Teplice – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
FK Teplice
1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Pátek 27.09.2019, 18:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkáním Vás provedl Tomáš Suchánek a já Vám děkuji za pozornost. (19:59:33)
     
    Veliká radost domácích Teplic po závěrečném hvizdu! Bojovné utkání nakonec překlopili na svou stranu právě Severočeši. Neporazitelnost „sklářů“ prodloužena na pět utkání a navíc připsané druhé domácí vítězství v řadě. Opět o něm rozhodl Jakub Mareš, který se začíná pořádně vyplácet Stanislavu Hejkalovi. Klokani si na Stínadlech vypracovali největší šanci hned v první minutě, po zbytek utkání byla jejich útočná fáze hodně bezzubá.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Igor Paradin sebral odkop Tomáše Fryštáka poslal míč daleko na polovinu Klokanů.
     
    90+2
    Žádný tlak od Bohemians se zatím nekoná. Teplice to hrají chytře u pravé lajny, navíc přišel nedovolený zákrok Jakuba Rady.
     
    90
    Hlavní sudí Ondřej Lerch nastavuje utkání celkem o 3 minuty.
     
    90
    Alois Hyčka opět nakopl své rychlé nohy, tentokrát však jeho centr zastavil Daniel Krch.
     
    89
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Pavel Vyhnal.
     
    87
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Petr Mareš, přichází Martin Jindráček.
     
    86
    Opět Igor Paradin odkopává na tribunu, mezitím gestikuluje hodně emotivně u postranní lajny domácí kouč Stanislav Hejkal. Cítí, že tři bodu jsou blízko.
     
    85
    Petr Kodeš vystihl kombinaci Bohemians a následně si počkal na faul Nečase. Velmi chytré od domácího záložníka.
     
    84
    Igor Paradin poslal míč do zámezí před střídajícím Nečasem. Teplice si už budou chtít cenné tři body pohlídat. Bude to hodně zjednodušené od domácích v posledních minutách, to je jasné.
     
    83
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Antonín Vaníček.
     
    82
    Jakub Rada (Bohemians 1905) si podržel Jakuba Mareše, který chtěl unikat po levé straně a je z toho žlutá karta pro záložníka Bohemians.
    80. Jakub MAREŠ - 1:0
     
    80
    Teplice právě vstřelily branku!
    První branka nakonec končí v síti Klokanů! Rychlonohý Alois Hyčka nabral rychlost na pravé straně, dokonalým centrem našel JAKUBA MAREŠE a domácí kanonýr krásným koníčkem poslal míč hlavou do sítě – 1:0! Pro domácího odchovance je to pátá branka v sezoně. Asistence: Alois Hyčka.
     
    77
    Jakub Rada posílal z nějakých dvaceti metrů přímý volný kop a jeho centr přistál na hlavě Daniela Krcha, jehož hlavička však nevyvedla z klidu Tomáše Grigara. Hlavička skončila vysoko nad brankou.
     
    76
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Michael Ugwu, přichází Jakub Nečas.
     
    75
    Tomáš Kučera si podržel Jakuba Radu ve středu pole. Sudí Ondřej Lerch přisoudil míč hostům. Je to hodně ubojované a nejspíše rozhodne, pokud padne, jedna branka.
    73. Mareš trefil brankáře Fryštáka nebezpečně kolenem do temene
     
    73
    Jakub Mareš teď nepříjemně dohrál v těsné situaci Tomáše Fryštáka a naštěstí se nic hostujícímu brankáři nestalo. Vypadalo to, že jej domácí útočník trefil svou nohou nepříjemně do hlavy.
     
    72
    Teplice stále aktivnějším týmem. Jakub Řezníček hledal centrem kučeru, tentokrát se před Fryštákem žádné drama nekonalo.
    70. Kučera vyslal Mareše do tutovky, ten trknul míč šajtlí vedle tyče
     
    70
    Tak jako bych domácí předešlým tvrzením motivoval! Tomáš Kučera našel za obranou Jakuba Mareše, který obstřeloval Fryštáka, který střelu lehce tečoval a to byl právě ten důvod, proč rána domácího kanonýra skončila jen těsně vedle pravé tyče!
     
