Marseille – Montpellier 1:1 (kon.) | Bordeaux – Brest 2:2 (kon.) | Méty – Amiens 1:2 (kon.)
Nice – Dijon 2:1 (kon.) | Nîmes – Toulouse 1:0 (kon.) | Remeš – Monaco 0:0 (kon.)
konec
FC Méty
1:2 (0:1)
Amiens SC
Sobota 21.09.2019, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (21:57:41)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
     
    Je dobojováno! Důležité měření sil dvou týmů ze spodní poloviny tabulky dopadlo lépe pro Amiens, které od 54. minuty vedlo zásluhou Dibassyho trefy už 2:0. Koncovku zápasu hostující fotbalisté v klidu ale rozhodně neprožili, v osmašedesáté minutě totiž z úniku snížil Diallo a postaral se o pořádně dramatickou koncovku. Méty svého soupeře zamkly před Gurtnerem, jenže vylouženou šanci na vyrovnání si už nevytvořily. Po šesti kolech tak mají na kontě jedinou výhru a v tabulce jim nadále patří barážová osmnáctá pozice. Amiens naopak podruhé vyhrálo a posunulo se na čtrnáctkou příčku, ze které ztrácí na nejlepší pětku jen tři body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Teď už je asi hotovo. Poslední šanci na vyrovnání dostal Ibrahima Niane, který měl volnou střelu z nějakých sedmadvaceti metrů. Upřednostnil však přesnost před razancí a Gurtner u levé tyče v pohodě zakročil.
     
    90+4
    Tentokrát se Eddy Gnahoré převtělil do role faulujícího. Velké problémy pro hostující tým to ale nepřineslo, protože po následném nákopu byl odpískán prohřešek i útočícímu Sunzuovi.
     
    90+3
    To už se nám dávno rozběhla třetí ze čtyř nastavených minut. Po souboji dvou pětek je navíc pískán faul Victoriena Angbana na Ghnahorého.
     
    90+3
    Delaine neztrácel čas posunem k velkému vápnu a honem centroval. Muži v bílém byli na svých místech včas a teď už je balón v klidném středu pole.
     
    90+2
    Podobně snadný zákrok si na opačném konci hřiště připsal Gurtner, který měl pod kontrolou Akolův okus zpoza pokutového území.
     
    90+1
    Zambijský stoper si pomohl jen částečně, protože hostům daroval přímý kop z dobré pozice. Amiens z něho ale vytěžilo jen Guirassyho neškodnou střelu doprostřed branky.
     
    90
    Juen Ferney Otero si prvním dotykem hodil míč přes Sunzua, který jej musel faulovat za žlutou kartu, aby zabránil nebezpečné situaci.
     
    89
    Thomas Delaine měl čas na přípravu svého centru. Hosté ho odvrátili a opakovaný pokus pro změnu skončil neškodnou hlavičkou obsazeného Dialla.
     
    88
    Jeden z domácích našel Habiba Dialla v náběhu. Nejlepší střelec Mét však byl donucen střílet z úhlu a Gurtnerovu branku o velký kus minul.
     
    87
    Ztrátu míče ve středu hřiště okamžitě hasil Sehrou Guirassy, který za taktický faul na Boyeho vyfasoval vůbec první žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    85
    Amiens to v těchto chvílích hraje chytře. Místo riskantních přihrávek volí trpělivou kombinaci ve středu hřiště, čímž šetří nesmírně cenné vteřinky.
     
    84
    Konečně trocha klidu pro hostující mužstvo. Sehrou Guirassy byl zezadu nakopnut kolenem do kostrče a rozhodčí El Hadj okamžitě pískal faul.
     
    83
    Přihrávku Nianeho na Delaineho dobře vystihl Otero. Místo rychlého kontru ale následovala ztráta balónu a s ní spojený útok Mét, který zase skončil nepřesným centrem na Dialla.
     
    82
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází Bongani Zungu.
     
    81
    Habib Diallo si dobře pokryl míč, na levé straně si došel pro faul a získal tím standardku, se kterou si hostující obrana ale dokázala poradit.
     
    80
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Opa Nguette, přichází Ibrahima Niane.
     
    79
    Neslavně dopadl centr i na druhé straně. Diallo na něj ze vzduchu nedosáhl a balón proletěl přes celou šířku až za autovou čáru.
     
