Minnesota – Colorado 4:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:1 (kon.) | Washington – Carolina 3:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 4:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:4 (kon.)
Florida – Dallas 6:0 (kon.) | Nashville – Tampa 5:4 (po pr.) | San Jose – Vegas 1:3 (kon.)
Chicago – Boston 3:2 (po pr.) | Arizona – Anaheim 4:3 (2:0 po s.n.) | Vancouver – Los Angeles 5:7 (kon.)
St. Louis – Columbus 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Boston Bruins
Neděle 22.09.2019, 02:30 • United Center, Chicago • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného zápasu před začátkem nové sezóny National Hockey League. Od dvou hodin a třiceti minut se můžeme těšit na zajímavé měření sil mezi Chicagem Blackhawks a Bostonem Bruins!
     
    Boston Bruins

    Bruins mají za sebou dva přípravné zápasy, ve kterých se obešly vesměs bez všech hlavních opor. Boston nejprve získal na ledě New Jersey pomyslný bod za prohru 3:4 v prodloužení a před dvěma dny pro změnu zvítězil 3:1 na ledě Philadelphie. Dnes si poprvé zahrají také obránci Charlie McAvoy a Brandon Carlo, kteří v minulých dnech podepsali s Medvědy nové smlouvy. Do Chicaga cestovali i Češi Jakub Lauko, Jakub Zbořil a Dan Vladař a s nimi i slovenský útočník Peter Cehlárik.

    Orientační podoba sestavy: Lagacé, Keyser, Vladař – McAvoy, Carlo, Grzelcyk, Kampfer, Zbořil, Sherman, Zech – Bjork, Lindholm, Ritchie, Lauko, Frederic, Kuhlman, Carey, Steen, Fitzgerald, Gaunce, Shen, Cehlári, Asselin.
     
    Chicago Blackhawks

    Jestřábi se pilně připravují na ostrý vstup do sezóny, který odehrají před českým hledištěm v Praze. Před dnešním utkáním s Bruins svedli už tři testovací bitvy, ve kterých prohráli 3:4 ve Washingtonu a 3:5 v Detroitu. S Red Wings posléze Chicago odehrálo odvetu a už zvládlo v poměru 2:1. Solidní šanci na trvalejší místo v prvním týmu má český útočník Dominik Kubalík, který by dnes měl nastoupit ve třetí formaci se Saadem a Wedinem. V dresu Hawks se představí i hvězdy jako Toews, Kane, Keith nebo nová posila do brankoviště Robin Lehner.

    Orientační podoba sestavy: Lehner, Lankinen – Gustafsson, Keith, Seabrook, Määttä, Koekkoek, Murphy – Kane, Toews, Nylander – Shaw, D. Strome, DeBrincat – Kubalík, Wedin, Saad – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Lehner (Lankinen) – Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), Määttä, Koekkoek, Murphy – Kane, Toews (C), Nylander – Shaw, D. Strome, DeBrincat – Kubalík, Wedin, Saad – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.

    Boston Bruins: Lagacé (Keyser) – McAvoy, Grzelcyk (A), Carlo, Zbořil, Kampfer (A), Sherman – Ritchie, Lindholm, Bjork – Fitzgerald, O. Steen, Carey – Kuhlman, Frederic, Lauko – Cehlárik, Šen, Gaunce.

    Rozhodčí: Lee, StLaurent – Alphonso, Galloaway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Hned na úvod těžký zákrok pro Lagacého, který musel vyřešit nebezpečně tečované nahození od modré v podání Erika Gustafssona.
     
    00:51
    Frederic přidal do kroku a zabránil zakázanému uvolnění. Následnou střelu Bostonu z levého kruhu zablokoval Connor Murphy.
     
    01:21
    Brandon Saad byl v levém kruhu faulován. V ponechané výhodě to od modré zkusil Seabrook, ale Lgacé kotouč vyrazil.
     
    01:56
    Brandon Saad byl v levém kruhu faulován. V ponechané výhodě to od modré zkusil Seabrook, ale Lagacé kotouč vyrazil.
     
    02:01
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Ryan Fitzgerald – 2 min., hákování).
     
    02:43
    Erik Gustafsson ještě udržel kotouč v útočném pásmu. Hlavně jeho zásluhou mohl z rychlé souhry pálit Strome, i když branku Bostonu z osy hřiště netrefil.
     
