Carolina – Tampa 2:0 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 3:2 (kon.)
Montreal – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:3 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Detroit 2:1 (kon.) | Calgary – San Jose 6:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 19.09.2019, 01:10 • Capital One Arena, Washington • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem příznivcům hokeje přeju krásné ráno! Příprava na novou sezónu zámořské NHL je v plném proudu a já vás vítám při sledování zápasu mezi Washingtonem Capitals a St. Louis Blues.
     
    Washington Capitals

    Vítěz Stanley Cupu z před dvou let loni nezažil sezónu, jakou by si představoval. V základní části sice skončil na pěkném třetím místě, jenže už v osmifinále mu vystavila stopku Carolina, s níž svěřenci kouče Reirdena prohráli 3:4 na zápasy. Letos tedy rozhodně je co zlepšovat. Ovečkin a spol. mají nespornou kvalitu a musí se s nimi počítat jako s jedním z nejužších favoritů na zisk titulu. Capitals už jeden přípravný zápas sehráli, Chicago porazili 4:3 po prodloužení.
     
    St. Louis Blues

    Mužstvo amerického St. Louis bylo v loňské sezóně nejpříjemnějším překvapením sezóny. Podceňovaný tým se po mizerném vstupu do ligy musel prokousávat nahoru ve druhé polovině, nakonec to stačilo na konečné páté místo. V play-off pak Berubeho družina ničila jednoho soupeře za druhým. Nejprve Winnipeg, Dallas, San José a ve finále nakonec i po sedmizápasovém dramatu udolala Boston, čímž zařídila, že Stanley Cup do Česka oproti minulým ročníkům neputoval. Obhájce titulu za sebou rovněž má už jeden přípravný duel, v Dallasu zvítězil 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Bäckström, Carlson, Fehervary, Geisser, Gudas, Hagelin, Hobbs, Kuzněcov, Leason, Malenstyn, McMichael, Orlov, Oshie, Ovečkin, Pánik, Protas, Riat, Vrána

    St. Louis Blues: Binnington (Fitzpatrick) – Borgman, Bozak, Darcy, Dunn, Fabry, Lappin, O'Gara, Olsen, Parayko, Poganski, Polei, Reinke, Sanford, Schwartz, Stevens, Tarasenko, Toropčenko, Walman
     
    V brance Washingtonu dostává v základní sestavě šanci Vítek Vaněček! V poli navíc můžeme sledovat další dva Čechy a stejný počet Slováků. Jedná se o Gudase, Vránu, Fehervaryho a Pánika.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeni, utkání může začít! V první lajně Washingtonu je na centru Nicklas Backstrom, na křídle s Alexem Ovečkinem. Kouč Reirden své největší opory nešetří.
     
    00:51
    Vítek Vaněček má na kontě první, velmi důležitý zákrok. S lehkým nahozením Reynkeho od pravého mantinelu si poradil bez problémů.
     
    01:07
    Znovu musel český gólman řešit nebezpečí po nahození od Reynkeho, avšak i tentokráte si našel prostor, odkud na puk viděl a puk vyrazil do bezpečí.
     
    01:49
    Po ose McMichael – Pánik se kotouč dostal ke Carlu Hagelinovi, jehož křižná rána proletěla nad břevnem.
     
    02:21
    Tararasenko byl za brankou soupeře dokonce zdvojen. I přes veškerou snahu se z této složité situace ruské křídlo nedostalo.
     
    02:58
    Dmitrij Orlov si až moc dlouho hrál ve vlastním obranném pásmu s pukem a nakonec toho málem litoval, vyhodil do středu na poslední chvíli.
     
    03:21
    Kapitán Capitals Ovečkin marně čekal na nahrávku od Backstroma. Nakonec si tedy najel do útočné třetiny, avšak ani v tomto prostoru se nedočkal touše.
     
    03:49
    O Ovečkinovi je známé, že se často zapojuje i do defenzivy. Nyní společně s Carlsonem obrali o puk Poleie, jenže druhý jmenovaný následně zavinil icing.
     