    78
    Hosté se po inkasovaném gólu nemohou vůbec dostat do hry. Nic moc na tom nezměnila ani jejich poslední akce po levém křídle, neboť centrovaný balón letěl přesně na Úkiddžu.
     
    77
    Gurtnerovi se nepovedl už několikátý odkop. Rozehrávku si každopádně bude moci zopakovat, protože domácí se v nabídnuté akci sami zahnali do autu.
     
    76
    Stoperská dvojice Amiens si v těchto chvílích na nedostatek práce určitě stěžovat nemůže. Teď odvrátila další centr, po kterém byl faulován Maïga.
     
    75
    Aurélien Chedjou zvládl důležitou hlavičku. Kdyby v pozici posledního obránce propadl, pustil by nabíhajícího útočníka Mét do samostatného nájezdu.
     
    74
    Jenom to zahučelo po ambiciózní střele z pětadvaceti metrů v podání Maigy, které znovu chybělo hodně k tomu, aby se vešla mezi tři tyče.
     
    73
    Eddy Gnahoré si pomohl drobným faulem ve středu hřiště. I dvacet minut před koncem tak platí, že žádný z hráčů ještě má na kontě žlutou kartu.
     
    72
    Další centr odvrátila hostující obrana před dobíhajícího Angbana, který zkusil štěstí z obrovské dálky, ale míč proletěl několik metrů nad Gurtnerovou brankou.
     
    71
    Po drobné pauze se opět hraje. Méty jsou na koni, nicméně po centru z pravého křídla od Habiba Maïgy se k dalšímu zakončení zatím nedostaly.
     
    70
    Alexis Blin šel ve středovém kruhu do skluzu. V souboji s Diallem si možná trochu ublížil a teď se nechává na hrací ploše ošetřovat.
    68. Habib DIALLO - 1:2
     
    68
    Méty právě vstřelily branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediného gólu a ještě mají dostatek času na vyrovnání! Vše začalo nákopem od brankáře na Nguetteho, který zpracoval míč pro Adamu Traorého. Ten si všiml velké mezery v obraně a vyslal do úniku HABIBA DIALLA, jenž si zkušeně obešel gólmana a střelou do prázdné branky zaznamenal čtvrtý gól v sezóně.
     
    67
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Fousseni Diabaté, přichází Chadrac Akolo.
     
    67
    Amiens už může spoléhat na brejky. Jeden z nich dobrým obranným zákrokem proti Kakutovi vyřešil Sunzu, jenže Úkiddžá to znegoval odkopem do autu.
     
    66
    Domácí svého soupeře zmáčkli, ale dvojice centrů letěla jen ke stoperům, u kterých zrovna nečíhali žádní útočící hráči Mét.
     
    65
    Fabien Centonze zvláštně vypustil náběh po lajně, přestože by balón téměř jistě doběhl. Takhle je z toho aut pro Amiens a nespokojenost v řadách fanoušků.
     
    64
    O rozehrávku rohového kopu se postaral další střídající hráč Adama Traoré, ale Gurtnerovi stačil udělat jeden krok k tomu, aby centrovaný míč schoval do rukavic.
     
    63
    Thierry Ambrose hledal vhodný okamžik pro střelu z hranice malého vápna, míč si několikrát posunul až se dostal do těžkého úhlu, z něhož trefil jenom clonícího beka.
     
    62
    Diallo si došel pro míč hodně do hloubky. Nalevo se mu rozbíhal Delaine, ale on radši zvolil přihrávku směřující o několik metrů dozadu.
     
    61
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Farid Boulaya, přichází Thierry Ambrose.
     
    61
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Renaud Cohade, přichází Adama Traoré II.
     
    60
    Držení míče: 43% – 57%.
     
    59
    Fousseni Diabaté dostal přihrávku takříkajíc do špeku, balón mu utekl za pravou postranní čáru a dopředu se po Centonzeho autu ženou domácí.
     
    58
    Nechybělo moc a domácí inkasovali po rohovém kopu i potřetí. Do ohně znovu letěl dobrý centr z pravého křídla, ale Gnahoré nenaložil se svou hlavičkou zrovna ideálně.
     
    57
    Navíc se zrodila další ztráta na vlastní polovině, kterou se průnikem po ose hřiště snažil potrestat Kakuta, jenže střela mu tentokrát vůbec nesedla.
     
