Sparta – Česká Lípa 5:2 (kon.) | Slavia – České Budějovice 17:0 (kon.) | Vysoké Mýto – Interobal Plzeň 0:7 (kon.)
Olympik Mělník – Chrudim 0:13 (kon.)
konec
Sparta Praha
5:2 (4:0)
FC Démoni Česká Lípa
Pátek 20.09.2019, 20:00 • Aréna Sparta, Praha • 1. Futsal liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:37:06)
     
    Dnešní utkání je u konce. Sparta nakonec zaslouženě vítězí 5:2, hosté z České Lípy ale můžou být na svůj výkon náležitě hrdí. Zejména ve druhém poločase s mistrovskou Spartou drželi krok a ukázali, že letos můžou patřit k černým koním soutěže.

    Jako první otevřel gólové skóre ve 3. minutě Michal Seidler, když se prosadil po přihrávce od Tomáše Drahovského. Ten se prosadil o tři minuty později, když ho parádně našel Gabriel Rick před poloprázdnou českolipskou brankou. Sparťané pak ve svém výkonu polevili, což donutilo sparťanského trenéra s kosovským původem Beni Simitčiho vzít si týmový time-out. V 17. minutě se už sparťanský válec rozjel zpět na plné obrátky, Kristijan Grbeša po rohu prodloužil míč na Tihomira Novaka, který z hranice házenkářského vápna pálil přesně k tyči. O deset sekund se sparťané mohli radovat znovu, když po samostatném úniku na českolipskou branku skóroval Brazilec Wilde.

    I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, když se prosadil v 26. minutě Azem Brahimi. Pak už ale byl lepším celkem na hřišti tým z České Lípy, ti nakonec druhý poločas i gólově ovládli. Nejprve se ve 28. minutě prosadil razantní trefou k tyči Ondřej Havrda. V 35. minutě se pak po parádním sólu Tomáše Fichtnera prosadil z bezprostřední blízkosti domácí branky Miroslav Rott.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sparta má míč ve svém držení, víc toho v dnešním zápase už neuvidíme!
     
    39:45
    Tihomir Novak udělal v levém rohu jednoduchou kličku do strany a vystřelil. Jeho razantní přízemní pokus těsně prosvištěl vedle pravé tyči.
     
    39:28
    Sparta kombinuje před brankou České Lípy a trpělivě čeká na konec utkání.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    38:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38:18
    Nejenže dokázal Tihomir Novak parádním obranným zákrokem zlikvidovat českolipské přečíslení 3 na 1. Navíc založil rychlý domácí brejk, do jehož zakončení se sám protlačil. Tváří v tvář Milenu Kirovi ale neuspěl, když svou razantní střelu namířil pouze doprostřed branky, kde už byl brankář Démonů připravený.
     
    37:50
    Sparťané tak dlouho kombinovali před českolipskou brankou, až kvůli nepřesné přihrávce do zámezí přišli o balón.
     
    37:15
    Sparťanům se dnes nedaří v koncovce. Tomáš Drahovský našel na pravé straně volného Michala Seidlera, který z první vypálil vysoko nad českolipskou branku.
     
    36:59
    Centr z rohu si zpracoval na hranici házenkářského vápna hrudníkem Tomáš Fichtner, jeho následnou střelu k pravé tyči dobrým brankářským zákrokem Ondřej Vahala vyrazil na roh.
     
    36:45
    Po zákroku u pravé lajny si sparťané připisují čtvrtý akumulovaná faul.
     
    36:05
    Tak tomuhle se říká spálená příležitosti! Gabriel Rick nasadil rychlé nohy a unikl do nadějného brejku 3 na 2. Navíc parádně poslal míč na druhou stranu hřiště na volného Tomáše Drahovského, který se nesobecky rozhodl pro přihrávku pro sebe na Michala Seidlera, ale i on míč ještě přihrál, tentokrát zpět na Tomáše Drahovského, který z ne už tak dobré střelecké pozice vypálil pouze do českolipského gólmana.
     