    69
    Střídající David Puškáč si pomohl v souboji rukou a byl mu odpískán útočný faul. Teď se toho na trávníku teplických Stínadel moc neděje, co si budeme nalhávat.
     
    68
    Daniel Krch nikým neatakován poslal míč do zámezí. Toto bylo hodně nefotbalové a rozhodně to do nejvyšší soutěže nepatří. Gestem se také spoluhráčům omlouval.
     
    66
    Jan Shejbal poslal z hloubky pole hodně zajímavou přihrávku až na hrot, kde hlídkoval Jakub Řezníček. Situaci však skvěle odhadl Tomáš Fryšták a míč těsně stihl ve vápně „Bohemky“ krýt.
     
    65
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází David Puškáč.
     
    63
    „Skláři“ jsou lepším týmem v těchto chvílích, ale chybí tomu lepší finální fáze.
    61. Hyčka si nabíhal na zadní tyč po Řezníčkově zblokovaném centru
     
    61
    Opět to zahučelo na Stínadlech. Jakub Řezníček si udělal prostor a hledal na zadní tyči Aloise Hyčku, který by uklízel do prázdné branky, ale za pět dvanáct přijel s čistým skluzem Jakub Podaný a situaci z pohledu hostů zachránil!
     
    60
    Po faulu na středu hrací plochy centroval Petr Mareš a jeho centr spadl na ruku Ibrahima Keity a domácí by chtěli penaltu. Tu však sudí Ondřej Lerch neodpískal ani po komunikaci s VARem.
     
    59
    Další střelecký pokus. Jakoby tato fáze měla přinést již úvodní branku. Levačkou zpoza vápna to vyzkoušel Jakub Mareš, Tomáš Fryšták byl na místě a míč schoval ve svých rukavicích.
     
    58
    Hra se nám opět celkem otevřela. Lukáš Pokorný šel do vápna na dlouhý aut a z otočky vypálil hodně tvrdě, ale pouze nad horní tyč.
     
    57
    Na druhé straně zaváhal na polovině hrací plochy Jan Vodháněl a Jakub Mareš mohl mířit sám na branku, nakonec však teplický odchovanec zvolil překvapivou variantu a chtěl přehodit vyběhnutého Fryštáka. No rána se mu vůbec nepovedla a pokus po zemi skončil vedle branky.
    56. Míč propadl až k Hůlkovi, ten neusměrnil hlavičku na bránu
     
    56
    Přízemní centr Jakuba Rady propadl až k Lukáši Hůlkovi a jeho nadějná hlavička na zadní tyč byla v poslední chvíli sražena Jakubem Marešem mimo tyče!
     
    55
    Michael Ugwu opět aktivní a tentokrát si vynutil faul na Janu Shejbalovi. Kousek od rohového praporku budou rozehrávat Pražané.
    53. Rada vyhledal Ugwa, ale ten netrefil bránu
     
    53
    Nigerijec Michael Ugwu mohl vstřelit úvodní branku utkání. Otočil se umě v šestnáctce, ale jeho zakončení pravačkou zamířilo těsně mimo! Africké útočníky Bohemky zatím trápí slabá koncovka.
    52. Řezníček si v náběhu neporadil se zakončením
     
    52
    Jakub Řezníček se cpal agresivně do zakončení a povedlo se mu tečovat ostrý centr Petra Mareše, ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    Na Stínadlech sleduje úvodní zápas 11. kola FORTUNA:LIGY 2 703 diváků.
     
    50
    Úvod druhého poločasu je spíše nervózní a bojovanou podívanou. Jakub Mareš fauloval ve středu hrací plochy zkušeného Jindříška.
     
    48
    I první akce hostů ve druhém dějství skončila za brankovou čarou. Lob Jakuba Rady z první nenašel adresáta.
     
    47
    Rychlá kombinace Teplic ve středu hrací plochy přes Patrika Žitného, až na kraj na Aloise Hyčku, ale centr od krajního beka skončil za brankovou čarou. Pokračovat se bude odkopem od branky hostů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04 .
     