    56
    Domácí zaváhali v rozehrávce a pak se nechali hodně zatlačit k vlastnímu vápnu. Bodový zisk je v těchto chvílích Métám opravdu hodně vzdálen.
    54. Bakaye DIBASSY - 0:2
     
    54
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Hosté zvyšují na 2:0! Konžský záložník Gaël Kakuta z rohu centroval na bližší tyč, kde se Méty ještě ubránily. Pak ale zprava po zemi centroval Sehrou Guirassy a malijský zadák BAKAYE DIBASSY už zvládl protečovat balón za Úkiddžu.
     
    53
    Pod kotlem domácích fans se všechno schyluje k rozehrání rohového kopu Amiens.
     
    52
    Diallo vběhl do vápna, jenže kvůli dvěma bekům musel zařadit zpátečku. Jeho práci tak dokončoval až Boulaya, ale Gurtnerovi pomalou střelu snadno lapil.
     
    51
    Sehrou Guirassy dělá domácí obraně poměrně velké potíže. Nyní si došel pro faul, ale jeho spoluhráči balón znovu rychle ztratili.
     
    50
    Nepřesný nákop do levého křídla domácí fanoušky ale rozhodně nepotěšil. Gurtner pak poněkolikáté nevykopl ideálně a domácí se k balónu vrátili.
     
    49
    Méty nevstoupily do druhého poločasu vůbec špatně, hostující fotbalisty během prvních čtyř minut prakticky nepustily k balónu.
     
    48
    Delaine zkusil prorazit individuálně, jenže žádný z jeho kolegů ve vínovém dresu se k jeho centru z levého křídla nedostal.
     
    47
    Régis Gurtner dobře četl hru a bleskově vystartoval proti průnikové přihrávce, kterou stihl zastavit před rozběhnutým Diallem.
     
    46
    Ani jeden z trenérů během pauzy do sestavy nesáhl, a tak jedinou změnou zůstává vynucený příchod Leforta za zraněného Jalleta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba týmy odchází do šaten za pískotu a bučení domácích fanoušků, což jasně napovídá, že Méty v prvním poločase svým výkonem příliš nenadchly. Amiens od samotného začátku mělo jasně navrch v držení míče a v devětatřicáté minutě se dostalo do vedení, když po rohovém kopua centru Blina hlavou skóroval Sehrou Guirassy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se šedesát vteřin.
     
    45
    Farid Boulaya u koncové čáry čelil Aleesamimu, bez jehož přičinění si sám ukopl míč do zámezí. Gurtner bude vykopávat.
     
    44
    Angban v první chvíli prováhal možnost vystřelit z třiceti metrů. K tomu se odhodlal až o pár vteřin později, ale Gurtner nemusel vůbec zasahovat.
     
    43
    Aleesami se nechal jednoduše obrat o míč napravo od pokutového území. Následovala série hlaviček, ale i tu lépe zvládli hosté z Amiens.
     
    42
    Diabatého finesa skončila v moci Mét, které rychle otočily hru, ale kvůli dobrému dostupování se také musely vrátit o několik desítek metrů. Vše skončilo centrem Boulayi a zásahem Gurtnera.
     
    41
    Hosté se ve dvou lidech snažili prosadit na levém křídle, ale ve finále se víceméně dobrovolně vrátili s míčem až na vlastní polovinu.
    39. Sehrou GUIRASSY - 0:1
     
    39
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Jedinou přihrávkou se Amiens dostalo k rohovému kopu a z něj v devětatřicáté minutě otevřelo skóre! Po rozehrávce na krátko fantasticky nacentroval Alexis Blin, urostlý útočník SEHROU GUIRASSY neměl ve vzduchu žádného konkurenta a precizní hlavičkou nedal brankáři žádnou šanci.
     
    38
    Obranná linie Amiens vytvořila dokonalou ofsajdovou past, do které se jeden z domácích snadno chytil. Míč pro hosty.
     
    37
    Amiens se udrželo na balónu, dokud zpoza šestnáctky hodně nepřesně nevystřelil Sehrou Guirassy. Alexandr Úkiddžá bude v klidu vykopávat.
     
    36
    Guirassy se skácel v souboji na hranici pokutového území, ovšem hlavní sudí mu okamžitě ukázal, že penaltu ani přímý kop pískat nehodlá.
     
    35
    Thomas Delaine natáhl krok u levé postranní čáry, odkud také odcentroval, ale Nguettemu byl mezitím odpískán na míle viditelný útočný faul.
     
    33
    Přímo z rohu domácí nezahrozili. Totéž platilo i v pokračující akci, během které tentokrát neúspěšně centroval Boulaya.
     