    03:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a ve čtvrté minutě se dostávají do vedení! Kane shodil kotouč do levého kruhu na Alexe DeBrincata, jehož střelu Lagacé jenom vyrazil a u brankoviště stojící DYLAN STROME dorazil kotouč do sítě. Asistence: Alex DeBrincat, Patrick Kane.
    03:14 Dylan STROME - 1:0
     
    04:01
    Povedený úvod domácího týmu mohl podpořit i Carpenter, který dostal průnikovou přihrávku za obranu, ale na Lagacého si v dobré šanci nepřišel.
     
    04:20
    Kubalíkova přihrávka na Määttäho nebyla přesná. Český útočník pak chtěl převézt puk zpět do útočného pásma, ale hráči v bílém se o něj postarali.
     
    05:01
    Nylander vybojoval puk na pravém křídle a okamžitě se s ním vydal před branku, kde bekhendové zakončení musel řešit až Lagacé.
     
    05:45
    Kane si přibrzdil u pravého mantinelu, odkud centroval na zadní tyč, ale puk na hokejce Toewse nepřistál.
     
    06:04
    A zase rychle na druhou stranu, kde měl nějakou tu práci i Robin Lehner. Nejprve si poradil se střelou Frederica a pak i s dorážkou Kuhlmana.
     
    07:07
    Shaw přihrál do druhé vlny na Murphyho, který vyslal štiplavou střelu od modré, ale Lagacé puk rukavicí vyrazil.
     
    07:25
    Pavel Šen si v rychlosti vyměnil přihrávky s parťákem na levém křídle, ale Koekkoek jeho následnou střelu vyrazil do ochranné sítě.
     
    08:32
    Sražená byla i střela McAvoye od modré čáry. Bruins přesto pokračují v útoku a poprvé svého soupeře trochu zatlačili.
     
    08:58
    Další pokus McAvoye zpoza pravého kruhu. Lehnerovi kotouč vypadl z dobře nastavené lapačky a Hawks musí pokračovat v bránění.
     
    09:25
    Domácím ulevila až akce Saada, který byl schopný vybojovat kotouč v útočném pásmu. Seabrook pak střílel od modré, ale Lagacé zasahovat nemusel.
     
    09:55
    Kubalík se neprosadil přes Bjorka. Poté ještě dostal přihrávku za branku a nachystal střelu od modré pro Määttäho, který při ní zlomil hokejku.
     
    10:16
    Resultoval z toho protiútok Bjork, který střelou z pravé strany zakončoval právě Bjork. Lehner si tentokrát odpustil nechtěné vyražení kotouče a přerušil hru před dojíždějícím Cehlárikem.
     
    10:22
    Po reklamní pauze se hrálo jen pár vteřin, ze špatného založení útoku domácího týmu vzešlo zakázané uvolnění.
     
    11:32
    Hráči Bostonu si třikrát za sebou nahodili kotouč do útočného pásma, ale pak ho u mantinelu nedokázali jedinkrát vybojovat a usadit se před Lehnerem.
     
    12:13
    Český obránce Jakub Zbořil zachytil nepovedenou rozehrávku, ale pak vystřelil švihem mimo prostor Lehnerovy klece.
     
    12:45
    Carpenter vybruslil s pukem z levého mantinelu. Lagacé po jeho střele nevěděl, kde má puk, ale nakonec ho ve své síti nenašel.
     
    13:18
    Další dvě neadresné nahození od Bostonu. Medvědi kvůli tomu mají velký problém podržet puk po delší dobu.
     
    13:46
    Kampfer ještě zachytil puk na útočné modré, kde do něj plácl bekhendem a poslal ho až pod rukavici Lehnera, jenž přerušil hru.
     
    14:15
    Par Lindholm přihrával z krátkého mantinelu do nebezpečného prostoru před brankou, ovšem Anderse Bjorka o kousek nenašel.
     
    14:45
    Oskar Steen nachystal tvrdou střelu zpoza kruhu pro McAvoye, ale Lehner rychle letící kotouč pravým betonem vyrazil.
     
    15:19
    Bruins po hodně slabém úvodu vyrovnávají hru. Zbořil a Carlo se během svého střídání prezentovali nepřesnými dalekonosnými střelami.
     
