Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Mountfield HK
Neděle 22.09.2019, 17:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Pardubická enteria arena dnes ožije pořádným hokejem! Nejslavnější hokejový zápas východních Čech napíše dnes své devětadvacáté pokračování – v 17 hodin se na ledě představí mužstva HC Dynamo Pardubice a Mountfield HK! Kdo bude po dnešním dni vládcem východních Čech?
     
    HC Dynamo Pardubice

    Pardubické Dynamo se po ospalém začátku nové extraligové sezony začíná zvedat, kvalitní předzvěstí může být vítězství na ledě Litvínova v poměru 2:1, ke kterému výraznou měrou v podobě dvou kanadských bodů přispěl útočník Jan Mandát. Zrestaurovaný tým Pardubic touží po úspěšné baráži po klidnější sezoně a třeba i derby s Hradcem Králové ukáže, jak na tom svěřenci trenéra Lubiny doopravdy jsou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Denis Kindl – 1 + 3
    Robert Kousal - 1 + 2
    Jan Mandát, Radoslav Tybor - 1 + 1

    Poslední tři zápasy:
    Mladá Boleslav – Dynamo Pardubice 4:1
    Dynamo Pardubice – Energie Karlovy Vary 2:5
    Verva Litvínov – Dynamo Pardubice 1:2
     
    Mountfield HK

    Největší konkurent a rival pardubického Dynama před letošní sezonou doplnil kádr především o mladé hráče, se kterými hodlá udělat úspěch. Úvodní kola naznačila, že sen o finále rozhodně nemusí být pouze v rovinách sci-fi. Mountfield sehrál v úvodních třech kolech skvělé zápasy, naposledy bavil diváky v duelu proti Plzni šesti vstřelenými brankami. Další body by rád přivezl z 29. východočeského derby.

    Nejproduktivnější hráči:
    Radek Smoleňák – 2 + 4
    Aleš Jergl- 3 + 1
    Rudolf Červený - 1 + 3

    Poslední tři zápasy:
    Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 3:6
    Rytíři Kladno – Mountfield HK 2:5
    Mountfield HK – Škoda Plzeň 6:5
    Bude v hradeckém týmu panovat dobrá nálada i po derby?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Piché, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Harju, R. Kousal, Tybor – D. Kindl, Mandát (A), Hovorka – Machala, Poulíček (A), Látal – M. Kratochvil, Pochobradský, Matýs.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Cibulskis, Gaspar, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Perret, Bičevskis, Dragoun (A) – Červený (A), Rákos (C), Smoleňák – Jergl, Cingel, Paulovič – Miškář, Kubík, M. Chalupa.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zika.
     
    Fanouškům byly představeny sestavy, na ledě se již prohání čtveřice sudí. Aréna není zcela zaplněná, je zde ale rozhodně mnohem více fanoušků než na utkání proti Karlovým Varům.
     
    Ještě před začátkem dojde k poděkování a rozloučení s bývalým pardubickým útočníkem Petrem Sýkorou, jenž během své kariéry stihl odehrát 897 extraligových zápasů, ve kterých vstřelil 385 branek. Nyní je mu na kostce promítáno vzpomínkové video, celá enteria arena aplauduje vestoje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování patřilo pardubickému Dynamu, které se tím ale paradoxně dostalo do potíží. Puk se dostal až k Ondřeji Kacetlovi, který ho ukryl pod lapačku.
     
    00:19
    Na opačné straně procpal puk Johan Harju do útočné třetiny, k adresátovi Tyborovi však nedoputoval.
     
    00:45
    Na led míří druhé formace, dopředu se žene Mountfield HK.
     
    01:05
    Daniel Rákos předvedl hodně špatnou přihrávku, kterou poslal kotouč zpět za Marka Mazance.
     
    01:45
    Nepřesná pardubická rozehrávka přináší přerušení v podobě zakázaného uvolnění. Opět se bude vhazovat po levici pardubického gólmana.
     
    01:52
    A opět. Nyní se však domácí publikum hlasitě zlobí, protože se zdálo, že by Machala byl u kotouče dříve než obránce soupeře.
     
    01:58
    Hra se výrazně kouskuje, další příčinou je odražené nahození Chalupy, které doplachtilo až do ochranné sítě.
     