    04:19
    Dunn nahodil na Vaněčka, jenž měl velké problémy, kotouč se mu totiž nepodařilo přikrýt. Naštěstí za něj situaci vyřešili beci.
     
    04:48
    Český brankář musí být v neustále permanenci! Teď pro změnu vyzkoušel jeho připravenost Colton Parayko, který má opravdu velmi tvrdou ránu.
     
    05:08
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Carl Hagelin – 2 min., hákování).
     
    05:35
    Během krátkého časového sledu si Capitals podařilo dvakrát osvobodit. Nejprve se o to postaral Carlson, následně se zapojil i Radko Gudas.
     
    06:12
    Těžký dvojzákrok pro Vaněčka, Vítek ale stále odolává! Proti Tarasenkovu pokusu vykopl včas levý beton, na Parayka zase vyzrál lapačkou.
     
    06:47
    Prví přesilová hra v utkání nejspíše zužitkována nebude. Orlov v souboji jeden na jednoho obral soka o touš a s přehledem osvobodil Caps po mantinelu.
     
    07:04
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Tyler Bozak – 2 min., držení).
     
    07:08
    Carl Hagelin naskočil na led, startuje tudíž skoro celá přesilová hra Washingtonu. Na ledě samozřejmě nesmí chybět Alex Ovečkin.
     
    08:03
    Právě na něj směřovala finální nahrávka celé kombinace, kterou ale skvěle přečetl Dince Dunn. Touš je ve středním pásmu.
     
    08:34
    Ani na druhé straně rozhodně nemůžeme označit početní převahu za povedenou. Washington se vůbec nedokázala usadit v útoku, natož vystřelit.
     
    09:04
    Kanaďan Bozak s chutí skočil zpátky na led, pokračujeme v pěti na obou stranách!
     
    09:27
    Hvězda uplynulého play-off, to je Jordan Binnington, jenž teď raději podržel kotouč po nahození od Connora McMichaela.
     
    10:06
    Carlson šikovně nabízel na teč Ritaovi, ten ale v těžké pozici dokázal zasáhnout jen boční konstrukci, Binnington mohl zůstat v klidu.
     
    10:27
    Nicklas Backstrom pomohl Leasonovi v nerovném souboji proti třem protihráčům. Ani Švéd však nezabránil hostům v zisku touše.
     
    11:09
    Zatím marně čekáme na nějakou opravdu velkou šanci. Hra má sice rychlý spád, no příležitosti tomu chybí.
     
    11:29
    Už to vypadalo, že jednu takovou si vytvoříJaden Schwartz, nakonec však z otočkynapálil pouze dobře zakleknuvšího McMichaela.
     
    12:20
    Beck Malenstyn si výborně nabruslil před branku, kam také dostal přihrávku, z bezprostřední blízkosti ale na kanadského mága v dresu St. Louis nevyzrál!
    12:20 Malenstyn na Binningtona nevyzrál
     
    12:46
    Buly v obranném pásmu zvládl Ryan Olsen na jedničku s hvězdičkou. Úřadující šampión NHL může rozjet rychlý útočný kontr.
     
    13:10
    Také se tak stalo, avšak defenziva Caps nedokázala soupeři pěknou kombinační akci zakončit. Schwartz si nepřišel v souboji jeden na jednoho na Carlsona.
     
    13:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je obrovská smůla, která teď potkala hokejisty Washingtonu! AUSTIN POGANSKI zpoza branky naslepo nahazoval a šťastně trefil brusli obránce, od níž se kotouč odrazil za překvapeného Vaněčka. Asistence: Robby Fabbri.
    13:37 Austin POGANSKI - 0:1
     
    14:21
    Beck Malenstyn se pokusil o parádičku, když se pokusil zakončit akci způsobem alá Hertl, avšak touš mu při pokusu o střelu mezi nohama ujela.
     
    14:41
    Washington se ani tentokrát nedokázal na delší dobu usadit v útoku, Hagelinovi vypíchl puk z pod hole Colton Parayko.
     