    15:41
    Toews parádní nahrávkou z obranného pásma vysouval Kanea. Lagacé odvážně vybruslil z branky a byl u kotouče jako první.
     
    16:22
    Drake Caggiula nemohl nic dělat s přihrávkou Carpentera na zadní mantinel, kde bylo hned několik obránců Bostonu.
     
    16:46
    Dylan Strome nepodržel puk u středového kruhu, ale jeho spoluhráči jej po nahození Bruins téměř bez práce získali zpět.
     
    17:35
    Obrovská šance Blackhawks! Slater Koekkoek vystřelil po objetí branky. Puk byl po zásahu Lagacého úplně volný na brankové čáře, ale Saad ho při pokusu o dorážku netrefil, aby jej dotlačil do branky.
     
    18:21
    Toews si musel poradit bez spoluhráčů, kteří odjeli střídat. Puk na levém křídle udržel, což už se nedalo říct o Kaneovi.
     
    18:56
    Teď si obě hvězdy Chicaga role obrátily. Patrick Kane projel středním pásmem a rozdal ho doprava, kde přišla ztráta Toewse.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Carpenter netrefil branku z osy kluziště. Poté od modré nahazoval Määttä a byl to znovu Carpenter, který protečoval puk do Lagacého.
     
    19:35
    Bruins si pomohli vyhozením na icing, takže nemohli střídat. Domácí naopak nasadili elitní formaci, jenže Toews na buly proti Šenovi neuspěl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Chicago svého soupeře v prvních minutách nešetřilo, vynutilo si brzkou přesilovou hru a to dokázalo využít díky dorážce Dylana Stromea. Bostonu trvalo pár minut, než se také dostal k prvním střelám, nic nebezpečného si ale nevytvořil a naopak to byli zase domácí, kteří několikrát nebyli daleko od druhého gólu.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 13 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Carlovi nebylo nic platné, že zachytil domácí rozehrávku. Na útočném výletě totiž nedokázal obejít švédského beka Erika Gustafssona.
     
    20:48
    Grzelcykova přihrávka byla sražená do středního pásma. Zpět do útoku zatáhl puk Bjork, ale prvně jmenovaný hráč nedostal puk od modré až do brankoviště.
     
    21:24
    Lehner snadno vyrazil střelu Lindholma z levého mantinelu. Boston ještě zůstal v útočném pásmu, ale nic nebezpečného si nevytvořil.
     
    22:07
    Paul Carey posunul puk doleva, kde z pokleku pálil volný Oskar Steen, ovšem Lehnerova vyrážečka byla na místě.
     
    22:43
    Kubalík obstál v bojích na křídle, i jeho zásluhou se puk dostal na modrou a Slater Koekkoek mohl vystřelit do Lagacého náruče.
     
    23:23
    Fitzgerald dobře načasoval přihrávku na Šena, který z bezprostřední blízkosti přesouvajícího se Lehnera nepřekonal. Ve velkém zmatku pak neuspěli ani dva dorážející hráči.
     
    23:23
    Šrumec před brankou ukončili až rozhodčí, kteří viděli úmyslné zalehnutí puku v brankovišti, takže je z toho trestné střílení pro Bruins.
     
    23:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston vyrovnává na 1:1! Nařízené trestné střílení zrealizoval RYAN FITZGERALD a forhendem šikovně vystřelil nad pravý beton Robina Lehnera.
    23:23 Ryan FITZGERALD - 1:1
     
    24:10
    Jonathan Toews vyhrál buly v útočném pásmu, Gustafsson díky tomu pálil od modré, ale Maxime Lagacé měl celou situaci plně pod svou kontrolou.
     
    24:35
    Slater Koekkoek měl spoustu času na střelu od modré, ale ta proletěla hodně vedle levé tyče hostující branky.
     
    25:13
    Steven Kampfer rozehrál na Bjorka, jenž nahazoval puk před rozjetého Cehlárika. Slovenský útočník však porušil pravidlo o ofsajdu.
     
    25:28
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Oskar Steen – 2 min., faul kolenem).
     
    25:46
    Patrick Kane si řekl o přihrávku před pravý kruh, odkud vystřelil bez přípravy. Žádná nechytatelná dělovka to ale nebyla a Lagacé si připsal další úspěšný zákrok.
     
