Marseille – Montpellier 1:1 (kon.) | Bordeaux – Brest 2:2 (kon.) | Méty – Amiens 1:2 (kon.)
Nice – Dijon 2:1 (kon.) | Nîmes – Toulouse 1:0 (kon.) | Remeš – Monaco 0:0 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:0 (0:0)
AS Monaco
Sobota 21.09.2019, 20:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu šesté kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi tade de Reims a AS Monaco FC.
     
    Stade de Reims

    Fotbalisté Reims se po pěti kolech nacházejí na průběžné jedenácté pozici, což není zas tak špatné. Domácí celek tohoto zápasu má na svém kontě sedm bodů, náskok na sestupové pásmo je tak čtyřbodový. Reims se nachází v hodně kolísavé formě, neboť v posledních čtyřech zápasech vyhrál pouze v jediném případě, a sice v předposledním duelu, kdy Reims celkem překvapivě porazilo Lille poměrem 2:0. V minulém kole jsme sledovali vyrovnaný souboj proti Nantes, které nakonec díky jedné brance vyhrálo. Reims se ale opírá o velice dobrou obranu, ta z pěti zápasů inkasovala pouze třikrát, což značí nejlepší defenzívu ligy.
     
    AS Monaco FC

    Na opačné straně stojí trápící se Monaco, které i v úvodu letošního ročníku okupuje spodní pozice tabulky. Monaco se v současné době nachází až na devatenácté pozici, z pěti odehraných zápasů získalo pouze dva body. Hostující tým tohoto zápasu tak patři ke třem celkům, kterým se letos ještě nepodařilo vyhrát. Monaco získalo dva body za dva nerozhodné výsledky, navíc v dalších třech zápasech prohrálo. Hodně divoká přestřelka byla k vidění v souboji proti Marseille, ve kterém diváci viděli hned sedm branek, avšak čtyři z nich vstřelil soupeř. Monaco se tak bude muset herně zvednout, stále ale běží začátek soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Konan – Romao (C), Chavalerin – Oudin, Cafaro, Doumbia – Dia.
    Náhradníci: Lemaitre – Kamara, Kutesa, Munetsi, Mbuku, Suk Hjun-Čun.

    AS Monaco FC: Lecomte – Maripán, Glik (C), Badiashile – Aguilar, Adrien Silva, Bakayoko, G. Martins – Golovin, Bastiao Dias – K. Baldé.
    Náhradníci: Benaglio – Ballo-Touré, Augustin, Boschilia, Onyekuru, Fàbregas, Jemerson.

    Rozhodčí: Thual – Danos, Lombard.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Už to vypadalo, že se domácí Dia dostane za volným míčem, avšak ho nakonec nedokázal udržet na hrací ploše. I tak z toho bylo první ofsajdové postavení.
     
    4
    Obránce Maripán to pro změnu zkoušel nákopem podél autové lajny, avšak na druhé straně kraloval Konan, který nedal Golovinovi sebemenší šanci na reakci.
     
    5
    Nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se Golovin, který lehce zatáhl soupeře za dres. To znamená, že Reims bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    6
    Nakonec si rozehrávku vzal na starost Oudin, jehož nebezpečný centr se snesl na hlavu Romaa, jehož prodloužení míče nakonec směřovalo do náruče brankáře.
     
    7
    K hranici pokutového území se dostal aktivní Dia, který narazil do protihráče, kterým byl Glik. Navíc z toho bude autové vhazování právě pro hráče Monaca.
     
    8
    Na levém křídle se k dalšímu centru dostal obránce Konan, jehož vzdušná nabídka doputovala přímo na hlavu Badiashilleho, který na jistotu odklízel za čáru.
     
    9
    Jenomže ani následný rohový kop Reims nepřinesl nic nebezpečného. Ba naopak se na hranici malého vápna dostal k míči Glik, který prudce odhlavičkoval.
     
    10
    Keita se pokoušel dostat za padajícím míčem, avšak velice zkušeně to provedl Abdulhamíd, který protihráče nepustil k balónu. K němu se dostal Rajković.
     
    11
    Následně měl Bakayoko kolem sebe hodně prostoru, což vedlo k sympatickému zakončení. Tečovaná rána nebyla špatná, Rajković musel poprvé zasahovat.
     
