Rennes – Lille 1:1 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 4:1 (kon.) | Lyon – PSG 0:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:1 (0:0)
Lille OSC
Neděle 22.09.2019, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. O tomto víkendu je na programu šesté kolo francouzské Ligue 1, v jehož rámci budeme sledovat prostřednictvím tohoto textového online přenosu duel mezi týmy Stade Rennes FC a Lille OSC.
     
    Stade Rennes FC

    Fotbalisté dnes domácího Rennes vstoupili do sezóny velmi dobře. Zatím jsou v tabulce na druhém místě se ziskem deseti bodů a dýchají tak na záda pařížskému klub Paris Saint-Germain, jenž má o dva body více. Rennes si na své konto připsalo tři výhry, jednu remízu a jedenkrát prohrálo. V posledních dvou duelech si domácí připsali nerozhodné výsledky. V rámci posledního odehraného ligového kola na hřišti Brestu remizovali 0:0, v Evropské lize pak zapsali důležitý bod do tabulky, když se Celticem doma došlo na dělbu bodů po výsledku 1:1. Dnes je čeká další těžký duel proti Lille OSC.
     
    Lille OSC

    Také hostující celek Lille OSC nezačal sezónu vůbec špatně. Zatím nasbíral devět bodů a je na průběžném pátém místě. Třikrát hráči Lille vyhráli, dvakrát pak došlo na dělbu bodů. V posledním odehraném kole v rámci nejvyšší francouzské soutěže vyhráli doma 2:1 nad Angers. V týdnu je pak čekal první zápas ve skupinové fázi v Lize mistrů. Na půdě Ajaxu Amsterdam prohráli 0:3. Nyní už se zase soustředí na ligu, kde bude chtít znovu uspět. Čeká nás zajímavý duel, který si rozhodně nenechte ujít v lize, které se mnohdy přezdívá ligou talentů.
     
    Vzájemná utkání

    V rámci loňské sezóny se oba celky utkaly dvakrát, pokaždé se z výhry radoval jeden z týmů, vždy na domácí půdě. Fotbalisté Rennes se s Lille utkali i v rámci francouzského poháru. V osmifinále zvítězili hráči Rennes 2:1 a nakonec došli až do finále, kde srazili hvězdné PSG a pohár vyhráli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Mendy – H. Traoré, Gelin, Gnagnon, Morel – Bourigeaud, Camavinga – Raphinha, Tait, Del Castillo – Niang (C).
    Náhradníci: Salin – Siebatcheu, Hunou, Grenier, Maouassa, Martin, Siliki.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – André, Soumaré – Araújo, Ikoné, Bamba – Osimhen.
    Náhradníci: Jardim – Soumaoro, Yazıcı, Sanches, Rémy, Xeka, D. Bradarić.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Boudikian.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se dostali do útočné akce, ale nic z toho nebylo a hosté tak po zisku míče mohli v klidu otočit hru a jdou směrem dopředu.
     
    2
    Dlouhý nákop na Bambu se neujal, balon proskákal k soupeři, který ho poslal do bezpečí a Rennes jdou znovu útočit.
     
    3
    Po pravé straně se uvolnil Raphinha, avšak nikdo ze spoluhráčů se k němu nedostal a domácí ztrácejí míč a vrací se zpět do obrany.
     
    5
    Zápas začal opatrně na obou stranách, ani jeden tým se ještě nedostal do žádné nebezpečné šance. Nyní mají autové vhazování hosté na polovině Rennes.
     
    5
    Raphinha tvrdě zajel do soupeřovy nohy a dostává jako první žlutou kartu, hosté budou zahrávat volný kop.
     
    6
    Nic z toho nebylo, dlouhý nákop z pravé strany poslala obrana Rennes za postranní čáru. Hosté tak budou mít ještě autové vhazování.
     
    8
    Dalekonosná přihrávka na nabíhajícího Reinilda prosvištěla jen kolem obránců Rennes a míč skončil až u Mendyho. Ten bude mít odkop od své branky.
     
    10
    Žlutí se také na druhé straně. Do Nianga se opřel Zeki Celik a i on dostává od hlavního sudího kartónek žluté barvy.
     
    11
    Volný přímý kop se pak nepovedl ani domácím, kteří nepřekopli zeď a míč mají ve své moci hosté, kteří už směřují opět na polovinu domácích.
     