    26:10
    Strome z jedničky vracel Kaneovu přihrávku směrem do mezikruží, kde měl nastavenou hokejku Jonathan Toews, ale branku na konci podařené akce přestřelil.
     
    26:47
    Lagacé zvládl jenom vyrazit svižnou střelu Gustafssona. Hra pokračovala a hostující gólman měl co do činění i s šancí Alexe DeBrincata. Dorážka Kubalíka také do sítě neprošla.
     
    27:28
    Hosté v plném počtu.
     
    27:48
    Oskar Steen vydoloval puk u levého mantinelu, rychle se s ním přesunul k brance Lehnera, ale nikomu v bílém se jej dotlačit do sítě nepodařilo.
     
    28:21
    Seven Kampfer to zkusil zpoza pravého kruhu. Lehner měl zacloněný výhled a puk vyrazil jen před sebe, kde mu museli pomoct pozorní obránci.
     
    28:58
    Fitzgeraldova přihrávka na Lindholma byla jednou z domácích hokejek sražená až do hlediště. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    29:14
    Nahození Kampfera neprošlo přes velký balík těl stojícím mezi ním a brankovištěm Robina Lehnera.
     
    29:52
    Saad nezvládl krátkou přihrávku na Toewse. Domácí kapitán si kotouč v útočném pásmu vybojoval, ale Lagacé nic řešit nemusel.
     
    30:20
    Další ztráta Bostonu v obranném pásmu, která byla opět vykoupena zachycením přihrávky Brandona Saada na Patricka Kanea.
     
    30:47
    Teď je to od obou týmů trochu hlušší část zápasu. Nahození Bostonu zastavil Lehner a dopředu se už znovu řítí červená vlna Blackhawks.
     
    31:29
    DeBrincat se na pravém křídle neprosadil, což na druhé straně platilo i o akci Ryana Fitgeralda. Protiakci domácích zase nepřesně založil Dylan Strome.
     
    31:59
    Drobné nedorozumění a zakázané uvolnění hráčů v bílých dresech, které ve světě NHL zákonitě patří hostujícím družstvům.
     
    32:24
    Lindholm byl odzbrojen na útočné modré. Solidní střelu z protiútoku vyslal Kubalík, ale Lagacého lapačka byla na projektil z pravého mantinelu připravená.
     
    32:56
    Rozjetého Karsona Kuhlmana zastavilo odpískané postavení mimo hru. Následuej buly mezi Fredericem a Zackem Smitem.
     
    33:18
    Lagacé jenom vyrazil Caggiuolu vstřelu z levého křídla. Na dorážku ale nebyl nikdo připravený a puk vyletěl z pásma ven.
     
    33:56
    Alexander Nylander nabral pěknou rychlost, ale po objetí branky přihrál přesně mezi dva obránce stojící na modré čáře. Lehner si pak při rozehrávce nerozuměl s Koekkoekem a musel řešit drobné starosti ve svém brankovišti.
     
    34:03
    Matt Grzelcyk se hned po buly přesunul na volnou levou stranu. Střelu golfákem Lehner betonem vyrazil a pak se dobře roztáhl proti bezprostředním dorážkám Šena, jenž ani natřikrát neprotlačil puk za jeho levou nohu.
     
    34:16
    Lehner má v posledních minutách opravdu hodně práce. Teď znovu čelil střele hned po vhazování, v tomto případě od Brandona Carla.
     
    34:55
    Wiley Sherman taktéž napřáhl od modré čáry, tvrdá rána byla nebezpečně tečovaná Steenem a Lehnera zachránila až branková konstrukce!
     
    35:30
    Chicago by potřebovalo začít vyhrávat vhazování. Teď ho před svým gólmanem prohrál Carpenter, ale Jestřábi se i tak dostali ven z obranného pásma.
     
    36:13
    Brendan Gaunce zabojoval a takřka ztracený puk u mantinelu opětovně vybojoval. Moc si tím ale nepomohl, protože pak neměl komu přihrát.
     
    36:55
    Před Nylanderem se odkryl prostor na pravém křídle, odkud přenášel hru na Toewse. Toho však malinko zradilo zpracování a na Lagacého ve finále žádná střela neletěla.
     