    Hned v prvních dvou minutách utkání jsme viděli zatím dvě největší šance. Hned po dvaceti vteřinách byl ve vyložené šanci hostující Ibrahim Keita, který si na Grigara nepřišel, na druhé straně pár vteřin poté pálil těsně mimo Jakub Řezníček. Celkově jsme viděli herně velmi vyrovnaný poločas. Na branky si musíme však počkat do druhého poločasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Šlapák Daniela Krcha (Bohemians 1905) na Jakuba Mareše oceněn žlutou kartou.
     
    45+1
    Ondřej Lerch nastavuje první poločas o 2 minuty.
     
    45+1
    Centr Petra Mareše se odrážel v šestnáctce, nakonec se do míče opřel ze záklonu Jakub Mareš, ale rána teplického odchovance zamířila vysoko nad branku.
     
    45
    V prvním poločase uvidíme ještě rohový kop Teplic po odvážné akci Patrika Žitného.
     
    44
    Milan Havel v akci jeden na jednoho neprošel přes Petra Mareše a následný centr Jana Vodháněla skončil až za brankovou čarou.
     
    42
    Jan Shejbal si pomohl u pravé postranní lajny nedovoleným zákrokem. S míčem budou pokračovat na kopačkách Pražané.
    40. Série střel hostů, Jindřiškova rána plavala ve vzduchu
     
    40
    Dobrý tlak Klokanů. Tomáš Grigar pokazil odkop od branky a nejprve trefil svou pořádnou pumelicí spoluhráče Jakub Rada a ještě to zkoušel Josef Jindřišek, jenž trefil střed branky, kde byl připraven se zákrokem Tomáš Grigar, který tak ukončil dobrou pasáž hostů.
     
    38
    Jakub Řezníček ukázal svou silnou stránku hry tělem a úplně ze hry odstavil Krcha, poté však poslal Petru Marešovi příliš dlouhou přihrávku.
     
    37
    Centr si vzal na starost Jakub Rada, ale Jakuba Podaného na zadní tyči nenašel vůbec přesně.
     
    36
    Nigerijec Michael Ugwu si teď dobře pohlídal míč a byl faulován Petrem Kodešem. Z levé strany budou mít možnost přímého kopu Klokani z Prahy.
     
    35
    Poslední minuty patří hostům. Ti mají více ze hry a de facto vůbec nepůjčují domácí míč.
     
    33
    Na hranici šestnáctky přišla kombinace hostů na jeden dotek a zakončení vyšlo na Michaela Ugwu, ale ani jemu se vůbec střela nepovedla a byla zablokována.
     
    32
    Rychlý fotbal pokračuje. Ibrahim Keita táhl akci středem hrací plochy, nikdo se mu nenabízel tak vyslal takovou nemastnou neslanou střelu, která skončila hodně daleko od levé domácí tyče.
     
    31
    Petr Mareš vyřešil přímý kop vysokým centrem, ale na jeho levačku příliš nikdo nereagoval a míč skončil až v zámezí.
     
    31
    Na míči silný Jakub Řezníček si podržel na zádech Daniela Krcha a vynutil si faul nějakých třicet metrů od branky.
     
    30
    Z velké dálky dostal chuť na střelu Jan Vodháněl, nicméně jeho dalekonosný pokus skončil vysoko nad brankou. Odkopávat bude od teplické branky Tomáš Grigar.
     
    29
    Bohemka přitlačila v presinku a Jan Shejbal musel míč poslat do zámezí. Hosté zůstanou u míče a budou vhazovat.
     
    27
    Teplickým centr od rohového praporku sice proskotačil velkým vápnem, ale žádné nebezpečí z toho pro domácí nakonec nebylo.
     
    26
    Jakub Podaný si obhodil při své akci Paradina a posílal hodně ostrý centr do šestnáctky. Naštěstí pro domácí míč srazil na rohový kop Pavel Čmovš.
     