    35:24
    Proti centru Michala Mikysky z pravé strany hřiště musel zasahovat Ondřej Vahala, který si tak připisuje další zákrok do své brankářské sbírky. Ta je v dnešním utkání určitě mnohem větší, než si by sparťané představovali.
     
    Spartě v dnešním chybí naturalizovaný Ázerbájdžánec Amadeu, který byl uvolněn kvůli reprezentačním povinnostem. Na hřišti nenajdeme ani Srba Mladena Kociče, který je sice po zranění v úvodu sezóny už fit, na doporučení doktorů s návratem na palubovku ale ještě chvíli počká.
     
    34:32
    První akumulovaný faul v druhém poločase pro Českou Lípu.
     
    34:10
    Démoni právě vstřelili branku!
    Tak to byla futsalová paráda! Tomáš Fichtner si obešel takřka celou sparťanskou čtveřici a přihrávkou pod sebe našel kapitána MIROSLAVA ROTTA, který z nadějné pozice placírkou poslal míč pod nohy Ondřeje Vahaly. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    33:35
    Michal Seidler dostal přihrávku po pravé lajně, z ostrého úhlu ale nedokázal najít škvíru mezi hostujícím gólmanem a bližší pravou tyčí. Nakonec pro svůj tým vybojoval aspoň roh.
     
    32:05
    Do zakončení přímého kopu se nakonec postavil Ondřej Havrda, který dobrou přízemní střelou k levé tyči donutil domácího gólmana Ondřeje Vahalu k reflexnímu zákroku rukou.
     
    Sparta už zná své soupeře v Lize mistrů. Bude jím rumunský celek Imperial West, maltský Luxol a polský mistr Bielsko-Biala. Všechny zápasy základní skupiny 5 se odehrají v Praze.
     
    32:05
    Sparťanský faul těsně před házenkářským vápnem znamená nejen už třetí akumulovaný faul, ale i nadějnou standardní situaci, kterou budou Démoni z České Lípy zahrávat.
     
    31:48
    Obrovská šance Démonů! Tomáš Fichtner přihrávkou z pravé strany našel před sparťanskou brankou úplně volného Matouše Kubelku, ten ze stoprocentní pozice ale přestřelil. A lidově řečeno tak zazdil obrovskou šanci České Lípy.
     
    31:15
    Po rohovém kopu se do zakončení opět dostal Kristijan Grbeša, tentokrát ale netrefil míč ideálně, a ten tak letěl vysoko nad českolipskou branku.
     
    31:02
    Další sparťanská šance! Tomáš Drahovský z levé strany rozehrál míč na Kristijana Grbešu, který se z velké dálky odhodlal ke střele. Ta nakonec letěla do levé šibenice, kde ji konečky prstů vyrazil na roh Milen Kirov.
     
    29:50
    Závar před brankou na obou stranách. Ondřej Vahala parádním obranným zákrokem nejdříve zamezil přihrávce na úplně volného hráče u vzdálenější tyče, který by se tak rázem ocitl ve stoprocentní příležitosti. Následně rozehrál dlouhý pas na nabíhajícího kapitána Tomáše Drahovského, který se lobem z první pokusil překonat vysoko postaveného Milena Kirova. Brankář severočeského celku se dobře natáhl a míč schoval v rukavicích.
     
    29:15
    Wilde rozehrál aut centrem na Kristijana Grbešu, který z voleje na hranici házenkářského vápna přestřelil českolipskou branku.
     
    28:53
    Druhý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    27:48
    Démoni právě vstřelili branku!
    Obrovský nátlak po střele ze strany od kapitána Miroslava Rotta ještě sparťanská obrana ustála, když dokázal Ondřej Vahala proti střele k tyči dobře zasáhnout. O chvilku později už na českolipský útok byli libeňští obránci krátcí, Tomáš Fichtner přihrávkou k lajně našel ONDŘEJE HAVRDU, který přízemní střelou ke vzdálenější tyči vstřelil první hostující gól. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    25:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu pátou sparťanskou branku. Tihomir Novak našel na pravé straně volného AZEMA BRAHIMIHO, který z nadějné pozice skóroval střelou k tyči. Asistence Tihomir Novak.
     
