Skalica – Topoľčany 2:3 (kon.) | Spišská N. Ves – Bratislava Capitals 6:5 (po pr.) | Trnava – Dubnica 1:2 (kon.)
Martin – Pov. Bystrica 4:3 (po pr.) | Levice – Žilina 2:6 (kon.)
po prodl.
HK VITAR Martin
4:3 (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 27.09.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Juraj Firit (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Som nesmierne rád, že sme konečne dosiahli vytúžený bod nakoľko sme už odohrali viacero vyrovnaných zápasov a vždy sme o gól prehrali. Obával som sa, či to hráčov nepoloží psychicky dolu, dnes ale opäť ukázali, že bojujú aj napriek tomu, že sú to mladí chalani. Bojujú za každého stavu, som rád, že získali prvý bod. Na druhej strane som aj trošku sklamaný, že iba jeden."

    Róbert Spišák (tréner HK VITAR Martin): "Nie som spokojný s vývojom stretnutia. Na súpera sme sa pripravovali zodpovedne, vedeli sme, čo hrá. Výsledky, ktoré dosiahol boli vždy tesné, zväčša o jeden gól. Vedia byť veľmi nepríjemní, nesedeli nám ako súper ani v uplynulej sezóne, hlavne na ich ľade. V úvodnej tretine sme neskoro pristupovali k súperovi, z našej strany bola slabá. Nekorčuľovali sme, súperovi sme nechávali puk na hokejkách. Akoby sme čakali, že to príde samo. Mrzí, že sme sa dostali do trojgólového vedenia a prišlo následne veľké sebauspokojenie nasledované hernou nedisciplinovanosťou, rovnako tak osobnou, z čoho pramenilo veľké množstvo útočných faulov. Že sme inkasovali dva góly v rozpätí 12 sekúnd počas našej presilovej hry? To som jednoducho nezažil za 35 rokov svojej trénerskej praxe. Tento zápas sme mohli pokojne prehrať v riadnom hracom čase."

    Jakub Cíger (útočník HK 95 Považská Bystrica): "Máme väčšinou slabšie začiatky stretnutí. Dosť tým trpíme nakoľko máme mladý tím. Potom, keď sa dostaneme do zápasu, sme veľmi nepríjemní pre každého. Dnes sa to ukázalo opäť, sme však radi aj za jeden získaný bod. Martin je papierovo veľmi silný tím, od zisku bodu sa chceme odpichnúť ďalej, podávať lepšie výkony v ďalších zápasoch. Našou slabinou je naša nedisciplinovanosť. V kabíne si pomerne často hovoríme, že bývame často vylučovaní. Dopúšťame sa faulov v útočnej tretine, čo je zbytočné. Na hráčov apelujeme, aby si na toto dávali pozor. Sme tu viacerí hráči z Martina, napríklad aj Zlocha. Zápasy medzi Považskou Bystricou a Martinom sú tak špecifické, je tu určitá rivalita, samozrejme aj my, ako hráči z Martina chceme niečo na ľade ukázať. Je to o tom, že nás to baví. Je určite pozitívom pre súťaž, ak je v základnej časti hneď niekoľko derby stretnutí. Tímy sú v rámci súťaže vyrovnané, príchodom Bratislavy s vysokými ambíciami úroveň stúpa. V danej súťaži pôsobím už tri roky, kvalitou ide určite hore. Súťaž je naďalej vyrovnaná, z našej strany sme zaspali úvod. Toto stretnutie bolo pre nás najpozitívnejším, konečne sme súperovi uchmatli bod. Chceme ísť ďalej, najbližšie v Bratislave chceme takisto získať nejaké tie body. Vidíme, že sa dajú poraziť aj oni."

