Třinec – Žižkov 4:2 (kon.) | Dukla Praha – Ústí n. L. 3:2 (kon.) | Chrudim – Vlašim 1:1 (kon.)
Líšeň – Prostějov 3:0 (kon.) | Varnsdorf – Pardubice 1:2 (kon.) | Hr. Králové – Vyšehrad 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
FC Slavoj Vyšehrad
Sobota 21.09.2019, 17:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Dvě obrovské šance teď Hradec promarnil! Nejprve se Firbacher dostal po centru Vlkanovy z pravé strany do tutové šance, ale z malého vápna trefil tyč. Následně dostal z podobné situace příležitost i sám Vlkanova, jenže svou ranou trefil jen rychle vyběhnuvšího Otáhala!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Filip Firbacher.
     
    85
    Ve vápně Hradce se do míče akrobaticky opřel Tomáš Jablonský a Ottmar musel běžet zpět a vyskočit, aby jeho padající list pod břevno zachytil.
     
    83
    Miroslav Verner skočil zezadu do nohou Jakuba Šípka, kterého musí z trávníku sbírat masér a lékař. Za žlutou kartu může být po tomto zákroku rád.
     
    82
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Lukáš Veselý, přichází Jan Vejvar.
     
    79
    Jablonský napřáhl na hranici velkého vápna, jenže masu těl hradeckých fotbalistů před sebou nepropálil. Míč se odrazil na levou stranu, odkud vypálil Šandera. Jeho rána měla razanci, ale mířila jen do náruče Ottmara.
     
    78
    Sudí dnes žlutými kartónky nešetří, zvlášť pro Votroky. Další ukazuje Leiblovi za souboj na půlící čáře.
     
    70
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází Michal Leibl.
     
    69
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Elvis Mashike Sukisa.
     
    59
    Další žlutá karta po souboji na středu hrací plochy. Tentokrát ji vidí Christian Frýdek.
     
    58
    Daniel Procházka se díky svému důrazu dostal kupředu a tísněn bekem ve vápně zakončoval, Otáhal ale skvěle vyběhl a střelu vykopl nohama!
     
    58
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Filip Drobílek.
     
    55
    Další žlutá karta, řekl bych, že nejspornější. Šípek v souboji povalil na zem protivníka, že by šlo ale o zákrok nějak zákeřný, bych tedy netvrdil, sudí je však jiného mínění.
     
    53
    Veselý v hlavičkovém souboji trefil loktem do hlavy Kristiana Zbrožka a také inkasuje kartičku žluté barvy.
     
    50
    Adam Vlkanova zajel na půlící čáře nohama do Miroslava Vernera a zblízka vidí kartónek žluté barvy. Slavoj chtěl rychle rozehrát, ale to sudí neumožnil.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Dominik Soukeník, přichází Daniel Procházka.
     
    43
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec jde z ničeho nic do vedení! Votroci rychle rozehráli standardní situaci z půlící čáry, prudký balón kupředu našel na pravé straně velkého vápna JAKUBA ŠÍPKA, který se z voleje opřel nohou do míče a ranou jako z kanónu nedal Otáhalovi nejmenší šanci zasáhnout! Východočeši jdou před koncem poločasu do vedení 1:0!
     
    40
    Zpětná přihrávka nebyla pro Votroky nebezpečná, naopak Východočeši ukořistili balón a po levé straně šli kupředu, centr přetavil v zajímavou hlavičku Jakub Šípek, jeho pokus nakonec vytáhl Otáhal nad břevno a Hradec bude zahrávat roh.
     
    31
    Vlkanova si našel ve vápně soupeře zastavený míč a poslal jej na bližší tyč, tam však byl Otáhal připraven. Střela by navíc s velkou pravděpodobností klec soupeře minula.
     
    19
    Zatím největší šance Votroků, Vlkanova po rychlém přechodu zakončoval z pravé strany vápna, mířil na zadní tyč, ale svatyni soupeře nakonec minul.
     
    17
    Výkop na pravou stranu se vůbec nepovedl a celá situace vyústila do největší šance zápasu, kdy rychlý kontr zakončoval z bezprostřední blízkosti Veselý, leč přímo do míst, kde stál Ottmar. Vzrušení bylo navíc zbytečné, čárový signalizuje ofsajd.
     
    11
    Miloš Kopečný fauloval u vápna na levé straně hřiště a vidí žlutou kartu. Vyšehrad má k dispozici standardku z nebezpečné pozice.
     
    5
    Zpětnou přihrávku na velké vápno obdržel Michal Rataj a vyslal nebezpečný projektil, který obrana Hradce srazila těsně vedle pravé tyče brány Ottmara. Roh pro Vyšehrad.

    Petr Šatalík

    Branky: 43. Šípek

    Karty:   11. Kopečný (HKR), 50. Vlkanova (HKR), 55. Šípek (HKR), 59. Ch. Frýdek (HKR), 78. Leibl (HKR) – 53. Veselý (VYS), 83. Verner (VYS)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Urma, Soukeník (46. D. Procházka), Vlkanova, Kvída – Ch. Frýdek (70. Leibl), Zbrožek, Martinec (C), Šípek (87. Firbacher), Kopečný – Jukl.
    Náhradníci: Mach – Prekop, Firbacher, Leibl, Čech, D. Procházka, Doležal.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Drozda, Rataj (58. Drobílek), Veselý (82. Vejvar), Pouček (C) – Laňka, Kozel (69. Mashike Sukisa), T. Jablonský, Verner – Nitrianský, Šandera.
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Drobílek, Alexandr, Vejvar, Pardubský, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Ginzel – Flimmel, Mojžíš

    Diváci: 750
    ocianews.com