    37:21
    Patrick Kane si v rychlosti vyměnil přihrávky s tradičním parťákem Toewsem, ale ani jeho kotouč nalevo od Lagacého branky neposlechl.
     
    37:45
    Alex DeBrincat pokazil hostující rozehrávku, od modré kouzelně našel úplně volného Stromea, ale tomu kotouč školácky utekl.
     
    38:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks si v závěru druhého dějství berou náskok zpět! Velký podíl na tom má Anton Wedin, který převzal puk za koncovou čarou a dokonale pochopil úmysl BRANDONA SAADA, který si sjel pro zpětnou přihrávku a nechytatelně poslal puk mimo Lagacého dosah. Asistence: Anton Wedin.
    38:37 Brandon SAAD - 2:1
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:46
    McvAvoy se podíval na hrot útoku, jenže při zasekávačce ztratil nad pukem kontrolu. Ve druhé dvacetiminutovce se už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Boston si tentokrát pohlídal vstup do třetiny, ve které byl o něco nebezpečnější. Ze hry se Bruins neprosadili, nicméně k vyrovnávajícímu gólu je dovedlo dobře provedené trestné střílení Ryana Fitzgeralda. Jestřáby pak mnohokrát podržel Robin Lehner, a tak se v devětatřicáté minutě mohli zásluhou přesné trefy Brandona Saada vrátit do těsného vedení.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 26 – 27 (13:10, 13:17).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Boston Bruins: ze hřiště odchází Maxime Lagacé, přichází Kyle Keyser.
     
    40:16
    Dvacetiletý gólman Bostonu na svůj první zákrok dlouho nečekal, po chybě spoluhráčů v rozehrávce vyrazil do ochranné sítě DeBrincatovu střelu z pravého kruhu.
     
    41:06
    Anders Bjork se vzdaloval od Lehenrovy branky, kterou zkusil ohrozit střelou z otočky, ale kotouč mezi tři tyče nesměřoval.
     
    41:20
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Slater Koekkoek – 2 min., držení).
     
    41:39
    Začátek premiérové přesilovky hostům nevyšel. Dobře hrající Caggiula s Carpenterem dostali puk do bezpečí a Bruins poté vjeli do ofsajdu.
     
    42:07
    Nepřesná rozehrávka Matta Grzelcyka končí zbytečným zakázaným uvolněním. Za půlku přesilovky se Boston ani nepřiblížil Lehnerovi.
     
    42:36
    Grzelcyk chtěl svou chybu napravit útočnou akcí. Peter Cehlárik jeho přihrávku do prostoru mezi kruhy ale nezpracoval.
     
    42:48
    Ryan Fitzgerald zůstal nebezpečně volný v mezikruží, kam dostal přihrávku z krátkého mantinelu, ale následná rána skončila jen v Lehnerově výstroji.
     
    43:10
    Anders Bjork si připravil střelu švihem z vrcholku pravého kruhu. Branku ale minul a puk se po mantinelu svezl až do ochranné sítě.
     
    43:20
    Domácí v plném počtu.
     
    43:25
    Carlovu střelu Lehner vyrazil. Jeden z hráčů Blackhawks si pak asi neuvědomil, že jsou domácí v pěti, a vyhodil na icing.
     
    44:21
    Chicago zaváhalo u obranné modré čáry. Karson Kuhlman se dostal do brejku dvou na jednoho, nicméně McAvoyova střela z pravé strany na překonání Lehnera nestačila.
     
    44:33
    Jestřábi se okamžitě rozlétli do protiútoku, který z pravého kruhu zakončoval Patrick Kane, ale i Kyle Keyser své kolegy v poli podržel dobrým zákrokem.
     
    45:21
    Dylan Strome dostal nahrávku do pravého kruhu, odkud z jedničky posunul puk na Koekkoeka. Střelecky aktivní obránce se zpoza kruhu ale opět neprosadil.
     
    46:28
    Bjork zachytil kotouč na obranné modré po nezpracované Määttäho přihrávce. Dopředu se tak mohou vydat hráči Bostonu.
     
    46:54
    Obrovský boj u levého mantinelu dopadl lépe pro bránící jednotky Chicaga, které nahodily puk co nejdál to šlo a pak vyrazily střídat.
     
