K. Vary – Kladno 7:4 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Vítkovice – Liberec 4:5 (2:3 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 6:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:5 (3:2, 2:0, 1:3)
HC Škoda Plzeň
Pátek 20.09.2019, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešní večer již úplně všechno. Přeji vám pokud možno příjemné prožití zbytku pátečního večera, dobrou noc a co nejlépe strávený víkend. Už v neděli se navíc můžeme těšit na další zápas Hradce, který v ostře sledovaném derby vyzve svého úhlavního rivala z Pardubic. Plzeň se utká se Zlínem. (20:43:40)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    HC Škoda Plzeň – Milan Gulaš
    Mountfield Hradec Králové – Radek Smoleňák
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    HC Škoda Plzeň – 9 (32)
    Mountfield Hradec Králové – 9 (38)
     
    Zápas mezi Hradcem a Plzní končí! Východočeši rozhodli o svém vítězství během druhé a na začátku třetí třetiny. Indiáni následně dokázali propastnou ztrátu stahovat, až nakonec z čtyřbrankového náskoku udělali jen jednogólové vedení. Na body jim to však nestačí. Mountfield po pěti porážkách ukončuje šňůru výher Škody a připisuje si rovněž první domácí vítězství a body v této sezóně, což zde bude oslaveno první děkovačkou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Rákos, Smoleňák a Rosandić dostali kotouč přes útočnou modrou, ale Plzeň se ještě snaží rychle založit poslední útok.
    59:42 Petr KODÝTEK - 6:5
     
    59:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A drama je tu! PETR KODÝTEK dostal přihrávku skrz brankoviště na pravou stranu ledové plochy a bekhendem dostal puk do brány. Mazanec se nestihl přesunout. Asistence: Miroslav Indrák.
     
    59:34
    Ještě minimálně jedno buly po pravé ruce Marka Mazance. Plzeň zůstává na hřiště se šesti bruslaři, bojovat bude až do posledního dechu.
     
    59:16
    Několik tvrdších střetů ve středním pásmu vyústilo v přesun Hradce před prázdnou bránu Západočechů, nikdo však do opuštěné klece puk nenamířil.
     
    58:49
    Vyhození z obranného pásma nyní směřovalo do prázdné svatyně Plzně, nakonec končí na boční konstrukci!
     
    58:35
    Čerešňák dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a vypálil dobře. Jeho parádně umístěnému projektilu do levého horního růžku vystavila stopku lapačka Mazance!
     
    57:50
    Kolář míří na střídačku, Plzeňští tedy v šesti bruslařích na ledové ploše a zároveň na zadním mantinelu za klecí Mazance.
     
    57:43
    Plzeň si bere oddechový čas a ještě se pokusí toto utkání zdramatizovat!
    57:43 Petr STRAKA - 6:4
     
    57:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň ještě snižuje na 4:6! PETR STRAKA dostal přihrávku do předbrankového prostoru a bekhendem rychle postrčil kotouč za záda Mazance, který se nedokázal na brankové čáře roztáhnout. Asistence: Petr Kodýtek.
     
    57:38
    Lvi nyní poměrně lacině ztratili puk v útočném pásmu a soupeř se rychle žene do útočného pásma.
     
    57:22
    Kolář rozehrává zpoza vlastní brány do rohu hrací plochy. Škoda chtěla rychle zaútočit, jenže svěřenci Ladislava Čiháka opět uvízli v ofsajdové pasti.
     
    56:49
    Perret ztratil touš ve středním pásmu, jenže Západočeši nabídnutou příležitost v nějakou šanci přetavit nedokázali.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Jergl (Smoleňák), 7. Perret (F. Pavlík, Dragoun), 14. Červený (Smoleňák, Rákos), 28. Smoleňák (Zámorský, Červený), 35. Kubík (Jergl), 44. Smoleňák (Červený, Rákos) – 3. Mertl (Gulaš, Budík), 14. Mertl (Gulaš, Moravčík), 53. Gulaš, 58. Straka (Kodýtek), 60. Kodýtek (Indrák)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Samuelsson, Zámorský, Cibulskis, Gaspar, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – Perret, Bičevskis, Dragoun – Červený (A), Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Paulovič – M. Chalupa, Kubík, Jergl.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (48. Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Rob, Kracík, Indrák – V. Němec, Přikryl, Kantner – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4372
    ocianews.com