Lyon – Nantes 0:1 (kon.) | Bordeaux – PSG 0:1 (kon.) | Angers – Amiens 1:1 (kon.)
Méty – Toulouse 2:2 (kon.) | Monaco – Brest 4:1 (kon.) | Nice – Lille 1:1 (kon.)
Remeš – Dijon 1:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Sobota 28.09.2019, 17:30 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12. (19:22:17)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Paris Saint-Germain, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Pařížané měli i ve druhém dějství mnohem více ze hry, jenomže celkem dlouho naráželi na pozornou obranu soupeře a také na neschopnost proměňovat vyložené šance. Změna přišla s příchodem Mbappého na hrací plochu, který krátce poté asistoval Neymarovi u jediné branky zápasu. Bordeaux dnes nepředvedlo vůbec dobrý výkon, od úvodních minut bylo hodně pasivní.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě jedna žlutá karta, za nedovolený zákrok jí obdržel Verratti, který tvrdě dojel do protihráče.
     
    90+2
    Hostující celek hraje v nastaveném čase nesmírně zkušeně. Míč se mu daří držet na polovině soupeře, což hráčům PSG pochopitelně vyhovuje.
     
    90+1
    Definitivní tečku za dnešním zápasem mohl udělat aktivní Mbappé, který se sice dostal do palebné pozice, avšak místo toho se snažil ještě s míčem kličkovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě se bude nastavovat, domácí nemají na vyrovnávací branku zas tak moc času.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Juan Bernat.
     
    87
    Benito spadl v pokutovém území, jenomže sudí nechce o penaltě ani slyšet!
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak v krátkém časovém sledu přišel na řadu další rohový kop. Tentokráte jsme sledovali rozehrávku nakrátko, po které zakončoval z ofsajdu Mbappé.
     
    86
    Tlak hostujícího celku přinese další rohový kop, tentokráte z pravé strany. To hráčům PSG maximálně vyhovuje, naopak Bordeaux by potřebovalo vybojovat balón.
     
    85
    Mbappé si pro změnu seběhl na pravou stranu, odkud to zkoušel tvrdou ránou pod břevno. Costil dokázal zakročit rukavicí, Di María tak obstará další rohový kop.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Paris Saint-Germain i nadále vede o jednu branku, navíc domácí celek začíná otevírat zadní vrátka.
     
    83
    Na poslední chvíli se povedlo zasáhnout Diallovi, který špičkou kopačky dokázal zakročit před dotírajícím Kaluem. Bordeaux snad konečně začalo útočit.
     
    82
    Průniková nahrávka v podání Mexera měla na pravém křídle najít Hwanga, avšak ten se k míči vůbec nedostal. Brankář Navas si tak vyzkouší další odkop od branky.
     
    81
    Kwateng měl netradičně hodně prostoru na centr z pravé strany, nicméně k němu se nakonec neodvážil. Místo toho se pokoušel najít spoluhráče, což bylo špatné řešení.
     
    80
    Zničehonic se do šance dostal Mbappé! Hostující talent se pokoušel přehodit brankáře, avšak Costil byl i tentokráte pozorný. Další střela pro změnu směřovala vedle.

    David Suchý

    Branky: 70. Neymar (Mbappé)

    Karty:   30. Marquinhos (PSG), 72. Di María (PSG), 90+2. Verratti (PSG)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Pablo (77. Benito), Koscielny, Mexer, Kwateng – Otávio, Tchouaméni – Hwang Ui-jo, Adli (55. de Préville), Kalu – Briand (67. Aït Binnásir).
    Náhradníci: Poussin – Aït Binnásir, Benito, de Préville, Maja, Kamano, Jovanović.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva (C), A. Diallo, Kurzawa – Gueye, Marquinhos, Verratti – Di María (87. Bernat), Neymar, Sarabia (60. Mbappé).
    Náhradníci: S. Rico – Bernat, A. Herrera, Icardi, Kimpembe, Mbappé, Paredes.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Boudikian
    thejrc.org