Sheffield Utd. – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Burnley 2:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 2:2 (kon.)
Crystal Palace – Norwich 2:0 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.) | Tottenham – Southampton 2:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 2:0 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:2 (1:0)
Burnley FC
Sobota 28.09.2019, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (18:04:17)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely celkem: 16 – 10
    Střely na branku: 3 – 3
    Držení míče: 61% – 39%
    Rohové kopy: 7 – 3
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 10 – 16
    Žluté karty: 1 – 4.
     
    Je dobojováno! Aston Villa bude mít i po sedmém kole na kotě jedno jediné vítězství, přestože v domácím utkání proti Burnley hned dvakrát vedla. V první půli měli navrch domácí, kteří po zásahu El Ghaziho od třiatřicáté minuty vedli 1:0. Po změně stran se obraz hry ale otočil, Rodriguez nejprve vyrovnal na 1:1 a na trochu překvapivou trefu McGinna zase bleskově zareagoval Wood. Oba týmy si tak připisují do tabulky bod za naprosto zaslouženou remízu 2:2.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Irský záložník Conor Hourihane odcentroval z levé strany jenom do rukavic Nicka Popea, u kterého celé utkání také končí.
     
    90+7
    Jay Rodriguez u autové čáry zajel do Grealishe a zcela zaslouženě vyfasoval žlutou kartu. Na začátku osmé nastavené minuty se bude kopat asi poslední standardka.
     
    90+7
    Trézéguet si rozehrávku zpod rohového praporku ještě zopakuje, po centru Davise hlavičkoval Hourihane a Robbie Brady nasměroval míč zpět do zámezí.
     
    90+6
    James Tarkowski dobře vystoupil a po zachycení přihrávky vytáhl míč do středu hřiště. Tam ho Burnley ztratilo a zmíněný stoper měl plné nohy práce, aby Davisovi ukopl míč na roh.
     
    90+5
    Po poslední trefě Chrise Wooda se situace na hřišti výrazně uklidnila. Jsou to ale hráči Aston Villy, kteří nyní oplývají větší aktivitou.
     
    90+4
    Tarkowski chtěl doprovodit míč za koncovou čáru a zařídit odkop od branky. To se mu i povedlo, přestože byl zezadu hodně nešetrně dohrán Mingsem.
     
    90+3
    Pieters odmítl vrátit míč domácím, kteří měli podle rozhodčích vhazovat. Nizozemský krajní bek může být rád, že za tohle sportovní gesto nedostal žlutou kartu.
     
    90+2
    Keinan Davis zahájil protiakci přihrávkou na levou stranu. Conor Hourihane si navedl míč na pravačku, avšak z rohu vápna trefil jenom clonícího soupeře.
     
    90+1
    Někteří diváci, kteří měli namířeno k východu, se znovu vrací na svá místa. Nastavovat se totiž bude dalších sedm minut!
     
    90
    Jack Grealish dostal nabito na střelu z voleje, kterou jeden z protihráčů do prostoru branky nepustil. Domácí pak byli vyhnáni až k brankáři Tomu Heatonovi.
     
    89
    Naháněný Grealisch uhýbal na osu hřiště, kde bez cizího přičinění podklouzl. Akce Villans přesto pokračovala a vznikl z ní rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Wesley, přichází Keinan Davis.
     
    87
    Aston Villa z následné standardní situace nic nevytěžila. Pár minut před koncem se chystá její poslední střídání.
     
    86
    Pieters zastavoval rozběhnutého Trézégueta neoddiskutovatelným faulem. Egyptský fotbalista ještě prosil o žlutou kartu, jenže ji za tyto protesty paradoxně vyfasoval on sám.

    Michal Břuchanský

    Branky: 33. El Ghazi (Guilbert), 79. J. McGinn (Trézéguet) – 68. Jay Rodriguez (Pieters), 81. Wood (Lowton)

    Karty:   86. Trézéguet (ASV) – 23. A. Barnes (BLY), 44. Tarkowski (BLY), 77. A. Westwood (BLY), 90+7. Jay Rodriguez (BLY)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:16.
    Aston Villa FC: Heaton – Guilbert (C), Engels, Mings, Targett (62. Taylor) – J. McGinn, Nakamba, Hourihane – Grealish, Wesley (88. Davis), El Ghazi (70. Trézéguet).
    Náhradníci: Steer – Davis, Trézéguet, Konsa, Douglas Luiz, Jota, Taylor.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Hendrick, A. Westwood, Cork (46. Jay Rodriguez), McNeil – Wood, A. Barnes (83. Brady).
    Náhradníci: Hart – Bardsley, Brady, B. Gibson, Gudmundsson, Lennon, Jay Rodriguez.

    Rozhodčí: Mason – Wilkes, Scholes

    Diváci: 41 546
    thejrc.org