Sparta – Česká Lípa 5:2 (kon.) | Slavia – České Budějovice 17:0 (kon.) | Vysoké Mýto – Interobal Plzeň 0:7 (kon.)
Olympik Mělník – Chrudim 0:13 (kon.)
konec
Sparta Praha
5:2 (4:0)
FC Démoni Česká Lípa
Pátek 20.09.2019, 20:00 • Aréna Sparta, Praha • 1. Futsal liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:37:06)
     
    Dnešní utkání je u konce. Sparta nakonec zaslouženě vítězí 5:2, hosté z České Lípy ale můžou být na svůj výkon náležitě hrdí. Zejména ve druhém poločase s mistrovskou Spartou drželi krok a ukázali, že letos můžou patřit k černým koním soutěže.

    Jako první otevřel gólové skóre ve 3. minutě Michal Seidler, když se prosadil po přihrávce od Tomáše Drahovského. Ten se prosadil o tři minuty později, když ho parádně našel Gabriel Rick před poloprázdnou českolipskou brankou. Sparťané pak ve svém výkonu polevili, což donutilo sparťanského trenéra s kosovským původem Beni Simitčiho vzít si týmový time-out. V 17. minutě se už sparťanský válec rozjel zpět na plné obrátky, Kristijan Grbeša po rohu prodloužil míč na Tihomira Novaka, který z hranice házenkářského vápna pálil přesně k tyči. O deset sekund se sparťané mohli radovat znovu, když po samostatném úniku na českolipskou branku skóroval Brazilec Wilde.

    I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, když se prosadil v 26. minutě Azem Brahimi. Pak už ale byl lepším celkem na hřišti tým z České Lípy, ti nakonec druhý poločas i gólově ovládli. Nejprve se ve 28. minutě prosadil razantní trefou k tyči Ondřej Havrda. V 35. minutě se pak po parádním sólu Tomáše Fichtnera prosadil z bezprostřední blízkosti domácí branky Miroslav Rott.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sparta má míč ve svém držení, víc toho v dnešním zápase už neuvidíme!
     
    39:45
    Tihomir Novak udělal v levém rohu jednoduchou kličku do strany a vystřelil. Jeho razantní přízemní pokus těsně prosvištěl vedle pravé tyči.
     
    39:28
    Sparta kombinuje před brankou České Lípy a trpělivě čeká na konec utkání.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    38:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38:18
    Nejenže dokázal Tihomir Novak parádním obranným zákrokem zlikvidovat českolipské přečíslení 3 na 1. Navíc založil rychlý domácí brejk, do jehož zakončení se sám protlačil. Tváří v tvář Milenu Kirovi ale neuspěl, když svou razantní střelu namířil pouze doprostřed branky, kde už byl brankář Démonů připravený.
     
    37:50
    Sparťané tak dlouho kombinovali před českolipskou brankou, až kvůli nepřesné přihrávce do zámezí přišli o balón.
     
    37:15
    Sparťanům se dnes nedaří v koncovce. Tomáš Drahovský našel na pravé straně volného Michala Seidlera, který z první vypálil vysoko nad českolipskou branku.
     
    36:59
    Centr z rohu si zpracoval na hranici házenkářského vápna hrudníkem Tomáš Fichtner, jeho následnou střelu k pravé tyči dobrým brankářským zákrokem Ondřej Vahala vyrazil na roh.
     
    36:45
    Po zákroku u pravé lajny si sparťané připisují čtvrtý akumulovaná faul.
     
    36:05
    Tak tomuhle se říká spálená příležitosti! Gabriel Rick nasadil rychlé nohy a unikl do nadějného brejku 3 na 2. Navíc parádně poslal míč na druhou stranu hřiště na volného Tomáše Drahovského, který se nesobecky rozhodl pro přihrávku pro sebe na Michala Seidlera, ale i on míč ještě přihrál, tentokrát zpět na Tomáše Drahovského, který z ne už tak dobré střelecké pozice vypálil pouze do českolipského gólmana.
     
    35:24
    Proti centru Michala Mikysky z pravé strany hřiště musel zasahovat Ondřej Vahala, který si tak připisuje další zákrok do své brankářské sbírky. Ta je v dnešním utkání určitě mnohem větší, než si by sparťané představovali.
     
    Spartě v dnešním chybí naturalizovaný Ázerbájdžánec Amadeu, který byl uvolněn kvůli reprezentačním povinnostem. Na hřišti nenajdeme ani Srba Mladena Kociče, který je sice po zranění v úvodu sezóny už fit, na doporučení doktorů s návratem na palubovku ale ještě chvíli počká.
     
    34:32
    První akumulovaný faul v druhém poločase pro Českou Lípu.
     
    34:10
    Démoni právě vstřelili branku!
    Tak to byla futsalová paráda! Tomáš Fichtner si obešel takřka celou sparťanskou čtveřici a přihrávkou pod sebe našel kapitána MIROSLAVA ROTTA, který z nadějné pozice placírkou poslal míč pod nohy Ondřeje Vahaly. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    33:35
    Michal Seidler dostal přihrávku po pravé lajně, z ostrého úhlu ale nedokázal najít škvíru mezi hostujícím gólmanem a bližší pravou tyčí. Nakonec pro svůj tým vybojoval aspoň roh.

    Libor Kokoška

    Branky: 3. Seidler (Drahovský), 6. Drahovský (Rick), 17. Novak (Grbeša), 17. Wilde, 26. Brahimi (Novak) – 28. Havrda (Fichtner), 35. Rott (Fichtner)


    Sparta Praha: Vahala (Gerčák, Plecitý) – Rick, Brahimi, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler
    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Blaha) – Rott (C), Kubelka, Fichtner, Abrham, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal

    Rozhodčí: Jiří Lasch, Libor Kaštánek
    ocianews.com