Leicester – Tottenham 2:1 (kon.) | Burnley – Norwich 2:0 (kon.) | Everton – Sheffield Utd. 0:2 (kon.)
Manchester City – Watford 8:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:0 (kon.)
konec
Leicester City
2:1 (0:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 21.09.2019, 13:30 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou skvělé utkání šestého kola anglické Premier League, v němž Leicester porazil na domácím trávníku Tottenham 2:1. Domácí se do vedení dostali zásluhou Ayozeho Péreze, ten se ale nacházel v ofsajdu, a tak gól nebyl uznán. To na druhé straně už padla regulérní branka, v pádu se prosadil Harry Kane. Na rozdíl dvou gólů upravil v 64. minutě Aurier, do akce se ale znovu zapojil VAR, který odhalil ofsajdové postavení Sona. A tak místo potvrzujícího zásahu přišlo vyrovnání. Na přízemní pas Vardyho si naběhl Ricardo Pereira, jenž v 70. minutě prostřelil Rose i Gazzanigu. Rozhodující moment utkání přinesla 85. minuta, kdy z dvaceti metrů vypálil nechytatelně k levé tyči James Maddison. Tato skvělá rána znamenala tři body pro Lišky, Spurs už vyrovnat nedokázali. Svěřenci trenéra Rodgerse se díky vítězství posunuli na skvělou druhou příčku, Tottenham spadl na místo páté právě na úkor dnešního soupeře.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:36:54)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:13.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    S domácími to už vypadá dobře! Do konce nastaveného času zbývá kolem půl minutky, po nahrávce Wanyamy se navíc Lucas nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    90+5
    Toby Alderweireld kolmicí hledal v šestnáctce Auriera, ten si ale nedokázal ideálně poradit se zpracováním, čehož dokonale využil k odebrání balónu Ben Chilwell.
     
    90+4
    Aurier si centr rozmyslel. Nakonec přihrál Eriksenovi, jenž už se k louhému balónu odhodlal, Kane ovšem Çağlara Söyünca nepřehlavičkoval.
     
    90+3
    Jamie Vardy zabojoval, na hrací ploše už však míč nedokázal udržet, Vertonghen si kulatý nesmysl pohlídal. Gazzaniga bude odkopávat.
     
    90+2
    Dá se říci, že Lišky hrajou o deseti. Maddsion se totiž nedokáže rozběhnout. Pochoduje kolem středového kruhu jen aby v tomto prostoru nebylo příliš volného místa.
     
    90+1
    Okamžitě po zisku balónu se Demarai Gray snažil vyslat do úniku Vardyho. Toho ale zvládl postrážit včas se vracející Toby Alderweireld.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Střelec zatím rozhodujícího gólu nevypadá fit, ovšem Leicester už nemůže střídat, a tak se bude Maddison bít i přes bolest.
     
    88
    Ajajaj, to je nepříjemné. James Maddison chvíli po skvělém zásahu špatně došlápl a zůstává sedět na trávníku. Na hřiště už vběhli kluboví lékaři.
     
    87
    Spurs nemají moc času na odpověď. Spolu s nastavením to bude nějakých šest, možná sedm minut.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Lucas Moura.
    85. James MADDISON - 2:1
     
    85
    Leicester právě vstřelil branku!
    Parádní zásah JAMESE MADDISONA znamená obrat ve skóre! Choudhury nepobyl na hřišti ani minutu a hned zapsal asistenci. Lehkou nahrávku předal míč právě anglickému středopolaři, který natáhl z nějakých dvaceti metrů a trefil se parádně k levé tyči. Balón navíc skočil těsně před Gazzanigou, o to těžší měl hostující gólman situaci.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Hamza Choudhury.
     
    84
    Anglický ostrostřelec ve službách Tottenhamu dostal více volnéh prostoru, než je zdrávo. Využil toho k dělové střele levou nohou, proti níž nepředvedl Schmeichel zrovna jistý zákrok, za pomoci Evanse ale Lišky přežily tuto situaci bez úhony.
     
    83
    Že by se Demarai Gray uvedl dobře, to se rozhodně říci nedá. Rose pořádně dojel šlapákem, domácí křídelník může být rád za žlutou kartu.

    Milan Huppert

    Branky: 69. R. Pereira, 85. Maddison (Choudhury) – 29. Kane (Son Hung-min)

    Karty:   83. D. Gray (LEC) – 19. Moussa Sissoko (TOT), 71. Wanyama (TOT)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:13.
    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Ayoze Pérez (67. Praet), Tielemans (84. Choudhury), Maddison, H. Barnes (82. D. Gray) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Choudhury, Justin, Morgan, Praet.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – NDombèlé (86. Lucas Moura), Moussa Sissoko (67. Wanyama), Winks – Lamela (79. Eriksen) – Kane (C), Son Hung-min.
    Náhradníci: Whiteman – B. Davies, Dier, Eriksen, Lucas Moura, Wanyama, Skipp.

    Rozhodčí: Tierney – Ledger, Wilkes

    Diváci: 32 129
    ocianews.com