Ath. Bilbao – Valencia 0:1 (kon.) | Getafe – Barcelona 0:2 (kon.) | Granada – Leganés 1:0 (kon.)
Atlético – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
0:0 (0:0)
Real Madrid
Sobota 28.09.2019, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14. (22:54:42)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec ve druhém poločase nastavil čtyři minuty, ty jsou však minulostí a madridské derby mezi Atléticem a Realem končí 0:0!

    Oba týmy vstoupily do zápasu s obrovským nasazením. Dlouho se ale oba brankáři nemuseli zapojit do hry. Až v desáté minutě musel být v pohotovosti Courtois, který ale nakonec proti nepřesné Félixově střele zasahovat nemusel. Také Real se dostal do náporu, ale brankovou příležitost si vypracoval až těsně před koncem první půle, kdy po Baleově přihrávka pálil pořádně nebezpečně Toni Kroos. Jan Oblak ale u své tyče předvedl parádní zákrok.

    Po změně stran bylo aktivnější Atlético, svou územní převahu ale nedokázalo využít ani k jediné nebezpečnější střele. Naopak Jan Oblak se musel činit, když fantasticky vytáhl umístěnou hlavičku Karima Benzemy. Deset minut před koncem poté přišel tvrdý souboj v pokutovém území mezi Ramosem a Lemarem, ale hlavní sudí penaltu nenařídil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Thomas Partey u postranní lajny přibrousil Rodrígueze a v samém závěru zápasu inkasuje zcela zbytečnou žlutou kartu.
     
    90+3
    Kroos vypomohl v obraně Carvajalovi, který u koncové čáry dokázal vytlouct napadajícího Llorenteho. Po dlouhé rozehrávce Courtoise šel do útoku ještě Bale, ale proti Savićovi neuspěl.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Od rohového praporku kroutil míč do vápna právě Thomas Lemar. Na zadní tyči se sice dostal k hlavičce Diego Costa, ale v krkolomné pozici a ještě v souboji s Varanem příliš práce Courtoisovi nepřipravil.
     
    90
    Madridské derby se chýlí ke svému závěru. Lemarova pobídka na levou stranu našla Llorenteho, který ještě získal na Carvajalovi rohový kop.
     
    89
    Čerstvý Luka Jović ihned po svém příchodu na trávník zavařil při rozehrávce Savićovi. Domácí stoper musel v kritickou chvíli jen odkopnout daleko od své branky.
     
    88
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Luka Jović.
     
    87
    Toni Kroos rozehrával další rohový kop Realu. V pokutovém území byl až příliš agresivní v souboji s Costou Sergio Ramos a toho si všiml i hlavní rozhodčí, který odpískal faul.
     
    86
    Pohledná kombinace Atlética skončila u Casemira. Na druhou stranu poté pádil s míčem u kopačky Karim Benzema, kterého ale vytlačila dvojice Lemar – Giménez mimo střeleckou pozici.
     
    85
    Opět byl v náběhu Kieran Trippier. Posila z Tottenhamu se ale nesešla s přesností. Centr Trippiera skončil jen u Ramose. Balon se však odrazil k Parteymu.
     
    84
    Trippier vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně se do solidní příležitosti v pokutovém území dostal Koke, ale jeho teč skončila jen vysoko nad brankou belgického gólmana.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Madridské derby zatím branku nevidělo.
     
    82
    Střídající James Rodríguez zkoušel nacpat centr přesně do prostoru, kde byl Benzema, ale balon dolétl jen k dobře postavenému Giménezovi.
     
    81
    Také Atlético se chce předvést v ofenzivě. Llorente si nabíhal na pas Kokeho, ale balon mu sklouzl jen mimo hrací plochu. Vhazoval mohou hostující fotbalisté.
    80. Ramosův tvrdý střet s Lemarem penaltou neskončil
     
    80
    Obrana Realu byla rozhozena po ztrátě Casemira. Následně Ramos odstavil tělem v pokutovém území Lemara a domácí stadion si žádal penaltu. Hlavní rozhodčí ale nařídil jen odkop.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   90+4. Partey (ATM) – 23. Nacho Fernández (REA), 72. Varane (REA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi (63. Lemar) – Vitolo (46. Á. Correa), Saúl Ñíguez, Koke (C), Partey – Félix (72. M. Llorente), D. Costa.
    Náhradníci: Adán – M. Llorente, Felipe, Lemar, Á. Correa, Arias, H. Herrera.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos (C), Varane, Nacho Fernández – Kroos, Casemiro, Valverde (70. Modrić) – Bale, Benzema (88. Jović), E. Hazard (78. James Rodríguez).
    Náhradníci: Aréola – Jović, Militao, Modrić, Vinícius Júnior, James Rodríguez, L. Vázquez.

    Rozhodčí: González – Becerril, Sánchez
    thejrc.org