Litoměřice – Sokolov 5:3 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Chomutov 0:4 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 2:3 (kon.) | Prostějov – Havířov 1:4 (kon.) | Kadaň – Vsetín 2:7 (kon.)
Ústí n/L – Poruba 2011 2:4 (kon.) | Slavia – Přerov 3:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 23.09.2019, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:36 Vladimír SVAČINA - 2:4
     
    58:36
    Poruba právě vstřelila branku!
    První lajna Poruby exceluje! Pár vteřin po vedoucí brance ujel Petr Kanko s VLADIMÍREM SVAČINOU do situace do proti jednomu a majitel českého titulu s Třincem trefil z první přesně – 2:4!. Asistence: Petr Kanko a Marek Sikora.
    58:27 Michal HLINKA - 2:3
     
    58:27
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba sehrála přesilovku dokonale a střílí vedoucí branku! Svou zkušenost prokázal Vladimír Svačina, jenž krásným způsobem nabídl na teč MICHALU HLINKOVY, který tečoval do víka – 3:2! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    58:00
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Müller – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:40
    Poruba má poslední minuty jasně více ze hry. Na brankovišti tečoval jemně Tomáš Gřeš a Jan Růžička musí rychle do rozkleku!
     
    54:35
    Po vhazování opět nebezpečná první formace Poruby! Nepřehlednou situaci zakončoval z otočky Marek Sikora a ke štěstí domácích se kotouč odrazil do náruče Růžičky! Branka domácích byla v tu chvíli odkrytá.
     
    52:29
    Slovan je lepší v této fázi utkání! Výlet Vladimíra Brože mohl skončit brankou, ale jeho dorážce do odkryté branky zabránil bruslí za pět dvanáct obránce Dominik Rudl!
     
    51:37
    Znovu Slovan! Tomáš Vildumetz ujel po pravé straně a jeho dělovka golfem skončila jen těsně nad horní tyčí! Hraje se nyní hodně atraktivní hokej na obě strany.
     
    48:20
    Po chybné zadovce Antonína Melky unikli ve dvou sami na branku Tomáš Gřeš a Jan Hudeček. Druhý jmenovaný trefil po přihrávce svou ranou horní tyč! Obrovská šance Poruby!
    40:23 Patrik HUSÁK - 2:2
     
    40:23
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostrý start do třetí třetiny od vedoucího týmu Chance ligy! Nejproduktivnější obránce soutěže PATRIK HUSÁK dostal na brankovišti možnost opakované dorážky a kotouč dokázal nakonec procpat za Růžičku – 2:2! Asistence: Vladimír Svačina a Marek Sikora.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Daniel Kružík – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:40
    Slovan si mohl sám sebrat vedení. Tomáš Vildumetz udělal obrovskou chybu při rozehrávce a měl velké štěstí, že Petru Kankovi kotouč v brejku přeskočil hůl při snaze o kličku.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., podrážení).
     
    37:55
    Nádherný slalom předvedl Daniel Kružík! Projel umě mezi dvěma obránci Poruby a sám před Foltýnem chtěl zavěsit pod horní tyč. Kotouč však zvedl nad ní a nakonec jeho pokus skončil až v ochranné síti!
     
    35:10
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Jáchym – 2 min., nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    33:35 Jaroslav ROUBÍK - 2:1
     
    33:35
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    První formace zamkla Porubu na dlouhou dobu ve třetině a resultovala z toho vedoucí branka domácích! JAROSLAV ROUBÍK vymetl po přihrávce od Antonína Melky šibenici hostující branky – 2:1! Asistence: Antonín Melka a Vladimír Brož.
     
    29:37
    Na druhé straně dokonce dvě tutovky! Nejprve nenašel prostor nad lapačkou Růžičky Jan Dluhoš a krátce poté neuspěl bekhendem sám na brankovišti Petr Obdržálek! Slovan opět podržel Jan Růžička!
     
