Sokolov – Dukla Praha 2:3 (kon.) | Pardubice – Líšeň 2:0 (kon.) | Vyšehrad – Varnsdorf 3:1 (kon.)
Prostějov – Chrudim 1:1 (kon.) | Brno – Hr. Králové 2:1 (kon.)
konec
FK Baník Sokolov
2:3 (0:1)
FK Dukla Praha
Sobota 28.09.2019, 10:15 • Městský stadion, Sokolov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Na státní svátek bude na západě Čech k vidění souboj týmů z opačných pólů tabulky. Druholigová stálice FK Baník Sokolov se v této sezóně výsledkově trápí a je předposlední. Hostující fotbalisté z FK Dukla Praha budou chtít potvrdit roli papírového favorita, exligový celek se před 10. kolem F:NL nachází na páté pozici. Když se tato mužstva utkala naposledy, zrodila se remíza 3:3. Kolika branek se dočkáme tentokrát, se dozvíme krátce po sobotním poledni.
     
    FK BANÍK SOKOLOV

    Západočeši sice v letošním ročníku předvádí poměrně slušný fotbal neodpovídající jejich aktuálnímu umístění, leč bez kýžených bodů. Baník vyhrál z devíti zápasů jediný – doma s Vlašimí. K tomu si přičtěte tři remízy a v součtu jen šest bodů. Baníkovci jsou také nejméně skórujícím týmem ligy a s Chrudimí mají druhou nejhorší obranu.

    Mužstvo Františka Šturmy tak do konce podzimu potřebuje co nejpravidelněji bodovat a začít by domácí chtěli už proti Dukle, se kterou mají v domácím prostředí historicky slušnou bilanci. Zatím s Pražany ještě na svém stadionu neprohráli.
     
    FK DUKLA PRAHA

    Pražané v loňské sezóně sestoupily z nejvyšší soutěže, nicméně ve druholigové sezóně podnikají vše pro to, aby se mezi elitu vrátili. Jediný celek, který ještě neremizoval, vyhrál šestkrát a prohrál třikrát, mimo jiné s konkurenčními Pardubicemi. S druhým nejlepším útokem soutěže mají osmnáct bodů a jen vinou horšího skóre nepatří mezi tři nejlepší celky. Na vedoucí Pardubice zatím Dukla ztrácí pět bodů.

    Na rozdíl od baníkovců půjdou fotbalisté Dukly do vzájemného utkání ve vítězné náladě. Baník totiž v poháru prohrál s Opavou 0:1, Dukla si však přivezla postup z třetiligových Domažlic. Také poslední ligový duel Pražané zvládli za tři body, Baník prohrál.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baník Sokolov: Šiman – Šmehyl, Hošek, A. Čihák, Jakub Dvořák II. (C) – Machek, Machuča – Štípek, Selnar, Vávra – Červenka.
    Náhradníci: Jakub Dvořák I. – Šulc, Fišer, Štursa, Kopřiva, Stropek.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Chlumecký, Piroch (C), Preisler – Doumbia, F. Hašek, Kott, Krunert, Kovaľ – D. Souček – Hadaščok.
    Náhradníci: F. Rada – Kozma, Ayong, Lu. Holík, Douděra, Dancák.

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Tomáš Mokrusch, Jakub Hrabovský.
     
    Dobré dopoledne ze západu Čech, kde aktuálně přestalo pršet a je zhruba 13° C. Hřiště je připraveno, aby oba týmy mohly za několik málo minut zahájit předzápasovou rozcvičku. Základní sestavy Baníku i Dukly podle očekávání.
     
    Obě mužstva se odebrala zpět do šaten, za necelých deset minut se však všichni aktéři vrátí na zelený pažit, aby nastoupili k utkání 10. kola.
     
    Sokolovští fotbalisté odehrají zápas ve žlutých dresech a černých trenýrkách, hostující hráči Dukly oblékli červené trikoty. Před samotným zápasem dojde ještě k rozlučce s bývalým gólmanem Baníku Jaroslavem Belaněm, který po loňské sezóně ukončil kariéru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se zhostili Pražané, jenže po jejich dlouhém nákopu skončil míč u brankáře Šimana.
     
    2
    Kottovu přihrávku ztečoval do zámezí Šmehyl a nabídl tak hostům první roh. Ti jej rozehráli nakrátko, ale vůbec se jim nepodařilo dostat míč do šestnáctky.
     
