Cagliari – Janov 3:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
3:1 (0:0)
Janov CFC
Pátek 20.09.2019, 20:45 • Sardegna Arena, Cagliari • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou páteční předehrávku čtvrtého kola Serie A, v níž Cagliari přestřílelo na domácím trávníku Janov 3:1. Góly začaly padat až ve druhé půli, ten první dal už v její první minutě hlavičkující Giovanni Simeone. Domácí drželi hubené vedení dlouho, v 81. minutě však zrušil Olsenovo čisté konto parádní střelou z těžké pozice Christian Kouamé. Jenže neuběhla ani minuta a svěřenci kouče Marana znovu vedli, to když si centr Nándeze srazil do vlastní sítě Cristián Zapata. Domácí ještě stihli přidat pojistku, v situaci dva na gólmana se nemýlil João Pedro. Cagliari se díky vítězství dostává na pěknou osmou příčku, Janov klesl na 12. místo právě na úkor dnešního soupeře.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:46:37)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Robin Olsen s balónem skočil až za postranní čáru. Hosté tedy ještě rozehrávali rohový kop. Balón se odrazil ke Kouamému, jehož projektil zblokoval Fabio Pisacane.
     
    90+3
    Frustrace je v očích hráčů Janova viditelná. Projevuje se to i na hřišti, naprosto zbytečný útočný faul udělal Christian Kouamé.
     
    90+2
    Davide Biraschi s nenechal rozhodit dotírajícím Pedrem, v nelehké situaci si pomohl malou domů. Radu okamžitě dlouhým odkopem vrací balón na polovinu domácích.
     
    90+1
    Fotbalisté Cagliari ve třech vběhli do otevřenější obrany soupeře, přízemní pas Roga dokázal na poslední chvíli zpacifikovat stoper Criscito.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Teď už o vítězi není nejmenších pochyb. Janov to sice ještě zkouší, dvoubrankový náskok v tak krátkém časovém sledu ale stáhne už jen velmi těžko.
    87. João PEDRO - 3:1
     
    87
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Taková situace se tedy příliš často nevidí. JOAO PEDRO si psotrčil balóm mezi dvěma protihráči a díky tomu se společně s dalším spoluhráčem hnali úplně sami na nebohého brankáře. Brazilec to vzal na sebe a udělal dobře, Radu totiž počítal spíše s nahrávkou.
     
    86
    Takže jsme zase tam, kde jsme byli před chvílí. Svěřenci kouče Marana vedou o jednu branku a do konce už mnoho času nezbývá.
    84. Cristián ZAPATA vlastní - 2:1
     
    85
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Tomu se říká odpověď! Ta však nepřišla tak úplně z domácích řad, centr Nándeze z pravé strany si totiž do vlastní svatyně smolně srazil CRISTIÁN ZAPATA!
    83. Christian KOUAMÉ - 1:1
     
    83
    Janov právě vstřelil branku!
    Zničehonic přichází vyrovnávací branka! Sanabria přiťukl balón ke kopačkám CHRISTIANA KOUAMÉHO, který z velmi těžké pozice vypálil nechytatelně k bližší tyči!
     
    82
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Valter Birsa.
     
    81
    Teď ovšem bude rozehrávat přímý volný kop od pravé lajny poté, co Luca Pellegrini podrazil Lukase Leragera.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zákaldní hrací doby. Cagliari stále drží hubené vedení, Janov se jen ztěží dostává k šancím.

    Milan Huppert

    Branky: 46. Simeone (Ionita), 85. C. Zapata (vla.), 87. João Pedro – 83. Kouamé (A. Sanabria)

    Karty:   38. João Pedro (CAG) – 73. Saponara (JAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8.
    Cagliari Calcio: Olsen – Cacciatore, Ceppitelli (C), Pisacane, Pellegrini – Nández, Cigarini (55. Ch. Oliva), Ionita – L. Castro (78. Rog) – João Pedro, Simeone (82. Birsa).
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Cerri, Deiola, Birsa, Ch. Oliva, Lykogiannis, Klavan, Pinna, Ragatzu, Walukiewicz, Rog.

    Janov CFC: Radu – Biraschi, C. Zapata, Criscito (C) – P. Ankersen (74. Lerager), Schöne, Radovanović, Pajač – Saponara (74. Pandev) – Kouamé, Favilli (77. A. Sanabria).
    Náhradníci: Marchetti, Jandrei – A. Barreca, Aljámik, Cassata, Ghiglione, Goldaniga, Pandev, Lerager, Pinamonti, Romero, A. Sanabria.

    Rozhodčí: Manganiello – Longo, Vecchi
    thejrc.org