    02:09
    Pardubickému brankáři Kacetlovi vypadl puk z lapačky, čímž dal prostor dorážkám. Jenže hosté to s důrazem poněkud přehnali a budou za to pykat. Za sekání míří na trestnou lavici Oskars Cibulskis (HKM).
     
    02:14
    Úvodní přesilovková akce Dynama přinesla nahození Eklunda jen do připravené lapačky Marka Mazance.
     
    02:32
    Nyní se hosté osvobodili a dokonce dokázali svého soka podržet několik vteřin za jeho brankou.
     
    02:50
    A znovu v hlavní roli domácí zadák Oscar Eklund, jemuž byla odpískána přihrávka rukou. Dynamo je tak nuceně vyhnáno z útočného pásma.
     
    03:10
    Další úspěšný zákrok hradeckého brankáře poté, co ho prudké nahození Sebastiena Pichého zasáhlo do levého ramene. Puk opět v ochranné síti.
     
    03:38
    Mountfield posílá puk až za Kacetla, čas v přesilové hře se domácím začíná výrazně krátit.
     
    04:09
    Hosté v plném počtu.
     
    04:41
    První opravdu zajímavou příležitost v dnešním utkání měl Patrik Poulíček, jenž využil nedůsledné rozehrávky Hradce Králové a tvrdou ranou příklepem z voleje vypálil. Mazanec pozorný, jeho vyrážečka poslal puk až mezi diváky.
     
    05:10
    Oba celky mají za sebou dva slepé útoky, ten hostující vyvrcholil až zakázaným uvolněním. Vše dění se tak vrací před Mazance.
     
    05:56
    Tečovaný nástřel před Kacetlem skočil, a tak ho domácí brankář raději místo rozehrávky ukryl pod lapačku. Následuje úvodní reklamní brejk dnešního zápasu.
     
    06:14
    Michael Gaspar se otáčel s kotoučem kolem branky, Kacetl byl u levé tyčky včas. Hosté ale zůstávají s pukem nastěhováni v obranné třetině Pardubic.
     
    06:43
    Další oslabení pro hradecké hokejisty. Matěj Paulovič (HKM) dojel za brankou Kacetla a za nedovolené bránění míří za katr.
     
    07:03
    Denis Kindl z levého kruhu nastřelil Mazancův beton, hradecký brankář byl hodně vyjetý a dal tím prostor pro zajímavé dorážky! Puk skákal na jeho brankovišti, ale brankovou čáru nepřekročil.
     
    07:19
    Vzápětí Mazanec jistým zákrokem přerušuje hru a dává prostor svým spoluhráčům vystřídat.
     
    07:27
    Střela Eklunda trefila do zad stojícího Kousala, od kterého se puk odrazil k volnému Johanu Harju! Švédský útočník ale ve velké šanci ztroskotal na skvělém Mazancovi!
     
    07:49
    To je přesilovka, jak má být! Domácí mají drtivý tlak, puky létají hradeckým brankovištěm. Stále ale chybí to nejdůležitější – gól.
     
    08:24
    Až nyní se hosté na malou chvilku osvobozují.
     
    08:43
    I přesto, že početní výhoda vypadala velmi sympaticky, využita nebyla. Paulovič zpět na ledové ploše.
     
    09:24
    Tempo hry se začíná zvyšovat, další nadějnou šanci Dynama měl opět Johan Harju. Tomu se při střele postavil kotouč na hranu, a tak jeho pokus bez cizího přičinění skončil až v ochranné síti za Mazancovou klecí.
     
    09:49
    Stejná situace po Paulovičově teči proběhla i na druhé straně. Buly na půlící čáře.
     
    10:31
    Po dobré práce třetí hradecké formace se kotouč několikrát dostal až do těsné blízkosti branky, většinou se ale jednalo o nahození zpoza domácí klece. Nic složitého pro Ondřeje Kacetla.
     
    11:00
    Další zákrok z kategorie zbytečných pro hostující mužstvo, Dynamo má výhodu.
     
    11:19
    Podrážením na útočící modré čáře se provinil Patrik Miškář (HKM), který již sedí na trestné lavici. Třetí početní výhoda pro pardubický tým v průběhu úvodní dvacetiminutovky prvního derby nového ročníku.
     
    11:52
    Půlminutka je pryč, Pardubice se zatím nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    12:22
    A naopak měl Mountfield zřejmě největší šanci první třetiny! Mislav Rosandič postupoval do přečíslení ve dvou proti jednomu, nakonec vzal vše na sebe a prudkou střelou napálil pravé rameno Ondřeje Kacetla!
     
