Čeljabinsk – Barys 1:2 (kon.) | N.Novgorod – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pátek 27.09.2019, 16:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že hostující brankář Henrik Karlsson se stal hvězdou střetnutí, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (18:21:34)
     
    Do střetnutí mezi Čeljabinskem a Nur-Sultanem nenaskočil žádný český ani slovenský hokejista. Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka jsou ve stavu zraněných, a tak Traktoru nemohli pomoci.
     
    Sledovali jsme velmi atraktivní a vyrovnané střetnutí, které patřilo Henriku Karlssonovi, jenž se stal rozdílovým mužem. Oba celky si vypracovaly řadu šancí, jenže pouze tři puky skončily v brankách. V posledních dvacetiminutovce chtěl Nur-Sultan více zvítězit, což se také stalo. Hostující celek se raduje z dalších dvou bodů, které dnes byly hodně upracované.

    Střely na branku: 34:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:13.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Vitalij Menšikov měl kotouč na modré čáry a poslal jej níže na levou stranu, kde už byl napřažený Alexej Kručinin. Jeho pumelici ale zastavil Henrik Karlsson maskou, a tak se hra přerušila.
     
    59:22
    Oddechový čas si vzal Traktor, který střádá plány na závěrečné vteřiny. Navíc si opory Čeljabinsku odpočinuli a mohou jít znovu do boje. Ovšem bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:57
    Na levé straně zůstal zcela osamocený Pjotr Jasinskij, který měl na holi vyrovnaní. Jeho pokus mířil na zadní tyč, ovšem Henrik Karlsson se znovu roztáhl a kotouč vyrazil betonem.
     
    58:34
    Traktor Čeljabinsk se nemůže usadit v útočném pásmu, hostující celek znovu posunul hru do středního pásma. Ve stejný moment míří Ivan Fedotov na střídačku, domácí jsou v šesti.
     
    57:26
    Nahození domácího celku zastavil na modré čáře Eric Tangradi, který kotouč podržel a přihrál na spoluhráče. Tým z Kazachstánu už se bude soustředit výhradně na bránění.
     
    56:20
    Jegor Fatějev se pokusil vykličkovat od zadního mantinelu před branku, což se mu i podařilo, ovšem srazil jej vlastní spoluhráč. Barys se tak znovu ubránil a může dál myslet na vítězství v normální hrací době.
     
    55:45
    Od levého mantinelu zkusil své štěstí Nikita Michajlis, jehož zakončení skončilo v lapačce Ivana Fedotova. Následovalo tak vhazování po jeho pravé ruce.
     
    55:23
    Domácí mužstvo se hnalo do další útočné akce, ale nezvládlo přechod přes střední pásmo. Čeljabinsk to zkusil ještě jednou, jenže přihrávka přes střed skončila u soupeře.
     
    54:17
    Traktor Čeljabinsk se pokusil o přihrávku na útočnou modrou čáru. Kotouč ale byl nepřesný, a tak čároví rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    53:25
    Postup podél mantinelu zastavil Maxim Truňov, který tak oklamal soupeře. Domácí hráč se následně dostal ke střele, kterou Henrik Karlsson vyrazil k zadnímu hrazení.
     
    53:02
    Další obrovskou šanci měl na holi Arkadi Šesťakov, který dostal přihrávku do druhé vlny a snažil se trefit odkrytou část branky. Jenže hostujícímu hráči skočil do cesty obránce, který tak celou situaci vyřešil.
    51:50 Iiro PAKARINEN - 1:2
     
    51:50
    Barys právě vstřelil branku!
    Aktivita hostujícího celku končí vedoucí brankou! Jesse Blacker podstoupil souboj u mantinelu a přihrál na modrou čáru, kde se nacházel IIRO PAKARINEN. Jeho pumelice proletěla brankáři pod lapačkou a zamířila přesně k pravé tyči. Asistence: Jesse Blacker.
     
