Boston – New Jersey 2:0 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:2 (kon.) | Toronto – Montreal 3:0 (kon.)
Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Nashville – Carolina 3:0 (kon.) | Chicago – Washington 0:6 (kon.)
Vancouver – Ottawa 2:6 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 2:0 (kon.) | Vegas – Colorado 1:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
New Jersey Devils
Čtvrtek 26.09.2019, 01:00 • TD Garden, Boston • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:52:19)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (BOS)
    60 minut, 29 zákroků, 0 gólů, 100%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jaroslav Halák (BOS) 29 zák., 0 gólů, 100%
    2. David Backes (BOS) 1+0
    3. Anders Bjork (BOS) 0+1.
     
    Střely na branku: 32 – 29 (13:5, 6:13, 13:11).
     
    Je dobojováno! Bruce Cassidy nechal odpočívat všechny hlavní útočné zbraně Bostonu, ale i tak může se svým týmem slavit cennou výhru nad ostřílenějším soupeřem z New Jersey. Vítězný gól padl již v první třetině a minimálně pár dní na ni bude vzpomínat Jack Studnicka, který se trefil vlastním obličejem. Ve druhé třetině byli Devils lepší, jenže recept na bezchybně chytajícího Haláka ani jednou nenašli. Totéž platilo i ve třetí části, v jejíž druhé minutě napsal gólovou tečku člen výborně hrajícího druhého útoku David Backes. Boston mohl posléze přidat i pár dalších gólů, nicméně Blackwoodovi ve dvou případech pomohla branková konstrukce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Lindholm skočil pod nohy Hughese a Gusev pak přihrál jenom na hůl McAvoye. Útočné trápení Ďáblů navíc vyvrcholilo ofsajdem pět vteřin před koncem.
     
    59:07
    Halák chytá v obrovské pohodě, což teď dokumentoval jeho pokus o trefení prázdné branky. Do listiny střelců se ale nezapsal, puk neměl dostatečnou rychlost a zřejmě ani přesnost.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:51
    Brandon Carlo ještě zavařil Bostonu vyhozením puku z obranného pásma do hlediště. Jaroslav Halák bude bránit čisté konto v oslabení o dva hráče!
     
    58:02
    MacKenzie Blackwood už zmizel na střídačce, New Jersey se ještě pokusí o zázrak při hře v šesti proti pěti.
     
    57:46
    Hosté byli doslova vytlačeni z útočné třetiny, Bruins jim pak několikrát pokazili rozehrávku a udělali tím další velký krok směrem k vítězství.
     
    57:06
    Saverson nahodil za branku, kde malinko zaváhal Carlo. Devils zůstali v útoku, ale Woodova střela z úhlu si cestu za Halákova záda nenašla.
     
    56:23
    Snaha o co nejrychlejší návrat do útočného pásma hostům vůbec nevyšla. Vcelku zbytečný icing znamená vhazování před MacKenziem Blackwoodem.
     
    56:04
    Gusev se srazil s vlastním spoluhráčem Hughesem. Hned vzápětí ale dostal puk ještě jednou a z levého kruhu opět prozkoušel Halákovu pozornost.
     
    55:46
    Švédský forvard Jasper Bratt ztečoval Tennysonovo nahození od modré čáry, ale kotouč mimo dosah Jaroslava Haláka nepřesměroval.
     
    55:31
    Tennysonovu střelu z pravé strany Halák vyrazil, načež mu pomohl důležitý blok Frederica proti dorážce Nikity Guseva.
     
    55:16
    Halák zahrál hokejkou k rohu obranného pásma, kam spěchal Coleman. Puk ale nezískal a navíc po ztrátě stability vrazil do hrazení.
     
    54:48
    Teď už to domácí hokejisté sehráli mnohem chytřeji, nahození z obranného pásma doletělo až k Blackwoodovi a ten neriskoval rozehrávku.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Studnicka (Carey, O. Steen), 42. Backes (P. Lindholm, Bjork)


    Boston Bruins: Halák (Lagacé) – Carlo, Krug (A), McAvoy, Grzelcyk, Lauzon, Kampfer – Kuhlman, Frederic, Heinen (A) – Backes (A), Lindholm, Bjork – Senyshyn, Šen, Fitzgerald – O. Steen, Studnicka, Carey.
    New Jersey Devils: Blackwood (Schneider) – Severson, Greene (A), Tennyson, T. Smith, Carrick, Mueller – Bratt, Hischier (A), Boqvist – Simmonds (A), J. Hughes, Gusev – Bastian, M. McLeod, Coleman – Hayden, Rooney, Wood.

    Rozhodčí: O´Donnell, Charron – Cormier, Toomey

    Diváci: 17 565
    ocianews.com