Rennes – Lille 1:1 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 4:1 (kon.) | Lyon – PSG 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 22.09.2019, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:5. (22:58:40)
     
    Je konec! Šlágr kola nakonec končí vítězstvím PSG, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Pařížané sice měli v tomto utkání územní převahu, avšak dlouhou dobu se jim to nepovedlo vyjádřit gólově. Ve druhém dějství jsme navíc sledovali celkem nezáživnou podívanou, která nabízela celou řadu útoku v podání hráčů PSG, který neustále narážely na obranu soupeře. Navíc to vypadalo na nerozhodný výsledek, avšak krátce před koncem udeřil Neymar, který svému celku zajistil další tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lyon nebyl zas tak daleko od vyrovnání. Nejprve pálil do protihráče Dembélé, poté to na sebe vzal Koné, jehož rána prosvištěla vedle branky.
     
    90+3
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Hostující celek se nachází daleko od branky, což mu naprosto vyhovuje.
     
    90+2
    Lyon rozjížděl další útočnou akci až od své branky, kde Lopes celkem dlouho spolupracoval s vedle stojícím Tetem. Soupeř se navíc pokouší napadat rozehrávku.
     
    90+1
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Layvin Kurzawa.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lyon to bude mít v tuto chvíli hodně složité. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Bertrand Traoré.
    87. NEYMAR - 0:1
     
    87
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali vedoucí branky! Pařížané kombinovali v nebezpečné vzdálenosti od branky, následně si NEYMAR dokázal narazit s Di Maríou, načež se sám dostal do palebné pozice, odkud zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Neymar udeřil i v koncovce tohoto zápasu, v minulém kole rozhodl o výhře až v nastaveném čase.
     
    87
    Hlavní sudí přisoudil domácímu celku další autové vhazování. Dubois kousek před pokutovým územím našel Tousarta, ke kterému ihned přistoupil Gueye.
     
    86
    Dembélé si chtěl zpracovat padající míč hrudí, jenomže to mu vůbec nevyšlo. Podobně si počínal také soupeř, konkrétněji Verratti nedokázal najít Choupo-Motinga.
     
    85
    Také hostující brankář se po delší době dostal k míči, jednalo se o rutinní rozehrávku po zemi, po které se Diallo prokousal na opačnou polovinu hrací plochy.
     
    84
    Domácí Aouar si nechtěl komplikovat život, raději vyprodukoval nahrávku na brankáře Lopese, který pro změnu prostřednictvím odkopu zkoušel najít Tousarta.
     
    79
    Ani Choupo-Moting nepředvedl nic světoborného, naopak nedosáhl na prudkou nahrávku, která zamířila až k Lopesovi. Do konce zápasu zbývá necelých deset minut.
     
    78
    Avšak toto zakončení bylo naprosto zbytečné, neboť akce Lyonu nabídla další ofsajdové postavení. Navas nerozehrával, nýbrž volný kop obstaral Kimpembe.
     
    77
    Diallo se dostal do nepříjemného obležení, přičemž nakonec přišel o balón. K němu se naopak dostal Depay, jehož rána přistála do rukavic brankáře Navase.
     
    76
    Po delší době jsme sledovali nedovolený zákrok ze strany celku z Paříže. Meunier si ukopl balón daleko od nohy, poté místo hracího předmětu trefil soupeře.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Youssouf Koné (Olympique Lyon).
     
    75
    Do kombinace se zapojil také Diallo, který nepřesně nahrával do tandemu na Di Maríu. Najednou to Lyon zkoušel nákopem na Depaye, kterého ustrážil Silva.
     
    74
    Tentokráte to hosté zkoušeli podél autové lajny, kde Meunier neměl podporu spoluhráčů. Až poté se mu nabídl Verratti, který celkem dlouho váhá s nahrávkou.
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Kenny Tete.
    73. Di María přestřelil branku.
     
    73
    I tak se do šance dostal Di María, který se natlačil až před domácího brankáře, jenž zřejmě vůbec nezasáhl. Střela proletěla kousek nad břevnem.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Presnel Kimpembe.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Marco Verratti.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Lucas Tousart.
     
    71
    Pařížané se pokoušeli založit rychlou protiakci, při které Di María spolupracoval s Meunierem. Posledně jmenovaný ale zbytečně přihrával až na Silvu.
     
    70
    Tempo hry není nikterak závratné, stále sledujeme taktickou bitvu bez větších šancí. Před malým momentem se na zemi ocitl Depay, i tentokráte se pokračuje.
     
    69
    O slovo si řekl také Neymar, který se pokusil o zakončení levou dolní končetinou. Ta vyprodukovala příliš slabou ránu, jenž navíc doletěla do rukavic brankáře Lopese.
     