    25:22
    Břevno českolipské branky teď razantní trefou orazítkoval Kristijan Grbeša! Sparta byla velmi blízko pátému gólu.
     
    24:45
    Obrovsky sporná situace! Rozhodčí po centru Michala Mikysky na vzdálenější levou tyč sparťanské branky a následnému posunutí branky od Ondřeje Vahaly přerušil hru. Mezitím ale dokázal jeden z hráčů v bílém vrátit balón zpět do vápna, kde se do tutové situace dostal jeden z útočníků, který by z nadějné pozice takřka jistě skóroval. Měl tohle rozhodčí nechat?
     
    24:10
    Po souboji ve středu hřiště u pravé lajny si Sparta připisuje první akumulovaný faul.
     
    23:51
    Po přihrávce od lajny se do zakončení zleva dostal Kristijan Grbeša, jeho razantní trefa z první nakonec letěla vysoko nad brankou severočeského gólmana Milena Kirova.
     
    23:41
    Sparťané kombinují před brankou České Lípy, do žádné větší střelecké pozice se ale zatím nedostali.
     
    22:55
    Michal Mikyska opět pálí, tentokrát jeho trefa po autu z levé strany letěla pouze do nohy jednoho z obránců v rudém.
     
    22:41
    Nadějné šance Démonů! Dalekonosnou střelu Michala Mikysky dokázal Ondřej Vahala vyboxovat před sebe pouze k Radku Hanzlíkovi, který z těžké, ale poměrně volného pozice dokázal zakončit pouze nad domácí branku.
     
    21:35
    Po českolipské rohu se dostal do zakončení z voleje Ondřej Havrda. Svůj bývalý tým střelou z voleje nevytrestal, nýbrž zakončil vysoko nad břevno libeňské branky.
     
    21:29
    Nepřesnou přihrávkou nastartoval domácí střelec Michal Seidler rychlý brejk České Lípy. Ondřej Havrda našel na levé straně volného Miroslava Rotta, který málem protlačil míč až za záda Ondřeje Vahaly. Tomu nakonec pomohla tyč, od jejíž vnější strany se míč odrazil do zámezí.
     
    20:15
    Netrvá dlouho a po nepřesné českolipské přihrávce mají sparťané opět míč ve svém držení.
     
    20:01
    Fichtner rozehrál míč na Kubelku. Druhý poločas je tu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Sparta zatím svého soupeře z České Lípy drtí 4:0 a vypadá to, že si bez problémů dojde pro další tři body do ligové tabulky.

    Jako první otevřel gólové skóre ve 3. minutě Michal Seidler, když se prosadil po přihrávce od Tomáše Drahovského. Ten se prosadil o tři minuty později, když ho parádně našel Gabriel Rick před poloprázdnou českolipskou brankou. Sparťané pak ve svém výkonu polevili, což donutilo sparťanského trenéra s kosovským původem Beni Simitčiho vzít si týmový time-out. V 17. minutě se už sparťanský válec rozjel zpět na plné obrátky, Kristijan Grbeša po rohu prodloužil míč na Tihomira Novaka, který z hranice házenkářského vápna pálil přesně k tyči. O deset sekund se sparťané mohli radovat znovu, když po samostatném úniku na českolipskou branku skóroval Brazilec Wilde.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:56.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:53
    Petr Zapletal našel centrem z rohu volného Tomáše Abrhama, který svou razantní trefou z voleje dokázal trefit pouze hlouček hráčů před domácí brankou.
     
    19:49
    Petr Zapletal ani Michal Mikyska proti Ondřeji Vahalovi neuspěli. Sparťanský gólman se musí hostující hráčů zdát jako nepropustná zeď.
     
    19:12
    Michal Seidler nenašel razantní přihrávkou ze strany ve vápna České Lípy nikoho ze svých spoluhráčů a nechtěně tak poslal balón k českolipskému obránci na druhé straně hřiště.
     
    19:00
    Minuta do konce prvního poločasu.
     
    18:35
    Tihomir Novak nepustil Michala Mikysku k míči a vybojoval tak pro domácí celek aut ze strany.
     