    12:50
    Puk mimo hrací plochu, Mountfield se ze špatného druhého oslabení poučil a nyní nepouští domácí tým k ničemu nebezpečnému.
     
    13:18
    Až s koncem oslabení změnil mé předchozí tvrzení Látal, po jeho střele skákal kotouč po boční síťce. Řada pardubických fandů již slavila vstřelenou branku, předčasně.
     
    13:58
    Po třech přesilových hrách Dynama si tuto herní variantu vyzkouší i rival z Hradce Králové. Martin Látal (PCE) obdržel menší trest za hákování.
     
    14:05
    Hosté ihned po vhazování postavili přesilovkový deštník a kombinují.
     
    14:13
    Se střelou Daniela Rákose měl Kacetl nepříjemné potíže, dlouho nevěděl, zda mu puk nevydal. Nakonec ho uklidnila až píšťalka jednoho z hlavních rozhodčí.
     
    14:33
    Střela Zámorského sražena jen do rohu.
     
    15:15
    Rudolf Červený pálil po křižné přihrávce přes celé pásmo, pardubický gólman se přesouval, stihl ale na ledě nechat pravý beton, kterým zachránil čisté konto ve svých statistikách!
     
    15:46
    Domácí útočník Jan Mandát mohl navázat na skvělý výkon v Litvínově, nyní postupoval sám na Mazance. Jenže po zpracování neměl rychlost, a tak se nechal dohnat obránci. I přesto však vyslal jedovatou střelu, kterou Mazanec odrazil mimo tři tyče levým betonem.
     
    16:12
    Dynamo, již v pěti, vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    16:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na konci sedmnácté minuty předvedli hosté rychlá akci, která si na samotném konci vysloužila přízvisko gólová! Rychlá kombinace v útočné třetině přivála puk na hokejku MISLAVA ROSANDIČE, jenž měl dostatek času si vybrat, kam ho pošle. Zvolil přesně a poslal Mountfield do vedení – 0:1! Asistence: Matěj Chalupa a Patrik Miškář.
    16:55 Mislav ROSANDIĆ - 0:1
     
    17:20
    Dynamo je po inkasované brance psychicky dole, znovu zvolilo nejjednodušší možnost osvobození se v podobě icingu.
     
    17:51
    Pěknou útočnou akci si střihlo i pardubické Dynamo, zakončení Pichého ale bezchybný Mazanec znovu vyrazil.
     
    18:18
    Další neúspěch domácího týmu přichází po odpískaném postavení mimo hru.
     
    18:46
    Paulovič drží puk v rohu kluziště, kde se ho snaží vyšťourat trojice pardubických hráčů.
     
    19:34
    Rákos a Cibulskis měl dvě dobré příležitosti. První byl opři zakončení čistým způsobem rozhozen, druhý minul klec Dynama.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hradec Králové v poslední minutě pořádně domácímu Dynamu zavářel, Pardubice měly velké štěstí a mohou tak jít do kabiny s myšlenkami na obrat. Po úvodním dějství totiž prohrávají s Mountfieldem nejtěsnějším možným způsobem po trefě Mislava Rosandiče.
     
    Druhé dějství započne zhruba v 17:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Hradec začal třetinu tam, kde tu první skončil – v útočné třetině. Zatím bez jediného zakončení.
     
    20:26
    A ihned si zahraje přesilovou hru. Za krosček dostává menší trest Rhett Holland (PCE).
     
    21:03
    Jerglovi střela z první vůbec nesedla, Dynamo se zadarmo mohlo osvobodit a poslat na led čerstvé síly.
     
    21:30
    Ondřej Machala mohl v oslabení v přečíslení připravit vyrovnávací branku, v době přihrávky mu však kotouč sjel z čepele. Z nadějné akce tak nakonec nebylo vůbec nic.
     
    22:10
    Filip Pavlík již po prudké ráně zvedal ruce nad hlavu, kotouč se ale otřel jen o boční síťku.
     
    22:41
    Nahození Oskarse Cibulskise od modré čáry zaplulo do Kacetlovy lapačky. Domácí tým druhé oslabení v úvodním derby přežil.
     
    23:17
    Jenže Dynamo se dlouho nedokázalo osvobodit, pětka na ledě je již hodně unavená. Navíc je tu další výhoda pro Mountfield.
     