    15:10
    Od levého mantinelu vyzkoušel pozornost gólmana Jakub Vrána. Binnington schoval kotouč někde ve výstroji.
     
    15:44
    Mitch Reynke se dostal pod velký tlak, a tak raději nezkoušel nějakou složitou rozehrávku a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    16:16
    Ve středním pásmu uspěli hostující hokejisté, kteří se okamžitě vydali do útoku. Nahození si za brankou dojel Carlson a po mantinelu celek z hlavního města Ameriky osvobodil.
     
    16:45
    Početné clony před gólmanem se pokusil využít Radko Gudas, nahozen českého obránce se bohužel zastavilo právě od jednoho z bránících hráčů.
     
    17:09
    Carlson dostal výbornou pobídku od Protase a se střelou neváhal ani vteřinu. Příklepem trefil Binningtona do výstroje.
     
    17:41
    Chvilku oddechu si mohl užít Vanček, avšak teď už zase musel být v pohostovosti. Rána Olsena proletěla těsně vedle.
     
    18:23
    T. J. Oshie vybojoval otouč, předal Kuzněcovovi, ten Orlovovovi a jeho nazození od modré čáry nadvakrát úspěšně zpacifikoval gólman.
     
    18:54
    Ruský bek si nyní musel plnit defenzivní povinnosti, což se mu tak úplně nepodařilo. O touš totiž přišel, následný pokus Tarasenka vyrazil Vaněček do ochranné sítě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Radko Gudas pod tlakem neměl čas pokusit se o konstruktivní rozehrávku, pouze vyhodil do středního pásma, kde puk sebral do svého držení Zachary Sanford.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina přípravného utkání mezi Washingtonem a St. Louis. V úvodní dvacetiminutovce jsme viděli jeden velmi šťastný zásah, mezi střelce se díky nahození před bránu a odrazu od brusle jednoho z obránců zapsal Austin Poganski. Jinak sledujeme velmi vyrovnaný zápas, v němž zatím úřadují především gólmani.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    JAdon Schwartz rychle najel do pásma, předal Paraykovi a svižná rána kanadského beka proletěla kolem masky Vítka Vaněčka nad.
     
    20:33
    Washingtonu se nedaří podle představ. To si uvědomuje i Alex Ovečkin, jenž se zlobí na Carlsona za způsobení icingu.
     
    20:58
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., sekání).
     
    21:01
    Vince Dunn na nic neváhal a ihned po vhazování vyzkoušel pozornost gólmana. Ten na střelu dobře viděl a bezpečně ji ukryl ve výstroji.
     
    21:31
    Gudas obětavě zblokoval razantní nahrávku do předbrankového prostoru, avšak St. Louis pokračují v útočném pásmu.
     
    22:02
    Nakonec se žádná zajímá příležitost neudála, naopak domácí ujeli do situace dva na dva. Přihrávka Hagelina však na spoluhráče neprošla.
     
    22:58
    Americký centr a nájezdový specialista je zpět na ledě, úřadující vítěz Stanley Cuupu nevyužil ani druhou přeislovku.
     
    23:18
    Od mantinelu si až před bránu sjel Darcy, jehož bekhendové zakončení Vaněček vsedě zachytil. Jakékoli dorážce zamezil v brankovišti důrazný Gudas.
     
    23:41
    Backstrom šikovně vyhrál buly na Ovečkina, proti jehož švihu se musel vyznamenat gólman Jordan Binnington. Kanaďan na poslední chvíli zasáhl vyrážečkou.
     
    24:10
    Defenzivní poivinnosti splnil John Carlson na výbornou. Nenechal se přeskočit útočníkem a po mantinelu nahrál spoluhráči.
     
    24:33
    Na pravém kruhu číhal na přihrávku Jevgenij Kuzněcov. Nakonec se dočkal, jenže rána mu vůbec nesedla, prošla kus vedle brány.
     
    25:12
    Brett Leason neměl komu, a tak jemným obločkem nahodil do pásma soupeře a nejen on, ale celá pětka šla střídat.
     
