Marseille – Montpellier 1:1 (kon.) | Bordeaux – Brest 2:2 (kon.) | Méty – Amiens 1:2 (kon.)
Nice – Dijon 2:1 (kon.) | Nîmes – Toulouse 1:0 (kon.) | Remeš – Monaco 0:0 (kon.)
konec
FC Méty
1:2 (0:1)
Amiens SC
Sobota 21.09.2019, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (21:57:41)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
     
    Je dobojováno! Důležité měření sil dvou týmů ze spodní poloviny tabulky dopadlo lépe pro Amiens, které od 54. minuty vedlo zásluhou Dibassyho trefy už 2:0. Koncovku zápasu hostující fotbalisté v klidu ale rozhodně neprožili, v osmašedesáté minutě totiž z úniku snížil Diallo a postaral se o pořádně dramatickou koncovku. Méty svého soupeře zamkly před Gurtnerem, jenže vylouženou šanci na vyrovnání si už nevytvořily. Po šesti kolech tak mají na kontě jedinou výhru a v tabulce jim nadále patří barážová osmnáctá pozice. Amiens naopak podruhé vyhrálo a posunulo se na čtrnáctkou příčku, ze které ztrácí na nejlepší pětku jen tři body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Teď už je asi hotovo. Poslední šanci na vyrovnání dostal Ibrahima Niane, který měl volnou střelu z nějakých sedmadvaceti metrů. Upřednostnil však přesnost před razancí a Gurtner u levé tyče v pohodě zakročil.
     
    90+4
    Tentokrát se Eddy Gnahoré převtělil do role faulujícího. Velké problémy pro hostující tým to ale nepřineslo, protože po následném nákopu byl odpískán prohřešek i útočícímu Sunzuovi.
     
    90+3
    To už se nám dávno rozběhla třetí ze čtyř nastavených minut. Po souboji dvou pětek je navíc pískán faul Victoriena Angbana na Ghnahorého.
     
    90+3
    Delaine neztrácel čas posunem k velkému vápnu a honem centroval. Muži v bílém byli na svých místech včas a teď už je balón v klidném středu pole.
     
    90+2
    Podobně snadný zákrok si na opačném konci hřiště připsal Gurtner, který měl pod kontrolou Akolův okus zpoza pokutového území.
     
    90+1
    Zambijský stoper si pomohl jen částečně, protože hostům daroval přímý kop z dobré pozice. Amiens z něho ale vytěžilo jen Guirassyho neškodnou střelu doprostřed branky.
     
    90
    Juen Ferney Otero si prvním dotykem hodil míč přes Sunzua, který jej musel faulovat za žlutou kartu, aby zabránil nebezpečné situaci.
     
    89
    Thomas Delaine měl čas na přípravu svého centru. Hosté ho odvrátili a opakovaný pokus pro změnu skončil neškodnou hlavičkou obsazeného Dialla.
     
    88
    Jeden z domácích našel Habiba Dialla v náběhu. Nejlepší střelec Mét však byl donucen střílet z úhlu a Gurtnerovu branku o velký kus minul.
     
    87
    Ztrátu míče ve středu hřiště okamžitě hasil Sehrou Guirassy, který za taktický faul na Boyeho vyfasoval vůbec první žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    85
    Amiens to v těchto chvílích hraje chytře. Místo riskantních přihrávek volí trpělivou kombinaci ve středu hřiště, čímž šetří nesmírně cenné vteřinky.
     
    84
    Konečně trocha klidu pro hostující mužstvo. Sehrou Guirassy byl zezadu nakopnut kolenem do kostrče a rozhodčí El Hadj okamžitě pískal faul.
     
    83
    Přihrávku Nianeho na Delaineho dobře vystihl Otero. Místo rychlého kontru ale následovala ztráta balónu a s ní spojený útok Mét, který zase skončil nepřesným centrem na Dialla.
     
    82
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází Bongani Zungu.
     
    81
    Habib Diallo si dobře pokryl míč, na levé straně si došel pro faul a získal tím standardku, se kterou si hostující obrana ale dokázala poradit.

    Michal Břuchanský

    Branky: 68. Diallo (Adama Traoré II) – 39. Guirassy (Blin), 54. Dibassy (Guirassy)

    Karty:   90. Sunzu (MTZ) – 87. Guirassy (AMI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye, Delaine – Cohade (C) (61. Adama Traoré II), Maïga, Angban – Boulaya (61. Ambrose), Diallo, Nguette (80. Niane).
    Náhradníci: Delecroix – Ambrose, Cabit, Fofana, N'Doram, Niane, Adama Traoré II.

    Amiens SC: Gurtner (C) – Jallet (26. Lefort), Chedjou, Dibassy, Aleesami – Gnahoré, Blin – Otero, G. Kakuta (82. Zungu), Diabaté (67. Akolo) – Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Akolo, Bodmer, Lefort, Mendoza, Monconduit, Zungu.

    Rozhodčí: El Hadj – Gringore, Pasqualotti
    ocianews.com