Carolina – Tampa 2:0 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 3:2 (kon.)
Montreal – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:3 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Detroit 2:1 (kon.) | Calgary – San Jose 6:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 19.09.2019, 01:10 • Capital One Arena, Washington • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto utkání vše. Přeju vám krásný start do nového dne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:30)
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) 13 zákroků, úspěšnost 92,9%, střídán ve 31. minutě
    Radko Gudas (WSH) 1+1, 3 střely, čas na ledě 20:55
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:13
    Martin Fehervary (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:23
    Richard Pánik (WSH) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:52
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
    2. Richard Pánik (WSH) 1+0
    3. Zachary Sanford (STL) 1+0
     
    Máme za sebou přípravné utkání na blížící se sezónu NHL, v němž v souboji dvou posledních držitelů Stanleyova poháru Washington přehrál St. Louis 3:2. Do vedení se dostali hosté zásluhou Austina Poganského, jehož přihrávka se odrazila do brány od brusle obránce. O vyrovnání se postaral ve druhé třetině Radko Gudas, jenž do sítě zametl vyražený kotouč. V úvodu třetí třetiny vrátil Blues vedení pěknou individuální akci v přesilové hře Zachary Sanford. Početní převahu využili i Capitals, kteří si ji navíc vylepšili odvoláním gólmana. Minutu před koncem uklidil puk do soupeřovy svatyně Richard Pánik. Vše nasvědčovalo tomu, že se půjde do prodloužení, jenže sedm vteřin před koncem základní hrací doby propadlo nahození Nicklase Bäckströma Fitzpatrickovy do sítě. Washington si tak v přípravě připsal druhé vítězství, St. Louis na výhru v Dallasu nenavázalo.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:2
     
    59:53
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neskutečné! V samotném závěru zápasu NICKLÄS BACKSTRÖM lehce nahodil na svatyni soupeře a tím rozhoduje o výhře Capitals! Důvodem je bláznivý odraz kotouče od ledové plochy, na který gólman Fitzpatrick nedokázal zareagovat ideálně, kotouč mu propadl pod rukou. Asistence: Alexander Ovečkin a Radko Gudas.
     
    59:25
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes půl minutky. Proti ráně Tarasenka Samsonov vytáhl lapačku. Bude se vhazovat po jeho levici.
    59:00 Richard PÁNIK - 2:2
     
    59:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Přesilová hra o dva hráče je využita! Carlson sice od modré minul, kotouč se ale šťastně odrazil zpět do brankoviště, kde se nejrychleji orientoval RICHARD PÁNIK, který poslal touš za pozdě reagujícího gólmana. Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
     
    58:11
    Washington se usadil v pásmu, což je jasný signál pro Samsonova k zamíření na střídačku. Domácí jsou v šesti!
     
    57:40
    Velká příležitost pro Caps. Na trestnou lavici totiž putuje za hrubost Fabbri. Přeislová hra, která se po odvolání gólmana možná navýší o dva hráče.
     
    57:17
    Postavení mimo hru. Provinil se Jaden Schwartz, jenž přejel útočnou modrou čáru dříve než s pukem jedoucí Vladimir Tarasenko.
     
    56:43
    Střelec prvního gólu, Austin Poganski vyjel s kotoučem do středního pásma, následně se nepustil do souboje proti trojici, raději vyhodil za svatyni Samsonova.
     
    56:13
    Američan Oshie na nic neváhal a vypálil z otočky. Gólman Evan Fitzpatrick si však mezeru mezi betony pohlídal.
     
    55:47
    Pokus na bránu nakonec místo slovenského beka vyslal centr elitní formace Backstrom, s jehož křižnou ránou si Fitzpatrick poradil.
     
    55:23
    Martin Fehervary proletěl brankovištěm St. Louis jako vítr, jenže zapomněl zakončit, puk mu v klíčové chvíli sjel z čepele.
     
    54:42
    Vypadalo to na podrážení, hlavní rozhodčí ale nechali hru plynout dál. T. J. Oshie nejpíše sám najel do bruslí Tarasenka.
     
    54:19
    Ilja Samsonov raději přerušil hru, jež v posledních vteřinách čítala několik nepřesností na obou stranách. V lapačce ukryl lehké nahození Walmana.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Gudas (Leason, Ovečkin), 59. Pánik (Carlson, Bäckström), 60. Bäckström (Ovečkin, Gudas) – 14. Poganski (Fabbri), 43. Sanford (Dunn)


    Washington Capitals: Vaněček (31. Samsonov) – Bäckström, Carlson, Fehervary, Geisser, Gudas, Hagelin, Hobbs, Kuzněcov, Leason, Malenstyn, McMichael, Orlov, Oshie, Ovečkin, Pánik, Protas, Riat, Vrána
    St. Louis Blues: Binnington (41. Fitzpatrick) – Borgman, Bozak, Darcy, Dunn, Fabry, Lappin, O'Gara, Olsen, Parayko, Poganski, Polei, Reinke, Sanford, Schwartz, Stevens, Tarasenko, Toropčenko, Walman

    Rozhodčí: Pochmara, Schrader – Devorski, Kovachik
    thejrc.org