    25:57
    Téměž z poloviny hřiště se pokusil příklepem překvapit Vaněčka Colton Parayko, avšak český fantom zachoval chladnou hlavu a ránu odrazil do pravého rohu.
     
    26:31
    V nerovném souboji dvou proti třem domácí hokejisté neuspěli. Malenstyn v souboji nevyzrál na Vinceho Dunna.
     
    26:51
    Washigton drží touš v útočném pásmu a střídá za hry. Lajna St. Louis už je pořádně vyčerpaná.
     
    27:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Binnington střelu vyrazil pouze před sebe, načež Leason přikopl puk volnému RADKU GUDASOVI, jenž nekomrpomisně zavěsil do odkryté horní poloviny svatyně. Asistence: Brett Leason a Alexander Ovečkin.
    27:15 Radko GUDAS - 1:1
     
    27:31
    O okamžitý obrat se snažil Alexander Ovečkin. Přízemní rána ruského ostrostřelce skončila těsně vedle levé tyčky.
     
    28:03
    Dobrou nahrávku dostal nepokrytý Fabbry, avšak Vítek Vaněček předved rychlé reflexy a s pokusem soupeře si nadvakrát dokázal poradit.
     
    28:45
    Olsen se ocitl v situace jeden proti jednomu, jenže mu chyběla potřebná rychlost, a tak v souboji proti Carlsonovi neuspěl.
     
    29:27
    V souboji za svatyná Vaněčka využili Caps více hráčů, do bezpečí vyvezl touš po levé straně T. J. Oshie.
     
    29:54
    Parádní ránu zápěstím vypálil Jakub Vrána. Binnington měl velké štěstí, že střela nemířila mezi tři tyče.
     
    30:27
    Hodně povyjel ze své svatyně gólman St. Louis, aby pokryl nebezpečně vypadající oblouček směřující do prostoru, kam si najížděl Damien Riat.
     
    30:40
    V polovině utkání dochází na domácí straně ke střídání brankářů. Vaněčka nahradil Rus Ilja Samsonov.
     
    31:29
    Connor Hobbs a Nick Lappin shodili rukavice a pustili se do sebe! Moc ran si nerozdali, nakoenc skončili na ledě oba dva.
    31:29 Bitka mezi Hobbsem a Lappinem
     
    31:29
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Connor Hobbs – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Nick Lappin – 5 min., bitka).
     
    32:11
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Carl Hagelin – 2 min., hákování).
     
    32:36
    Hostům se nedaří usadit se v útočném pásmu. Nejprve vyhodil přes všechny čáry Carlson, jenž byl o pár vteřin později následován Gudasem.
     
    33:06
    Přichází velká nepříjemnost. Za hákování totiž je vyloučen i Jevgenij Kuzněcov a St. Louis tak má k dispozici více jak minutovou přesilovku 5 na 3.
     
    33:28
    Rychlou kombinaci zakončil svou pověstnou dělovkou Colton Parayko. Samsonov měl velké štěstí, že ho rána trefila do levého ramene.
     
    34:11
    Skvělou obrannou práci odvedl Dmitrij Orlov, jenž vypíchl puk Olsenovi a vyhodil do bezpečí. Mezitím se na ledovou plochu vrátil Carl Hagelin.
     
    34:31
    Hosté se sice drží v útočném pásmu, avšak touš je v levém rohu, kde hned pětice hráčů bojuje o černou gumu. Ze změti hokejek nakonec vyšel vítězně Tarasenko.
     
    35:06
    Ani klasickou početní převahu nedokázal úřadující vítěz Stanley Cupu využít, přesilovky dnes hostům vůbec nejdou.
     
    35:36
    Leason ještě srdnatě zabojoval proti Dunnovi a málem na něm vybojoval kotouč, bek na poslední chvíli dokázal dostat puk z pásma.
     
    36:14
    Velmi kuriózní situaci jsme sledovali, když jeden z hostujících hokejistů podklouzl a vjel do brankySamsonova, jehož vzal s sebou. Ruský gólman to vzal sportovně, nesnažil se soupeře nějak vyhodit nebo obtěžovat, nechal ho samostatně se zvednout.
     