    Lukáš Gavalier (brankár HK VITAR Martin): "Dnes to vnímame ako zbytočnú stratu bodu. Zbytočné boli aj útočné fauly v tretine súpera. Dostávali sme sa do oslabení, ktoré nám zobrali síl. V tretej tretine sme si mysleli, že sa nám nemôže nič stať. V mojej kariére som ešte nezažil, aby som v priebehu 12 sekúnd inkasoval dva góly počas našej presilovej hry. Chvalabohu aspoň za víťazstvo v predĺžení. Určite nie je šťastné, inkasovať takéto dva góly. Neberiem to na seba, mrzí ma ale, že sme stratili doma bod. Predĺženie je aj o šťastí, na ľade je viac priestoru pri hre troch proti trom. Stačí jedno zaváhanie, nepresná prihrávka a je z toho príležitosť. Často končí predĺženie gólom, veríme, že sa to podarí práve nám. Psychiku každého brankára rozkolíše ak inkasuje gól počas vlastnej presilovej hry, nieto dva. Povedal som si však, že aspoň spoluhráčom pomôžem, aby sme do predĺženia neinkasovali gól, ani počas neho. V predĺžení pohrozil súper hneď v úvode, Zlocha mal vynikajúcu strelu. Som rád, že sa mi do vyrážačky podarilo chytiť jeho nájazd. Čo sa týka potýčok na ľade, už to jednoducho muselo prísť. Aj v prípade stretnutí vonku, už tu bolo viacero dorážok do brankára, či do mňa alebo do Braňa (Bernáta). Doteraz sme hrali akoby v rukavičkách, povedali sme si, že je načase priostriť hru. Tento rok je súťaž mimoriadne vyrovnaná, každý môže zvíťaziť nad každým. Dnes sme opäť zaznamenali divoké výsledky, Bratislava opäť podľahla súperovi, Dubnica nestačila na Trnavu. Či ideme hrať s Považskou Bystricou alebo Bratislavou, s každým súperom sa musíme vytrápiť. Musíme hrať svoju hru, nedopúšťať sa chýb. V nedeľu cestujeme do Žiliny, v sobotu si doprajeme ľahký tréning, potrebujeme sa zbaviť únavy, dobre zregenerovať a pripraviť sa na súpera. Verím, že to zvládneme." (22:00:34)
     
    Martin zvíťazil 4:3 nad Považskou Bystricou po predĺžení. Góly: 15. Langhammer (Poliaček, Brezniak), 22. Poliaček, 31. Dírer (Paulíny, Zeliska), 62. Murček (Poliaček) – 33. Cíger (Zlocha, Ligas), 45. Drevenák (Augustín), 46. Drevenák (Dmitriev, Augustín).
     
    Koniec zápasu.
     
    61:48
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    61:48
    Rasmus Knudsen (POB) inkasuje dve minúty za údery.
     
    61:48
    Martin dal gól!
    Gól v predĺžení počas presilovej hry. MICHAL MURČEK doráža puk po strele Františka Poliačeka.
     
    61:21
    Patrik Augustín (POB) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    60:45
    Murček nahadzuje puk smerom na bránku. Ten ešte poskakuje.
     
    60:20
    Nahálka na Zlochu, ktorý doráža pred domácou bránkou. Gavalier hru prerušil.
     
    60:01
    Trojica hráčov na každej strane. Začína sa predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnom hracom čase sa zrodila medzi súpermi remíza. Nasleduje preto predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:54
    Murček padá v súboji s Kriegerom. Tretia tretina speje k svojmu záveru.
     
    59:14
    Rusina prichádza medzi kruhmi o puk. V dobrej príležitosti ani nevystrelil.
     
    58:46
    Rudzan pálil do klbka hráčov. Následne si to vyskúšal aj Nauš.
     
    58:12
    Prihrávka domácich Dmitrievovi. Veľká nepozornosť.
     
    57:29
    Matej Dírer (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    57:29
    Martin Božik (POB) inkasuje dve minúty za údery.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 15. Langhammer (Poliaček, Brezniak), 22. Poliaček, 31. Dírer (Paulíny, Zeliska), 62. Murček (Poliaček) – 33. Cíger (Zlocha, Ligas), 45. Drevenák (Augustín), 46. Drevenák (Dmitriev, Augustín)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Dvořák – Ligas, Matejka – Rusina, Oravec – Themár – Poliaček, Murček, Brezniak – Nauš, Barto, Rudzan – Zeliska, Dírer, Paulíny – Babka, Langhammer, Videlka
    HK 95 Považská Bystrica: Klinčúch (Lamper) – Šefčík, Nahálka – Božik, Saboš – Knudsen, Augustín – Iždinský – Ligas, Zlocha, Cíger – Rodionov, Dmitriev, Drevenák – Mokrohájsky, Rufati, Hús – Krieger, Turan, Švantner

    Rozhodčí: Tornay – Wolf, Ďurina

    Diváci: 1138
    thejrc.org