    12
    Na Mendyho šla propagační střela, kterou jistil výskokem a bezpečně dostal balon do rukavic. Poté ho hned poslal svým spoluhráčům.
     
    13
    Do úniku se dostával Niang, ale zastavil ho hvizd postranního rozhodčího. Ofsajd.
     
    14
    Raphinha nechal míč nabíhajícímu Nangovi, který pak podél pravé postranní čáry unikal směrem k hostující brance. Stopku mu však vystavila pozorná obrana.
     
    15
    Luiz Araújo se prodral do velkého vápna a z pravé strany chtěl vystřelit. Jenomže míč mu utekl za postranní čáru a z celé akce hostů nebylo nic a následuje jen odkop od domácí brány.
     
    16
    Nyní už musel do zákroku domácí brankář Mendy, jenž vyrazil pokus Ikoného z pravé strany.
     
    18
    Mike Maignan zastavil domácí pokus, míč dostal do své moci po střele Nianga a poté pohodlně odkopl od své branky. Poslal tak hosty do další akce.
     
    19
    Hostům se nepovedl přechod do útoku a začínali tak znovu od svého brankáře. Domácí obrana je zatím neprostupná a hosty k ničemu nepouští.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry jsme se zatím nedočkali úvodní branky. Asi největší šanci měl šestnácté minutě hostující Ikoné, jenž prověřil Mendyho mezi jeho třemi tyčemi.
     
    21
    Hosté byli znovu aktivní a prodrali se na polovinu Rennes. Unikajícího Reinilda pak zastavil čistě jeden z domácích beků a poslal míč za postranní čáru.
     
    22
    Domácí se delší dobu nedostali na hostující území a hráči Lille jsou takřka stále na území Rennes. Zatím svou mírnou herní převahu nepřetavili v první branku zápasu.
     
    23
    Nyní už se zrodila šance i na domácí straně. Raphinha svou dalekonosnou střelou nechal jen vyniknout Maignana, jenž ukryl míč do rukavic.
     
    24
    Po faulu domácích zahrál Jonathan Bamba volný přímý kop. Míč však hodně zvedl a ten doplachtil jen vedle branky domácích. Mendy si ho sebral a pak provedl další odkop od svého zařízení.
     
    26
    Po chvilce, co se na hřišti nic podstatného nedělo, získali míč zase domácí hráči a vydali se s ním před branku Lille. Tam ale nedotáhli svou akci ani ke střele.
     
    28
    Dlouho se hosté pokoušeli něco vymyslet už ve středu pole, ale nedostali se dále, než před velké vápno, kde o balón záhy přišli.
     
    30
    Domácí začínají ožívat a dostávají se do více šancí. Niang teď spálil tu další, když branku z hranice velkého vápna přestřelil.
     
    32
    Nyní byli zase hosté agilní před domácí brankou a po své střele musel zakročit Mendy, jenž srazil míč na rohový kop, který zahrají hosté.
     
    33
    Z této standardní situace nebylo nic a domácí poté otočili hru na opačnou stranu. Ale znovu nevytěžili vůbec nic.
     
    34
    Pozvolna se dostávali na polovinu Rennes hráči Lille, ale obrana je ve středu hřiště čistě obrala o balon a znovu tak jdou Rennes do akce.
     
    35
    Domácí byli nuceni znovu zakopnout míč za zadní čáru a následuje tak další rohový kop pro Lille.
     
    36
    Ten nejprve skončil tak, že hlavičkoval jeden z hostů uvnitř vápna, obránce Rennes ale míč srazil za branku. Následoval další rohový kop, který už Mendy okamžitě chytá do rukavic.
     
    37
    Trochu riskantně nyní zahrál Benjamin Bourigeaud balon na malou domů. K němu se totiž přibližoval jeden z hostů, nakonec Mendy vše zvládl a nohou poslal míč daleko od brány.
     
    38
    Niang se protáhl mezi obráncem hostů, poté naznačil střelu a udělal ještě jednu kličku. Ale jeho zakončení pravačkou končí mimo tři tyče.
     
    40
    Jdeme pomalu do závěrečné fáze prvního poločasu a stále jsme se nedočkali úvodní branky. Zatím tak není k vidění fotbal, který by oku nezaujatého diváka lahodil.
     
    41
    Hamari Traoré vyslal dělovku kousek před velkým vápnem, ale tu poslal vysoko nad branku soupeře.
     
    42
    Brankář domácích si vyběhl z branky a poté podrazil Benjamina Andrého, který s bolestivou grimasou skončil na hrací ploše. Sudí poté vytahuje žlutou kartu což se Mendymu vůbec nelíbí.
     