    28:47
    Daniel Kružík hraje velmi dobré utkání. Počkal si na přihrávku na levém křídle, natáhl se před Foltána, ale jednou ruku nedokázal kotouč procpat za brankáře Poruby.
    27:27 Petr KANKO - 1:1
     
    27:27
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak i Jan Růžička je k překonání. Chybu v ústecké obraně využil Petr Obdržálek, našel mezi kruhy PETRA KANKA, jenž svou ranou vymetl pavučiny v domácí brance – 1:1! Asistence: Petr Obdržálek.
     
    25:28
    Dlouho jsme čekali na branku a hned mohla přijít druhá! Jan Hudeček dostal prostor na levém kruhu a jeho rána zazvonila o levou tyč!
    25:07 Jiří SEVERA - 1:0
     
    25:07
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Brankové prokletí prolomili zaslouženě domácí! JIŘÍ SEVERA vypálil hodně skrytou ránu ihned po přejetí modré čáry a kotouč zaplul k levé tyči a rozvlnil síť za Foltánem – 1:0! Asistence: Antonín Melka a Jaroslav Roubík.
     
    24:35
    Opět v akci Daniel Kružík, tentokrát na pravém kruhu osamocený. Jeho ráně do víka zabránil skvělou lapačkou Frederik Foltán! Oba brankáři jsou zatím hlavními ozdobami utkání!
     
    21:57
    Na druhé straně v brankovišti obrovské zmatky! Po nahození Marka Slavíka kotouč propadl k pravé tyči a nakonec jej dokázal zády k brance bruslí utěsnit brankář Jan Růžička!
     
    20:33
    Tomáš Vildumetz vystihl rozehrávku Poruby, ujel sám na Foltána, ale ranou pod vyrážečku neuspěl! Brankář hostů právě vyrážečkou vystihl směr rány domácího útočníka!
     
    17:59
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Vladimír Brož – 2 min., sekání).
     
    14:25
    Osvědčená kombinace z loňské sezony mohla nyní dvakrát přinést úspěch Slovanu! Jaroslav Roubík posílal dvakrát nabídku na brankoviště pro Antonína Melku, ten však v prvním případě trefil Foltána, ve druhém mu kotouč přeskočil hůl!
     
    13:04
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Filip Dundáček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:45
    Ani teď nejde Slovan do vedení! Jaroslav Roubík využil bohorovnosti v obraně Ostravanů, vyjel si s kotoučem nad brankoviště, ale sám před Foltánem neuspěl. Brankář Poruby utěsnil všechny mezery a ránu domácího kanonýra vytěsnil!
     
    10:52
    A domácí mohli jít klidně do vedení. Dobrou rychlost nabral ve středním pásmu Tomáš Pšenička, vystřelil přes obránce a Frederik Foltán hledal dlouho kotouč ve své výstroji. Domácí útočník ještě dojel k brankáři hostů, ale z něj kotouč nakonec nevypadl.
     
    01:10
    Jan Růžička si připsal první úspěšný zákrok v dresu Slovanu a hned velmi důležitý. Petr Obdržálek zůstal u pravé tyče úplně osamocený a domácí brankář musel poslat svůj beton rychle na led.
    Marken.cz

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 26. Severa (Melka, Roubík), 34. Roubík (Melka, Vl. Brož) – 28. Kanko (Obdržálek), 41. Husák (Svačina, Sikora), 59. M. Hlinka (Svačina, Husák), 59. Svačina (Kanko, Sikora)


    HC Slovan Ústí nad Labem: J. Růžička (Stahl) – Müller, Zelingr, Vl. Brož (A), D. Krejčí, Veber, M. Zdvořáček, Zukal – Vildumetz, Pšenička, Kružík – Severa (C), Roubík, Melka – O. Procházka, Maršoun, Filip – Dörner, O. Bláha.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Urbanec (A), Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora (C), M. Hlinka, Svačina – Obdržálek, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa (A), Ďurač, Špaček.

    Rozhodčí: Michal Kostourek, Tomáš Zubzanda – Jan Votrubec, Martin Ševic

    Diváci: 491
    thejrc.org