Třinec – Olomouc 7:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:3 (1:1, 3:0, 3:2)
HC Olomouc
Úterý 24.09.2019, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Hra je přerušená, na trestnou lavici odjíždí Zbyněk Irgl, který se provinil hákováním.
    58:01 Milan DOUDERA - 7:3
     
    58:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté z Olomouce opět zkusili hru bez brankáře, tentokráte se jim to však vymstilo. MILAN DOUDERA ve vlastním pásmu získal kotouč a lehkým nahozením z vlastní modré poslal kotouč přímo do prázdné branky! Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    56:30
    David Musil byl ve středním pásmu zezadu atakován Markem Heclem, za co sudí signalizovali trest. Třinecký obránce si to ale nenechal líbit a několika tvrdými údery poslal olomouckého útočníka k ledu. Hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách, trest za Musila, který se odebral do kabiny, odpyká Aron Chmielewski.
    55:43 Aron CHMIELEWSKI - 6:3
     
    55:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vlétli do útočné třetiny, využili zmatků v olomoucké obraně a přidávají šestou branku! Michal Kovařčík v předbrankovém prostoru vybojoval puk pro ARONA CHMIELEWSKÉHO, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Michal Kovařčík.
    54:36 Zbyněk IRGL - 5:3
     
    54:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostům risk bez brankáře vychází, Kohouti snižují na rozdíl dvou branek! ZBYNĚK IRGL si ze středního pásma nabruslil do ideální střelecké pozice a nechytatelnou ránou do horního růžku nedal Kváčovi sebemenší šanci! Asistence: Lukáš Nahodil.
     
    54:06
    Hosté vycítili šanci a odvolali brankář Lukáše na střídačku, Olomouc tak hraje v pěti proti čtyřem. Kváča zlikvidoval ránu od modré, pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    53:08
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min.).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min.).
    53:08 Jiří ONDRUŠEK - 5:2
     
    53:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Chmielewski se sice již vrátil z trestné lavice, stále však sledoval končící přesilovou akci hostí, která nakonec byla úspěšná! Kotouč se po skrumáži před Kváčovou brankou vykutálel před volným JIŘÍM ONDRUŠKEM, který jej jednoduše uklidil do odkryté části branky! Asistence: Vilém Burian. Po odpískání se pak do sebe pustili David Musil s Jiřím Ondruškem, oba si půjdou odpočinout na dvě minuty, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    51:57
    Michal Kovařčík na vlastní modré zachytil hostující rozehrávku a s Tomášem Marcinkem se vydal do přečíslení dvou proti jednomu! Kovařčík v předbrankovém prostoru protlačil puk na najíždějícího Marcinka, ten však byl příliš blízko brankáři a nedokázal přehodit Lukášův beton!
     
    50:54
    Přesilovka pro hosty, Aron Chmielewski ve vlastním pásmu sekl jednoho z protihráčů.
     
    43:22
    Hosté mohli snížit své manko, když se Zbyněk Irgl dostal až za třineckou obranu, sám proti Kváčovi ale neuspěl. Třinecký gólman se roztáhl na brankové čáře a kotouč za svá záda nepustil!
    42:26 Martin ADAMSKÝ - 5:1
     
    42:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ne, pětku ne. Právě táhle písnička nyní zní WERK ARENOU! Martin Gernát z vlastního pásma vyslal milimetrový pas až na útočnou modrou, kde si za hostující obranu sjel MARTIN ADAMSKÝ, který střelou mezi betony nedal Lukášovi sebemenší šanci! Asistence: Martin Gernát, David Kofroň.
     
    34:50
    Obrovská chyba třineckého Doudery málem umožnila hostům skórovat! K volnému puku se dostal Vojtěch Tomeček, Kváču ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Nevedlo se ale dorážejícímu Marku Heclovi!
     
