl (CHM).
     
    47:41
    Na konci krátké domácí kombinace stál kapitán Andrej Adamec, jehož zakončení od modré zaplulo do výstroje připraveného chomutovského brankáře.
     
    48:14
    Adamec na sebe opět upoutal pozornost, tentokrát to zkusil trochu jinak. Za Malanta se pokusil puk dopravit z hranice brankoviště, opět ovšem bezúspěšně.
     
    49:30
    Koblížka na modré čáře odzbrojil Horáček, jenž se následně okamžitě vypravil dopředu. Zakončením z pravé strany Malanta nijak nepřekvapil.
     
    49:53
    A právě Petra Horáčka (SPA) teď na ledě nějakou dobu neuvidíme. Domácí bek byl totiž hlavním sudím vykázán na trestnou lavici, provinil se podrážením.
     
    50:51
    Ve vlastním oslabení se před brankoviště probojoval Broš, výborný maskovaný Pirát v hostující svatyni byl ale připraven zasáhnout!
     
    52:09
    Sledujeme fyzickou hru, tvrdých zákroků na ledě přibývá. Ani jeden celek protihráče nešetří, v této fázi hry už jde pochopitelně o hodně.
     
    53:05
    Tohle nevidíme rádi. Jan Vostiňák po souboji v rohu dlouho ležel na ledě, nakonec kluziště opouští za pomoci dvou spoluhráčů. Snad bude v pořádku.
     
    54:03
    Andrej Adamec chtěl Malanta překvapit prudkou ranou z modré čáry, pro svůj tým se však obětoval Lukáš Koblížek a dělovku zblokoval vlastním tělem.
     
    54:27
    Situace se pro hosty komplikuje, Piráti špatně vystřídali a budou za to pykat. Trest za příliš mnoho hráčů za hráčskou lavici odpyká Jan Vostiňák (CHO).
     
    55:53
    Domácí kombinují v útočném pásmu, stále se jim ale nedaří dostat do lepší střelecké pozice. Piráti odvádí skvělou práci, oslabení skončí za pár sekund.
     
    56:56
    Filip Ducháč nahodil kotouč směrem na soupeřovu klec, letící pryž chomutovskou svatyni minula jen o pár milimetrů. Naděje Sparty vyhasínají.
     
    57:52
    Tohle už pro domácí vůbec nevypadá dobře. Nino Tomov (SPA) v klíčové pasáži utkání oslabuje svůj celek, bek Sparty je na dvě minuty vyloučen za hákování.
     
    58:34
    Svoboda projel domácí obranou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti svatyně poslal pryž přímo do nastavené lapačky připraveného Krbečka.
     
    59:26
    Poslední sekundy utkání se dohrávají před Krbečkovou svatyní, Chomutov se drží u kotouče a nepouští k němu soupeře. Dovolím si říct, že je rozhodnuto.
     
    59:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    V Malé sportovní hale je hotovo, tři body z dnešního duelu poputují do Chomutova! Přesilovku v pátý zásah Pirátů přetavil JIŘÍ KULICH, čímž hostům pojistil jejich výhru. Asistence: Jan Ekrt.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Severočechům se výlet do hlavního města vyplatil, svěřenci Petra Jíry dnes na ledě holešovické haly předvedli solidní výkon a po výhře 5:2 si připisují tři body do tabulky! Oproti tomu sparťanům se dnešní duel vůbec nepovedl.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:27:01)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Straka, 46. Červenka (Mácha) – 28. Čech (Kulich), 33. Čech (Frollo), 37. Čech (Svoboda, Pöschl), 39. Döring (Kulich, Čech), 60. Kulich (Ekrt)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Döring, Pöschl (A), Frollo, Poch, Perný, Rykl, Rusín – Pavlák, Svoboda (C), Spudich, Čech, Kulich (A), Ekrt, Koblížek, Šugár, Vostiňák, Šilar.

    Rozhodčí: Battěk – Klouček, Svobodová.

    Diváci: 46
    thejrc.org