Třinec – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Kladno – Olomouc 4:3 (po pr.)
Liberec – Zlín 6:4 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Mountfield HK
Neděle 29.09.2019, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Kotouč po střele Tomáše Vincoura poskakoval v brankovišti, Třinečtí v čele s Petrem Kváčou jej dokázali udržet před brankovou čárou!
     
    59:33
    Tak hosté si ještě jednou v zápase zahrají v pěti proti třem, krosčekem se provinil Guntis Galvinš. Hosté si vybírají oddechový čas.
     
    58:40
    Ještě jedna přesilovka pro Hradec, na trestnou lavici usedá Patrik Hrehorčák, který z vlastního pásma vyslal kotouč až do hlediště.
     
    58:08
    Radovan Pavlík s Mislavem Rosandičem připravili vylouženou šanci pro Lukáše Cingela, který stál před Kváčou zcela osamocen! Cingel zkusil zakončit po kličce, třineckého brankáře ale nepřekonal.
     
    51:09
    Po Zámorského pumelici od modré se před Kváčou strhla mela o kotouč. K puku se dostal Daniel Rákos, který však z bezprostřední blízkosti opět orazítkoval tyč třinecké branky!
     
    50:17
    Lukáš Krajíčkovi na modré utekl kotouč a třinecký kapitán musel unikajícího Miškáře zastavil nedovoleným způsobem. Přesilovka pro hosty.
     
    47:19
    David Musil ve středním pásmu zastavil hostující rozehrávku a z pozice beka se vydal do úniku. Musilovi však cestu zakřížil Mislav Rosandič, hostující bek to však udělal nedovoleným způsobem. Přesilovka pro domácí.
     
    46:11
    Po rána Michaela Gaspara od modré Kváčovi vypadl kotouč před volného Petra Koukala, který chtěl zasunout kotouč za ležícím třineckým brankářem. Koukal byl velice blízko, puk do sítě ale hostující útočník nedostal!
     
    45:28
    Po souboji za hostující brankou mezi Martinem Adamským a hostujícím Mislavem Rosandičem chtěli sudí vylučovat napadajícího Adamského, hradecký obránce ale přiznal, že spadl sám, trest je tudíž zrušen. Krásné gesto fair-play!
     
    43:03
    Oceláři z rohu kluziště dostali puk do prostoru mezi kruhy, odkud pálil Lukáš Krajíček. Tvrdá rána třineckého kapitána se zastavila na levé tyči hradecké branky!
     
    42:45
    Petr Vrána za hostující brankou napadal rozehrávajícího Tomáše Vincoura, hostující útočník nakonec vyhodil kotouč až mezi diváky. Přesilovka pro domácí.
     
    38:28
    David Musil byl v rohu vlastního pásma tvrdě atakován Matějem Chalupou, což se nelíbilo Patriku Hrehorčíkovi, který šel svého beka mstít. Sudí celou šarvátku rychle rozpustili, Oceláři si v následujících minutách zahrají přesilovku. Chalupa byl potrestán dvouminutovým trestem a osobním trestem na deset minut za naražení zezadu. Menší trest odpyká Petr Koukal.
     
    34:24
    S koncem hostující přesilovky se před Kváčou děly velké věci! Třinecký gólman si nebyl jistý při zákroku proti Smoleňákově pokusu, k dorážkám se tak dostali Rákos a Červený, ani jeden ale Kváču nepřekonal! Komerční přestávka.
     
    32:18
    Přesilovka Ocelářů je u konce, ve vlastním pásmu se proti pravidlům provinil Vladimír Roth. Minuta a třináct vteřin hry ve čtyřech na obou stranách.
     
    31:31
    Matěj Stránský si drzým průnikem středem kluziště řekl o faul, Stránského nedovoleně zastavil Petr Koukal, Oceláře tak po komerční přestávce čeká druhá přesilovka.
    29:24 Martin GERNÁT - 4:0
     
    29:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce Ocelářů již končí v síti, hráči s drakem na prsou tak po kritických chvílích v oslabení přidávají čtvrtou branku! Michal Kovařčík se už dostával do dobré šance, když se mu povedlo přebruslit dva bránící hráče, Kovařčík ale zabrzdil a poslal kotouč před odkrytou branku pro dojíždějícího MARTINA GERNÁTA! Ten měl velice jednoduchou práci! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    26:33
    Přesilovka Hradce bude dvojnásobná, podrážením se totiž provinil Matěj Stránský. Mountfield má k dispozici pětačtyřicet vteřin hry v pěti proti třem.
     