    36:58
    Jakub Vrána byl přichycen v ofsajdovém postavení. Do útočné třetiny vjel o malinko dříve, než s touší jedoucí Connor McMichael.
     
    37:16
    John Carlson nahodil za branku Binningtona, ale přecenil rychlostní schopnosti svých spoluhráčů. Vrána byl u puku později jak Parayko, jenž měl velký náskok.
     
    37:48
    Bzak předal pěknou zadovkou Tarasenkovi, avšak kapitán St. Louis nedokázal z bezprostřední blízkosti zamířit mezi tři tyče.
     
    38:13
    Na druhou stranu se valila hrozba v podobě Backstroma a Ovečkina. Po projektilu druhého jmenovaného svým zákrokem lapačkou přerušil hru Binnington.
     
    38:31
    Dmitrij Orlov udržel na zádech jednoho protihráče, následně si narazil o mantinel, čímž se zbavil dalšího, jenže poté nepřesně nahrál Hagelinovi.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Vince Dunn – 2 min., držení).
     
    39:18
    Alex Ovečkin vypálil z klasické pozice, tedy levého kruhu. Rána mu ovšem nesedla, proletěla vysoko nad.
     
    39:56
    V posledních vteřinách druhé dvacetiminutovky pálil ruský ostrostřelec znovu, tentokráte vyprášil připravený pravý beton kanadského fantoma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž prostřední část nám nabídla pouze jednu branku, to když se ve 28. minutě trefil při svém prvním startu za Washington prosadil Radko Gudas, jenž se tak zasloužil o vyrovnání. Třetinu zpestřila i bitka mezi Hobbsem a Lappinem, která skončila dá se říci nerozhodně.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu St. Louis Blues: ze hřiště odchází Jordan Binnington, přichází Evan Fitzpatrick.
     
    40:05
    Trest Dunna se pochopitelně přenesl do třetí třetiny, Caps tedy mají k dispozici ještě minutu trvající přesilovku.
     
    40:41
    Na led nastoupila elitní přesilovková lajna v čele s Ovečkinem, avšak ke střele se neprobojovala, ruský ostrostřelec čekal na levém kruhu marně.
     
    41:19
    Nakonec se tedy dočkal, ale to už bylo dobrý deset vteřin po uplynutí trestu. Dělová rána proletěla nad bránou a odrazila se od plexiskla do levého rohu.
     
    41:35
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Connor Hobbs – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Skvělá individuální akce ZACHARYHO SANFORDA vede ke druhému gólu St. Louis! Americký forvard na zádech udržel Slováka Fervaryho, následně si vybruslil před bránu a střelou k bližší tyči do horního rohu zaskočil gólmana Samsonova. Asistence: Vince Dunn.
    42:05 Zachary SANFORD - 1:2
     
    43:11
    Connor McMichael se prodral do pásma po levé straně, jenže neměl komu nahrát, a tak po mantinelu našel na modré čáře Carlsona najíždějícího do útočné třetiny.
     
    43:50
    Pátá přesilovka hostů přinesla úspěšný zásah. St. Louis se v početní převaze dnes moc nedaří, avšak akce Sanforda byla skutečně velmi povedená.
     
    44:08
    Od brusle Jakuba Vrány se kotouč odrazil zpět do pásma Caps. Český forvard ale nemusel této situace litovat, Tarasenko totiž nestihl vyjet z ofsajdového postavení.
     
    44:49
    Dlouho bruslil s touší na holi Jevgenij Kuzněcov. prostor ke střele nenašel, všiml si ale volného Oshieho, jehož rána příklepem letěla těsně nad.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jaden Schwartz – 2 min., podrážení).
     
    45:09
    Alex Ovekin si připsal již několikátý střelecký pokus, s výborně chytajícím Binningtonem si ale zatím neví rady. Neuspěl ani dorážející Oshie.
     