    32
    Nguette se v pokutovém území dostal ze střeleckého úhlu, dvojice protihráčů ho zahnala do strany a tam senegalský fotbalista vybojoval aspoň roh.
     
    31
    Držení míče: 35% – 65%.
     
    30
    Ještě jeden potlesk pro alžírského gólmana domácího klubu, který si smlsnul na nenáročném centru z pravého křídla.
    29. Sehrou Guirassy (AMI)
     
    29
    Sehrou Guirassy roztáhl hru doprava na Otera a pokračoval v náběhu do pokutového území, kde po přízemním centru zblízka trefil jenom vybíhajícího brankáře Mét.
     
    28
    Cohade si chtěl narazit se spoluhráčem, jenže zpětný pas uvnitř hrací plochy nedostihl. Vhazovat bude Haitam Aleesami.
     
    27
    Jallet si podle všeho přivodil nějaké zranění stehna již během předzápasového baga. Během zápasu jeho hendikep ale nebyl viditelný na první pohled.
     
    26
    Nepříjemnost pro hosty, kteří kvůli zranění už v šestadvacáté minutě přišli o velezkušeného krajního beka Jalleta. Na hrací ploše se místo něj ukázal Jordan Lefort.
     
    26
    Renaud Cohade podle očekávání centroval na zadní tyč, kde před lépe nabíhajícím protihráčem ze vzduchu střílel Sunzu a přitom vůbec netrefil Gurtnerovu branku.
     
    25
    Centonze šel neohroženě vstříc hostující brance a díky faulu vybojoval pro Méty standardní situaci, kterou rozehraje kapitán Cohade.
     
    24
    Blin běžel do souboje s Nguettem. Stojná noha mu viditelně podjela na kluzkém povrchu, ale rozhodčí El Hadj přesto pískal faul domácího útočníka.
     
    23
    Renaud Cohade neměl vůbec na nic čas a pod tlakem dvou hráčů vycestoval i s balónem do zámezí. Méty toho směrem dopředu zatím moc neukázaly.
     
    22
    Z další akce hosté vytěžili rohový kop. Zleva ho zrealizoval Christophe Jallet, ale důrazně ubráněný Gnahoré se sklepnutým centrem nic nenadělal.
    21. Juan Ferney Otero (AMI)
     
    21
    Juen Ferney Otero se na pravém kraji pokutového území dostal do obležení tří hráčů, z úhlu i tak zvládl vystřelit a alespoň propagačně otestoval pozornost domácího gólmana.
     
    20
    První náznak domácího zakončení. Míč si na pravé straně vzal Boulaya, dlouze si jej naváděl na levačku a o velký kus minul Gurtnerovu levou tyč.
     
    19
    Farid Boulaya nakopával balón na hrot domácího útoku, jenže důrazný zákrok jednoho z obránců tuto akci velmi rychle zastavil.
     
    18
    Další setkání Guirassyho a Boyeho. Tentokrát bylo pískáno v neprospěch Mét, které zůstávají pod menším tlakem.
     
    17
    Pro domácí fotbalisty všechno dobře dopadlo, Sehrou Guirassy podle všeho fauloval Johna Boyeho a hrát bude moci Úkiddžá.
     
    16
    Thomas Delaine šel skluzem do souboje s Oterem, kterého podle rozhodčího El Hadje fauloval. Na řadu přichází standardní situace.
     
    15
    Diabatého centr do předbrankového prostoru neprošel. Další pokus mají hosté prostřednictvím vhazování Jalleta.
     
    14
    Domácí vcelku zákonitě míč vybojovali, ale Fabien Centonze na Dibassym nevybojoval ani tolik kýžený rohový kop.
     
    13
    Delaineho centr byl hodně nepřesný, míč letěl k praporku a Aleesami si bude muset poradit při vhazování v nejméně výhodné pozici.
     
    12
    Zatím se nehraje v bůhvíjak vysokém tempu. Míč se pohybuje výhradně ve středu hřiště, který je chvílemi hodně přehuštěný.
     
    10
    Na hrací ploše zůstal chvíli ležet Fabien Centonze, kterému protihráč přišlápl achilovku. Posléze se ale zvedl a asi bude moci pokračovat ve hře.
     