    51:13
    Tentokrát na druhé straně vletěl do útočné třetiny Jegor Fatějev, jehož nahození lapil Henrik Karlsson. Domácí útočník cestou na střídačku vyzval hned tři soupeře ke strkanici, ovšem rozhodčí si celou situaci pohlídali.
     
    50:54
    O další individuální akci se pokusil Arkadi Šesťakov, jenž si zleva najel na střed hrací plochy. Ovšem jeho pokus byl sražený do ochranné sítě. Hostující útočník byl po odpískání atakován, což spustilo další strkanici.
     
    50:16
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. Na levou stranu útočného pásma si najel Nikita Michajlis, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy.
     
    49:10
    Jesse Blacker objel branku a našel si střeleckou pozici na levém kruhu pro vhazování. Ivan Fedotov celou situaci přečetl a vyrazil černou gumu ramenem.
     
    48:46
    Ve druhé vlně byl najetý Arkadi Šesťakov, jehož pokus z vrcholu pravého kruhu mířil do protipohybu brankáře, ale také vedle levé tyče. To byla další velká šance celku z Kazachstánu.
     
    48:27
    Na levé straně se nacházel Darren Dietz, jehož pokus z úhlu vyrazil domácí brankář. K následně dorážce se dral ještě Kirill Paňukov, ale ani on nenašel recept na Ivana Fedotova. V přerušené hře se před brankou Čeljabinsku strhla mela, kterou rozhodčí rychle vyřešili.
     
    47:14
    Úvod početní výhody se hostujícímu celku nedařil, Čeljabinsk totiž podruhé vyhodil. Tentokrát se domácí mužstvo rozhodlo také prostřídat unavenou čtveřici.
     
    46:30
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Pjotr Jasinskij – 2 min., podrážení).
     
    46:27
    Přihrávka zpoza branky mířila mezi kruhy, kam si najel Arkadi Šesťakov. Jeho první pokus mířil do brankáře a k druhému pro faul nedošlo. Barys Nur-Sultan bude hrát další početní výhodu.
     
    46:00
    Do útočného pásma vletěl Jegor Fatějev, který okamžitě volil střelu přes obránce. Jenže zakončení dobře vidět švédský maskovaný muž, jenž zakročil vyrážečkou.
     
    45:30
    Po sražené střele se kotouč odrazil do druhé vlny, kde se na vrcholu pravého kruhu zjevil Jurij Sergijenko, jehož pumelice mířila pod břevno. Jenže v brance je dnes Henrik Karlsson, který vytáhl další famózní zákrok ramenem.
     
    45:10
    Hra se ve třetím dějství přelévá ze strany na stranu a oba celky chtějí rozhodnout v normální hrací době.
     
    43:58
    Hostující hráči uháněli ve dvou na jediného obránce. Celou situaci na sebe vzal Curtis Valk, jenž mířil k bližší tyči, ovšem Ivan Fedotov si připsal další důležitý zákrok večera.
     
    43:25
    U pravého mantinelu nabral rychlost Dmitrij Ševčenko, který nejprve odmítl Pjotra Jasinskije a následně zakončil na dlouhou hůl. Domácí brankář zůstal nalepen u první tyče a kotouč vyrazil za branku.
     
    42:38
    Nahození ze středního pásma před Ivanem Fedotovem skočilo, a tak domácí brankář musel zůstat v pozoru. Nakonec kotouč schoval do výstroje a hru přerušil.
     
    42:05
    Roman Starčenko prohrál sprinterský souboj, a tak v závěru oslabení mohl vyhodit Jaroslav Kosov. Domácí mužstvo se ubránilo a může opět střádat plány na ohrožení švédského brankáře.
     
    41:30
    Do útočné třetiny si následně najel Nikita Michajlis, který se nebal ani převahy a dostal se za obránce. Jeho pokus mířil do teploměru brankáře, jenž mezeru mezi tělem a rukou utěsnil.
     
