Třinec – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Kladno – Olomouc 4:3 (po pr.)
Liberec – Zlín 6:4 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:4 (3:0, 1:1, 2:3)
Berani Zlín
Neděle 29.09.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli určeni Bedřich Köhler (ZLN) a Rostislav Marosz (LIB).
     
    59:30
    Ševci to ještě zkouší bez gólmana!
    59:16 Jiří ONDRÁČEK - 6:4
     
    59:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    A nakonec je sníženo! Justin Peters si myslel, že má puk po zakončení JIŘÍHO ONDRÁČKA plně ve své moci, jenž ten mu vypadl z výstroje a dojíždějící útočník Zlína jej dorazil za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    57:23
    Liberečtí se nyní navíc rozjeli do útoku, při kterém Tomáš Filippi přihrával Rostislavu Maroszovi. Ten mohl završit svůj hattrick, jenže trefil přesouvajícího se Daniela Hufa.
     
    51:07
    Možná poslední šance pro Zlín něco s utkáním udělat. Michal Birner (LIB) je vyloučen za podrážení.
     
    47:16
    Daniel Huf teď vyrazil další zakončení Tomáše Filippiho přímo na hůl Libora Hudáčka, který však z ostrého úhlu puk do prázdné brány neposlal.
     
    45:41
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Buchta – 2 min., sekání).
    45:14 Rostislav MAROSZ - 6:3
     
    45:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři využívají i druhou přesilovku! Radan Lenc vjel v plné rychlosti do útočné třetiny a přihrál ROSTISLAVU MAROSZOVI, jenž poslal puk za marně se přesouvajícího Daniela Hufa. Asistence: Radan Lenc.
     
    43:42
    Zdeněk Okál (ZLN) putuje na trestnou lavici za sekání. Liberec si zahraje přesilovou hru.
    42:44 Bedřich KÖHLER - 5:3
     
    42:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak pozor, ještě to bude drama! Po sražené střele BEDŘICHA KÖHLERA se pokoušel dorážet Rickard Palmberg, který však neuspěl. Puk se ale poté odrazil zpět ke Köhlerovi, jenž objel bránu a zasunul touš k tyči, kam se Justin Peters nestihl přesunout. Následná trenérská výzva Tygrů byla neúspěšná. Asistence: Rickard Palmberg.
     
    42:44
    Zlínští se radují z branky! Liberec si ale bere trenérskou výzvu kvůli domnělému postavení hráče v brankovišti.
    41:43 Roman SZTURC - 5:2
     
    41:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    A vzápětí je opět sníženo! ROMAN SZTURC vyhrál přetlačovanou na modré s Petrem Jelínkem a poté nahodil touš do skrumáže před Petersem, kde jej zřejmě Lukáš Krenželok tečoval do vlastní sítě. Bez asistence.
    40:23 Michal BULÍŘ - 5:1
     
    40:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí hned v úvodu závěrečného dějství navyšují své vedení! Libor Hudáček naznačil, že pojede za bránu, a na poslední chvíli adresoval přihrávku MICHALU BULÍŘOVI, který z bezprostřední blízkosti nasměroval puk mezi betony Daniela Hufa. Asistence: Libor Hudáček.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:56.
    39:54 Oldrich KOTVAN - 4:1
     
    39:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři využívají přesilovku a střílí gól do šatny! Rostislav Marosz přihrál na modrou čáru OLDRICHU KOTVANOVI a ten nechytatelnou dělovkou z první propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Rostislav Marosz.
     
    38:12
    Ladislav Šmíd přihrál z levé strany do prostoru mezi kruhy Tomáši Filippimu, který vypálil z voleje. Mířil ale těsně mimo.
     
    37:52
    A přesilovku si poprvé v zápase zahraje i Liberec. Pavel Kubiš (ZLN) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    34:32
    Kvůli tvrdému ataku na Lukáše Dernera se následně ještě strhla menší potyčka. Za hrubost jsou nakonec vyloučeni Roman Graborenko (LIB) a Jakub Ferenc (ZLN). Hrát se bude ve čtyřech.
     
    34:30
    Hosté už se radovali z gólů, jenže branka nemůže být uznána, neboť chvíli předtím rozhodčí přerušil hru kvůli Lukáši Dernerovi, jenž zůstal po tvrdém zákroku ležet na ledě.
     