    45:51
    Vzápětí se Blues dokázali dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodit. Nejprve se to podařilo Dunnovi, následně i Paraykovi.
     
    46:19
    Hodně nepovedená zpět příhra Hagelina na Carlsonu znamená další ztrátu útočné třetiny. Pokud jsem říkal, že hostům dnes přesilovky nejdou, tak Caps jsou na tom ještě hůře.
     
    46:55
    Naprosto bez problémů ubránil úřadující šampión NHL početní nevýhodu. Schwartz skočil na led a okamžitě se zapojil do bránění.
     
    47:16
    Ferhervary za vlastní brankou nezazmatkoval a rozehrál po pravé straně na Backstroma. Tomu se však nepodařilo kotouč zpracovat, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    47:44
    Alexej Protas se pěkným manévrem uvolnil kolem posledního beka a náhle se zjevil zcela osamocený před gólmanem. Pokusil se o dlouhou kličku na levou stranu s následným zasunutím puku za pravý beton. Binnington se ale vyvezl s protihráčem a nohu přitiskl k tyčce.
     
    48:30
    Mužstvo z hlavní města USA se pochopitelně snaží o vyrovnání, avšak obranná práce Blues je příkladná. Soupeře téměř nepouští do šancí.
     
    48:47
    O úprk středem se pokusil Dmitrij Orlov, proskočit mezi dvěma soupeři se mu ovšem nepodařilo. Volnou touš uzmul do své moci Ryan Olsen.
     
    49:24
    Tarasenko z otočky neúpěšně hledal Bozaka. Zakázané uvolnění se však nepíská, neboť kanadský forvard zabral a u kotouče byl za svatyní Samsonova jako první.
     
    49:52
    Přes útočnu modrou čáru se domácí prodírají jen velmi ztěžka. Teď se to nepodařilo Vránovi, jenž si vylámal zuby na Dunnovi.
     
    50:36
    Početného houfu před svatyní Samsonova využil k nahození Colton Parayko. Od brusle jednoho z obránců se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    50:54
    Beck Malenstyn přidal na rychlosti a nejspíše i byl rychlejší než Reinke, jenže ten si svůj velký náskok pohlídal. Navíc ihned po mantinelu přesně přihrál Poganskému.
     
    51:31
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., krosček).
     
    51:41
    Po buly Dunn neváhal a vystřelil. Samsonov si našel místo, odkud kotouč sledoval a zasáhl pravým betonem.
     
    52:16
    Bozak upoza brány hledal Sanforda, jemuž na poslední chvíli zabránil v zakončení John Carlson. Velmi pohotový zákrok nejspíše odvrátil třetí zásah Blues.
     
    52:49
    Skoro to vypadá, jakoby hosté v přesilovce šetřily síly na závěr zápasu, v němž se pokusí udržet těsné vedení. Do útoku se totiž vůbec neženou.
     
    53:31
    Ameirický forvard je zpět na ledě. Sprintuje ke střídačce a do hry vpouští Nicklase Backstroma.
     
    53:48
    Elitní formace Caps si však tlak vytvořit nedokázala. Ve středním pásmu nedokázala přejít přes kompaktní obrannou řadu soupeře.
     
    54:19
    Ilja Samsonov raději přerušil hru, jež v posledních vteřinách čítala několik nepřesností na obou stranách. V lapačce ukryl lehké nahození Walmana.
     
    54:42
    Vypadalo to na podrážení, hlavní rozhodčí ale nechali hru plynout dál. T. J. Oshie nejpíše sám najel do bruslí Tarasenka.
     
    55:23
    Martin Fehervary proletěl brankovištěm St. Louis jako vítr, jenže zapomněl zakončit, puk mu v klíčové chvíli sjel z čepele.
     
    55:47
    Pokus na bránu nakonec místo slovenského beka vyslal centr elitní formace Backstrom, s jehož křižnou ránou si Fitzpatrick poradil.
     
    56:13
    Američan Oshie na nic neváhal a vypálil z otočky. Gólman Evan Fitzpatrick si však mezeru mezi betony pohlídal.
     
