Amiens – Bordeaux 1:3 (kon.) | Brest – Lyon 2:2 (kon.) | Lille – Štrasburk 2:0 (kon.)
Montpellier – Nîmes 1:0 (kon.) | Nantes – Rennes 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Méty 0:1 (kon.)
Toulouse – Angers 0:2 (kon.) | PSG – Remeš 0:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
0:2 (0:1)
Stade de Reims
Středa 25.09.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:11. (22:56:38)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Reims, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0, díky čemuž se postaralo o obrovské překvapení kola. Nutno dodat, že hosté podali velice sympatický výkon, který byl založen na zodpovědné práci obranné linie. Ta hráče soupeře střežila velice dobrým způsobem, navíc Reims podniklo nebezpečné protiútoky. Výkon pařížského celku byl daleko za očekáváním, navíc naprosto mimo hru byl Neymar.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Boulaye DIA - 0:2
     
    90+4
    Reims právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá branka Reims, které tak rozhoduje o osudu tohoto zápasu! Hostující hráči to skvěle vykombinovali na pravém křídle, odkud obránce Foket centroval do pokutového území. Tam se akrobatickým způsobem položil do padajícího míče BOULAYE DIA, který střelou o brankovou konstrukci překonal marně se natahujícího Navase.
     
    90+3
    Diallo prohrál souboj tělo na tělo, avšak riskantní skluz uvnitř pokutového území mu přeci jenom vyšel. Jeho celek se dostal k vápnu, jenomže Disasi vytasil skvělý skluz.
     
    90+2
    Tlak domácích i nadále sílí. Sledovali jsme rozehrávku dalšího rohového kopu, po kterém se do protiútoku vydal Doumbia, kterého předběhl obětavý Neymar.
     
    90+1
    Munetsi vyhrál přetahovanou ve středu hrací plochy, nicméně byl od míče čistě odstaven. K centru se tak dostal Neymar, jehož nabídka nebyla přesná.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, což není dobrá zpráva pro domácí. Ti stále nemohou vstřelit vyrovnávací branku, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Po delší době jsme sledovali kloudnější zakončení. Di María musel jednat urychleným způsobem, jeho ránu ale Rajković vyrazil ven z hrací plochy – rohový kop.
     
    86
    Rajković tak mohl rozehrávat od své branky, nicméně v hlavičkovém souboji kraloval Marquinhos, který Doumbiovi nedal žádnou šanci. PSG se tlačí kupředu.
     
    85
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Hassane Kamara, přichází Moussa Doumbia.
     
    84
    Neymar si vzal na starost rozehrávku rohového kopu, který rozehrál naprosto katastrofálně. Míč se mu povedlo stočit pouze do boční sítě hostující branky.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Predrag Rajković (Stade de Reims).
     
    83
    Neymar neměl ani tentokráte čas na ideální řešení akce, naopak se zlobil na počínání protihráčů. Jeho zlobu sudí nevyslyšel, Reims tak podniklo rychlý protiútok.
     
    82
    Už, už to vypadalo, že se do vyložené šance dostane Di María, avšak na poslední chvíli zasáhl skluzem hostující obránce Abdelhamid, který tak znemožnil zakončení.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Paris Saint-Germain se dnes prostě nedaří, navíc naprosto mimo hru je Neymar, který je obklopen smečkou protihráčů.
     
    80
    Naprosto zbytečnou zpětnou nahrávku vyprodukoval domácí Marquinhos, který tak své spoluhráče obral o cenné vteřinky. Navas tak přihrál na Meuniera.

    David Suchý

    Branky: 29. Kamara (Munetsi), 90+4. Dia (Foket)

    Karty:   45+3. Bernat (PSG) – 40. Donis (REI), 83. P. Rajković (REI)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:11.
    Paris Saint-Germain: Navas – Kurzawa (66. Marquinhos), Kimpembe (C), A. Diallo, Bernat – A. Herrera, Paredes, Sarabia – Choupo-Moting (42. Di María), Soh (59. Meunier), Neymar.
    Náhradníci: S. Rico – Di María, Meunier, Muinga, Kouassi, Marquinhos, Aouchiche.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Abdulhamíd (C), Disasi, Munetsi, Konan – Cafaro, Chavalerin, Kamara (85. Doumbia), Mbuku (61. Dia) – Donis (69. Oudin).
    Náhradníci: Lemaitre – Dia, Doumbia, Oudin, Romao, Kutesa, Maresic.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    thejrc.org