Jekatěrinburg – Kunlun 5:4 (po pr.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.) | Ufa – Omsk 2:5 (kon.)
CSKA Moskva – Vladivostok 4:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.) | Kazaň – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Soči – N.Novgorod 5:4 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 19.09.2019, 18:30 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo utkání mezi Kazaní a Nižněkamskem, v němž domácí potvrdili roli favorita, soupeře porazili 4:1. Do vedení se svěřenci kouče Kvartalnova dostali v 11. minutě, kdy se pod ruku trefil gólmanovi Mikael Wikstrand. O tři minuty později bylo v táboře domácích ještě veseleji, to když se trefil další bek Kamil Fazylzjanov. Hosté se však nevzdali a ve druhé třetině snížili zásluhou Marata Chairullina. Klíčový okamžik přišel v 55. minutě, kdy čtyřminutový trest Rjasenského potrestal brankou Justin Azevedo. Stejný hráč se ještě trefil do prázdné klece, čímž dal výsledku konečnou podobu. Kazaň se díky vítězství posunula na čtvrtou příčku Východní konference, Nižněkamsk spadl na místo osmé.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:55:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kamil Fazylzjanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:19
    Odmodré čáry vypálil do přehuštěného prostoru obránce Stěpan Zacharčuk. Dělová rána se odrazilaod pravé tyče zpátky do hry!
     
    58:54
    Přesto to trenér Bucajev ještě zkouší, gólman Alexandr Šaryčenkov znovu pádí na střídačku!
     
    58:24
    Zápas už se pouze dohrává. Nižněkamsk sice pokračuje ve své přesilovce, avšak o vítězi už je rozhodnuto.
     
    57:57
    Kazaň vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Po buly se puk odrazil na hůl JUSTINA AZEVEDA, který z vlastního obranného pásma dokázal trefit prázdnou svatyni soupeře. Asistence: Patrice Cormier.
     
    57:52
    To je velká chyba. V útočné třetině se podrážení dopustil Arťom Valejev. Daroval tím soupeři početní převahu a šanci ještě něco udělat s nepříznivým výsledkem.
     
    57:37
    Neftěchimik se snaží propracovat do útočného pásma, aby mohl případně odvolat gólmana, to se však zatím nedaří.
     
    57:09
    Po vyhraném buly Tkačova vypálil Daniil Žuravlev. Alexandr Šaryčenkov včas vystčil dopředu svoji lapačku.
     
    56:57
    Rjasenskij je zpátky na ledě, hned sprintuje pomoci svému celku v defenzivě. Tak snad nebude faulovat potřetí v krátkém časovém sledu.
     
    56:35
    Ve vlastním oslabení se pokusil zaútočit Černikov. Jenže byl okamžitě zdvojen a proti přesile toho příliš nenadělal.
     
    55:57
    Snadno se Barys dostal do útočého pásma, opět zásluhou elitní přesilovkové lajny. Azevedo minul, Murphy posléze s přehledem vyhodil.
     
    55:33
    Domácí hokejisté už se nikam neženou. WIkstrand kvedlá s pukem za bránou a čeká, až se mu spoluhráči seřadí do klasického postavení.
     
    54:58
    Vzápětí přichází další prohřešek v jejich řadách, hákováním se provinil Jevgenij Rjasenskij. Tento obránce prakticky pohřbil šance svého týmu na jakýkoliv bodový zisk.
     
    54:45
    Gól padl ve druhé polovině přesilové hry, Neftěchimik tak pokračuje v pěti hráčích. Na smazání dvoubrankového náskoku má ale už velmi málo času.
    54:22 Justin AZEVEDO - 3:1
     
    54:22
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň udělala velký krok směrem ke třem bodů! Mezi kruhy dostal výbornou přihrávku JUSTIN AZEVEDO. Kanadský forvard potrestal vysokou hůl na svou osobu tím nejlepším možným způsobem, střelu z první umístil nechytatelně k levé tyči! Asistence: Daniil Žuravlev a Kirill Petrov.
     
    53:53
    Teď už se ale Neftěchimik osvobodil, po vyhození Murphyho se navíc málem do úniku dostal Kulikov. Ožignaov si ale ceou situaci pohlídal.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Wikstrand (Cormier), 14. Fazylzjanov (Cormier), 55. Azevedo (Žuravlev, K. Petrov), 58. Azevedo (Cormier) – 29. Chairullin (Černikov)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Jarullin, Wikstrand, Žuravlev, Ožiganov, Judin, Abrosimov, Fazylzjanov – Frattin, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Tkačov (A), Galijev – M. Gluchov, Lukojanov, Fisenko – K. Petrov, Galimov, Voronkov – Valejev.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – R. Murphy (A), Rjasenskij, S. Zacharčuk (C), An. Sergejev (A), Bryncev, Pajgin, Šaripzjanov – White, Z. Mitchell, Porjadin – Chairullin, P. Kulikov, Černikov – Bikmullin, Chafizov, Šarifjanov – Chisamutdinov, Rybakov, Rychel – Grošev.

    Rozhodčí: Bikun, Kulakov – Golovjov, Savenkov

    Diváci: 7 011
    thejrc.org