K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
0:5 (0:1, 0:0, 0:4)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 28.09.2019, 12:00 • Zimní stadion Eden • turnaj O Pohár DHL • 8. kolo
Partner:
     
    Já Vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (14:08:47)
     
    Máme za sebou další zápas turnaje O Pohár DHL, ve kterém nakonec Pardubice porazily Slavii 5:0. Je nutné však podotknout, že výsledek příliš neodpovídá průběhu utkání – sešívaní byli Dynamu rozhodně minimálně vyrovnaným soupeřem, ale v dlouhých pasážích svého soupeře přehrávali a vytvářeli si řadu šancí. Jsou to však nakonec hosté, kteří si odvážejí z Edenu cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Radek Šír (PCE) ještě dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    59:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí přidávají půl minuty před koncem ještě pátou branku. RADEK ŠÍR výborně obkroužil branku a zasunul puk za Pánka. Asistence: Michal Rouha a Michal Hrádek.
     
    59:09
    Obrovské šance Pardubic nakonec nekončí vstřelenou brankou! Chára s Hrádkem měli z chumlu před brankou asi největší šance, ale na Pánka a v jednom případě i hůl jednoho ze slávistických obránců nevyzráli.
     
    57:40
    Marečkova tvrdá střela od modré se odrazila přímo na hůl dojíždějícího Hasila, kterého skvěle vychytal výborně se přesouvající Borovička.
     
    57:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Takhle si domácí začátek své přesilovky nepředstavovali. Po chybě v rozehrávce jim totiž do úniku ujel DOMINIK CHÁRA a střelou mezi Pánkovy betony zvyšuje náskok na čtyři branky. Bez asistence.
     
    56:47
    Následuje přesilová hra pro Slavii, dvě minuty za podrážení dostává Michal Hrádek (SLA).
     
    55:08
    Hrádkova střela od modré málem skončila za zády Pánka – těsně před brankou ji totiž tečoval slávistický obránce Fiala. Puk však nakonec za čáru nedojel.
     
    53:55
    Slávisté postupovali do rychlého protiútoku, bohužel pro ně nebyla Němečkova nahrávka nejpřesnější.
     
    53:28
    Pardubice už jsou v plném počtu, sešívaní mezitím vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    52:18
    Slávisté se v přesilové hře snaží hodně střílet, jenže se jim to zatím nedaří. Bez úspěchu tak skončila i Němečkova tvrdá střela od modré.
     
    51:27
    Dvouminutový trest za hákování vyfasoval Jiří Bucek (PCE).
     
    51:27
    Další šance sešívaných po střele Hovorky od modré čáry. Borovička kryje, ale Pardubice budou hrát ve čtyřech.
     
    50:56
    Labuzík se dostal na střed útočného pásma a pálí těsně mimo Borovičkovu branku.
     
    49:15
    Dvojice Petrák, Vlček znovu v akci – první jmenovaný zkoušel překvapit Borovičku střelou z ostrého úhlu, načež Vlček dorážel odražený puk z bezprostřední blízkosti na Borovičku. Pardubický brankář však chytá výborně.
     
    48:22
    Pro sešívané je dvojice slepených gólů studenou sprchou na jinak solidní výkon ve třetí třetině. Možná i proto teď zahráli na zakázané uvolnění.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 14. Rohlík (Chára, Costa), 47. Rouha (Antoníček), 48. Rohlík (Antoníček, Šír), 58. Chára, 60. Šír (Rouha, Hrádek)


    HC Slavia Praha: Pánek (Náhončík) – Fiala, Hovorka, Němeček, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Petrák, Stupka.
    HC Dynamo Pardubice: Borovička (25. Nečas) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Antoníček, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.

    Rozhodčí: Jaroš – Hnát, Hynek
    ocianews.com