Magnitogorsk – Barys 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 0:6 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
Jaroslavl – Riga 4:0 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Barys Nur-Sultan
Středa 25.09.2019, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou velmi zajímavé utkání ruské KHL mezi Magnitogorskem a Barysem Nur-Sultan, které nakonec skončilo vítězstvím hostů prohrou domácích 1:3. Kazašský celek se dostal do vedení už ve 4. minutě, když bekhendem zvedl kotouč pod břevno Jesse Blacker. Domácí dokázali odpovědět v úvodu druhé dvacetiminutovky, postaral se o to terve osmnáctiletý Pavel Dorofejev. Klíčový moment zápasu přišel v 51. minutě, kdy nahození Dietze šikovně tečoval mimo dosah gólmana Nikita Michaljis. To ale nebylo vše, o pouhou minutu později totiž navýšil vedení Barysu schovanou ránou přes obránce Roman Starčenko. Svěřenci kouče Vorobjova se vzchopit nedokázali, čemuž přispěl i nebezpečný zákrok Paršina oceněn pěti minutami a trestem do konce utkání. Metallurg tak po devíti zápasech má na kontě stále jen dvě výhry, to Nur-Sultan se díky vítězství posunul na pátou příčku Východní konference.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:26:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Je to jasné. Hráči Nur-Sultanu drží touš v útočné třetině, protihráči rezignovali na jakýkoliv odpor a jen čekají na závěrečnou sirénu.
     
    59:11
    Trenér Vorobjov ani nemá šanci sáhnout k powerplay, soupeř totiž Magnitogorsk drží pod stálým tlakem. Zkušeně si to kazašský tým hlídá.
     
    58:13
    Helewka nakoenc vymyslel krásnou nahrávku před branku, Corban Knight ale z fprhendu těsně přestřelil.
     
    57:49
    Hosté pochopitelně nikam nespěchají, důležité teď je postrážit dovubrankové vedení, za brankou soupeře si hraje s pukem Helewka.
     
    57:17
    Mezitím se na ledovou plochu vrací kapitán Darren Dietz. Startuje tak početní převaha Barysu, jež bude trvat až do závěrečné sirény.
    56:13 Pro Paršina skončilo utkání předčasně
     
    56:13
    Konec nadějím učinil Denis Paršin. Ten zezadu narazil do Makljukova, který se jen velmi těžce zvedá z ledu poté, co hlavou narazil do mantinelu. Sudí se rozhodli udělit domácímu forvardovi trest na pět minut + do konce utkání.
     
    56:12
    Snaha se hokejistům Metallurgu upřít nedá, jenže velké množství nepřesností na jejich straně sráží šance na bodový zisk.
     
    55:29
    Viktor Antipin našel mezi kruhy volného Paršina, na jehož slabém pokusu si Pasquale doslova smlsnul.
     
    55:15
    Ševčenko je na ledě, pokračuje však klasická přesilovka pěti proti čtyřem, jež se ale domácím dnes vůbec nedařila.
     
    54:57
    Domácí chvilu kombinovali, načež z pravého kruhu vypálil Jegor Jakovlev křižnou ránu těsně vedle.
     
    54:43
    Opět bude mít Metallurg výhodu pěti proti třem! Ta tentokráte bude trvat "pouze" půl minuty. Mimo hrací plochu vyhodil touš kapitán Dietz.
     
    53:47
    Jenže je vidět, že svěřenci kouče Vorobjova úplně vypadli z tempa. Vůbec se jim nedaří udržet v pásmu. Nejprve vyhodil Dietz, jehož o chvíli později napodobil Metalnikov.
     
    53:15
    Ovšem nyní přichází šance, jak snížit nepříznivý stav. Za katr usedl DMitrij Ševčenko na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    52:30
    Teď už to budou mít domácí hokejisté ohromně těžké. Třetí třetina pomalu, ale jistě spěje ke svému konci a Metallurg ztrácí dvě branky.
    51:33 Roman STARČENKO - 1:3

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Dorofejev (Postma) – 4. Blacker (Ševčenko), 51. Michajlis (Dietz, R. Starčenko), 52. R. Starčenko (Pasquale)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (S. Galimov) – J. Birjukov, Antipin (A), J. Jakovlev (A), Běreglazov, Matuškin, Dronov, Postma – Kozun, Rasmussen, O'Dell – Paršin, Loktionov, Mozjakin (C) – Galuzin, N. Kuljomin, Dorofejev – Několenko, Timkin, Rožkov – Potěchin.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Metalnikov, Šalapov, Polochov, M. Semjonov (A) – Tangradi, Valk, Pakarinen – Helewka, Knight, Michajlis – Petuchov, Šesťakov, R. Starčenko (A) – Ševčenko, Sagadejev, B. Muratov.

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Berseňov, Judin

    Diváci: 5 249
    thejrc.org