K. Vary – Kladno 7:4 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Vítkovice – Liberec 4:5 (2:3 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 6:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 20.09.2019, 17:15 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • turnaj O Pohár DHL • 5. kolo
Partner:
     
    Dohráno! Sparta dnes ve vyrovnaném utkání poráží Salcburk fotbalovým výsledkem 1:0, a v novém ročníku je tak stále neporažena! To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:09:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Půl minuta do konce, jeden z domácích se pokusil vyhodit kotouč ven z pásma. Ještě před modrou čárou ho ale zastavil borec ze Salcburku.
     
    58:35
    Salcburk se drží před soupeřovou klecí, Cichoň má teď plné ruce práce. Obrana domácích se snaží Red Bull co nejdříve odzbrojit.
     
    58:02
    Florian Bugl bere nohy na ramena, Red Bull už nemá co ztratit a zkusí štěstí v powerplay! Za chvilku se bude vhazovat před Cichoněm.
     
    57:04
    Cichoň si ve vlastním oslabení na své konto připsal další zákrok, maskovaný strážce sparťanské klece teď udržel hubený náskok svého klubu při životě.
     
    56:29
    Marek Bláha zastavil vyhozený kotouč na kruhu, zajel za klec a počkal, až jeho spoluhráči dostřídají. Sparta se následně znovu vypravila před Buglovu klec.
     
    55:17
    Paže sudího po dlouhé době vyletěla vzhůru, situace se pro Red Bull ještě víc komplikuje. Juraj Eliáš (SLZ) dostává za vražení na hrazení krom menšího trestu také desetiminutový "osobák".
     
    54:10
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen kolem šesti minut, hokejisté Sparty jsou stále usazení v útočném pásmu a snaží se klec Red Bullu ohrozit.
     
    52:45
    Holešovičtí kontrolují hru a nepouští soupeře ke kotouči, hráči Salcburku ale výborně brání, kvůli čemuž Sparta už nějaké dvě tři minuty nevyslala na Bugla ani ránu.
     
    51:39
    Na modré se Konečnému nabízel Bláha, domácí forvard se ovšem nakonec rozhodl nahrát jinému spoluhráči na mezikruží. Protihráč pak do nabídky strčil hůl.
     
    50:30
    Polovina závěrečného dějství je pryč, o něco málo více ze hry mají na ledě momentálně Rakušané. Těm se ovšem nedaří dostat do slušnější střelecké šance.
     
    49:45
    Slabou střelu hostů od modré zblokoval jeden z bránících hráčů v mezikruží, následná útočná akce Sparty byla Red Bullem rychle zneškodněna.
     
    48:49
    V rohu za Buglem se bojuje o kotouč, Salcburk drží svého soupeře u mantinelu a snaží se ho co nejrychleji odzbrojit. Sparťané se brání ze všech sil.
     
    47:33
    Defenzíva Sparty pracuje jako švýcarské hodinky, ofenzivní tažení Red Bullu teď úplně rozebrala během několika sekund. V útoku je to už ale o něco horší...
     
    46:32
    Salcburští se snaží něco vymyslet před brankovištěm Oldřicha Cichoně, dotěrná domácí defenzíva jim ale na ledě nenechává moc prostoru pro kombinování.
     
    45:44
    Julian Lutz chtěl kotouč protlačit do domácí třetiny kluziště, jeden z jeho spoluhráčů ale modrou překročil dříve než on – sudí tedy pískají další ofsajd.
     
    44:43
    Další ofenzivní tažení Red Bullu skončilo pohotovým zákrokem pražské obrany, krátce poté se ovšem v útočném pásmu nepodařilo usadit ani sparťanům.
     
    43:48
    Klimo na sebe upoutal pozornost zakončením z pravého kruhu pro vhazování, které si Bugl pohlídal. Kotouč si následně na své hole vzali hosté.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 22. Gluzman (Klimo)


    HC Sparta Praha: Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha, Havlín (A), Prchal (C), Gajdoš – Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Rubeš, Bespalchenko, Konečný, Vágner, Arnošt (A), Gluzman, Kuracina.
    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Pfarrmaier) – Obu, Schwaiger (A), Menner, Szuber, Wimmer, Hadamczik – Cimmerman, Hänelt, Eham (C), Lutz, Eliáš, Maier (A), Leonhardt, Hengelmüller, Borzecki, Pronin, Bjerrum, Müller.

    Rozhodčí: Bejček – Frodl, Komárek.
    thejrc.org