    41:01
    Na levé kruhu zůstal zapomenutý Iiro Pakarinen, jehož pumelice z jedné narazila jen do zadního mantinelu, následně se Čeljabinsk osvobodil.
     
    40:47
    Darren Dietz naznačil střelu, ale přihrál na střed hrací plochy, kde se nacházel Alexej Makljukov. Ovšem jemu bekhendový pokus vůbec nesedl a zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    40:10
    Čeljabinsk vyhrál vhazování a okamžitě poslal černou gumu za soupeřovu branku. Ovšem Barys se rychle vrátil do pásma, kde aktuálně kombinuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 875 diváků.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme branku neviděli, ovšem aktivnější byli domácí hráči, kteří si hned několikrát vylámali zuby na skvělém Karlssonovi. Ovšem i Nur-Sultan měl několik slibných příležitostí, jenže také Ivan Fedotov zamkl branku. Do třetí části vstoupí hostující celek v početní výhodě a bude se snažit překlopit stav zápasu na svou stranu.

    Střely na branku: 25:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 11:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Sergej Těreščenko – 2 min., hákování).
     
    39:49
    Střelou těsně nad ledem se prezentoval Jesse Virtanen, jehož pokus vyrazil Henrik Karlsson levým betonem. Následně se Barys hnal do samostatného úniku, ovšem přišlo hákování, po němž budou hrát hosté jen přesilovou hru. Trenér Skabelka si však přeje trestné střílení.
     
    39:01
    Nur-Sultan uháněl do přečíslení, které skončilo zákrokem brankáře. Eric Tangradi přihrál do levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Iiro Pakarinen, jehož pumelici z jedné lapil Ivan Fedotov.
     
    38:22
    Prostřední dvacetiminutovka se pomalu blíží ke svému konci a stav zápasu je stále nerozhodný. Nutno říct, že ve druhé části je k vidění hodně nepřesností na obou stranách.
     
    37:25
    Andrej Popov jel středem hrací plochy, kde puk se štěstím prorval za obránce, kam si najížděl Alexandr Šarov. Domácí útočník už to měl na dlouhou hůl a trefil jen vyrážečku hostujícího gólmana.
     
    35:50
    Hostující gólman se znovu vydal za branku, aby pomohl spoluhráčům se rozehrávkou. Puk z jeho hokejky letěl po mantinelu a zamířil až do středního pásma.
     
    35:10
    Po vyhraném vhazování vyslal skrytou střelu Darren Dietz, jehož pokus proletěl jen těsně vedle vzdálenější tyče. Akce Barysu dál trvala a ve velké šanci se ocitl Roman Starčenko, jehož zakončení zase bylo přizvednuté do ochranné sítě.
     
    35:06
    Ruský brankář si připisuje další úspěšný zásah, když si počíhal na pokus hostujícího kapitána. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    34:28
    Na druhé straně to také vypadalo na nebezpečnou situaci, protože před brankářem clonil Curtis Valk. Nur-Sultan vyslal zakončení z pravé strany, jenže také Ivan Fedotov si připsal důležitý zákrok.
     
    33:51
    Tvrdou střelu přes obránce vyslal Jesse Virtanen, který hostujícího brankáře pořádně vyděsil. Jeho pokus mířil někam pod horní tyč, jenže Henrik Karlsson černou gumu vyrazil vedle své svatyně.
     
    33:35
    Hostující brankář musel následně řešit i pokus z předbrankového prostoru, který vytěsnil zase ramenem. Následně Nikita Michajlis vyvezl kotouč za červenou čáru a nahodil jej za branku soupeře.
     
    32:27
    Na levém kruhu pro vhazování dostal hodně prostoru Christian Thomas, který mířil k bližší tyči. Jenže Henrik Karlsson se skvěle přesunul a zaznamenal další zákrok.
     
