Sheffield Utd. – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Burnley 2:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 2:2 (kon.)
Crystal Palace – Norwich 2:0 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.) | Tottenham – Southampton 2:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 2:0 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:3 (1:1)
Manchester City
Sobota 28.09.2019, 18:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že jsme viděli další reklamu na fotbal, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek svátečního večera. (20:33:12)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, v němž Manchester City potvrdil roli favorita. Oba týmy na čele tabulky své boje zvládli, a tak se jejich odstup nezměnil. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se hra dlouho přelévala ze strany na stranu, až přišel přímý kop, z něhož vítěznou branku milimetrovou střelou vsítil Rijád Mahríz. O vyrovnání se mohl postarat po rohový kopech Yerry Mina, jenže jeho hlavičky zneškodnil skvěle chytající Ederson. A tak přišla pojišťovací branka, kterou zaznamenal Raheem Sterling. Konečný výsledek je pro The Blues hodně krutý, jelikož si domácí zasloužili za bojovný výkon alespoň bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z branky vystartoval Jordan Pickford, který byl u míče později než Bernardo Silva. Oba aktéři se nacházeli až u postranní čáry, a tak musel přijít centr, jenže v šestnáctce byli jen hráči v modrých dresech.
     
    90+2
    Po rychlé kombinaci se na levé straně zjevili Sergio Agüero a Bernardo Silva. Druhý jmenovaný zakončil nad branku, ovšem už předtím byl signalizovaný ofsajd hostujícímu hráči.
     
    90+1
    S vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše Moise Kean, jenž tak vybojoval rohový kop. Jenže centr byl odvrácen, ale stále hraje Everton.
     
    90
    Při snaze udržet balon na hrací ploše srazil Dominic Calvert-Lewin pořadatele i reklamní banner. Oba účastníci i podali ruce a budou v pořádku.
     
    89
    Těžkou přihrávku na střed hrací plochy dostal Gylfi Sigurdsson, který si chtěl balon píchnout do běhu. Ovšem ten utekl, a tak mohl Ederson zůstat v klidu.
     
    88
    Blížíme se ke koncovce zápasu a hraje se na polovině domácího celku, který se bude snažit prokombinovat do útočné akce.
     
    87
    O osudu zápasu už je rozhodnuto, protože zkušený tým, jakým je Manchester City si dvoubrankové vedení pohlídá. Pro Everton je to ale krutý výsledek, vždyť dlouho domácí sahali po bodu.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází David Silva.
    85. Raheem STERLING - 1:3
     
    85
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po zisku míče se City hnalo do akce, kterou táhl Sergio Agüero, jenž ještě zakončil z úhlu. Jordan Pickford vykopl míč na druhou stranu šestnáctky, kde se nacházel RAHEEM STERLING, jehož dělovka se od břevna odrazila za brankovou čáru. Celou situaci musely rozhodčímu potvrdit hodinky, které ukázaly, že to byl gól.
     
    83
    Everton rozehrával další rohový kop, který opět našel Yerryho Minu. Jeho hlavičce chyběla razance a také větší přesnost, jelikož míč mířil jen doprostřed branky.
     
    81
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Morgan Schneiderlin, přichází Tom Davies.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Bernardo Silva.
    79. Yerry Mina (EVE)
     
    79
    Na pravé straně postupoval směrem dopředu střídající Moise Kean, jenž vybojoval roh. Na centr od praporku si naskočil Yerry Mina, jehož hlavička mířila k pravé tyči. Jeho pokus ale skvěle vyškrábl Ederson a následná dorážka Dominica Calverta-Lewina byla nepřesná.

    Michal Luxa

    Branky: 34. Calvert-Lewin (Coleman) – 24. Jesus (De Bruyne), 71. Mahríz, 85. Sterling

    Karty:   59. Schneiderlin (EVE), 70. Y. Mina (EVE) – 38. Rodri (MAC), 50. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 4:8.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Schneiderlin (81. Davies), Delph – Walcott (7. Iwobi, 74. Kean), G. Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Lössl – Davies, Holgate, Iwobi, Kean, Sidibé, Tosun.

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Fernandinho (C), Zinčenko – De Bruyne (80. B. Silva), Rodri, Gündoğan – Mahríz, Jesus (66. Agüero), Sterling (86. D. Silva).
    Náhradníci: Bravo – Agüero, Cancelo, Foden, B. Mendy, B. Silva, D. Silva.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Robathan
    ocianews.com