    18:13
    Českolipské přečíslení 3 na 2! Ondřej Havrda našel na pravé strany nabíhajícího Matouše Kubelku, který z nadějné pozice ale dokázal vypálit pouze do místa, kde už čekal připravený Ondřej Vahala.
     
    Nejproduktivnější českolipský hráč Ondřej Havrda má sparťanskou minulost. V rudém dresu nastupoval v letech 2013-2016. Mimo to za Spartu nastupoval i brankář Ondřej Sochůrek, Martin Sop, Tomáš Fichtner nebo Petr Zapletal. Většina hráčů odešla v roce 2016 ze Sparty právě do České Lípy, kde hrají dosud.
     
    16:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Brazilec WILDE si chvilku po výkopu ze středu hřiště vybojoval míč, obešel dvojici obránců a technickým padáčkem k pravé tyči překonal i českolipského gólmana. Sparťanský válec po rozespalém výkonu okolo desáté minuty opět jede na plné obrátky. Bez asistence.
     
    16:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kristijan Grbeša prodloužil po přihrávce od rohového praporku míč na nabíhajícího TIHOMIRA NOVAKA, který se míč jednoduše zpracoval a razantně poslal ho k pravé tyči. Milen Kirov se po balónu jen marně natahoval. Asistence: Kristijan Grbeša.
     
    Sparta v osmifinále poháru narazí na Olympik Mělník. Utkání by se mělo odehrát v termínu od 26. do 30 září, což může být pro Spartu velkou komplikací. Teprve 26. září se totiž vrací čeští reprezentanti z Turnaje čtyř zemí.
     
    15:02
    Velká šance pro Českou Lípu! Tomáš Abrham dostal parádní pas za obranu, v souboji s Ondřejem Vahalou ale domácího brankáře překonat nedokázal. V souboji o odražený míč s Gabrielem Rickem byl navíc pozdě a připsal hostujícímu celku třetí akumulovaný faul.
     
    14:37
    Michal Seidler v silovém souboji porazil Michala Mikysku a vybojoval pro Spartu míč.
     
    14:09
    Tomáš Drahovská našel z prostoru rohového praporku volného Michala Seidlera, který poslal míč pod sebe na Ondřeje Vahalu. Dlouhá sparťanská kombinace po rohu navíc končí bez střely po nepřesné přihrávce do zámezí.
     
    13:54
    Po sražené přihrávce bude Sparta rozehrávat rohový kop.
     
    13:15
    Do zakončení po rohu se dostal hostující Petr Zapletal. Z nadějné střelecké pozice na levé straně ale nedokázal přízemní střelou k tyči skvěle chytajícího Ondřeje Vahalu překonat.
     
    13:05
    Milen Kirov poslal parádní pas do běhu na unikajícího Radka Hanzlíka, ten z ostrého úhlu vystřelil doprostřed branky, kde dokázal sparťanská gólman Ondřej Vahala vyrazit míč na roh.
     
    12:41
    Tomáš Drahovský z osy hřiště našel na pravé straně nabíhajícího Tihomira Novaka, který z první vystřelil pouze k pravé tyči. Tam ale dokázal zasáhnout Milen Kirov.
     
    12:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    12:28
    Parádní únikem se teď blýskl Michal Mikyska, když si v rychlostním souboji povodil trojici obránců a nakonec vystřelil přízemní ranou těsně vedle levé tyče. Jeden ze sparťanských obránců ho po střele dohrál, tohle se pískat mohlo.
     
    12:08
    Ondřej Vahala opět musel zasahovat, tentokrát proti střele z pravé strany.
     
    11:55
    Nadějný rychlý brejk České Lípy nastartoval ziskem míče kapitán Miroslav Rott, který přihrávkou do strany našel nabíhajícího Tomáše Fichtnera. Českolipský útočník ale z bezprostřední blízkosti branky poslal míč pouze do prostoru, kde zasáhl Ondřej Vahala.
     
    11:06
    Centr Brazilce Wildeho k druhé lajně našel nabíhajícího Kristijana Grbešu. Sparťanský ostrostřelec z voleje poslal míč vysoko nad branku Milena Kirova.
     