    32:05
    Švédský brankář tentokrát musel pomoci s rozehrávkou, jelikož jinak by Čeljabinsk znovu kousal. Barys na malou chvíli opouští své pásmo a může vystřídat.
     
    31:40
    Na levé straně dlouho hledal prostor k přihrávce Darren Dietz, který ale zvolil přihrávku na modrou čáru. Puk poté putoval doprava, kde se nacházel Arkadi Šesťakov, jehož slabý pokus skončil na brankářových betonech.
     
    30:13
    Polovina zápasu už je minulostí a my viděli pouze dvě branky. Ovšem jinak se ale hraje atraktivní hokej. Uvidíme, které mužstvo se bude radovat ze zisku dvou bodů.
     
    29:07
    Další neskutečný zákrok švédského maskovaného muže! Henrik Karlsson vyrazil nahození od modré čáry před sebe, kam se první dostal Alexej Kručinin. Domácí útočník potáhl kotouč do strany a zakončoval bekhendem, jenže v cestě se zjevil brankářův beton.
     
    28:48
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Menšikov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Starčenko – 2 min., sekání).
     
    28:27
    Vypadá to, že překonání obou obran je v posledních minutách nemožné. Domácí mužstvo se pokusilo znovu no nahození, které ale přišlo ještě před červenou čárou – icing.
     
    27:48
    Sledujeme sérii nepřesností, kterou bude moci ukončit domácí Traktor. Ovšem nahození na zadní mantinel soupeř přečetl, a tak se hra znovu obrací.
     
    26:09
    Podél pravého mantinelu ujížděl Nikita Michajlis, který hledal před brankou najíždějícího Corbana Knighta. Ovšem přihrávka zamířila jen k brankáři, jenž kotouč vyrazil na druhou stranu pásma.
     
    25:26
    Tentokrát se od modré čáry napřáhl Alexej Makljukov, jehož zakončení zamířilo od bránícího soupeře znovu do ochranné sítě, hra se aktuálně hodně kouskuje.
     
    25:22
    Mezi kruhy se nacházel Eric Tangradi, jenž musel dlouho zpracovávat kotouč. Následně přesto zakončil, ovšem pokus byl sražený do ochranné sítě. Následuje další vhazování před Ivanem Fedotovem.
     
    24:46
    Na modrou čáru přijel Maxim Semjonov, jenž okamžitě zakončil. Domácímu brankáři kotouč vypadl, ovšem s následnou dorážkou si už hlavu lámat nemusel.
     
    23:50
    Velkou rychlost na pravé straně nabral Nikita Michajlis, jenž se pokusil obkroužit branku a zasunout kotouč k tyči. Jenže místo vstřelení branky trefil jen boční síť.
     
    23:33
    V krátkém sledu zde máme další přerušení, protože Nur-Sultan nezvládl přechod přes útočnou modrou čáru. Pro ofsajd se hra přesune zpátky do střední třetiny.
     
    23:24
    Henrik Karlsson se v úvodu druhé třetiny rozhodně nenudí! Hostující maskovaný muž si totiž musel počíhat na další střelu, tentokrát z levé strany hrací plochy.
     
    22:43
    Čeljabinsk vyhrál další vhazování v útočném pásmu a okamžitě přišlo zakončení od modré čáry. Hostující brankář tentokrát zasáhl vyrážečkou a Barys se může na chvíli osvobodit.
     
    22:10
    Fjodor Malychin se nacházel u mantinelu, na který byl natlačen, ovšem zadovkou přihrál do nebezpečného prostoru. Před branku si najel Jesse Virtanen, jehož pokus vychytal dnes skvěle připravený Henrik Karlsson.
     
    21:27
    Početní výhoda hostujícího celku pomalu končí, ovšem kombinace pokračuje v rohu hrací plochy. Zdá se, že Čeljabinsk nepříjemnou situaci znovu zvládne.
     