    43
    I za cenu žluté karty ale Mendy zabránil úniku hostů a možnému přesnému zakončení. Hosté z Lille budou zahrávat volný přímý kop z levé strany kousek před vápnem.
     
    44
    Ten zahrál Luiz Araújo, ale poslal míč jen do připravené zdi a ani z této možnosti nezapršelo.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Victor Osimhen dostal přihrávku a uvnitř velkého vápna vyslal štiplavou střelu na Mendyho, ten poté zakročil a dostal míč pod kontrolu.
     
    45+2
    M'Baye Niang se ocitl v těsné blízkosti před brankou soupeře a sám věděl, že je v ofsajdové pasti. Přesto na brankáře hostů vystřelil, což bylo zbytečné. Ale soupeři se poté na dálku omlouval.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm jsme se nedočkali žádné branky a ani nějaké hodně nebezpečné akce ani na jedné straně. Zatím nesledujeme příliš kvalitní fotbalovou podívanou. Uvidíme, co nám oba týmy nabídnou ve druhé části hry, která začne přibližně v 16:05.
     
    Střely na branku: 0 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí jsou u míče a začínají druhý poločas rozehráním útočné akce.
     
    46
    Eduardo Camavinga však vyslal směrem před branku hostů příliš dlouhou přihrávku, která končí jen na obraně hostů.
     
    46
    Lille právě vstřelilo branku!
    Po špatné rozehrávce domácího hráče na vlastní polovině hosté tuto chybu okamžitě trestají. Osimhen unikl po levé straně a poté naservíroval míč do pokutového území pro NANITAMOA JONATHANA IKONÉHO, který poslal míč pod padajícím domácím brankářem, který si na něj sice sáhl, ale inkasovanému gólu nezabránil – 0:1. Asistence: Victor Osimhen.
    46. Nanitamo Jonathan Ikoné - 0:1
     
    48
    Hned v úvodu druhé půle jsme se tak dočkali první branky a uvidíme, zda se dokáží prosadit i domácí, aby s hosty srovnali krok.
     
    50
    Po střele domácích se míč otřel pouze o obránce hostů a ti pak zakládali další akci. Před Mendym tentokráte ale nezahrozili.
     
    52
    Raphinha zahrál volný přímý kop z levé strany a byla to pořádná dělovka, která skončila na boční konstrukci hostující branky. Srovnáno tedy není.
    52. Raphinhova šance z volného přímého kopu.
     
    54
    Domácí se znovu dostali do blízkosti hostující branky, kde předvedli další pěknou kombinaci, na jejím konci však byl jen dobrý obranný zákrok obránce Josého Fonteho.
     
    55
    Po levé straně unikal Romain Del Castillo směrem k brance Lille, ale byl podražen soupeřem. Sudí však naznačil, že vše bylo čisté a o faul se nejednalo. Následuje tak jen odkop od branky Lille.
     
    56
    Nicméně domácím jakoby vlili do žil krev a po pravé straně se natlačili znovu k brance hostů, jejich následná střela ale skončila mimo tři tyče.
     
    58
    Nyní chybovali hosté a do akce se díky tomu vydali domácí, ale na pravé straně nesedl míč Raphinhovi, jenž svou střelu pravačkou poslal jen do boční sítě.
     
    59
    Bamba vyslal dělovku z hranice velkého vápna, tu ale do rukavic ukryl domácí brankář Mendy a pak balon odkopl od své branky.
     
    61
    Nebezpečná chvilka před domácí brankou, hosté totiž zahrozili před Mendym, ale nakonec se nemohli dostat ke střele, která by domácího brankáře ohrozila.
     
    63
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Boubakary Soumaré, přichází Renato Sanches.
     
    64
    Po vystřídání hostujícího hráče hned odkopával míč od své branky Mike Maignan a dostal ho daleko od svého zařízení.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Adrien Hunou.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází James Lea Siliki.
     
    65
    Hosté jsou stále v těsném náskoku před svým soupeřem. Domácí hráči se stále snaží o vyrovnání, které ale nepřichází.
     
    66
    James Lea Siliki dostal přihrávku na pravou nohu a hned na to vyslal na branku hostů střelu, která ale znovu končí úplně mimo.
     