    31:46
    Střídání v týmu HC Olomouc: ze hřiště odchází Branislav Konrád, přichází Jan Lukáš.
    31:46 Michal KOVAŘČÍK - 4:1
     
    31:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po vyhraném buly ve vlastním pásmu dostali do útočné třetiny a nakonec i ke čtvrté brance! Martin Gernát u modré čáry zachytil hostující rozehrávku a, byť faulován, rychle rozehrál na MICHALA KOVAŘČÍKA! Třinecký útočník naznačil kličku do středu kluziště a rychlou střelou vymetl pavučinky v horním rohu Konrádovy branky! Olomouckému brankáři to stačilo, své místo přenechává Janu Lukášovi! Asistence: Martin Gernát.
    28:16 Erik HRŇA - 3:1
     
    28:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali v tlaku a odměnou jim je třetí branka! ERIK HRŇA s kotoučem na holi objel téměř celé útočné pásmo, než si to namířil na osu kluziště a nechytatelnou střelou do horního růžku poslal Oceláře do dvoubrankového trháku! Asistence: Vladimír Dravecký.
    26:02 Milan DOUDERA - 2:1
     
    26:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nenápadná střela po vhazování končí za Konrádovými zády a Oceláři otáčejí vývoj utkání! Michal Kovařčík vyhrál buly přímo na MILANA DOUDERU, který se nijak nerozpakoval a okamžitě nahodil puk na Konráda! Kotouč si našel mezírku v postoji olomouckého brankáře! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    18:28
    Polanský ve vlastním pásmu získal kotouč pro Hladonika, ten se třemi rychlými tempy dostal do útočné třetiny, kde přesným pasem našel najíždějícího Davida Kofroně. Třineckého mladíka ale zradilo zpracování a Konrád tak měl dostatek času na přesun!
    18:09 Petr VRÁNA - 1:1
     
    18:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po další akci Ocelářů se již rozvlnila síť hostující branky, Třinečtí srovnávají krok! PETR VRÁNA dostal přihrávku na modrou čáru, elitní třinecký útočník si nabruslil na střed kluziště a nechytatelnou ránou do horního rohu nedal Konrádovi žádnou šanci! Asistence: Martin Gernát, Tomáš Marcinko.
     
    18:00
    Oceláři mohli přesilovku využít bleskurychle, rána Erika Hrni od modré ale orazítkovala pouze tyč Konrádovy branky!
     
    17:41
    Matěj Stránský vybojoval puk ve středním pásmu a nebýt sekery Petra Koloucha, dostal by se třinecký útočník do blízkosti Konrádovy branky. Přesilovka pro domácí.
     
    16:41
    Hrachovský trestuhodně přišel o kotouč za vlastní brankou, Zbyněk Irgl ale nedokázal zaváhání třineckého beka potrestat, olomoucký kanonýr totiž z mezikruží netrefil branku!
    15:05 Rostislav OLESZ - 0:1
     
    15:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další přesilovková akce Olomouckých již byla úspěšná a hosté se ujímají vedení! Hostující pětice po rychlé kombinaci dostala kotouč na modrou čáru, odkud opět pálil David Škůrek. Kváča sice dokázal zasáhnout, proti dorážce nehlídaného ROSTISLAVA OLESZE ale byl třinecký gólman bezmocný! Asistence: David Škůrek, Petr Strapáč.
     
    14:11
    Olomoučtí si svou aktivitou vybojovali přesilovou hru, proti pravidlům se totiž ve vlastním pásmu provinil Martin Gernát, a to konkrétně podrážením.
     
    05:13
    Vladimíru Rothovi na vlastní modré utekla přihrávka Michala Kovařčíka, třinecký bek ale byl při pohybu zpět hákován napadajícím Vilémem Burianem, Oceláři si tak zahrají první přesilovku zápasu.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. P. Vrána (Gernát, Marcinko), 27. M. Doudera (M. Kovařčík), 29. Hrňa (Dravecký), 32. M. Kovařčík (Gernát), 43. Adamský (Gernát, Kofroň), 56. Chmielewski (M. Kovařčík), 59. M. Doudera (Dravecký) – 16. Olesz (Škůrek, Strapáč), 54. Ondrušek (Burian), 55. Irgl (Nahodil)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Hrachovský – Hrehorčák, P. Vrána, Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Hladonik, Kofroň – Polanský.
    HC Olomouc: Konrád (32. Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, J. Knotek (A), Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Skladaný, Hecl.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org