    4
    Dva tvrdé souboje nechal sudí Houdek bez povšimnutí, hra má zatím dobrý spád.
     
    5
    Baníkovci kombinovali na pravém křídle, ale nakonec z toho nic nebylo. Od Selnara se balón odrazil do autu.
     
    6
    Krunert byl na hranici pokutového území zcela sám, ale než se odhodlal střílet, stihl ho ubránit Vávra. Bude z toho ještě rohový kop pro Duklu.
     
    6
    Z následného rohu zamířil balón k přední tyči, kde se od jednoho z hráčů odrazil hodně nebezpečně, konečky prstů však zasáhl Šiman a balón vyškrábl mimo bránu! Dorážka Krunerta už nebezpečná nebyla.
     
    8
    Preisler odcentroval z levé strany hodně povedeně, na míč si naběhl Kott, jenže míč hlavou usměrnil pouze do zámezí. Šiman byl daleko z branky, čehož si však hráč Dukly nevšiml.
     
    11
    Herně se zatím více daří hostům, kteří jsou v kombinaci jistější. Baníkovci hodně kazí.
     
    12
    Machučův centr šajtlí z levé strany k Červenkovi nedoputoval, balón razantně odkopl před Šmehylem Preisler.
     
    14
    Po rychlé kombinaci středem dostal přihrávku Hadaščok, ale dvojici Čihák – Šiman nepropálil. Dukla má ještě k dispozici roh.
     
    15
    Hosté opět rozehráli nakrátko, opět se jim nepovedlo zahrozit. Málem se do nebezpečného brejku dostal sokolovský Štípek, ale míč si předkopl až do autu.
     
    17
    Nakopávané míče Dukle nevychází, vše sbírá pozorná stoperská dvojice Baníku Hošek s Čihákem.
     
    19
    Machek se zbavil protihráče, poté však z pětadvaceti metrů střílel hodně nepřesně.
     
    20
    Červenka vybojoval míč pro Selnara, který si balón navedl na střed a tvrdě vypálil. Hruška střelu vyboxoval pouze před sebe, k dorážce se tlačil Vávra, který následně upadl, ale sudí Houdek odmítl žádost domácích písknout penaltu!
     
    22
    Kapitán Dvořák skluzem získal alespoň roh. Ten domácí rychle rozehráli, ale nabíhající Čihák na balón nedosáhl. Hra se rychle otočila, Doumbiův pas za sokolovskou obranu však navrátilec Dvořák prsy sklepl Šimanovi.
     
    22
    Haškův pokus baníkovci zablokovali, Krunertovu dalekonosnou ránu pak nadvakrát zlikvidoval Šiman.
     
    23
    Šmehyl centrem od pravé lajny našel ve vápně Červenku, ten byl důsledně ubráněn a nepovedlo se mu zakončit.
     
    25
    Chlumecký křižným pasem oslovil zabíhajícího Kovala, který však Šimana z první neprostřelil. I tak by gól neplatil, pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd.
     
    26
    Šmehylův centr sražen do zámezí, Baník má další rohový kop.
     
    27
    Rohové kopy nejsou silnou stránku zatím ani jednoho mužstva. Stále čekáme na první vyloženou příležitost.
     
    28
    Do brejku vysprintoval Štípek, posunul míč Vávrovi, který však zpětnou přihrávkou v šestnáctce našel jen kopačku soupeřova hráče.
     
    29
    Vidíme první žlutou, za ostrý faul na Vávru ji obdržel Chlumecký.
     
    30
    Standardky se chopil Dvořák, který ji zahrál velmi slušně, ale nejvýše vyskočil Piroch a míč odhlavičkoval. Za šestnáctkou číhal Šmehyl, jenže střela mu vůbec nesedla.
     
    31
    Dukla právě vstřelila branku!
    FILIP HAŠEK otevírá skóre duelu, když přesnou střelou zpoza šestnáctky k levé tyči nedal Šimanovi šanci – 0:1!
     
    32
    Další útok Dukly je zastaven díky Krunertově faulu na Štípka.
     
    33
    Baník mohl srovnat! Po ose Čihák – Machek – Selnar doputoval balón k Vávrovi, jenž chtěl z dobré pozice obstřelit hostujícího gólmana, ale Hrušku pouze trefil.
     