    68
    Na opačné straně se Di Maríovi podařilo roztáhnout hru do strany, kde to Meunier zkoušel okamžitým centrem před brankářem, kde zakročil Denayer.
     
    67
    Reine-Adélaïde zkoušel centrovat do pokutového území, avšak při této skutečnosti trefil Dialla. Domácí reklamovali hraní rukou, avšak pokračuje se ve hře.
     
    64
    Až poté jsme sledovali hezkou kolmici na Neymara, která doputovala pouze k Lopesovi. Akce hostujícího táboru je u konce, podobně si počínal také soupeř, tedy Olympique Lyon.
     
    63
    Dubois se zmocnil autového vhazování z pravé strany, přičemž si gestem ruky řekl o větší podporu spoluhráčů. I tak se Dembélému nepovedlo zalepit padající míč.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, nicméně na první branku stále čekáme. Paris Saint-Germain sice má výrazně více ze hry, avšak domácí brání na jedničku.
     
    61
    K hlavičkovému pokusu se dokázal vytáhnout Diallo, který zakončoval ze záklonu. Jeho střela nakonec prosvištěla nad brankou, Lopes tak nemusel zasahovat.
     
    60
    Rohový kop nabídl další zasypání Neymara, který musel čekat, než se domácí tábor uklidní. V rozehrávce mu pomohli také pořadatelé, kteří rovněž schytali několik předmětů.
     
    59
    PSG muselo otáčet hru na levou stranu, kam si navíc seběhl Bernat. Centr levého obránce byl velice dobrý, avšak před Choupo-Motingem zasahoval Andersen.
     
    58
    Olympique se pohodlnou kombinací dostal k opačné šestnátce, kde se Aouar snažil propasírovat balón na Depaye, avšak špičkou kopačky zasáhl obránce Diallo.
     
    57
    Navíc se Neymarovi rozehrávka dvakrát nepovedla, domácí obrana nemusela řešit nic vážnějšího. Naopak se na hranici malého vápna dostal do vzduchu Koné.
     
    56
    Pařížané si vybojovali rohový kop z levé strany, o který se postaral Neymar. Ten byl při rozehrávce vyrušen fanoušky, kteří ho zasypali různými předměty.
     
    55
    Ani Meunierovi se nepovedl driblink s hracím předmětem, který mu od nohy odletěl ven z hrací plochy. Lyon tak bude moci rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    54
    Lopes si připsal další jednoduchý zákrok, stalo se tomu tak po Neymarově zakončení pravou nohou. Domácí brankář chtěl založit protiakci, Koné ale rychle narazil.
     
    53
    Herrerovu nepřesnou nahrávku dokázal vystihnout Depay, který daleko s míčem nedoběhl. Tělem ho totiž odstavil Marquinhos, který si dle výroku sudího pomohl čistě.
     
    52
    Choupo-Moting je dnes hodně nenápadná, v tomto případě to zkoušel vzít sám na sebe, nicméně centr pravou nohou přistál pouze na hlavě pozorného Aouara.
     
    51
    Depay rozjel akci po levém křídle, kde se Koné dostal k centru do pokutového území. Tam obrana PSG zapomněla na Aouara, jehož zakončení nebylo dobré.
     
    50
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal Neymar, který vynikající myšlenkou zkoušel najít svého kolegu Meuniera, jenž se i přesto nacházel v těsném ofsajdu.
     
    49
    Lyon se dostal s míčem ke středovému kruhu, kde rozehrávku napadal smečka protihráčů. To vedlo k volnému prostoru na Dembélého, který na přihrávku nedosáhl.
     
    48
    Hodně složitou práci měl domácí brankář Lopes, který musel jednat hlavou. I díky této části těla přihrál na pravou stranu, kde pro změnu číhal volný Dubois.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Ačkoliv byl úvod zápasu hodně vyrovnaný, tak ke konci si PSG vytvořilo opravdu velkou územní převahu, během které si hosté přichystali několik slibných šancí, avšak žádná neskončila za Lopesem. Lyon se postupem času zatáhl do obranného bloku, i tak podnikl několik hodně nebezpečných protiútoků, které zaměstnaly obranu soupeře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Vše vyústilo rohovým kopem z levé strany, který opět přistál na hlavě jednoho z protihráčů. Krátce poté si pořádné sousto nastolil Neymar, který neuspěl.
     
    42
    Rozehrávku si pochopitelně vzal na starost sám faulovaný, tedy Neymar. Jeho obstřel přeletěl zeď, avšak Lopes předvedl další skvělý zákrok, neboť vyrazil míč nad břevno.
     
