Nová Paka – Bílina 3:0 (kon.) | Mostečtí Lvi – Vrchlabí 2:4 (kon.) | Jablonec n/N – Děčín 2:3 (po pr.)
Trutnov – Řisuty 4:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 7:2 (kon.) | Šumperk – Opava 8:1 (kon.)
Nový Jičín – Kopřivnice 0:3 (kon.) | David Servis – Písek 7:4 (kon.) | Tábor – Klatovy 2:0 (kon.)
Kolín – Kobra 4:6 (kon.) | Mor. Budějovice – SHK Hodonín 3:6 (kon.) | China Golden Dragon – Příbram 2:19 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
8:1 (3:0, 4:1, 1:0)
HK Opava
Středa 25.09.2019, 18:00 • Zimní stadion Šumperk • 2. liga skupina Východ • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Hosté těžce nesou vysokou porážku. Nyní měl na trestnou lavici usednout Gleb Zelenkov za sekání, při odjezdu na trestnou lavici však ještě shodil rukavice a chtěl vyzvat na souboj Drtila, ten se však nenechal vyprovokovat a tak si Zelenkov navíc odnáší ještě desetiminutový osobní trest.
     
    55:28
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Krejčiřík – 2 min., podrážení).
     
    52:43
    Draci právě vstřelili branku!
    Využitá přesilová hra Šumperka znamená vedení 8:1. Po kombinaci v útočném pásmu se trefuje přesně k pravé tyči DANIEL VACHUTKA. Asistence: Tadeáš Jaroš, Marek Haloda.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu HK Opava (Chalupa – 2 min., podrážení).
     
    50:54
    Jaroš se ocitl v dobré střelecké pozici, proti jeho pokusu ale vystavil René Svoboda stopku svou lapačkou.
     
    44:39
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Krejčiřík – 2 min., vražení na hrazení).
     
    39:37
    Draci právě vstřelili branku!
    Přeci jen Šumperk využívá svůj další velký nápor. Do rukou vzal vše PETR GEWIESE, který tvrdou střelou z modré prostřeluje Reného Svobodu. Bez asistence.
     
    38:48
    Neskutečné co se teď událo v přesilové hře, již dvakrát byl René Svoboda překonán, pokaždé ale za něj dokázali zaskočit obránci, kteří kotouč tahali holí z brankové čáry. Tomu se říká pořádné štěstí !
     
    37:39
    Vyloučení v týmu HK Opava (Šmíd – 2 min., sevření puku rukou).
     
    37:26
    Jan Milfait v obrovské šanci míjí těsně levou tyč Svobodovy brány.
     
    32:54
    Draci právě vstřelili branku!
    Třetí domácí formace je dnes při chuti. Vladimir Antonov se snažil překonat Svobodu rychlým obkroužením brány, na tento pokus dokázal ještě hostující gólman zareagovat, ovšem na dorážku z hole VOJTĚCHA KREJČIŘÍKA už byl krátký a Draci se tak dostávají do vedení 6:1. Asistence: Vladimir Antonov, Daniel Hroch.
     
    29:44
    Opava si zahraje přesilovou hru. Rozhodčí vylučuje Daniela Hrocha na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:18
    Draci právě vstřelili branku!
    Velký tlak Šumperka vyústil v další navýšení skóre. Střelu Vojtěcha Krejčiříka vyrazil René Svoboda pouze před sebe, kde se v tu chvíli nacházel DANIEL HROCH, ten pak svou druhou brankou v utkání posílá Draky do vedení 5:1. Asistence: Vojtěch Krejčiřík, Vladimir Antonov.
     
    27:05
    Šumperk teď tlačí hosty v obraném pásmu, ti se jen stěží brání.
     
    24:20
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Krejčiřík – 2 min., faul kolenem).
     