    11:03
    Brahimiho přihrávku doprostřed hřiště srazil jeden z obránců nohou do zámezí.
     
    Oba celky se střetli v loňské sezóně ve čtvrtfinále. Sparta tehdy při své mistrovské jízdě ani jednou nezaváhala a zaslouženě postoupila po výhrách 8:2, 9:1 a 9:2 do semifinále.
     
    10:16
    Tihomir Novak udělal jednoduchou kličku do strany a vystřelil, přízemní dělovka ale letěla pouze vedle levé tyče českolipské branky do zámezí.
     
    09:19
    Chorvatský futsalista Kristijan Grbeša nakonec svou razantní střelu zamířil pouze doprostřed branky, kde míč vyrazil tělem Milen Kirov.
     
    09:19
    Wilde je na pomezí házenkářského vápna faulován. Druhý akumulovaný faul pro Českou Lípu, Sparta navíc bude zahrávat nadějný přímý kop ke kterému se už staví Kristijan Grbeša.
     
    09:12
    Další nepovedená sparťanská kombinace. Tihomir Novak se rozhodl pro přihrávku na pravé křídlo, která nikoho ze sparťanských hráčů nenašla a skončila v zámezí.
     
    08:44
    Přihrávku Miroslava Rotta za sparťanskou obranu na Matouše Kubelku vystihl skluzem Ondřej Vahala, který špičkou boty míč odkopl do zámezí.
     
    08:29
    Ze sparťanského rohu nic nebylo, Tomáš Drahovský si navíc moc nerozuměl s nabíhajícím Gabrielem Rickem, který mu míč vrátil do protipohybu.
     
    08:08
    Tomáš Drahovský unikl po lajně a po dobrém obranném zákroku jednoho z hostujících hráčů vybojoval pro svůj tým aspoň roh.
     
    07:44
    Centr Michala Mikysky ze strany skončil v rukavicích Ondřeje Vahaly.
     
    06:28
    Dvojici parádních obranných zákroků teď předvedl domácí Lukáš Křivánek, poprvé na poslední chvíli obral o míč unikajícího Petra Zapletala, o chvilku později srazil centr mířící na nohu Michala Mikysky.
     
    05:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další parádní akce Sparty! Gabriel Rick našel parádní přihrávkou ze strany úplně volného nabíhajícího TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO, který už jen doklepl míč za záda vysoko postaveného Milena Kirova. Asistence: Gabriel Rick.
     
    05:30
    Kristijan Grbeša našel parádní přihrávkou od pravé lajny na ose hřiště volného Tihomira Novaka. Ten dokázal zakončit pouze do českolipského brankáře.
     
    05:15
    Po nevybíravém zákroku na Azema Braimiho si Česká Lípa připisuje první akumulovaný faul.
     
    04:59
    Po přihrávce od Grbešy se do střely kličkou do strany uvolnil Tihomir Novak a vystřelil. Jeho přízemní pokus nakonec letěl těsně vedle levé tyče hostující branky.
     
    04:14
    Wildeho přihrávku doprostřed hřiště vystihl hostující kapitán Miroslav Rott, který se štěstím dostal do nepovedeného zakončení špičkou boty. Ondřej Vahala nerazantní střelu k tyči nečekal a dokázal míč konečky prstů vyškrábnout na roh. Z toho si už Česká Lípa žádnou větší gólovou šanci nezaznamenala.
     
    03:15
    Další velká šance Sparty! Brazilec Wilde dostal parádní přihrávku za obranu hráčů v bílém, v souboji tváří v tvář Milena Kirova ale poslal míč pouze doprostřed branky, kde už stál připravený gólman.
     
    02:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání. Tomáš Drahovský našel na hranici házenkářského vápna volného MICHALA SEIDLERA, který z voleje poslal míč nechytatelně k pravé tyči. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    01:35
    Do zakončení českolipské šance se postavil Petr Zapletal, který ale svou střelu umístil pouze do zdi svého bývalého klubu.
     
    01:35
    První akumulovaný faul pro Spartu. Gabriel Rick ve vzdušném souboji udeřil loktem Michala Mikysku, který se bolestivě zřítil k zemi. Česká Lípa bude zahrávat nadějný standardní kop.
     
