St. Louis – Columbus 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Colorado – Minnesota 3:2 (2:1 po s.n.)
Winnipeg – Calgary 4:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Calgary Flames
Pondělí 23.09.2019, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:44:42)
     
    Československá stopa v utkání
    Michael Špaček (WPG)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 13:11
    Adam Růžička (CGY) 1+0, 3 střely, čas na ledě 15:13.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Laurent Brossoit (WPG) 22 zák., 1 gól, 95,7%
    2. Joona Luoto (WPG) 1+0
    3. Ville Heinola (WPG) 0+0.
     
    Střely na branku: 29 – 23 (11:10, 7:10, 11:3).
     
    Je dobojováno! Winnipeg si po gólu Roslovica z padesáté vteřiny zápasu kontroloval vedení až do šestačtyřicáté minuty, kdy svou dobrou formu potvrdil gólem na 1:1 Adam Růžička. Jets se toho ale nelekli a zanedlouho si díky gólům Wheelera a Luota rychle vypracovali dvougólový náskok. S papírově slabším týmem hrající Flames se na zdramatizování už nezmohli a pár vteřin po odvolání gólmana navíc inkasovali od Ehlerse branku na konečných 4:1 pro Winnipeg.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ještě jedno vhazování, které bude pro dnešek asi tím posledním. Heinola chtěl po soubojích u mantinelu dloubnout puk do středu hřiště, nicméně ho poslal až na icing.
     
    59:08
    Ville Heinola si za rozhodnutého stavu dovolil drzou individuální akci v útočném pásmu. Tu dokázal i zakončit, nicméně trefil jen Alexandra Jelesina.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:24 Nikolaj EHLERS - 4:1
     
    58:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Calgary teď mělo trochu smůlu, protože Talbot odjel na střídačku zrovna ve chvíli, kdy z pravé strany nepřesně přihrával T. J. Brodie. Přes Scheifeleho a Wheelera se puk dostal na NIKOLAJE EHLERSE a ten neměl problém trefit nikým nehlídanou branku. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.
     
    57:47
    Andrew MacDonald napřáhl od modré. Branku o kousek netrefil, ale Flames i tak dostali Špačkovu formaci pod menší tlak.
     
    57:04
    Michael Stone přihrával po prknech za domácí branku, kde byl jeden z jeho spoluhráčů podražený, ale hlavní rozhodčí to nechalo úplně v klidu.
     
    56:49
    Neposedný kotouč zkrotil na své hokejce Little, který však nemohl hrát kvůli signalizovanému ofsajdu. Oba celky střídají a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:06
    Smith-Pelly přihrál o mantinel na Gawdina a založil tím přečíslení dvou na jednoho. Centr druhé hostující formace vzal zakončení na sebe a trefil tyč!
     
    55:48
    Mark Scheifele elegantně projel do útočného pásma, kde se ke střele dostal Blake Wheeler, ale Cam Talbot tentokrát zasahovat nemusel.
     
    55:01
    Scheifele přihrál z pravého mantinelu na Ehlerse, jehož střela trefila hokejku blokujícího Valijeva a kotouč rozvlnil jenom ochrannou síť.
     
    54:49
    Růžička neobešel Greena a z nouze přihrával do druhé vlny, jenže všichni ostatní hráči Flames se v daný moment ještě zdržovali někde ve středním pásmu.
     
    54:11
    Brodieho přihrávka přes celé kluziště nenašla nikoho v bílém dresu, ale to samé víceméně platilo i o následné snaze domácího týmu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Roslovic (Poolman, Little), 50. Wheeler (Bitetto), 51. Luoto (Stanley, Griffith), 59. Ehlers (Wheeler, Scheifele) – 46. Růžička (Quine, Czarnik)


    Winnipeg Jets: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler (C), Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little (A), Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton – Griffith, Suess, Luoto.
    Calgary Flames: Talbot (Zagidulin) – Brodie (A), MacDonald, M. Stone (A), Kylington, Jelesin, Valijev – Czarnik (A), Quine, Rieder – Robinson, Gawdin, Mangiapane – Tuulola, Froese, Pelletier – Smith-Pely, Růžička, Grenier.

    Rozhodčí: Dunning, StLaurent – B. Gawryletz, Miller

    Diváci: 15 325
    thejrc.org