    41
    Tohle bude šance pro hostující tábor. Neymar se po manévru na levou nohu ocitl na zemi, hlavní sudí nekompromisně pískl do píšťalky, čímž přisoudil standardní situaci pro PSG.
     
    40
    Míč se opět dostal za postranní lajnu, což znamenalo autové vhazování pro PSG. Meunier si na pravém křídle vybral naběhnuvšího Gueyeho, který udržel balón.
     
    36
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Koné, který nešťastně dopadl na zelený pažit. Na nic vážnějšího to nevypadá, i přesto ale probíhá krátké ošetření.
     
    35
    Až nyní se hráči Olympique vymanili ze sevření, výsledkem byl zisk standardní situace z velké vzdálenosti. Depay raději rozehrál po zemi, příjemcem přihrávky byl Andersen.
     
    34
    Před Lopesem se utvořil velký závar, který neskončil míčem za brankovou čárou. Naopak se domácí brankář vrhl po volném balónu, který rozehrál do strany.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Abdou Diallo (Paris Saint-Germain FC).
     
    33
    Bernatova narážečka nebyla vůbec přesná, jenomže hráči v bílém opět přišli o hrací předmět. Naopak se k němu dostal právě Bernat, jehož nahrávka pod sebe našla pouze Mendese.
     
    32
    Lyon se nyní zatáhl hluboko ke své šestnáctce, což vedlo k dalšímu centru. Gueye to zkoušel pasem ke vzdálenější tyči, tam se Neymar ke střele nedostal.
     
    31
    Marquinhosovi se v osobním souboji povedlo uspět, následně špičkou kopačky poslal balón na volného Guyeho, jehož manévr dokázal přečíst vracející se Mendes.
     
    30
    Do pokutového území si to namířil Bernat, který se snažil okamžitým způsobem reagovat na pas od Di Maríi. Jeho nahrávku pod sebe ale zablokoval domácí Andersen.
     
    29
    Zatím hodně nenápadný Herrera si seběhl k brankové lajně, kde se mu ještě podařilo udržet míč. I tak to k ničemu nebezpečnému nevedlo, včas se vrátil kapitán Denayer.
     
    28
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na první branku i nadále čekáme. Pařížané jsou sice častěji na balónu, avšak Lyon čeká na vhodnou příležitost k protiútokům.
     
    27
    PSG tak dostalo možnost k rozehrání standardní situace z levé strany. Di María rozehrál cvičeným signálem, nicméně jeho centr si jako první našel Marcelo.
     
    26
    Brazilec Neymar se pokoušel obejít Marcela, který ho zatáhl za dres. Prvně jmenovaný hráč se poroučel k zemi, naopak Marcelo ho ještě nevybíravě dohrál.
     
    25
    Do zakončení se dostal také aktivní Di María, který se zároveň pokoušel zaskočit obranu soupeře. Přízemní rána Argentince byla snadným soustem pro Lopese.
     
    24
    Téměř záhy jsme sledovali protiútok domácích, který rovněž přinesl zakončení. Depay to vzal na svojí slabší nohu, což se odrazilo na výsledku celé střely.
    23. Neymar si na domácího brankáře nepřišel.
     
    23
    Fantastický Lopes! Di María si dokázal načasovat náběh na pravou stranu, poté uvnitř velkého vápna našel Neymara, který bodlem trefil kopačku domácího brankáře.
     
    19
    Hráči Lyonu se doslova prokousali na druhou stranu, kde Meunier neodhadl dráhu letu balónu. Toho mohl využít Koné, jenomže jeho rána nebyla propagační.
     
    18
    Aouar už nestihl míč na hrací ploše, což znamenalo rohový kop pro soupeře. K rozehrávce se postavil Di María, jehož centr dokázal vyboxovat brankář Lopes.
     
    17
    Úspěšný zákrok si připsal domácí obránce Marcelo, který za sebe nepustil přihrávku z kopačky Meuniera. Následně se po chybě dostal k míči Di María, který trefil pouze protihráče.
     
    16
    Také domácí celek se dostal do zakončení. Depay si svižným manévrem přichystal míč do střelecké pozice, avšak pravou nohou výrazně minul branku Paris Saint-Germain.
     
    15
    Dubois si seběhl k hranici pokutového území, odkud posílal centr do šestnáctky. Jako první se k němu dostal Herrera, který razantně odklízel případné nebezpečí.
    14. Lopes se musel činit.
     
    14
    Z pravé strany se postaral o autové vhazování domácí Dubois. Olympique navíc kombinoval na útočné polovině, jenomže Mendes našel pouze Di Maríu. Ten vysunul do šance Choupo-Motinga, který nechal vyniknout Lopese.
     