    34
    Hruška měl co dělat, aby zastavil sražený centr Štípka z pravé strany.
     
    35
    Krkolomná kombinace Baníku vyústila alespoň v další rohový kop.
     
    36
    Baníkovci sice nezakončili, ale je tady další roh...
     
    37
    Sokolovský roh byl zajímavě kopnutý, ke střele se posléze dostal Machek, ale při zakončení fauloval Pirocha a navíc vidí žlutou kartu. Hodně se diví..
     
    38
    A žlutou získává také hostující Koval, zřejmě za zdržování.
     
    40
    Po centru Šmehyla z pravé strany sklepl Selnar míč na střelu Machučovi, ale jeho pokus zablokoval jeden z obránců Dukly. Následná rána Dvořáka letěla hodně mimo.
     
    44
    Blíží se nám konec první půle, opticky je hra vyrovnaná, ale lepší výkon podávají Pražané.
     
    45
    Dvořákův zásah znamená roh pro Duklu.
     
    45
    Hostům se centr na přední tyč nepovedl, ale míč získali a kombinují na své polovině.
     
    45
    Nad rámec se budou hrát dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli celkem vyrovnaný fotbal a jedinou branku, o kterou se krásnou střelou postaral hostující Filip Hašek, čímž jistě udělal radost svému tátovi Martinovi Haškovi, trenérovi Bohemians, který zápas sleduje na tribuně. Dukla působí v kombinaci jistějším dojmem, ovšem baníkovci se snaží favoritovi vyrovnat. Projevuje se však jejich největší slabina a tou je finální fáze a koncovka. Uvidíme, jestli se Baníku podaří po změně stran vydolovat nějaký bod či si hosté z Prahy svůj náskok udrží.
     
    Aktéři dnešního druholigového utkání se už vrací zpět na hřiště, zatím to na změnu v sestavě nevypadá ani u jednoho z týmů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Průnik Vávry zastaven jen za cenu rohového kopu pro domácí.
     
    47
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Vávra kopl roh na malé vápno, kde se míč odrazil od jednoho z hráčů za čáru, zákrok brankáře Hrušky přišel pozdě. Je srovnáno na 1:1! U míče byl nejblíže JAKUB SELNAR, je však možné, že branka bude zapsána jako vlastní.
     
    49
    Dukla si mohla vzít vedení zpět, Šiman na brankové čáře zastavil pokus Hadaščoka! Velká šance hostujícího týmu!
     
    50
    Na druhé straně se za dlouhým nákopem hnal Červenka, který se domníval, že byl faulován, ale sudí Houdek nechává hru pokračovat.
     
    52
    Vstřelený gól nalil do žil baníkovců novou krev, domácí jsou směrem dopředu mnohem nebezpečnější.
     
    52
    Ale hrozí také Dukla! Po přesné přihrávce pálil z úhlu Hadaščok, ale Šimana u přední tyče nenachytal! Zákrok sokolovského brankáře přinese hostům ještě roh.
     
    54
    Po rohu střílel dost nepřesně Hašek, ovšem zakrátko tu máme další roh Pražanů.
     
    55
    Hosté rozehráli signálem, po kterém Kott vracel za obranu Preislerovi, jemuž se přihrávka před bránu vůbec nepovedla.
     
    55
    Faul na Štípka znamená standardku Baníku z pravé strany.
     
    56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to se Sokolovu vůbec nepovedlo. Po vlastní standardce nedokázali zachytit brejk Dukly, naopak poslali balón do běhu FILIPOVI HAŠKOVI, který doběhl až před Šimana a přesným přelobováním domácího gólmana posílá hosty do vedení 2:1!
     
    59
    Koval obdržel vynikající průnikovku za obranu, jenže další gól nepřidá, sudí píská ofsajd.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Vojtěch Hadaščok (FK Dukla Praha).
     
    63
    Hašek mohl zkompletovat hattrick, zkoušel z hranice šestnáctky obstřelit Šimana, ale zamířil vedle!
     
    63
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Róbert Kovaľ, přichází Karsten Ayong.
     
    65
    Hošek zablokoval střelecký pokus Haška jen do zámezí, hosté budou rozehrávat od rohového praporku.
     
    66
    K míči se dostal hostující kapitán Piroch, ale slabě hlavičkoval jen do Šimana.
     
    68
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází David Štípek, přichází Ondřej Štursa.
     
