Čeljabinsk – Barys 1:2 (kon.) | N.Novgorod – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pátek 27.09.2019, 16:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že hostující brankář Henrik Karlsson se stal hvězdou střetnutí, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (18:21:34)
     
    Do střetnutí mezi Čeljabinskem a Nur-Sultanem nenaskočil žádný český ani slovenský hokejista. Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka jsou ve stavu zraněných, a tak Traktoru nemohli pomoci.
     
    Sledovali jsme velmi atraktivní a vyrovnané střetnutí, které patřilo Henriku Karlssonovi, jenž se stal rozdílovým mužem. Oba celky si vypracovaly řadu šancí, jenže pouze tři puky skončily v brankách. V posledních dvacetiminutovce chtěl Nur-Sultan více zvítězit, což se také stalo. Hostující celek se raduje z dalších dvou bodů, které dnes byly hodně upracované.

    Střely na branku: 34:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:13.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Vitalij Menšikov měl kotouč na modré čáry a poslal jej níže na levou stranu, kde už byl napřažený Alexej Kručinin. Jeho pumelici ale zastavil Henrik Karlsson maskou, a tak se hra přerušila.
     
    59:22
    Oddechový čas si vzal Traktor, který střádá plány na závěrečné vteřiny. Navíc si opory Čeljabinsku odpočinuli a mohou jít znovu do boje. Ovšem bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:57
    Na levé straně zůstal zcela osamocený Pjotr Jasinskij, který měl na holi vyrovnaní. Jeho pokus mířil na zadní tyč, ovšem Henrik Karlsson se znovu roztáhl a kotouč vyrazil betonem.
     
    58:34
    Traktor Čeljabinsk se nemůže usadit v útočném pásmu, hostující celek znovu posunul hru do středního pásma. Ve stejný moment míří Ivan Fedotov na střídačku, domácí jsou v šesti.
     
    57:26
    Nahození domácího celku zastavil na modré čáře Eric Tangradi, který kotouč podržel a přihrál na spoluhráče. Tým z Kazachstánu už se bude soustředit výhradně na bránění.
     
    56:20
    Jegor Fatějev se pokusil vykličkovat od zadního mantinelu před branku, což se mu i podařilo, ovšem srazil jej vlastní spoluhráč. Barys se tak znovu ubránil a může dál myslet na vítězství v normální hrací době.
     
    55:45
    Od levého mantinelu zkusil své štěstí Nikita Michajlis, jehož zakončení skončilo v lapačce Ivana Fedotova. Následovalo tak vhazování po jeho pravé ruce.
     
    55:23
    Domácí mužstvo se hnalo do další útočné akce, ale nezvládlo přechod přes střední pásmo. Čeljabinsk to zkusil ještě jednou, jenže přihrávka přes střed skončila u soupeře.
     
    54:17
    Traktor Čeljabinsk se pokusil o přihrávku na útočnou modrou čáru. Kotouč ale byl nepřesný, a tak čároví rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    53:25
    Postup podél mantinelu zastavil Maxim Truňov, který tak oklamal soupeře. Domácí hráč se následně dostal ke střele, kterou Henrik Karlsson vyrazil k zadnímu hrazení.
     
    53:02
    Další obrovskou šanci měl na holi Arkadi Šesťakov, který dostal přihrávku do druhé vlny a snažil se trefit odkrytou část branky. Jenže hostujícímu hráči skočil do cesty obránce, který tak celou situaci vyřešil.
    51:50 Iiro PAKARINEN - 1:2
     
    51:50
    Barys právě vstřelil branku!
    Aktivita hostujícího celku končí vedoucí brankou! Jesse Blacker podstoupil souboj u mantinelu a přihrál na modrou čáru, kde se nacházel IIRO PAKARINEN. Jeho pumelice proletěla brankáři pod lapačkou a zamířila přesně k pravé tyči. Asistence: Jesse Blacker.
     
    51:13
    Tentokrát na druhé straně vletěl do útočné třetiny Jegor Fatějev, jehož nahození lapil Henrik Karlsson. Domácí útočník cestou na střídačku vyzval hned tři soupeře ke strkanici, ovšem rozhodčí si celou situaci pohlídali.
     
    50:54
    O další individuální akci se pokusil Arkadi Šesťakov, jenž si zleva najel na střed hrací plochy. Ovšem jeho pokus byl sražený do ochranné sítě. Hostující útočník byl po odpískání atakován, což spustilo další strkanici.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Virtanen (Calof, Sergijenko) – 12. Dietz (R. Starčenko, Michajlis), 52. Pakarinen (Blacker)


    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Suchačov (A)) – Virtanen, S. Těreščenko (C), Menšikov, Karpuchin, Žiljakov, Sergijenko, Borodkin, Jasinskij – Thomas, Calof (A), Malychin – An. Popov, Šarov, Kručinin – Fatějev, Karlin, Kosov – Šolochov, Truňov, Těrtyšnyj.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Pasquale) – Dietz (C), Makljukov, Metalnikov, Blacker, Šalapov, Polochov, M. Semjonov (A) – Valk, Tangradi, Pakarinen – Michajlis, Knight, R. Starčenko (A) – Petuchov, Paňukov, Šesťakov – B. Muratov, Sagadejev, Ševčenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Stanislav Raming – Jevgenij Antonov, Dmitrij Osipov

    Diváci: 6 875
    thejrc.org