    25:54
    Hosté už zvedali ruce nad hlavu, zakončení Radka Smoleňáka z bezprostřední blízkosti se ale zázračným způsobem odrazilo od Petra Kváči a brankové konstrukce mimo branku!
     
    25:18
    Hosté budou mít šanci reagovat na nepříznivý vývoj zápasu v početní výhodě, vysokou holí se totiž provinil Aron Chmielewski.
     
    25:09
    Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Štěpán Lukeš, přichází Marek Mazanec.
    25:09 Andrej NESTRAŠIL - 3:0
     
    25:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a jdou do tříbrankového trháku! ANDREJ NESTRAŠIL nejprve ve středním pásmu zachytil hostující vyhození, novic v třinecké sestavě pak přenechal puk Vladimíru Rothovi, od kterého dostal přesný pas do úniku! Osmadvacetiletý útočník zachoval chladnou hlavu a po bekhendové kličce vyhnal Lukeše z branky! Asistence: Vladimír Roth.
     
    23:11
    První přesilovka pro Oceláře. Oskars Cibulskis ve vlastním pásmu nedovoleně zastavil Polanského a odsedí si dvě minuty.
     
    20:01
    Oceláři do druhé třetiny vstoupili s novým maskovaným mužem, Patrika Bartošáka vystřídal Petr Kváča. Bartošák aktuálně není ani na střídačce, zřejmě se jedná o zdravotní problém.
     
    17:18
    Michal Kovařčík ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a spolu se svým bratrem Ondřejem se vydal do přečíslení dvou proti jednomu! Ondřej Kovařčík dostal přesný pas, svou střelu ale poslal nad hostující branku.
    09:41 Martin ADAMSKÝ - 2:0
     
    09:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá formace domácích se usadila v útočném pásmu a po několika přihrávkách skrz celou třetinu slaví druhou branku! Aron Chmielewski od levého hrazení namazal na modré stojícímu MARTINU ADAMSKÉMU, který se nijak nerozpakoval a tvrdě vypálil! Lukešovi propadl kotouč mezi rukou a tělem! Asistence: Aron Chmielewski, Jiří Polanský.
     
    05:52
    První formace domácích se velmi rychle dostala do útočné třetiny a sehrála na chlup stejnou kombinaci, jako při úvodní brance! Roth opět od modré servíroval kotouč do předbrankového prostoru, Vrána tentokráte tečoval těsně nad!
     
    03:13
    Uvidíme první početní výhodu utkání, k dispozici ji budou mít hosté. Tomáš Marcinko se ve středním pásmu provinil podrážením.
    00:20 Matěj STRÁNSKÝ - 1:0
     
    00:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři mají skvělý vstup do utkání, již po dvaceti vteřinách se totiž ujímají vedení! První útok domácích vklouzl do útočné třetiny, kde Matěj Stránský předal kotouč na modrou čáru. Po kombinaci mezi oběma obránci přišlo nahození Vladimíra Rotha, které do sítě tečoval právě MATĚJ STRÁNSKÝ! Asistence: Vladimír Roth, Martin Gernát.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 1. Stránský (Roth, Gernát), 10. Adamský (Chmielewski, Polanský), 26. Nestrašil (Roth), 30. Gernát (M. Kovařčík)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (21. Kváča) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Krajíček (C), M. Doudera – Stránský, P. Vrána, Nestrašil – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Chmielewski – Kofroň.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (26. Mazanec) – Nedomlel, Zámorský, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Perret, Bičevskis, Miškář – Červený (A), Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – M. Chalupa, Koukal, Paulovič.

    Rozhodčí: Hradil, Staňo – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4 249
    bahis siteleri