Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 22.09.2019, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:17
    Irglova aktivita v útočném pásmu byla proti chuti Michala Plutnara (KVA), který olomouckého veterána zvládl na chvíli znehybnit u hrazení. Ale bylo to jen za cenu porušení pravidel, Hanáci totiž budou po jeho vyloučení hrát přesilovku. Sudí faul kvalifikovali jako držení.
     
    50:25
    Dujsík ještě zvládl ukázat parádní bombu z první, nicméně to už rozhodčí přerušovali hru. Byla sice nařízena výhoda po faulu Petra Šenkeříka (KVA) na Viléma Burian (OLO), po oplácení byl však vyloučen i olomoucký hráč. Oba shodně budou pykat za sekání.
     
    39:09
    Ostřížek se snažil rozehrávat zpoza branky, jenže ještě na kruzích mu pod nohy strčil hokejku Václav Skuhravý (KVA). Karlovarského kapitána posílají rozhodčí a trestnou lavici.
     
    37:01
    Karlovy Vary se podruhé v zápase dostanou do přesilovky. Za podrážení v obranném pásmu bude pykat olomoucký harcovník Zbyněk Irgl (OLO). Karlovy Vary ani svou dlouhou výhodu nestačila zužitkovat.
     
    26:09
    I Energie se dostane k první přesilovce v utkání. Po dlouhém přetlačování za Konrádovou brankou se nakonec provinil lehkým přidržením protihráče Jan Švrček (OLO).
     
    14:02
    Olomouc byla dlouho natlačena v útočném pásmu, ale nakonec vystrnadění za modrou čáru se hra přerušuje. Rozhodčí se tak mohou dostat k vyloučení Michala Plutnara (KVA), který opravdu zahákoval Handla za bránou. Energii tak čekají další krušné chvilky.
     
    06:53
    Olomouc si zahraje první přesilovku. Branislav Kubka (KVA) totiž zastavuje olomoucké přečíslení pouze za cenu faulu, Knotka poslal na led ukázkovým podražením na modré čáře.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Olesz, Škůrek), 20. Nahodil (Burian, Olesz), 44. Strapáč (Kolouch, Klimek) – 21. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger), 22. Šenkeřík (Koblasa, Skuhravý)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Valenta – Irgl, J. Knotek (A), Ostřížek – Klimek, Kolouch, Strapáč – Olesz, Nahodil, Burian – Hecl, Handl, V. Tomeček.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, Raška I, T. Mikúš – Kohout, T. Knotek, Hlava – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Rampír, Klouček

    Diváci: 3635
    thejrc.org