    24
    Tomáš Fryšták podržel do rukavic ne nijak nebezpečný centr z kopačky Igora Paradina. Zatím se ale hraje hodně rychlý fotbal na obě strany.
    23. Žitný se pokusil o ránu z voleje, ale míč mu nesedl
     
    23
    Centr Petra Mareše obrana Klokanů odvrátila a následná rána Patrika Žitného z první skončila hodně daleko od Fryštákovy branky.
     
    22
    Alois Hyčka si vynutil svou rychlou akcí po pravé postranní lajně faul od Jakuba Podaného.
     
    21
    Michael Ugwu dostal hodně prostoru ve velkém čtverci a hledal svým centrem Keitu, ale brankář Tomáš Grigar byl včas z branky a hodně netradičním zákrokem koleny centr zastavil.
     
    19
    Jan Vodháněl se pustil snad mezi tři hráče, ale jeho odvážný průnik úspěch neslavil.
     
    17
    Ibrahim Keita (Bohemians 1905) podle sudího nasimuloval na hranici šestnáctky pád po zákroku Petra Kodeše a uviděl žlutou kartu.
     
    15
    Sudí Ondřej Lerch musel opět do akce. Josef Jindřišek fauloval Paradina.
     
    13
    Petr Mareš poslal na trávník hokejovým bodyčekem Jana Vodháněla.
     
    12
    Jakub Řezníček si opět podržel míč na hrotu, ale tentokrát zvolil špatné řešení a místo střely hledal obsazeného Jakuba Mareše, k němuž se míč vůbec nedostal.
     
    11
    Rohový kop se však příliš nepovedl Tomáši Kučerovi a Klokani se ubránili bez problémů.
     
    11
    Jakub Řezníček vybojoval po své akci rohový kop. Premiérový pro Teplice.
     
    10
    Kapitánskou pásku „sklářů“ převzal Jakub Mareš.
     
    9
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Admir Ljevaković, přichází Alois Hyčka.
     
    9
    Admir Ljevaković je odnášen na nosítkách a nebude pokračovat v utkání.
     
    8
    Ibrahim Keita fauloval Ljevakoviče a ten zůstává na hrací ploše s bolestivou grimasou. Tohle domácí trenér Stanislav Hejkal nevidí moc rád, jelikož řešil zdravotní problém svých hráčů celý týden.
     
    7
    Rychlá kombinace Teplic skončila u pravé postranní lajny. Petr Mareš trefil svou přihrávkou pouze Milana Havla.
     
    5
    Čistý skluz ve středu obrany předvedl domácí kapitán Admir Ljevaković a znemožnil další postup Keitovi.
     
    4
    Jakub Řezníček si nyní chtěl vynutit rohový kop, nicméně sudí Lucie Ratajová neměla stejný názor jako domácí útočník a odkopávat od své branky bude Tomáš Fryšták.
     
    2
    Na druhé straně také obrovská šance! Zatím je to útočný koncert! Jakub Řezníček si navedl míč na pravačku a jeho obstřel zpoza šestnáctky skončil těsně vedle pravé tyče! Tady také moc nechybělo.
     
    1
    Ibrahim Keita mohl hned v první akci poslat hosty do vedení! Jan Vodháněl mu posunul míč do tutovky, ale Keita z pozice na penaltě nedokázal propálit Grigara! Velký budíček pro Teplice!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba dnešní soupeři již nastupují na dobře připravený, celé odpoledne deštěm skrápěný, trávník teplických Stínadel.Teplice ve žlutých dresech, Klokani v tradiční zeleno-bílé kombinaci.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar – Paradin, Shejbal, Ljevaković (C), Čmovš – P. Mareš, Kučera, Kodeš, Žitný – Jakub Řezníček, J. Mareš.
    Náhradníci: Jakub Diviš – Hyčka, Royo, Vyhnal, Jindráček, Trubač, Hasil.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka, Krch, Pokorný – M. Havel, Jindřišek (C), J. Rada, Podaný – Vodháněl – Keita, Ugwu.
    Náhradníci: Valeš – Bartek, Nečas, Vondra, Vaníček, Köstl, Puškáč.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Kamil Hájek, Lucie Ratajová.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
     Naposledy spolu na Stínadlech

    Poslední duel spolu odehrály oba týmy na Stínadlech na konci loňské sezony v rámci 28. kola a úspěšní byli Pražané.