    47:36
    Brendan Gaunce přihrál podél mantinelu na modrou čáru, následnou třelu od modré čáry nepřesným způsobem tečoval Pavel Šen.
     
    48:11
    Alex DeBrincat přijel ze střídačky do útočného pásma, ve kterém se Hawks předtím zabydleli. Prudká střela z jedničky ale přesná nebyla.
     
    48:44
    Jakub Lauko dojel puk v rohu útočné třetině Bostonu, přičemž dobře věděl o Kampferovi. Ten se z pozice obránce vysunul až před brankoviště, ale z přihrávky českého mladíka vystřelit nedokázal.
     
    49:34
    Dominik Kubalík vyrazil na nahozeným kotoučem, který za koncovou čarou sice dojel, ale Anton Wedin přijel moc pozdě na to, aby mohl zakončovat.
     
    49:46
    Paul Carey zachytil jednu přihrávek přes šířku kluziště a jednoduše se dostal do úniku, ve kterém ho výborně hrající Robin Lehner vychytal!
     
    50:18
    Carpenter nabil Saadovi, který se ještě dostal k dorážce vlastní střely. Keyser odolal a ve finále zachytil i Murphyho pokus od modré.
     
    50:50
    Robin Lehner začíná střelce Medvědů už pořádně deptat! Nyní vyrazil projektil Matta Grzelcyka a rady si věděl i s dorážkou Para Lindholma.
     
    51:22
    Connor Murphy dával z pravého konce modré čáry vynikající pobídku k teči, kterou využil Carpenter a puk proletěl jen těsně vedle Keyserovy klece.
     
    51:32
    Znovu se domácí tým vrátil na modrou čáru, aby sehrál ještě jednu totožnou akci. Tentokrát nahazoval Koekkoek a teč Caggiuly poslala puk do náruče hostujícího gólmana.
     
    52:01
    DeBrincat připravil dobrou palebnou pozici pro svého velkého kamaráda Dylana Stromea. Trojka draftu 2015 recept na překonání Keysera ale nenašla.
     
    52:01
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jakub Zbořil – 2 min., sekání).
     
    52:24
    Grzelcyk přes sebe nepustil ránu Gustafssona. Před brankovištěm pak vznikla menší skrumáž, ale Keyer už zasahovat nemusel.
     
    52:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté srovnávají ve vlastním oslabení! DeBrincat naznačil střelu a ještě přenášel hru na pravou stranu. Ani Patrick Kane se ale neblýskl žádnou povedenou střelu, ze které se stal brejk Bostonu dvou na jednoho. Oskar Steen dobře načasoval přihrávku přes Gustafssona a PAR LINDHOLM už jednoduše zavěsil za přesouvajícího se gólmana. Asistence: Oskar Steen.
    52:49 Par LINDHOLM - 2:2
     
    53:22
    Domácí hvězdy rozjely rychlou kombinaci v útočném pásmu. Kvalitní střela ale znovu nepřišla a Kyle Keyser zůstává relativně v klidu.
     
    53:48
    Kvalitní dělovku od modré vyprodukoval až Gustafsson. Keyser byl připraven, stejně jako proti Kanově střele z vrcholku pravého kruhu.
     
    54:01
    Hosté v plném počtu.
     
    54:32
    Anton Wedin získal puk ve středním pásmu a vynikajícím pasem dostal za obranu rozjetého Kubalíka. Keyser střelu českého útočníka vychytal a Saad se přes Shermana k dorážce nedostal.
     
    55:38
    Nahození Slatera Koekkoeka přistálo na hokejce prvního clonícího hráče v bílém. Boston se rychle přesunul a už je usazen před Lehnerem.
     
    56:22
    Právě Koekkoek srazil přihrávku útočícího McAvoye směrem k brankovišti, kde Robin Lehner raději přerušil hru.
     
    56:48
    Lehner včas zaklekl proti Carlově střele z pravého mantinelu. Medvědi kolem jeho klece ještě chvíli kroužili, ale zakončovat jim dopřáno nebylo.
     
    57:15
    Wedin dostal přihrávku do středního pásma. Jeho křídla ještě nebyla na ledě, a tak se nahození do Keysera ukázalo být asi nejlepším možným řešením.
     