    23:32
    Radoslav Tybor (PCE) si v rohu kluziště pomohl háčkem, další početní výhoda pro Mountfield.
     
    24:14
    Piché dvakrát za sebou poslal zdravici brankáři Mazancovi, Dynamo se brání s přehledem.
     
    24:40
    Nyní se Hradec Králové z útočného pásma vyhnal zcela sám..
     
    25:22
    Do Pavlíkovy střely vložil hokejku Zdráhal a odrazil letící puk vysoko nad branku Ondřeje Kacetla. Vypadá to, že ani šestá přesilovka dnešního mače vstřelený gól nepřinese.
     
    25:43
    Krátce po návratu Tybora z trestné lavice se mohli prosadit domácí! Právě Tybor připravil kotouč pro Ondřeje Machalu, jenž se natlačil před Mazance, jeho zakončení mu ale gólman Mountfieldu vyrážečkou zastavil!
     
    26:08
    Icing Dynama Pardubice vrací hru před Kacetla.
     
    26:47
    Také při hře v pěti je Hradec Králové aktivnějším mužstvem, za což si nyní vysloužil další vyloučení z řad Dynama. Dvě minuty za sekání pro Rhetta Hollanda (PCE).
     
    27:02
    Ze začátku čtvrtého oslabení sklidil ovace Kousal, který schytal dvě tvrdé rány Petra Zámorského.
     
    27:44
    Silný tlak Mountfieldu končí po nepřesném pasu, unavená čtveřice Dynama se hrne na střídačku.
     
    28:36
    Hosté drží souvisle kotouč v útočném pásmu, chybí ale střela.
     
    29:05
    Dvě rychlé odebrání na obou stranách, Hollandovi ani Dragounovi se při útočné akci příliš nevedlo.
     
    29:48
    Nyní Pardubicím vyšlo rychlá přečíslení, které končí hákování na Ondřeje Machalu. Petr Zámorský (HKM) již sedí na trestné lavici.
     
    29:48
    Dynamo cítí, že následující početní výhoda může zbytek zápas všelijak ovlivnit. Ladislav Lubina si tak bere oddechový čas!
     
    29:54
    Prakticky ihned po vhazování měl čas na střelu na kruzích Martin Látal, kotouč ale poslal přímo doprostřed branky do náruče Marka Mazance.
     
    30:08
    Tyborovu střelu schytal Pavlík, hosté se následně osvobodili.
     
    30:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra domácímu týmu přináší vyrovnávací branku! Kombinace v útočné třetině znamenala kotouč pro MARKA HOVORKU, který ho po ledě poslal na Mazancovu klec. Jeho střela byla zřejmě ještě tečovaná a doklouzala mezi betony hradeckého brankáře do sítě – 1:1! Asistence: Sebastien Piché.
    30:56 Marek HOVORKA - 1:1
     
    31:07
    Domácí ožili a říkají si o obrat. Rána Machaly přizvednuta do ochranné sítě.
     
    31:18
    Ani Hradec se ale nechce nechat zahanbit. Smoleňák nabil v přečíslení Červenému, který z první branku Dynama minul!
     
    31:32
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Machala – 2 min., držení).
     
    32:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce po Pardubicích využívají přesilovou hru i Hradečtí a taktéž jim k tomu přispělo ve značném množství štěstí! FILIP PAVLÍK hledal přihrávkou z levé strany spoluhráče před brankou, jeden z pardubických zadáků si ale smolně srazil kotouč do vlastní sítě – 1:2! Asistence: Oskars Cibulskis a Adam Kubík.
    32:18 Filip PAVLÍK - 1:2
     
    32:58
    Trochu unést se nechal pardubický zadák Rhett Holland (PCE), jenž po odpsíkání zezadu sekl dotírajícího hráče soupeře a situaci domácímu týmu vůbec neulehčuje.
     
    33:06
    Aleš Jergl viděl skulinku nad pravým Kacetlovým ramenem, střelu ale příliš utáhl a klec Dynama minul.
     
    33:55
    Bleskurychlá akce Dynama při vlastním oslabení, střela připadla na Marka Kousala, který ale z mezikruží přestřelil břevno Mazancovy branky.
     
    34:30
    Dynamo pořádně přitvrdilo, v poslední minutě předvedl řadu tvrdých, ale čistých soubojů. Atmosféra derby začíná gradovat.
     