    01:30
    Další povedená sparťanská kombinace. Gabriel Rick našel střílenou přihrávkou u pravé tyče volného Michala Seidlera, ten si nedokázal míč zpracovat optimálně a nakonec se dostal pouze do zakončení patičkou. Míč prosvištěl vedle levé tyče a branku České Lípy neohrozil.
     
    01:25
    Tomáš Drahovský si vyměnil míč s Lukášem Křivánkem a pokusil se o kličku přes dva obránce, ta mu nakonec nevyšla.
     
    00:53
    První střelu utkání obstaral talentovaný Lukáš Křivánek, který ze střední vzdálenosti po kličce do stran vypálil přízemní střelu těsně vedle pravé tyče.
     
    00:36
    Dlouhý výkop Milana Kirova na nabíhající Tomáše Fichtnera byl moc dlouhý a letěl do zámezí za sparťanskou brankou.
     
    00:27
    Lukáš Křivánek se nechal o míč obrat hostujícím kapitánem Miroslavem Rottem, ten si ale nedokázal míč pořádně zpracovat a vyhnal se s ním do zámezí.
     
    00:04
    Lukáš Křivánek rozehrál na Tomáše Drahovského, dnešní zápas právě začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop budou mít na starost domácí sparťani.
     
    Kapitáni mají za sebou hod mincí, kterou nakonec vyhrál hostující Miroslav Rott, který pro svůj tým vybral stranu, která je po pravé straně od hlavní tribuny.
     
    Sparťanská hymna zazněla a hráči už za bouřlivé podpory domácích fanoušků nastupují na hrací plochu. Sparťané nastoupí v klasických rudých dresech, hosté ze severu Čech přijeli v bílém kompletu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vahala (Gerčák, Plecitý) – Rick, Brahimi, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Blaha) – Rott (C), Kubelka, Fichtner, Abrham, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal

    Rozhodčí: Jiří Lasch, Libor Kaštánek.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde se zanedlouho rozehraje 3. kolo VARTA Futsal ligy mezi domácí Spartou a Českou Lípou. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    FC DÉMONI ČESKÁ LÍPA – 4. místo, 4 body, skóre 12:9

    Karel Kruliš (trenér): "Ve třetím kole zajíždíme na palubovku úřadujícího mistra. Jedeme tam pokusit se uhrát slušný výsledek. Sparta je velice silná a my jí budeme chtít potrápit, minimálně v pevné obraně. Věřím, že zápas zvládneme a potvrdíme dobré výsledky z předchozích dvou kol."

    -----------------------------------------------------------------

    Česká Lípa má za sebou povedený vstup do sezóny. V úvodním kole si vezla z Brna jeden bod za remízu 2:2, o pár dní později pak dokázala fantasticky otočit zápas s Mělníkem a zvítězit vysoko 10:7. Nejtěžší zápasy ale Ďábly teprve čekají, jedním z nich by měl být i duel s pražskou Spartou.

    V národním poháru byl los pro severočechy velmi přívětivý. Tým z České Lípy se totiž v rámci osmifinále soutěže vydá na Loket, kde se utká proti tamním Termitům.¨

    Nejlepším střelcem České Lípy je se čtyřmi přesnými zásahy
    zkušený Ondřej Havrda (4 + 4). Daří se i Tomášovi Fichtnerovi (1 + 3) a Petru Zapletalovi (1 + 3). Všichni tři za sebou mají štaci v pražské Spartě, páteční utkání tak pro ně může být velmi pikantní a zajímavé.

    ZÁPASY V LIZE:

    06.09.2019 Brno – Česká Lípa 2:2
    13.09.2019 Česká Lípa – Mělník 10:7

    3 NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    1. Ondřej Havrda (4 + 1)
    2. – 3. Tomáš Fichtner (1 + 3)
    2. – 3. Tomáš Zapletal (1 + 3).
     