    23:40
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané svou první přesilovou hrou nepohrdli a snižují stav utkání na 4:1. Jiří Šindelář našel volného TOMÁŠE ROUSKA, který střelu z první posílá kotouč za bezmocně se přesouvajícího Michala Waneckiho. Asistence: Jiří Šindelář, Vlastimil Malina.
     
    22:38
    Svou první přesilovou hru si zahrají také hosté. David Haluza si jede odsedět dvě minuty za sekání.
     
    21:58
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk v gólových hodech pokračuje i ve druhé třetině. Vojtěch Krejčiřík poslal svou přihrávkou DANIELA HROCHA do samostatného úniku, ten nevymýšlel žádnou kličku a prosazuje se střelou k levé tyči Svobodovy brány. Asistence: Vojtěch Krejčiřík, Vladimir Antonov.
     
    20:01
    V hostující bráně dochází po první třetině ke střídání gólmanů, Matyáš Daňa přenechal prostor mezi třemi tyčemi svému kolegovi Renému Svobodovi.
     
    18:33
    Petr Wolf za zákrok na Tomáše Sedláka vyfasoval dvě minuty za napadení.
     
    15:55
    Draci právě vstřelili branku!
    Neuběhla ani minuta hry a Šumperk odskakuje svému soupeři na rozdíl tří branek. Daniel Spratek našel přesnou přihrávkou Marka Halodu, jeho střelu pak před bránou ještě dokázal za záda Matyáše Dani usměrnit ADAM SCHEUTER. Asistence: Marek Haloda, Daniel Spratek.
     
    15:25
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk využívá přesilovou hru pět na tři a ujímá se tak vedení 2:0. TOMÁŠ DRTIL si na modré vyměnil místo s Tomášem Sedlákem čímž dokázali zmást hostující obranu, Jan Milfait pak následně nabil kotouč právě Drtilovi, který tvrdou střelou dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Milfait.
     
    15:10
    Hosté jdou do tří, Matyáš Daňa úmyslně posunul bránu za což vyfasoval dvě minuty za zdržování hry. Trest odpyká Jakub Hendrych.
     
    13:43
    Hosté hráli v šesti což neuniklo zraku rozhodčí, ti je tak následně posílají do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Šimon Pělucha.
     
    04:59
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Na dvě minuty si jede na trestnou lavici sednout hostující Petr Chalupa za podrážení.
     
    04:33
    Šimon Pělucha vybídl ke skórování Jakuba Hendrycha, jenže proti tomu se v bráně skvěle přemístil Michal Wanecki.
     
    02:38
    Draci právě vstřelili branku!
    První útočná formace otevírá skóre dnešního utkání. Daniel Vachutka našel přesnou přihrávkou JANA MILFAITA, který se následně dokázal trefit přesně mezi betony Matyáše Dani. Asistence: Daniel Vachutka, Tomáš Sedlák.

    Kateřina Glogarová

    Branky a nahrávky: 3. Milfait (Vachutka, Sedlák), 16. Drtil (Milfait), 16. Scheuter (Haloda M., Spratek), 22. Hroch (Krejčiřík, Antonov), 28. Hroch (Krejčiřík, Antonov), 33. Krejčiřík (Antonov, Hroch), 40. Gewiese, 53. Vachutka (Jaroš, Haloda M.) – 24. Rousek (Šindelář, Malina)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Wanecki (Peksa) – Drtil, Sedlák, Kabelka, Gewiese, Řezáč, Haloda M, Plhal – Vachutka, Milfait, Jaroš – Pokorný, Spratek, Antonov – Hroch, Scheuter, Krejčiřík – Haluza, Urban, Muller – Šíp
    HK Opava: Daňa (21. Svoboda) – Šindelář, Zouhar, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Fědor, Ševěček – Zelenkov, Rousek, Štindl, Hendrych, Černý, Tomi, Peterka, Malina, Wolf, Kadula, Kovařík, Pělucha, Šmíd

    Rozhodčí: Škach – Axmann, Pippal
    ocianews.com