    20:50
    V pokračující početní výhodě vystřelil od modré čáry Darren Dietz, jehož pokus vyrazil Ivan Fedotov před sebe. V nebezpečném prostoru se ještě nacházel Eric Tangradi, který dorážkou brankáře nepřekonal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po úvodní dvacetiminutovce se stav zápasu vyrovnaný a nutno říct, že spravedlivě. Čeljabinsk se sice dostal do vedení, ovšem o něj přišel hned o pár okamžiků později. Úspěšnými střelci byli obránci Jesse Virtanen a Darren Dietz. Možná více šancí měl Traktor, ovšem Henrik Karlsson se rozchytal k výbornému výkonu.

    Střely na branku: 14:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    V závěru první třetiny si hostující celek připsal ještě jednu velkou šanci! Před branku z modré čáry spěchal Darren Dietz, který dostal přihrávku na brusle, a tak trefil jen brankářův beton.
     
    19:38
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ruslan Karlin – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:21
    Ještě jednou přerušení, jelikož puk zamířil po souboji mezi diváky. Bude se vhazovat po ve střením pásmu, blíže k domácí svatyni.
     
    18:59
    Jurij Sergijenko přihrál po modré čáře na druhou stranu, kam najel Vitalij Menšikov. Jeho pokus z jedné mířil k pravé tyči, jenže černou gumu zastavila už lapačka švédského brankáře.
     
    18:11
    Bekhendovým pokusem se představil Alexandr Šarov, který mířil do bližší šibenice branky. Jenže Henrik Karlsson zůstal na správném místě a zasáhl ramenem.
     
    17:09
    Od mantinelu až před branku se procpal Dmitrij Ševčenko, který se chystal vystřelit, jenže kotouč mu byl vypíchnut zpátky k hrazení.
     
    16:00
    Už to vypadalo, že Iiro Pakarinen prostrčí kotouč na střed hrací plochy, kde se nacházel Darren Dietz. Jenže opak se stal pravdou a Barys musel rychle spěchat do obrany.
     
    15:15
    Jegor Šalapov se pokusil o dlouhou přihrávku na útočníka, ale dráha puku postrádala přesnost. Je z toho tak jen další zakázané uvolnění, hra se přestěhuje před Henrika Karlssona.
     
    14:56
    Od mantinelu směrem na osu hrací plochy udělal dva rychlé kroky Iiro Pakarinen, jehož pokus skončil v lapačce domácího brankáře. Ivan Fedotov na střelu dobře viděl, a tak ji v pohodě zneškodnil.
     
    14:06
    Neskutečné, co nyní lapil Henrik Karlsson, který v oslabení přiváděl hráče soupeře k zoufalosti! Andrew Calof zprava nabídl kotouč před branku, kde se nacházel Christian Thomas. Ovšem jeho v tutové situaci vychytal švédský gólman.
     
    13:21
    Od modré čáry tentokrát zakončoval Jesse Virtanen, jenž zase trefil prvního bránícího hráče. Ovšem Čeljabinsk zůstává u kotouče a dál kombinuje před brankou soupeře.
     
    12:27
    Všichni hráči se nacházeli na pravé straně a nalevo zůstal pouze Sergej Těreščenko, na kterého zamířil puk. Domácí hráč jel blíže k braně, jenže trefil jen rameno švédského velikána v brance.
     
    12:09
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jegor Petuchov – 2 min., podrážení).
     
    12:00
    Před brankou hostujícího celku se nacházel Alexandr Šarov, na kterého také mířil puk. Domácí útočník mohl zakončovat do prázdné branky, ovšem byl podražen.
    11:22 Darren DIETZ - 1:1
     
    11:22
    Barys právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a nutno říct, že zaslouženě! Nur-Sultan zavřel soupeře před jeho brankou a doslova jej mačkal jako citrón. Ivan Fedotov vyrazil snad tři střely soupeře, jenže na pokus z hole kapitána už neměl. DARREN DIETZ zakončil přes obránce a ukryl svůj pokus tak skvěle, že ho zastavila až síť. Asistence: Roman Starčenko a Nikita Michajlis.
     