    AC SPARTA PRAHA – 1. místo, 6 bodů, skóre 20:4

    Beni Simitči (trenér): "V pátek opět nebudeme kompletní, sice se nám vrací uzdravený Grbeša, ale uvolnil jsem Amadea kvůli reprezentačním povinnostem s Azerbajdžánem, kromě něj bude chybět i Kocić, jehož stav nechci riskovat. Česká Lípa je nevyzpytatelná, tedy podle toho, co jsem viděl na videu z jejich posledních zápasů, ale my se musíme dívat na sebe a splnit si další tříbodový úkol."

    -----------------------------------------------------------------

    Sparta by chtěla projít do zápasu s Chrudimí či Teplicemi bez ztráty bodu. A zatím k tomu má nakročeno velmi dobře, během léta i přes citelné odchody posílila nejlépe ze všech českých celků, v prvních dvou kolech navíc smetla České Budějovice i Liberec. V příštím ligovém zápase, které se odehraje začátkem října, už rudý celek čeká venkovní zápas v Chrudimi.

    V národním poháru hráči s rudým "S" na hrudi narazí na Olympik Mělník. Ihned po zápasu s Chrudimí se navíc Sparta začne připravovat na základní skupinu prestižní Ligy mistrů.

    Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Sparty je nejlepší slovenský futsalista Tomáš Drahovský (5 + 5). Dále se daří i kapitánovi Michalovi Seidlerovi (4 + 4) či hvězdnému Brazilci Wildemu (2 + 2).

    V pátečním utkáni by měl Spartě chybět naturalizovaný Ázerbájdžánec Amadeu a Srb Mladen Kocič.

    ZÁPASY V LIZE:

    05.09.2019 Sparta – České Budějovice 10:2
    15.09.2019 Liberec – Sparta 2:10

    3 NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    1. Tomáš Drahovský (5 + 5)
    2. Michal Seidler (4 + 4)
    3. – 4. Wilde (2 + 2)
    3. – 4. Tihomir Novak (2 + 2).
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Třetí kolo nejlepší tuzemské futsalové soutěže je tady. Sparta se v rámci druhého domácí zápasu v letošním ročníku postaví proti Démonům z České Lípy, nepředvídatelný soupeř ze severu Čech by rád silnou pražskou Spartu potrápil a zabojoval o body.

    Sparta je zatím stoprocentní, nováček z Českých Budějovic ani severočeský Liberec se nedokázal týmu z pražské Libně vyrovnat. První ostřejší zkouška tak sparťany potká až v dalším kole, kdy je čeká venkovní zápas v Chrudimi.

    I Česká Lípa má dobrý vstup do sezóny, po úvodní remíze s Helasem Brno se severočechům povedlo otočit duel s Mělníkem, a nakonec si vybojovat cennou výhru 10:7. Momentálně jsou tak Démoni na slušném čtvrtém místě před dvojicí semifinalistů – Chrudimí i Slavií.

    Oba celky se naposledy potkaly ve čtvrtfinále loňského play-off. Rozjetá Sparta tehdy Českou Lípu smetla ve třech zápasech, celkové skóre série bylo neuvěřitelných 26:6 pro Spartu.

    Páteční utkání bude řídit Jiří Lasch a Libor Kaštánek.

    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ:

    05.04.2019 Sparta – Česká Lípa 8:2
    09.04.2019 Česká Lípa – Sparta 1:9
    12.04.2019 Sparta – Česká Lípa 9:3
     
    Krásný večer všem futsalovým fanouškům. Vítáme vás u online přenosu ze zápasu VARTA Futsal ligy mezi mistrovskou AC Sparta Praha a FC Démoni Česká Lípa. Utkání začíná v 20:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.

    Libor Kokoška

    Branky: 3. Seidler (Drahovský), 6. Drahovský (Rick), 17. Novak (Grbeša), 17. Wilde, 26. Brahimi (Novak) – 28. Havrda (Fichtner), 35. Rott (Fichtner)


    Sparta Praha: Vahala (Gerčák, Plecitý) – Rick, Brahimi, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler
    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Blaha) – Rott (C), Kubelka, Fichtner, Abrham, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal

    Rozhodčí: Jiří Lasch, Libor Kaštánek
    thejrc.org