    9
    Další nepřesnost, která zabránila Blinovi pokračovat ve hře. Jeho kolega zkazil přihrávku k pravé postranní čáře.
     
    8
    Za dlouhým nákopem z obrany vyrážel Haitam Aleesami, ale Úkiddžá byl u dostupného balónu jako první.
     
    7
    Až teď přiletěl před Gurtnera centr z pravého křídla, ale obrana Amiens nenechala domácí útočníky zakončovat.
     
    6
    Domácím v přechodové fázi utekl míč do zámezí, takže po autovém vhazování Jalleta musí znovu hlavně pozorně bránit.
     
    5
    Méty se zatím nemohou dostat do držení míče, po autovém vhazování Jalleta se zmohly jenom na další faul ve středu hřiště.
     
    4
    Teď už si domácí gólman na balón sáhl, když si dokázal najít letící centr z levé strany. Pak ale pokazil rozehrávku a hosté zůstávají v tlaku.
     
    3
    Alexandr Úkíddžá si na první zákrok ještě počká, čtyřčlenná zeď dokázala střelu Kakuty ztečovat na rohový kop.
     
    2
    Sehrou Gurassy si šikovně došel pro faul a Amiens bude mít jeho zásluhou velmi zajímavý přímý kop z nějakých osmadvaceti metrů.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí ve svých obvyklých vínově červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye, Delaine – Cohade (C), Maïga, Angban – Boulaya, Diallo, Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Ambrose, Cabit, Fofana, N'Doram, Niane, Adama Traoré II.

    Amiens SC: Gurtner (C) – Jallet, Chedjou, Dibassy, Aleesami – Gnahoré, Blin – Otero, G. Kakuta, Diabaté – Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Akolo, Bodmer, Lefort, Mendoza, Monconduit, Zungu.

    Rozhodčí: El Hadj – Gringore, Pasqualotti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    31.10.2018 Méty – Amiens 1:2
    12.05.2018 Amiens – Míty 2:0
    25.11.2017 Méty – Amiens 0:2.
     
    Amiens SC

    Klub, který ještě na jaře 2016, působil ve třetí nejvyšší soutěži, se ve dvou předchozích sezónách Ligue 1 umisťoval ve spodní třetině tabulky. Nic nového pod sluncem nepřinesl ani začátek aktuálního ročníku, ve kterém Amiens vyhrálo jediný z pěti zápasů, když doma porazilo 1:0 Lille. Na další body si tým slovinského trenéra Luky Elsnera musel počkat až do uplynulého víkendu, kdy v nastaveném čase vyválčil cenný bod za remízu 2:2 s Lyonem. V tabulce najdeme Amiens na sedmnácté příčce, z něhož má jen tříbodový náskok na poslední Dijon. Čtyři vstřelené góly si rovným dílem rozdělili Akolo, Jallet, Bodmer a Guirassy.
     
    FC Méty

    Úřadující šampión druhé ligy měl více než solidní vstup do sezóny, když ve Štrasburku remizoval 1:1 a v domácí premiéře oslavil velkolepé vítězství 3:0 nad Monakem. Od té doby se situace Mét ale zásadně zhoršila, v zápasech proti Angers, PSG a Bordeaux svěřenci Frédérica Antonettiho nezískali jediný bod a k tomu ani jednou neskórovali. Automaticky tak přišel velký pokles tabulkou, kde se Méty nachází na barážové osmnácté příčce. Les Grenats jsou zatím hodně závislí na výkonech útočníka Dialla, který vstřelil tři ze čtyř gólů mužstva z regionu Lorraine.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu šestého kola nejvyšší francouzské soutěže. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy FC Méty a Amiens SC!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 68. Diallo (Adama Traoré II) – 39. Guirassy (Blin), 54. Dibassy (Guirassy)

    Karty:   90. Sunzu (MTZ) – 87. Guirassy (AMI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye, Delaine – Cohade (C) (61. Adama Traoré II), Maïga, Angban – Boulaya (61. Ambrose), Diallo, Nguette (80. Niane).
    Náhradníci: Delecroix – Ambrose, Cabit, Fofana, N'Doram, Niane, Adama Traoré II.

    Amiens SC: Gurtner (C) – Jallet (26. Lefort), Chedjou, Dibassy, Aleesami – Gnahoré, Blin – Otero, G. Kakuta (82. Zungu), Diabaté (67. Akolo) – Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Akolo, Bodmer, Lefort, Mendoza, Monconduit, Zungu.

    Rozhodčí: El Hadj – Gringore, Pasqualotti
    ocianews.com