    10:30
    Čeljabinsk dál napadá rozehrávku soupeře, který se několikrát musel vrátit do rohu pásma. Ovšem po chvilce přišla dlouhá přihrávka, která vše vyřešila.
    09:26 Jesse VIRTANEN - 1:0
     
    09:26
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor soupeře zmáčkl před jeho brankou a počínal si zkušeně! Andrew Calof naznačil střelu, ale přihrál ještě na levou stranu, kde se nacházel JESSE VIRTANEN. Domácí obránce si popojel blíže k brance a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Andrew Calof a Jurij Sergijenko.
     
    08:27
    Domácí mužstvo se usadilo v útočném pásmu, odkud se ale k zakončení neprobojovalo. Barys tak zvolil nejsnadnější řešení a kotouč vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    07:30
    Barys Nur-Sultan vyslal pokus o levého mantinelu, s čímž si brankář poradil jen se štětím. Kotouč mu totiž vypadl z lapačky a zamířil do rohu hrací plochy.
     
    06:50
    Skrytou střelou se od modré čáry prezentoval Darren Dietz, jenž chtěl využít skrumáže před brankou. Ovšem trefil jen jednoho z hráčů, a tak Ivan Fedotov nemusel zasahovat.
     
    06:37
    Nikita Těrtyšnyj zavezl kotouč do pásma, ale za modrou čárou přibrzdil a žabičkou přihrál na druhou stranu, kde byl připravený Vitalij Menšikov. Jeho dělovku ale lapil hostující brankář, který měl před sebou dálnici.
     
    05:55
    V předbrankovém prostoru stál Fjodor Malychin, který výborně clonil švédskému brankáři. Ovšem Henrik Karlsson si se zakončením z pravého kruhu poradil.
     
    05:17
    Ani další akce hráčů v černých dresech kombinací v pásmu neskončí, jelikož se tu ofsajd. Rozhodčí tak ukázali, že se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    05:02
    Čeljabinsku se úvodní početní výhoda nedaří, jelikož se soupeři podařilo znovu vyhodit. Domácí trenér přikazuje elitní formaci, aby vystřídala.
     
    04:05
    Souboj o kotouč vyhrálo domácí mužstvo, jenže Alexej Kručinin nezvládl přihrávku po modré čáry. Po pravé straně se do úniku hnal Jegor Petuchov, který byl tísněn, a tak zakončil bekhendem jen do Ivana Fedotova.
     
    03:53
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., hákování).
     
    03:31
    Přihrávku o mantinel se pokusil zachytit na modré čáře Darren Dietz, který ale už byl ve středním pásmu. Pro další ofsajd se hra přerušuje a oba celky střídají.
     
    02:36
    Po zisku kotouče zakončoval z osy hrací plochy Nikita Těrtyšnyj, jehož pokus byl sražený vedle branky. Zatím sledujeme výborné obrany na obou stranách.
     
    01:51
    Jesse Blacker zastavil akci hostujícího celku, jelikož hráči střídali. Následně předal kotouč na Jegora Šalapova, který se ještě schoval za vlastní branku.
     
    01:15
    Hostující celek se také dostal k zakončení, které bylo sražené do ochranné sítě. Následné vhazování vyhrál Čeljabinsk, jenž nejprve prostřídal své řady a následně si najel do ofsajdu.
     
    00:27
    Od levého mantinelu si na střed hrací plochy najel Christian Thomas, který si ale střelu dlouhou chystal, a tak mu do ni vložil hůl soupeř. Pak pak zamířil vedle pravé tyče a Henrik Karlsson zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Fedotov – Virtanen (A), S. Těreščenko, Menšikov (C), Karpuchin, Žiljakov, Sergijenko, Borodkin, Jasinskij – Thomas, Calof, Malychin (A) – An. Popov, Šarov, Kručinin – Fatějev, Karlin, Kosov – Šolochov, Truňov, Těrtyšnyj.