    12
    Na opačné straně pro změnu napřáhl domácí Doumbia, jenž to zkoušel přímo doprostřed branky. Lecomte byl pochopitelně pozorný, míč vyrazil za cenu rohu.
     
    13
    Podél autové lajny to zkoušel Aguilar, avšak včasným zákrokem skluzem ho zastavil jeden z protihráčů. Maripán tak zanedlouho obstará další vhazování.
     
    14
    Golovin se kousek před pokutovým územím ocitl na zemi, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. To nemuselo vadit, Cafaro se totiž daleko nedostal.
     
    15
    Vzorným způsobem se na vlastní polovinu vrátil domácí Chavalerin, který navíc za sebe nepustil Martinse, jenž kousek od středového kruhu přišel o balón.
     
    16
    Monaco se na delší časový úsek usídlilo na opačné polovině, kde Golovin zkoušel propasírovat centr přes protihráče, místo toho trefil pouze Foketa do nohy.
     
    21
    Reims bude zahrávat další zajímavou standardní situaci, bude to z levé strany. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Keita, který použil horní končetiny.
     
    22
    V tomto případě se o rozehrávku volného kopu postaral Oudin, který zkoušel zakroutit míč ke vzdálenější konstrukci, avšak tam se nacházel Lecomte.
     
    23
    Posléze se do šestnáctky snesl další centr, na který si seběhl Dia, jenž trefil pouze brankáře Monaca. Krátce poté byl ve vyložené šanci čistě odzbrojen Martins.
    23. Dia selhal v šanci.
     
    24
    Konan vhazoval z levé strany, kde si dokázal vyměnit míč s vedle stojícím Doumbiou, avšak ten nestačil odcentrovat. Místo toho bude vhazovat soupeř.
     
    25
    Obrana Monaca zapomněla na dalšího naběhnuvšího hráče. Tentokráte se Foketův centr snesl na zcela volného Oudina, jenž z jedničky mířil nad branku.
     
    26
    Cafaro se sympatickým způsobem prohnal kolem protihráče, avšak poté se dostal do velkého úhlu, ze kterého pramenila zablokovaná nahrávka – roh.
     
    27
    Reims je v prvním dějství nesmírně aktivní, výsledkem byl další rohový kop. Ten přinesl rozehrávku nakrátko, načež se centr stal kořistí brankáře Lecomteho.
     
    28
    To jsou věci! Tentokráte se zcela sám na branku řítil Oudin, který zvolil zakončení levou nohou, avšak rozvlnil pouze boční síť hostující branky.
     
    29
    Po delší době jsme sledovali útočný výpad v podání hostující hráčů. Dias se sice vydal po levém křídle, avšak kolem sebe neměl podporu spoluhráčů.
     
    30
    Až nyní se nám hra trochu uklidnila, přičemž Lecomte konstruktivní rozehrávkou našel na pravém křídle Aguilara, který se snažil prodloužit na Keitu.
     
    31
    Také domácí brankář Rajković raději rozehrál po zemi, přičemž měl hned několik variant. Jako nejlepší se zdála nahrávka na Disasiho, který se stará o rozehrávku.
     
    36
    Dalekonosný nákop z kopačky Konana se měl snést do míst, kde se nacházel Dia. K němu se bleskově seskupila přesila protihráčů, která zasáhla na jedničku.
     
    37
    Maripánovi se povedlo vyvézt míč za půlící čáru, avšak Martins si s prudkou nahrávkou nedokázal poradit. Monaco si i přesto vybojovalo standardní situaci.
     
    38
    Nakonec to na sebe vzal dnes velmi špatně hrající Golovin, který kroutil centr do malého vápna. Jeho nabídka nakonec putovala daleko od Maripána.
     
    39
    Místo toho se Foket postaral o autové vhazování z pravé strany, po kterém nevyšla spolupráce se Romaem. Špatná souhře přinese aut také pro soupeře.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Lecomte celkem dlouho váhal s rozehrávkou, načež se mu ke spolupráci nabídl Bakayoko. Monaco to zkoušelo přes střed, avšak tam číhala smečka protihráčů.
     
    42
    Dia sice uspěl v hlavičkovém souboji, avšak ve vzduchu si pomáhal rukama, což uviděl také hlavní rozhodčí tohoto zápasu. Glik rozehrál přízemní nahrávkou.
     