    68
    M'Baye Niang se prosmýkl mezi obránci Lille do velkého vápna, kde se okamžitě pokusil vystřelit, ale znovu bez efektu.
     
    68
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už ale povedlo a je vyrovnáno! Krásným lobem z rohu před velkým vápnem vyslal míč před malé vápno Raphinha, kde ho zátylkem srazil do hostující sítě ADRIEN HUNOU. Asistence: Raphinha.
    68. Adrien HUNOU - 1:1
     
    70
    Hlavní sudí ještě komunikoval s VAR, avšak ta neshledala a gól domácích platí.
     
    72
    Začíná se tedy znovu od začátku a aktivnější jsou nyní pochopitelné domácí hráči, kteří se vrátili zpět do zápasu.
     
    73
    Mendyho nyní pořádné protáhl Ikoné, jenž vyslal pěknou poziční střelu. Domácí brankář však nyní notně podržel svůj tým a neinkasoval.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Jonas Martin.
     
    78
    Benjamin Bourigeaud vyslal z volného přímého kopu pěknou střelu, kterou ale v pádu jistil hostující brankář Mike Maignan. Poté hned odkopl míč do bezpečí.
     
    79
    Jonathan Bamba se dral k velkému vápnu a i přesto, že byl cloněn obranou Rennes, zakončil. Míč ale domácí srazili za zadní čáru. Rohový kop pro hosty.
     
    80
    Poslední desetiminutovka zápasu. Stále je stav nerozhodný a ani jeden tým se nemůže dostat k vedoucí brance.
     
    81
    Následoval odkop od hostující branky, který provedl Mike Maignan a poslal tak své spoluhráče do další útočné akce.
     
    83
    Raphinha vybojoval míč před velkým vápnem a okamžitě poslal pozdrav na Maignana, jenž ale balon dostal pohodlně do bezpečí. Střela Raphinhy byla spíše z kategorie těch propagačních.
     
    84
    M'Baye Niang uvolnil nabíhajícího Silikiho, jenž se snažil dostat se ke střele, než se ale nachystal, o míč ho hosté připravili.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    88
    Zápas spěje do svého konce a stále se už po vyrovnávací brance domácích skóre neměnilo. Zatím to tak vypadá, že by mohlo dojít na dělbu bodů.
     
    89
    Domácí se dostali opět do šance před brankou soupeře, ale jejich střela končí jen vedle Maignanovy branky.
     
    90
    Jsme v poslední minutě řádné hrací doby a uvidíme, kolik ještě minutek navíc sudí nastaví.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90+1
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Domagoj Bradarić.
     
    90+2
    Hráči Rennes se dlouho drželi na polovině soupeře, ale k pořádnému zakončení se nedostali.
     
    90+3
    Až nyní vyslal střelu, která doletěla do rukavic Maignana, Benjamin Bourigeaud. Následuje tak odkop od hostující brány.
     
    90+4
    Po nepřesné akci hostů se do další akce dostali také domácí fotbalisté, ale tu znovu nedotáhli do úspěšného konce.
     
    90+5
    Na řadě je poslední minuta nastavené hrací doby, zápas se už spíše dohrává, alespoň tak to na hřišti nyní vypadá. Ani jeden celek se do zakončení nehnal.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve druhé půli otevřeli účet zápasu, ale vedení neudrželi. Domácí totiž stihli vyrovnat a nakonec se už skóre nezměnilo. Oba týmy si tak body rozdělily. Zápas zejména v prvním poločase nepřinesl pěkný fotbal a ani branky. V tom druhém se už hra zlepšila na obou stranách a výsledkem toho byly dvě vstřelené branky.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (16:58:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 68. Hunou (Raphinha) – 46. Ikoné (Osimhen)

    Karty:   5. Raphinha (REN), 42. Mendy (REN) – 10. Celik (LIL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:11.
    Stade Rennes: Mendy – H. Traoré, Gelin, Gnagnon, Morel – Bourigeaud, Camavinga (78. Martin) – Raphinha, Tait (64. Siliki), Del Castillo (64. Hunou) – Niang (C).
    Náhradníci: Salin – Siebatcheu, Hunou, Grenier, Maouassa, Martin, Siliki.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – André, Soumaré (63. Sanches) – Araújo (90+1. D. Bradarić), Ikoné (86. Yazıcı), Bamba – Osimhen.
    Náhradníci: Jardim – Soumaoro, Yazıcı, Sanches, Rémy, Xeka, D. Bradarić.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Boudikian
    thejrc.org