    68
    Vávrův centr tentokrát ohrožení brány Dukly nepřinesl, avšak Baníku se povedlo zastavit protiútok hostů.
     
    69
    Na pravém křídle zůstal pozapomenutý Hadaščok, který se dostal před Šimana, ale následně zamířil trestuhodně mimo!
     
    71
    Dukla právě vstřelila branku!
    Další polovlastní gól domácích. Jeden z domácích hráčů tečoval balón za obranu, kde byl připravený VOJTĚCH HADAŠČOK, který své sólo proměnil zcela zkušeně – 1:3!
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Filip Hašek, přichází Lukáš Holík.
     
    74
    Iniciativa je teď na kopačkách sokolovských hráčů, kteří však marně hledají cestu před Hruškovu bránu.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Dominik Preisler (FK Dukla Praha).
     
    77
    Jak může být fotbal jednoduchý, ukázali hosté, když Kott nasprintoval po pravém křídle, naservíroval míč Holíkovi, ale ten ve stoprocentní příležitosti bránu Baníku netrefil!
     
    78
    Šmehylův střílený centr poslal Doumbia nepovedeným centrem do zámezí.
     
    79
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jakub Selnar, přichází Jakub Kopřiva.
     
    79
    Vávra centroval na přední tyč, kde se však žádný z baníkovců balónu nedotkl.
     
    80
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Patrik Fišer.
     
    80
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Ještě bude drama! Nakonec po teči jednoho z hostů domácí zahrávali rohový kop, Machek našel ADAMA ČIHÁKA a ten centr usměrnil hlavou ke vzdálenější tyči – 2:3!
     
    82
    Baník si vytváří tlak, balón drží na hostující polovině a hráči Dukly čekají na rychlé kontry.
     
    83
    A mohlo být srovnáno! Červenka od pravé lajny nacentroval na nabíhajícího Hoška, který hlavou mířil vedle!
     
    83
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Hadaščok, přichází Daniel Kozma.
     
    84
    Teď si mohou Pražané ulevit, centr Kopřivy mířil až do zámezí.
     
    85
    Ayong se vyhnul ofsajdové pasti, v pokutovém území vyzval ke skórování Holíka, ale fantastický Šiman udržel Baník ve hře!
     
    87
    Hošek dohrál soupeře a vidí žlutou, se zpožděním i Červenka za předchozí faul.
     
    89
    Další skvělý zákrok Šimana! Tentokrát tváří v tvář vychytal střídajícího Kozmu! Ještě z toho je roh pro Duklu.
     
    90
    Důrazný Červenka získal pro baníkovce roh, jedna z posledních šancí na vyrovnání...
     
    90+1
    Jenže baníkovci se dopustili útočného faulu. Budou se nastavovat 4 minuty.
     
    90+4
    Podrážděný Čihák dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dukla si ze Sokolova veze tři body za ubojované vítězství 3:2. Pro domácí jde opět o smolný zápas. Nástup do druhého poločasu měli skvělí, ale poté dvakrát inkasovali a rozhodně nelze tvrdit, že obě trefy byli vypracované zásluhou hráčů Dukly. Západočeši přesto nesložili zbraně, snížili, ale kýžený třetí gól nevstřelili a zůstávají u dna tabulky. (12:17:19)

    Lukáš Švéda

    Branky: 47. Selnar, 80. A. Čihák – 31. F. Hašek, 56. F. Hašek, 71. Hadaščok

    Karty:   37. Machek (SOK), 87. Hošek (SOK), 87. Červenka (SOK), 90+4. A. Čihák (SOK) – 29. Chlumecký (DUK), 38. Kovaľ (DUK), 60. Hadaščok (DUK), 74. Preisler (DUK)


    FK Baník Sokolov: Šiman – Šmehyl, Hošek, A. Čihák, Jakub Dvořák II. (C) – Machek, Machuča – Štípek (68. Štursa), Selnar (79. Kopřiva), Vávra (80. Fišer) – Červenka.
    Náhradníci: Jakub Dvořák I. – Šulc, Fišer, Štursa, Kopřiva, Stropek.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Chlumecký, Piroch (C), Preisler – Doumbia, F. Hašek (72. Lu. Holík), Kott, Krunert, Kovaľ (63. Ayong) – D. Souček – Hadaščok (83. Kozma).
    Náhradníci: F. Rada – Kozma, Ayong, Lu. Holík, Douděra, Dancák.

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Tomáš Mokrusch, Jakub Hrabovský

    Diváci: 855
    bahis siteleri