    43
    Napadajícímu Diasovi se podařilo zablokovat odkop v podání Foketa, přičemž se balón dostal zpět do zámezí. Reims se nemůže prokousat na druhou stranu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Reims bylo směrem dopředu aktivnější, dokonce si vytvořilo snad čtyři vyložené šance, avšak ani jedna neskončila za brankářem Lecomtem. Naopak hráči Monaca se směrem dopředu hodně trápí, jejich herní projev zatím není ideální, podobné jsme sledovali také v loňském ročníku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali celkem zdlouhavou kombinaci v podání Reims, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Dia, sudí odpískal faul.
     
    49
    Nakonec si domácí hráči vybojovali další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Míč se snesl k přední tyči, odkud Oudin hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    50
    Krátce poté se hosté na malý moment dostali na útočnou polovinu, avšak Silvovi odskočil balón daleko od kopačky, načež skončil až za postranní lajnou.
     
    51
    Autové vhazování si tedy vzal na starost Foket, který vhazoval podél čáry. Cafaro to navíc zkoušel průnikem kolem protihráče, který mu v cestě nechal nohu.
     
    52
    Doumbia si zhruba třicet čísel od branky natáhl míč na pravou nohu, načež se pokusil ohrozit branku soupeře, avšak jeho střela prosvištěla daleko vedle branky.
     
    53
    Ven z branky musel domácí brankář Rajković, kterému se povedlo zakročit před dotírajícím Martinsem. Reims to opět zkouší konstruktivní rozehrávkou od vápna.
     
    54
    Cafaro se na pravém křídle přeci jenom dostal k centru, který proskákal až do malého vápna, kde se nacházel Maripán. Monaco je opět pod slušným tlakem.
     
    55
    Výsledkem byl další rohový kop pro Stade de Reims. Rozehrávka cvičeným signálem přinesla střelu od Chavalerina, jehož ránu ale srazil blok protihráčů.
     
    56
    Až příliš nepřesnou nahrávkou se prezentoval Badiashile, který na levém křídle nenašel volného Diase. Místo toho se hosté budou muset smířit s autem.
     
    57
    Po delší době výstraha ze strany hráčů Monaca. Aguilar to zamýšlel nebezpečným centrem do malého vápna, avšak tam obětavě zakročil domácí Abdulhamíd.
     
    58
    Golovin si vzal na starost volný kop z pravé strany. Ruský křídelník tentokráte centroval k penaltovému puntíku, jenomže tam nejvýše vyskočil Disasi.
     
    59
    Do další šance se dostával domácí Cafaro, ke kterému se na poslední chvíli přiřítil Glik, který skluzem zablokoval střelu. Lecomte tak nemusel zasahovat.
     
    60
    Lecomte se pokoušel rozehrát rychlým odkopem, avšak chyběla mu větší podpora spoluhráčů. Hostující brankář tak chvíli počkal a poté našel Aguilara.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, přičemž na úvodní branku stále čekáme. Monaco trochu vyrovnalo hru, avšak stále je daleko od vyložených šancí.
     
    66
    Reims dostává možnost k zahrání velice zajímavé standardní situace. Bude to na přímý střelecký pokus, avšak klidně se může jednat o centrovanou nabídku.
     
    67
    Nakonec to na sebe vzal křídelník Chavalerin, avšak jeho obstřel zdi směřoval skutečně vysoko nad branku. Lecomte tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    68
    Monaco se svižným způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde celkem dlouho kombinovalo. Nakonec se Aguilar rozhodl k roztažení hry na levou stranu.
     
    69
    Jenomže ani tento útočný výpad Monaca nepřinesl nic nebezpečného, naopak si ve svém pokutovém území dobře počínal Abdulhamíd, který zažehnal nebezpečí.
     
    69
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Anastasios Donis.
     
    70
    Lecomte musel opět zasahovat, v tomto případě to na sebe vzal Oudin, který to zkoušel velice nebezpečným pokusem, se kterým si hostující brankář poradil.
    70. Oudinovu ránu Lecomte vyrazil.
     
    71
    Domácí brankář Rajković tentokráte přihrával na zcela osamoceného Disasiho, který měl před sebou prostor. Na pomoc mu navíc přispěchal kolega Foket.
     
