Rennes – Lille 1:1 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 4:1 (kon.) | Lyon – PSG 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 22.09.2019, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:5. (22:58:40)
     
    Je konec! Šlágr kola nakonec končí vítězstvím PSG, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Pařížané sice měli v tomto utkání územní převahu, avšak dlouhou dobu se jim to nepovedlo vyjádřit gólově. Ve druhém dějství jsme navíc sledovali celkem nezáživnou podívanou, která nabízela celou řadu útoku v podání hráčů PSG, který neustále narážely na obranu soupeře. Navíc to vypadalo na nerozhodný výsledek, avšak krátce před koncem udeřil Neymar, který svému celku zajistil další tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lyon nebyl zas tak daleko od vyrovnání. Nejprve pálil do protihráče Dembélé, poté to na sebe vzal Koné, jehož rána prosvištěla vedle branky.
     
    90+3
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Hostující celek se nachází daleko od branky, což mu naprosto vyhovuje.
     
    90+2
    Lyon rozjížděl další útočnou akci až od své branky, kde Lopes celkem dlouho spolupracoval s vedle stojícím Tetem. Soupeř se navíc pokouší napadat rozehrávku.
     
    90+1
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Layvin Kurzawa.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lyon to bude mít v tuto chvíli hodně složité. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Bertrand Traoré.
    87. NEYMAR - 0:1
     
    87
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali vedoucí branky! Pařížané kombinovali v nebezpečné vzdálenosti od branky, následně si NEYMAR dokázal narazit s Di Maríou, načež se sám dostal do palebné pozice, odkud zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Neymar udeřil i v koncovce tohoto zápasu, v minulém kole rozhodl o výhře až v nastaveném čase.
     
    87
    Hlavní sudí přisoudil domácímu celku další autové vhazování. Dubois kousek před pokutovým územím našel Tousarta, ke kterému ihned přistoupil Gueye.
     
    86
    Dembélé si chtěl zpracovat padající míč hrudí, jenomže to mu vůbec nevyšlo. Podobně si počínal také soupeř, konkrétněji Verratti nedokázal najít Choupo-Motinga.
     
    85
    Také hostující brankář se po delší době dostal k míči, jednalo se o rutinní rozehrávku po zemi, po které se Diallo prokousal na opačnou polovinu hrací plochy.
     
    84
    Domácí Aouar si nechtěl komplikovat život, raději vyprodukoval nahrávku na brankáře Lopese, který pro změnu prostřednictvím odkopu zkoušel najít Tousarta.
     
    79
    Ani Choupo-Moting nepředvedl nic světoborného, naopak nedosáhl na prudkou nahrávku, která zamířila až k Lopesovi. Do konce zápasu zbývá necelých deset minut.
     
    78
    Avšak toto zakončení bylo naprosto zbytečné, neboť akce Lyonu nabídla další ofsajdové postavení. Navas nerozehrával, nýbrž volný kop obstaral Kimpembe.
     
    77
    Diallo se dostal do nepříjemného obležení, přičemž nakonec přišel o balón. K němu se naopak dostal Depay, jehož rána přistála do rukavic brankáře Navase.

    David Suchý

    Branky: 87. Neymar (Di María)

    Karty:   75. Y. Koné (LYO) – 33. A. Diallo (PSG)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:5.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer (C), J. Andersen, Marcelo (73. Tete) – Y. Koné, Aouar, Mendes (88. B. Traoré), Reine-Adélaïde (72. Tousart), Dubois – M. Dembélé, Depay.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Cornet, Jean Lucas, Tete, B. Traoré, Terrier, Tousart.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva (C), A. Diallo, Bernat (72. Kimpembe) – A. Herrera (72. Verratti), Marquinhos, Gueye – Di María, Choupo-Moting, Neymar (90+1. Kurzawa).
    Náhradníci: S. Rico – Verratti, Paredes, Kimpembe, Kurzawa, Soh, Muinga.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org