    12.4.2019 – 28. kolo:
    Teplice – Bohemians 1905 1:2 (0:0).
    Branky: 80. Kuchta – 56. Dostál, 87. Nečas.
     
     Bohemians Praha 1905

    Klokani přijedou do Teplic s tří zápasovou šňůrou bez porážky. V posledním utkání remizovali v Ďolíčku se Zlínem 2:2, když bod zařídil dvěma brankami záložník Milan Havel. „Bohemka“ je na rozdíl od minulé sezony bodově velmi produktivní na domácím stadionu, kde zatím neprohrála. Na hřištích soupeřů je to však tuto sezonu jeden velký problém. Svěřenci trenéra Martina Haška přivezli z venku jediný bod z patnácti možných, a to z Karviné, kde se zrodila na suchém hřišti remíza 0:0. V ostatních utkáních se vraceli domů s prázdnou. Celkem navíc stihli Klokani inkasovat venku 13 branek v pěti zápasech. Aktuálně patří Bohemians 9. místo se ziskem dvanácti bodů.

    Co řekl před utkáním na Stínadlech kouč Martin Hašek:
    "Teplice se dostaly do docela dobré formy, neboť nějakou dobu neprohrály. Přešly do nového rozestavení, které se podobá tomu našemu. Vepředu se jim zapracovává nová útočná dvojice Mareš – Řezníček. Dokázaly porazit Baník, ale měly i období, kdy nějakou dobu nevyhrály. Oba celky mají podobný počet bodů, rozestavení a herní styl."
     
     FK Teplice

    Na teplických Stínadlech je aktuálně poměrně veseleji, než tomu bylo na začátku FORTUNA:LIGY. „Skláři“ nepoznali hořkost porážky celkem čtyři utkání v řadě. Velkou zásluhu na tom má jistě Jakub Mareš, který se trefil dvakrát proti Mladé Boleslavi při výhře 2:0 a zasloužil se brankou také o remízu při posledním utkání na půdě Slovácka 1:1. Odchovanci Teplic jistě pomohl příchod parťáka do útoku Jakuba Řezníčka. Ten se sice ještě do černého netrefil, ale dle slov trenéra Stanislava Hejkala je jeho vliv na ofensivu Teplic velmi pozitivní. Aktuálně patří Severočechům 11. místo se ziskem jedenácti bodů.

    Domácí však trápí před utkáním složení sestavy. Kvůli čtyřem žlutým kartám nemůže nastoupit Tomáš Vondrášek a dále je nejistý start marodů Nazarova, Petra Mareše, Moulise a Jeřábka.

    Co řekl před utkáním domácí trenér Stanislav Hejkal:
    „Máme myšlenku, se kterou bychom chtěli jít do zápasu, ale na tu myšlenku potřebujeme mít zdravé hráče. Doufáme, že se alespoň někdo uzdraví. Chceme hrát útočný styl, nechceme hrát zákopovou válku. Chceme využít potenciál Mareše a Řezníčka.“
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Suchánek

    Branky: 80. J. Mareš (Hyčka)

    Karty:   17. Keita (BOH), 45+2. Krch (BOH), 82. J. Rada (BOH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:14.
    FK Teplice: Grigar – P. Mareš (87. Jindráček), Shejbal, Čmovš – Paradin, Ljevaković (C) (9. Hyčka), Kučera, Kodeš, Žitný – Jakub Řezníček, J. Mareš (89. Vyhnal).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Hyčka, Royo, Vyhnal, Jindráček, Trubač, Hasil.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka, Krch, Pokorný – M. Havel, Jindřišek (C), J. Rada, Podaný – Vodháněl (83. Vaníček) – Keita (65. Puškáč), Ugwu (76. Nečas).
    Náhradníci: Valeš – Bartek, Nečas, Vondra, Vaníček, Köstl, Puškáč.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Kamil Hájek, Lucie Ratajová

    Diváci: 2703
    ocianews.com