    35:20
    Po návratu z trestné lavice zavítal Holland ihned do nadějné šance Pardubic, nakonec přepustil kotouč pro Mandáta, který se ale do zakončení nepropracoval.
     
    36:31
    Po delším čase se přerušuje, na vině je zakázané uvolnění Hradce Králové.
     
    36:47
    Pardubičtí hokejisté v závěru druhé třetiny přidali a nyní jsou směrem dopředu nebezpečnější. Na to se ale v hokeji, jak je známo, nehraje.
     
    37:41
    Pro změnu se píská zakázané uvolnění i na straně pardubického Dynama.
     
    38:19
    Piché dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec ale vymyslel pas do šance. Puk se volně kutálel hradeckým brankovištěm a naštěstí pro Mountfield vyplul jen těsně vedle pravé tyče Mazancovy branky!
     
    39:13
    Poslední minuta druhé části, Dynamo stále na kotouči u branky soupeře.
     
    39:46
    Holland svojí střelou trefil jen Chalupu, který se ihned vydal kupředu. Do zakončení ho ale pardubičtí zadáci nepustili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ač se ve druhé třetině skóre zápasu změnilo, rozdíl zůstává konstantní. Obě mužstva využila přesilové hry, když se s notnou dávkou štěstím prosadili Hovorka s Pavlíkem. Hraje se vyrovnané derby, ve kterém rozhodují maličkosti a jsem sám zvědavý, co přinese závěrečná dvacetiminutovka.
     
    Začátkem třetího dějství je naplánován na 18:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Úvod třetí části patří Mountfieldu, který se nastěhoval před Kacetla. Dlouhého trvání ale jejich akce neměla, píská se ofsajd.
     
    41:09
    Postavení mimo hru vzápětí ukončili také útočnou akci Dynama.
     
    41:39
    Zatím se hraje velmi opatrně, Hradec Králové drží puk daleko od Mazance a to je to, co mu zatím k radosti stačí.
     
    42:21
    Až nyní zavezl puk do útočné třetiny Dynama Kousal, byla to ale jen krátkodobá návštěva.
     
    43:00
    Zámorského rozehrávka přinesla jen zakázané uvolnění, Dragoun se ke kotouči nedostal. Mazanec musí být v pozoru, vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    43:17
    Jordann Perret udělal radost domácím fanouškům, protože si převzal puk až za modrou čarou. Jeho postup tak končí odpískaným ofsajdem.
     
    43:56
    Pardubický Ondřej Machala se sympaticky tlačil mezi dva protihráče s cílem si vykoledovat faul. Po sporném zákroku ještě v rychlosti prohodil několik slov k hlavnímu rozhodčímu.
     
    45:00
    Pět minut ze třetí třetiny je za námi, brankáři zatím příliš práce neměli.
     
    45:32
    Icing Hradce Králové, buly před Mazancem.
     
    45:49
    Po dobré práci Dragouna přistál puk na hokejce Tomáše Voráčka, jehož rychlá střela našla neomylně připravenou lapačkou Ondřeje Kacetla.
     
    46:05
    Naděje Dynama na vyrovnání se zvyšuje, Tomáš Voráček (HKM) se provinil zdržováním hry, za což již sklesle míří na trestnou lavici.
     
    46:39
    Mountfield dvakrát za sebou vyhodil puk až za branku Pardubic.
     
    47:02
    Domácí tým se stále nemůže dostat ven ze své obranné třetiny. Navíc měl štěstí, že Perret svojí střelou trefil jen bránícího hráče.
     
    47:40
    Harju musí znovu za pardubickou branku, tato přesilová hra je zatím silně nevydařená.
     
    48:05
    Dynamo se při početní převaze prakticky nedostalo přes útočnou modrou čáru, Voráček se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    48:52
    Střela Michala Dragouna končí na vyrážečce Kacetla.
     
    49:20
    Hostí jsou v současné době na ledě pánem, Pardubice silně nestíhají a mají, co dělat, aby pokrývaly útočníky soupeře. Navíc, čas se za malou chvilku začne pořádně krátit.
     
    49:37
    Jenže faul v obranné třetině situaci nevylepší. Sekání pro Patrika Poulíčka (PCE).
     
    49:37
    Již několikrát dnes byli hostující hráči napomínáni na vhazování a nyní jsou za to trestáni. Za špatné vhazování dostává menší trest Radek Smoleňák (HKM).
     