    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Pasquale) – Dietz (C), Makljukov, Metalnikov, Blacker, Šalapov, Polochov, M. Semjonov (A) – Valk, Tangradi, Pakarinen – Michajlis, Knight, R. Starčenko (A) – Petuchov, Paňukov, Šesťakov – B. Muratov, Sagadejev, Ševčenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Stanislav Raming – Jevgenij Antonov, Dmitrij Osipov.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (Čeljabinsk) – zranění.
    Tomáš Hyka (Čeljabinsk)
     
    Barys Nur-Sultan

    To Barys je na tom ze začátku sezóny lépe než jeho dnešní soupeř. Má za sebou totiž devět zápasů, ve kterých bral hned šest výher v základní hrací době. K tomu přidali tři porážky, takže mají celkem dvanáct bodů, což ho řadí na páté místo Východní konference. Jejich skóre je pozitivní, jelikož Nur-Sultan vstřelil osmnáct branek, zatímco jich inkasoval třináct. V posledním utkání zvítězil Barys na ledě Magnitogorsku v poměru 3:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Roman Starčenko – 7 bodů (2+5)
    Corban Knight – 6 bodů (4+2)
    Iiro Pakarinen – 4 body (1+3)

    Brankáři:
    Henrik Karlsson – 4 zápasy, 2 výhry, úspěšnost zákroků – 96,8%, průměr obdržených branek – 1,01.
    Edward Pasquale – 6 zápasů, 4 výhry, úspěšnost zákroků – 95,5%, průměr obdržených branek – 1,34.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Čeljabinsk začal novou sezónu celkem dobře, ale v posledních zápasech se mu už nedaří pravidelně bodovat. Po dvanácti odehraných utkáních, což je nejvíce z celé KHL, má Traktor na svém kontě jedenáct bodů, což ho řadí prozatím na sedmé místo Východní konference. Domácí hokejisté navíc mají celkem záporné skóre, jelikož vstřelili devatenáct branek, ovšem inkasovali jich rovnou sedmadvacet. V posledním utkání Čeljabinsk padl 0:6 na svém ledě, kde hrál s Kazaní.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Sedlák – 6 bodů (5+1)
    Ilja Karpuchin – 6 bodů (1+5)
    Andrew Calof – 5 bodů (3+2)
    Tomáš Hyka – 5 bodů (0+5)

    Brankáři:
    Ivan Fedotov – 5 zápasů, 2 výhry, úspěšnost zákroků – 94,6%, průměr obdržených branek – 1,75.
    Vasilij Demčenko – 8 zápasů, 3 výhry, úspěšnost zákroků – 92,1%, průměr obdržených branek – 2,56.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Virtanen (Calof, Sergijenko) – 12. Dietz (R. Starčenko, Michajlis), 52. Pakarinen (Blacker)


    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Suchačov (A)) – Virtanen, S. Těreščenko (C), Menšikov, Karpuchin, Žiljakov, Sergijenko, Borodkin, Jasinskij – Thomas, Calof (A), Malychin – An. Popov, Šarov, Kručinin – Fatějev, Karlin, Kosov – Šolochov, Truňov, Těrtyšnyj.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Pasquale) – Dietz (C), Makljukov, Metalnikov, Blacker, Šalapov, Polochov, M. Semjonov (A) – Valk, Tangradi, Pakarinen – Michajlis, Knight, R. Starčenko (A) – Petuchov, Paňukov, Šesťakov – B. Muratov, Sagadejev, Ševčenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Stanislav Raming – Jevgenij Antonov, Dmitrij Osipov

    Diváci: 6 875
    thejrc.org