    56:43
    Střelec prvního gólu, Austin Poganski vyjel s kotoučem do středního pásma, následně se nepustil do souboje proti trojici, raději vyhodil za svatyni Samsonova.
     
    57:17
    Postavení mimo hru. Provinil se Jaden Schwartz, jenž přejel útočnou modrou čáru dříve než s pukem jedoucí Vladimir Tarasenko.
     
    57:40
    Velká příležitost pro Caps. Na trestnou lavici totiž putuje za hrubost Fabbri. Přeislová hra, která se po odvolání gólmana možná navýší o dva hráče.
     
    58:11
    Washington se usadil v pásmu, což je jasný signál pro Samsonova k zamíření na střídačku. Domácí jsou v šesti!
     
    59:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Přesilová hra o dva hráče je využita! Carlson sice od modré minul, kotouč se ale šťastně odrazil zpět do brankoviště, kde se nejrychleji orientoval RICHARD PÁNIK, který poslal touš za pozdě reagujícího gólmana. Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
    59:00 Richard PÁNIK - 2:2
     
    59:25
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes půl minutky. Proti ráně Tarasenka Samsonov vytáhl lapačku. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    59:53
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neskutečné! V samotném závěru zápasu NICKLÄS BACKSTRÖM lehce nahodil na svatyni soupeře a tím rozhoduje o výhře Capitals! Důvodem je bláznivý odraz kotouče od ledové plochy, na který gólman Fitzpatrick nedokázal zareagovat ideálně, kotouč mu propadl pod rukou. Asistence: Alexander Ovečkin a Radko Gudas.
    59:53 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou přípravné utkání na blížící se sezónu NHL, v němž v souboji dvou posledních držitelů Stanleyova poháru Washington přehrál St. Louis 3:2. Do vedení se dostali hosté zásluhou Austina Poganského, jehož přihrávka se odrazila do brány od brusle obránce. O vyrovnání se postaral ve druhé třetině Radko Gudas, jenž do sítě zametl vyražený kotouč. V úvodu třetí třetiny vrátil Blues vedení pěknou individuální akci v přesilové hře Zachary Sanford. Početní převahu využili i Capitals, kteří si ji navíc vylepšili odvoláním gólmana. Minutu před koncem uklidil puk do soupeřovy svatyně Richard Pánik. Vše nasvědčovalo tomu, že se půjde do prodloužení, jenže sedm vteřin před koncem základní hrací doby propadlo nahození Nicklase Bäckströma Fitzpatrickovy do sítě. Washington si tak v přípravě připsal druhé vítězství, St. Louis na výhru v Dallasu nenavázalo.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
    2. Richard Pánik (WSH) 1+0
    3. Zachary Sanford (STL) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) 13 zákroků, úspěšnost 92,9%, střídán ve 31. minutě
    Radko Gudas (WSH) 1+1, 3 střely, čas na ledě 20:55
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:13
    Martin Fehervary (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:23
    Richard Pánik (WSH) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:52
     
    To je ode mě z tohoto utkání vše. Přeju vám krásný start do nového dne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:30)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Gudas (Leason, Ovečkin), 59. Pánik (Carlson, Bäckström), 60. Bäckström (Ovečkin, Gudas) – 14. Poganski (Fabbri), 43. Sanford (Dunn)


    Washington Capitals: Vaněček (31. Samsonov) – Bäckström, Carlson, Fehervary, Geisser, Gudas, Hagelin, Hobbs, Kuzněcov, Leason, Malenstyn, McMichael, Orlov, Oshie, Ovečkin, Pánik, Protas, Riat, Vrána
    St. Louis Blues: Binnington (41. Fitzpatrick) – Borgman, Bozak, Darcy, Dunn, Fabry, Lappin, O'Gara, Olsen, Parayko, Poganski, Polei, Reinke, Sanford, Schwartz, Stevens, Tarasenko, Toropčenko, Walman

    Rozhodčí: Pochmara, Schrader – Devorski, Kovachik
    bahis siteleri