    57:26
    Zkušení obránci Duncan Keith a Brent Seabrook o sobě moc nedávají vědět. Druhý jmenovaný se ukázal neškodným nahozením zpoza levého kruhu.
     
    58:08
    Blackhawks jenom nastřelili kotouč k brance Kyle Keysera a odjeli střídat. Hostující akci zakládal Zbořil, ale Bjork s Ritchiem na zadním mantinelu kotouč nevybojovali.
     
    58:46
    Jonathan Toews ladně projel přes útočnou modrou a přenesl těžiště hry k levému mantinelu, od Keysera propagačně prověřil Drake Caggiula.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:46
    Domácí si ještě vytvořili závěrečný tlak. Saadova střela byla o kousek nepřesná a ta od Murphyho pro změnu zablokovaná Brandonem Carlem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 44 – 39 (13:10, 13:17, 18:12).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Jako první při hře tři na tři zaútočili hosté. Bjork neposedně skákající puk ale ztratil a byl z toho únik Kanea, kterého zmíněný útočník Bostonu stihl na poslední chvíli dojet a svou chybu výborně napravil.
     
    61:15
    Keith chyboval na útočné modré čáře, ale ani protiútok Bostonu neskončil žádnou střelou na branku Robina Lehnera.
     
    61:42
    Zbořil jen slabě nahazoval z levého kruhu, osobní strážce v podobě Dylana Stromea navíc srazil puk do rohu kluziště.
     
    62:03
    Český obránce prohrál důležitý souboj na obranné modré čáře. Caggiula dostal puk na Saada, ale ten se přes vyjetého Keysera k zakončení nedostal.
     
    62:36
    Carey si počkal na příjezd McAvoye, jehož bekhendovou střelu Lehner vychytal. Kane pak na druhé straně připravil loženku pro Toewse, ale ten na zadní tyče nedoklepl kotouč do odkryté klece.
     
    63:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks vítězí! Jonathan Toews zasekl v pravém kruhu a zbavil se hned dvou hráčů. Poté přihrál pod sebe na Murphyho, jehož dělovku Keyser zvládl jenom vyrazit a PATRICK KANE stihl nadvakrát dorazit puk za brankovou čáru. Asistence: Connor Murphy, Jonathan Toews.
    63:04 Patrick KANE - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Blackhawks dnes nastoupili téměř v plné polní a s ohledem na výrazně slabší výběr Bostonu dokázali podle očekávání vyhrát druhý ze čtyř přípravných zápasů. Jednoduché to domácí tým ale rozhodně neměl, Bruins zaspali začátek, ale pak už byli Jestřábům naprosto rovnocenným soupeřem. Na góly Stromea a Saada odpověděli trefami Fitgeralda a Lindholma, ve třetí třetině se navíc mohli spolehnout na střídajícího gólmana Keysera a utkání tak muselo jít až do prodloužení. V tom už se ale naplno projevila mnohem větší individuální kvalita na straně Chicaga, kterému z dorážky vystřelil vítězství Patrick Kane.
     
    Střely na branku: 47 – 41 (13:10, 13:17, 18:12, 3:2).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Robin Lehner (CHI) 39 zák., 2 góly, 95,1%
    2. Patrick Kane (CHI) 1+1
    3. Ryan Fitzgerald (BOS) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:20
    Jakub Zbořil (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 24:02
    Peter Cehlárik (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:14
    Jakub Lauko (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:32.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:24:55)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Strome (DeBrincat, P. Kane), 39. Saad (Wedin), 64. Kane (Murphy, Toews) – 24. Fitzgerald (TS), 53. Lindholm (O. Steen)


    Chicago Blackhawks: Lehner (Lankinen) – Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), Määttä, Koekkoek, Murphy – Kane, Toews (C), Nylander – Shaw, D. Strome, DeBrincat – Kubalík, Wedin, Saad – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.
    Boston Bruins: Lagacé (41. Keyser) – McAvoy, Grzelcyk (A), Carlo, Zbořil, Kampfer (A), Sherman – Ritchie, Lindholm, Bjork – Fitzgerald, O. Steen, Carey – Kuhlman, Frederic, Lauko – Cehlárik, Šen, Gaunce.

    Rozhodčí: Lee, StLaurent – Alphonso, Galloaway
    thejrc.org