    50:12
    Ondřej Machala se propracoval do dobré střelecké pozice, zakončení bekhendem si ale Marek Mazanec pohlídal!
     
    51:22
    Jan Kolář křižnou přihrávkou našel čepel Marka Hovorku, který jen jemně usměrnil kotouč na branku. Zajímavý pokus prolétl těsně vedle pravé tyče Mazancovy branky!
     
    51:37
    Obě mužstva jsou v pěti.
     
    52:18
    Dynamo přece jen přitápí pod kotlem, naopak hosté ze svého ofenzivního pojetí trochu ubrali. Ještě nás čeká obrovské drama.
     
    52:49
    Zámorského střela vypadla Kacetlovi z náruče, poblíž však nebyl nikdo v hradeckém dresu, kdo by volný puk zametl do sítě.
     
    54:00
    Hosté se drželi s pukem v útočné třetině, tomu je ale nyní konec. Lukáš Cingel (HKM) je vyloučen za podrážení.
     
    54:30
    Hosté procpali puk alespoň do střední třetiny, Dynamo je však v rychlosti zpět u Mazance.
     
    55:09
    Nepřesnosti kazí hru domácího týmu, Mountfield zachytil puk a opět se osvobozuje.
     
    55:37
    Eklund s kotoučem znovu za vlastní brankou.
     
    55:54
    Tak přece jen přišla velká šance, kterou měl útočník Jan Mandát! Snad natřikrát vracel puk před Marka Mazance, jenž ho chytal jako horký brambor. Nakonec to pro Hradec Králové dobře dopadlo, hosté nadále drží těsné vedení!
     
    57:00
    Další nepřesná rozehrávka v domácích řadách, Mountfield je nastěhován u Kacetla. A to mu v současné době stačí.
     
    57:31
    Radoslav Tybor se mohl stát spasitelem Dynama! Po rychlém pasu od Kousala střílel z mezikruží ostrý projektilem, trefil ale jen masku Marka Mazance. To může být rozhodující zákrok dnešního večera!
     
    57:40
    Dnešní utkání sleduje 9253 diváků.
     
    57:54
    Duel Tybor – Mazanec podruhé, opět vítězem hradecký brankář.
     
    58:02
    Vyhození tečováno, vhazování před Mazancem. Trenér Lubina již nemá k dispozici oddechový čas, který si vybral před vyrovnáním stavu ve druhé třetině.
     
    58:20
    Hra se opět přerušuje, tentokrát kvůli zakázanému uvolnění Hradce Králové.
     
    58:50
    A znovu musí domácí hokejisté až do vlastní obranné třetiny.
     
    59:05
    Kacetl už už mířil na střídačku, svůj úmysl si musel rozmyslet. A udělal dobře, Hradec je rázem u jeho branky.
     
    59:25
    Ondřej Kacetl na hráčské lavici, Pardubice v šesti, ale za vlastní brankou!
     
    59:52
    Osm vteřin a pět desetin před koncem je puk zašlápnut v rohu hřiště, čeká nás zřejmě poslední buly před Markem Mazancem. Hradec je blízko.
     
    59:59
    Hosté vystřelili v poslední vteřině přes všechny čáry, puk skončil v síti. Na řadu přijde přezkoumání od videorozhodčího!
     
    59:59
    Branka není uznána, padla až po uplynutí hrací doby.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Dynamo Pardubice: Marek Hovorka
    Mountfield HK: Marek Mazanec
     
    Úvodní východočeské derby letošní sezony dospělo do konce, mnohem větší radost mají fanoušci Hradce Králové. Rozhodla trefa Filipa Pavlíka, která přinesla druhou porážku Pardubic ze třech odehraných zápasů. Příjemný zbytek večera přeje Petr Dejnožka. (19:35:07)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 31. Hovorka (Piché) – 17. Rosandić (M. Chalupa, Miškář), 33. F. Pavlík (Cibulskis, Kubík)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Piché, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Harju, R. Kousal, Tybor – D. Kindl, Mandát (A), Hovorka – Machala, Poulíček (A), Látal – M. Kratochvil, Pochobradský, Matýs.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Cibulskis, Gaspar, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Perret, Bičevskis, Dragoun (A) – Červený (A), Rákos (C), Smoleňák – Jergl, Cingel, Paulovič – Miškář, Kubík, M. Chalupa.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zika

    Diváci: 9253
    thejrc.org