    32:00
    Z ničeho nic se sám před Hufem zjevil Jan Ordoš! Než ale stihl zakončit, zpacifikovali ho zlínští obránci.
     
    31:07
    Berani budou mít další výhodu jednoho muže v poli navíc. Do boxu vedle časoměřičů totiž za držení míří Tomáš Havlín (LIB).
     
    30:30
    Tomáš Filippi ujížděl sám na bránu a ještě jej z druhé vlny podporoval Rostislav Marosz. Filippi se nakonec rozhodl pro individuální řešení a vyprášil Hufův levý beton.
     
    27:06
    Tomáš Hanousek (LIB) obdržel menší trest za podrážení. Zlín si zahraje početní výhodu.
     
    25:42
    Tygři se teď ale dostali do přečíslení dva na jednoho! Tomáš Filippi si položil obránce a poté přes jeho brusle přihrál najíždějícímu Rostislavu Maroszovi, který mířil do odkryté klece. Daniel Huf se však stihl fantasticky přesunout a udržel naděje svého mužstva na zvrat!
    24:02 Jakub ŠLAHAŘ - 3:1
     
    24:02
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je sníženo, hosté se zničehonic prosazují! JAKUB ŠLAHAŘ zkusil Justina Peterse překvapit ranou z ostrého úhlu a podařilo se mu to! Liberecký gólman si teď vybral smolný moment. Asistence: Michal Popelka.
     
    21:29
    Tomáš Hanousek mohl po nahrávce Ladislava Šmída zakončovat do odkryté klece, jenže na poslední chvíli si do jeho rány klekl jeden z obránců Zlína.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:02.
    17:34 Jan ORDOŠ - 3:0
     
    17:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu třetí gól domácích! Oldrich Kotvan přihrál totiž podél modré lajny na druhou stranu hřiště Jaroslavu Vlachovi, který vypálil a jeho pokus tečoval za brankovou čáru JAN ORDOŠ! Asistence: Jaroslav Vlach, Oldrich Kotvan.
     
    16:04
    Michal Bulíř tandemem přenechal touš Michalu Birnerovi, který se povedenou kličkovanou dostal až před Daniela Hufa. Ten však na jeho bekhendové zakončení stihl zareagovat.
     
    11:10
    Domácí zastavili velkou šanci Beranů pouze za cenu faulu. Petr Jelínek (LIB) si odsedí dvě minuty za sekání.
    06:18 Rostislav MAROSZ - 2:0
     
    06:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují vedení! Tomáš Filippi vyhrál buly v útočném pásmu přímo na ROSTISLAVA MAROSZE, jenž si pečlivě připravil střelu a poté poslal kotouč za Hufova záda. Asistence: Tomáš Filippi.
    04:38 Petr JELÍNEK - 1:0
     
    04:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Tygři otevírají skóre! Ladislav Šmíd zachytil na modré vyhození soupeře a přihrál k levému mantinelu Marku Zacharovi. Ten černou gumu poslal směrem na bránu a jeho nabídku těsně před Danielem Hufem tečoval do sítě PETR JELÍNEK. Asistence: Marek Zachar, Ladislav Šmíd.
     
    00:38
    Na druhé straně se vzápětí Tomáš Filippi po pravé straně protlačil až do brankoviště. Daniela Hufa však bekhendovým pokusem nepřekonal.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 5. P. Jelínek (M. Zachar, Šmíd), 7. Marosz (Filippi), 18. Ordoš (J. Vlach, Kotvan), 40. Kotvan (Marosz), 41. Bulíř (L. Hudáček), 46. Marosz (Lenc) – 25. Šlahař (Popelka), 42. Szturc, 43. Köhler (Palmberg), 60. J. Ondráček


    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Kotvan, Knot, Derner, Graborenko, Havlín – L. Hudáček, Bulíř (A), Birner – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar (C), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, A. Musil, J. Vlach.
    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Řezníček, Buchta, Gazda – Köhler, Palmberg, Dufek – Szturc, Herman, Okál (A) – Kubiš, Honejsek, J. Ondráček – Fryšara, Popelka, Šlahař.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org