NY Rangers – Philadelphia 2:1 (1:0 po s.n.) | Detroit – St. Louis 4:1 (kon.) | Florida – Tampa 2:4 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 3:5 (kon.) | Dallas – Minnesota 1:2 (kon.) | Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
San Jose – Calgary 4:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Arizona Coyotes
Pátek 27.09.2019, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:46:44)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Barrett Hayton (ARI) 1+0
    2. Jacob Markström (VAN) 31 zák., 3 góly, 91,2%
    3. Jordan Oesterle (ARI) 0+1.
     
    Střely na branku: 19 – 35 (6:12, 5:11, 8:12).
     
    Je dobojováno! Kojoti dorazili do Britské Kolumbie s papírově slabší a méně zkušenou sestavou, která však předvedla proti Kosatkám vynikající výkon a zaslouženě si domů odváží vítězství 4:2. Úvod zápasu přitom lépe vyšel Vancouveru, který díky Ferlandovi od druhé minuty vedl. Na Pedersonův gól z oslabení pak odpověděl MacEwen, ale to už bylo z domácí strany vše. Klíčový obrat nastal ve 32. a 33. minutě, kdy se s nemalým přičiněním Markströma postupně prosadili Söderström a Hayton. Kosatky začaly kousat až v posledních sedmi minutách, nejnebezpečnější byly při hře bez gólmana, na kterou v samotném závěru ale doplatily gólem Sóderberga.
     
    Konec zápasu.
    59:45 Carl SÖDERBERG - 2:4
     
    59:45
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes už mohou slavit cenné vítězství! Hughesovu střelu zpoza levého kruhu zablokoval Fischer. Edler pak nezpracoval nepovedené vyhození Oesterleho a odražený kotouč se dostal ke CARLU SÖDERBERGOVI, jenž z vlastní poloviny trefil nikým nehlídanou branku Canucks. Bez asistence.
     
    59:30
    Od hokejky některého z hostujících hráčů se puk dorazil mezi diváky. Canucks využili přerušení k oddechovému času.
     
    59:06
    Jednoznačně nejlepší střídání Canucks, kteří už nějakou dobu hrají v šesti proti pěti. Po nepřesné střele Biegy však puk vycestoval ven z útočné třetiny.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:42
    Ještě jednou švédský supertalent Pettersson, který při střele z levého kruhu zřejmě trefil tyčku. Gólem neskončily ani dvě dělovky Hughese.
     
    58:19
    Ferland dlouhou přihrávkou založil nebezpečné přečíslení, které z druhé vlny zakončoval Pettersson, ovšem do cesty se mu postavil Fasching.
     
    57:59
    Fasching od červené čáry bekhendem nahodil směrem do brankoviště. Markström nepřerušoval hru a rychlou rozehrávkou rozjel brejk Kosatek.
     
    57:21
    Crouse přihrál jenom na rozhodčího. Volný puk však dojel Söderberg a Kojoti tak šetří vteřiny hodně daleko od své branky.
     
    56:52
    Gaudette dvakrát vyhrál buly, což vedlo k okamžitým střelám Leiva a Edlera. Gólman Arizony si s oběma pokusy ale hravě poradil.
     
    56:45
    Quinn Hughes zavezl puk do domácího útočného pásma. Po bekhendové střele Goldobina se přes Goligoského dostal k dorážce Ferland, jenže trefil pouze střed branky a výstroj Hilla.
     
    56:15
    Crouse si vybruslil před pravý kruh, jenže Pettersson jeho střelu zablokoval do ochranné sítě za Markstrómovým brankovištěm.
     
    55:45
    Biega bez cizího zavinění ztratil po odehrání puku stabilitu a nepříjemně vletěl do mantinelu u střídačky Vancouveru. Po chvíle se ale zvedl a snad bude moci pokračovat.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Ferland (Leivo, Pettersson), 14. MacEwen (Gaudette, Bärtschi) – 10. Pederson (Fasching, Oesterle), 32. Söderström (Crouse), 33. Hayton (Ljubuškin, Ness), 60. Söderberg


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers (A), Edler (A), Biega, Q. Hughes, Chatfield, Brisebois – Leivo, Pettersson, Ferland – Eriksson, Gaudette, Bärtschi – MacEwen, Graovac, Goldobin – Virtanen, Beagle (A), Schaller.
    Arizona Coyotes: Hill (Prosvetov) – Goligoski (A), Söderström, Capobianco, Oesterle, Ness, Ljubuškin – Garland, N. Schmaltz, Dvorak – Fischer, Söderberg (A), Crouse – Hinostroza (A), Pederson, Hayton – Fasching, Chaput, Bunting.

    Rozhodčí: Anderson, Meier – T. Gawryletz, Knorr.

    Diváci: 18 528
    thejrc.org