    13
    Pařížané snad poprvé útočili do rozhozené obrany, avšak k ničemu nebezpečnému se nedostali. Di Maríova zpětná nahrávka na Neymara byla příliš čitelná.
     
    12
    Obrana Lyonu si na levém křídle dokázal pohlídat Neymara, který se tak míči vůbec nedostal. Aouar navíc prošel kolem Gueyeho, což vedlo k roztažení hry na Koného.
     
    11
    Po delší době si s míčem zahrál hostující brankář Navas, který rozehrál konstruktivně na vedle stojícího Silvu, jenž pro změnu našel volného Bernata.
     
    10
    Na opačné straně si Neymar navedl míč na levou nohu a poté posílal prudkou nahrávku do malého vápna, kde se nacházel pouze Andersen. Lyon ještě reklamoval možné ofsajdové postavení brazilského reprezentanta, leč marně.
     
    9
    Hráči Lyonu opět vydolovali hrací předmět, načež jsme sledovali přenesení hry na levou stranu. Tam se bleskově dostal Meunier, který odklízel před Koném.
     
    8
    Depay posílal nabídku do pokutového území, kde se do hlavičkového souboje dostával Dubois, od kterého se míč snesl přímo do rukavic brankáře Navase.
     
    7
    Hodně prostoru měl kolem sebe Mendes, který to okamžitě zkoušel střelou na branku PSG. Výsledkem byla sice pohotová střela, avšak ta vystoupala kousek nad branku.
     
    6
    Do první šance se mohl dostat Di María, který převzal Neymarovu přihrávku, avšak záhy zasáhl Denayer. Domácí kapitán odklidil balón ven z hrací plochy.
     
    5
    Hezká kolmice se snášela k Choupo-Motingovi, avšak ten měl k míči o něco dál, než by potřeboval. Posléze si obrannou povinnost splnil středopolař Mendes.
     
    4
    O nahrávku si na útočné polovin řekl Aouar, kterému se povedlo přeposlat do tandemu na Duboise, jehož centr se snesl do rukavic připraveného Navase.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Navas, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, odkud Meunier přihrával pouze do ofsajdového postavení.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky teprve přicházejí na hrací plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – J. Andersen, Denayer (C), Marcelo – Dubois, Aouar, Mendes, Y. Koné – Reine-Adélaïde – M. Dembélé, Depay.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Cornet, Jean Lucas, Tete, B. Traoré, Terrier, Tousart.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Marquinhos, Silva (C), A. Diallo – Meunier, A. Herrera, Gueye, Bernat – Di María, Neymar – Choupo-Moting.
    Náhradníci: S. Rico – Verratti, Paredes, Kimpembe, Kurzawa.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli.
     
    Vzájemná utkání

    V loňském ročníku Ligue 1 se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve PSG doma zvítězilo vysoko 5:0, Lyon poté na svém hřišti prohru Pařížanům oplatil a vyhrál těsně 2:1. Bude platit i dnes můj dům, můj hrad?
     
    Paris Saint-Germain FC

    To Paris Saint-Germain od začátku vede celou soutěž, když má bodový náskok na druhou Marseille. PSG totiž zaznamenalo čtyři výhry a nestačilo pouze na Rennes. Hostující celek dokázal utišit i povyk kolem Brazilce Neymara, který si nevynutil přestup zpátky do Barcelony. Světová star tak bude dál oblékat dres týmu z hlavního města Francie.
     
    Olympique Lyon

    Asi málokdo by před startem tušil, že oba soupeře budou po pěti duelech dělit čtyři body. Ovšem Lyonu se po dvou vítězstvích zasekl rozjetý stroj. Domácí celek v posledních třech případech jen dvakrát remizoval a podlehl Montpellieru. Olympique tedy najdeme až na desáté příčce, jelikož vyválčil zatím jen osm bodů.
     
    Vítám vás u šlágru šestého kola francouzské Ligue 1, v níž se představí Olympique Lyon a Paris Saint-Germain FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 87. Neymar (Di María)

    Karty:   75. Y. Koné (LYO) – 33. A. Diallo (PSG)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:5.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer (C), J. Andersen, Marcelo (73. Tete) – Y. Koné, Aouar, Mendes (88. B. Traoré), Reine-Adélaïde (72. Tousart), Dubois – M. Dembélé, Depay.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Cornet, Jean Lucas, Tete, B. Traoré, Terrier, Tousart.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva (C), A. Diallo, Bernat (72. Kimpembe) – A. Herrera (72. Verratti), Marquinhos, Gueye – Di María, Choupo-Moting, Neymar (90+1. Kurzawa).
    Náhradníci: S. Rico – Verratti, Paredes, Kimpembe, Kurzawa, Soh, Muinga.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    bahis siteleri