    72
    Foket místo vyvezení míče ještě spolupracoval s Romaem, který celkem zbytečně z jedničky odkopával na druhou stranu, kde Badiashile odklízel do zámezí.
     
    73
    Reims má i nadále více ze hry, avšak bez kýženého výsledku. Tentokráte to na sebe vzal Doumbia, který uvolnil prostor pro Foketa, jenž se k centru nedostal.
     
    74
    Místo toho byl k vidění rychlý protiútok, který středem hrací plochy táhl Bakayoko. Jeho nahrávka sice našla Keitu, avšak se zakončením počítal Disasi.
     
    74
    Na hrací ploše zůstal ležet právě Keita, který si zřejmě přivodil nějaké menší zranění. Poprvé tak na scénu zamířil lékařský personál hostujícího mužstva.
     
    74
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Keita Baldé, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Henry Onyekuru.
     
    76
    Monaco se postupnou kombinací dostalo na útočnou polovinu, kde Silva našel lépe postaveného Golovina. Ten ještě hledal Diase, kterého dohrál Foket.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Adrien Silva (AS Monaco FC).
     
    77
    Až nyní jsme se dočkali úvodní šance Monaca! Golovin si na hranici šestnáctky hodil balón na pravačku a poté parádním obstřelem nechal vyniknout brankáře.
    77. Golovin nevyzrál na brankáře.
     
    78
    Monaco si ještě vybojovalo rohový kop, avšak ten nic nebezpečného nepřinesl. Místo toho se povedlo zasáhnout Disasimu, který odvracel do bezpečí.
     
    82
    U svého pokutového území se povedlo zasáhnout Maripánovi, který navíc založil akci svého celku. Golovin si to namířil do volného prostoru, kde stále úřaduje.
     
    83
    I tak přišla na řadu ztráta hracího předmětu, po které to drzým průnikem zkoušel Donis, kterému se nepovedlo projít přes hustý blok protihráčů u vápna.
     
    84
    Silva okamžitým roztažením hry našel u postranní lajny Aguilara, který zbytečně chyboval. Cafaro se tak dostal na druhou stranu, kde čeká na spoluhráče.
     
    85
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Mathieu Cafaro, přichází Marshall Munetsi.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Cesc Fàbregas.
     
    86
    Málem z toho bylo vedení domácích! Narážečka směřovala na naběhnuvšího Foketa, který si pohlídal ofsajdovou linii, jenomže trefil pouze boční síť.
     
    88
    Do míče se pro změnu opřel střídající Donis, který to zkoušel po zemi. To sice nebylo zas tak špatné řešení, avšak míč trefil pouze protihráče do nohy.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. Zcela jistě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Monaco se opět dostalo k pokutovému území, kde Golovin místo zakončení ještě zkoušel najít jednoho ze svých spoluhráčů, což ale bylo špatné řešení.
     
    90+2
    Do akce se dostal hlavní sudí, který od sebe odtrhl dva protihráče, jenž si to nakonec vyříkali. I tak jsme viděli další žlutou kartu, a sice pro Diase.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivou bezbrankovou remízou. I druhý poločas nám přinesl celou řadu šancí, avšak ani jedna neskončila v brance soupeře. Reims bylo i tentokráte aktivnější, nicméně také hráči Monaca se několikrát osmělili, avšak jejich jedinou šanci zápasu spálil Golovin. To domácí hráči měli na svém kontě hned několik příležitostí, avšak zoufalá muška nakonec nepřinesla žádnou trefu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:9. (21:50:27)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   76. Adrien Silva (ASM), 90+2. Bastiao Dias (ASM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:9.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Konan – Romao (C), Chavalerin – Oudin, Cafaro (85. Munetsi), Doumbia – Dia (69. Donis).
    Náhradníci: Lemaitre – Kamara, Kutesa, Munetsi, Mbuku, Suk Hjun-Čun, Donis.

    AS Monaco: Lecomte – Maripán, Glik (C), Badiashile – Aguilar, Adrien Silva (85. Fàbregas), Bakayoko, G. Martins (75. Onyekuru) – Golovin, Bastiao Dias – K. Baldé (74. Augustin).
    Náhradníci: Benaglio – Ballo-Touré, Augustin, Boschilia, Onyekuru, Fàbregas, Jemerson.

    Rozhodčí: Thual – Danos, Lombard
    ocianews.com