Ústí n/L – Chrudim 3:1 (kon.) | Warriors Brno – Havířov 2:4 (kon.) | Vsetín – Poruba 8:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kobra 5:4 (po pr.) | Kralupy n. Vltavou – Žďár n/S 1:4 (kon.) | Litomyšl – Přerov 2:9 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
8:2 (3:0, 3:1, 2:1)
HC RT TORAX Poruba
Neděle 29.09.2019, 13:00 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    V poslední třetině přidali Valaši zásluhou Jana Vašenky a Toma Ondračky další dvě branky. Skóre pak v posledních minutách korigoval Tomáš Havlík, který proměnil trestné střílení.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (15:08:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Zajíc s Rambouskem a Barčákem se pokoušeli protečovat puk až nad Málkův levý beton. Poslednímu jmenovanému se ale nepodařilo usměrnit kotouč přesně, a ten tak končí v rohu kluziště.
     
    59:41
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kunst – 2 min., podrážení).
     
    59:06
    Vsetínská obrana se snažila v klidu rozehrát, což se ale nelíbilo Brodkovi. Vydal se napadat Kunsta, převzal si kotouč a hned dvakrát ohrozil betony gólmana Málka.
     
    58:41
    Devátou branku Vsetína, kterou by on sám zkompletoval hattrick, mohl přidat Vavřík. Tomu se ale přes bránící hráče nepodařilo trefit prostor mezi betony.
     
    58:01
    Další z rozehrávek domácího brankáře byla směřována na Zemánka na modré čáře. Ten se pokusil této nabídky co nejlépe zužitkovat a vydal se na Pawlase sám. Hostujícímu brankáři tváří v tvář neuspěl.
     
    57:18
    Nahození Macuráka usměrnil nad domácí branku Kunst. Kotouče se za brankou chopil Málek, který následně rozehrává.
     
    56:51
    Poruba právě vstřelila branku!
    K trestnému střílení se postavil hostující obránce TOMÁŠ HAVLÍK, který našel skulinku mezi rukou a tělem domácího brankáře. Asistence: Bez asistence.
     
    56:51
    Häringa v úniku zastavil Ondračka. Uvidíme trestné střílení.
     
    56:09
    Oba týmy svádí boj o kotouč ve středním pásmu. Úspěšnější jsou hosté, ale nedaří se jim dostat do zakončení.
     
    55:18
    Vypadá to, jako kdyby domácí hráli přesilovku. Střílí jeden přes druhého, obránci většinou bez přípravy. A jedna tato Holáňova střela trefila do nechráněného místa nad kotníkem bránícího hráče Poruby. Ten za pomocí spoluhráčů odjíždí na střídačku.
     
    54:43
    Rambouskovo nahození ztečoval Málek hokejkou k mantinelu. K puku se dostávají domácí.
     
    54:00
    Vsetín už se opět nastěhoval do útočné třetiny Vavříkovu první střelu tečoval v mezikruží Klímek. Podruhé to Vavřík zkusil z jiného úhlu a trefil boční síť Pawlasovy branky.
     
    53:01
    Domácí v plném počtu.
     
    52:59
    Vašenka s Vránou dostávají kotouč k soupeřově brance a mají ho na svých hokejkách. Najíždějí s ním také mezi modré čáry, ale stále jej mají pod kontrolou.
     
    52:28
    Zatím jedinou vážnější střelu hostů z pravého křídla si Málek pokryl. Valaši se osvobozují.
     
    51:01
    Po Hilšerově faulu se za brankou Poruby schylovalo k potyčce. Tu rozhodčí včas zastavili a jediný trest tedy dostává domácí útočník Hilšer, a to za faul loktem.
     
    50:19
    Na druhé straně se v gólové příležitosti ocitli Vrána s Novosadem. Ani jednomu se však nepodařilo zakončit. Vrána to nicméně zkusil ještě jednou, a to v individuální akci, kde neuspěl proti Zajícovi.
     
    50:01
    Žídek získal pro svůj celek útočné pásmo a nabídl kotouč Barčákovi. Ten byl o puk nejprve před brankou obrán, ale následně se mu povedlo dostat se k němu zpátky a střelou zápěstím ohrozil levou tyčku Málkovy branky.
     
    48:42
    Vsetín právě vstřelil branku!
    TOM ONDRAČKA ubránil kotouč v mezikruží útočného pásma, objel dva obránce hostujícího celku, našel si vhodnou pozici pro střelu a poslal kotouč k pravé tyčce porubské branky. Asistence: Daniel Klímek, Vojtěch Riedl.
     
    47:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A opět se nám připomíná dvojice známá ze začátku utkání. Tadeáš Pospíšil poslal kotouč z pravého kruhu na JANA VAŠENKU, jenž čekal u pravé tyčky. Vašenka už následně kotouč jen šikovně tečoval nad Pawlasův beton a po několika nevydařených střelách se může opět radovat. Asistence: Tadeáš Pospíšil, Tomáš Frimel.
     
    46:58
    Vašenka bekhendovým pokusem z ostrého úhlu minul branku. Valaši jsou stále v útočné třetině, začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    46:44
    Domácí v plném počtu.
     
    46:27
    Také další střeli z vrcholu levého kruhu má ostravský brankář ve své moci. Vhazovat se bude opět po jeho pravé ruce.
     
    46:01
    Vránovi nesedlo zakončení, které si tak převzal Debnár. Tomu se však nepodařilo rozehrát a puk skončil na hokejce domácího Pospíšila, který vytvořil další šanci pro Vránu. Celá tato vsetínská akce končí zásahem Pawlase a přerušením hry.
     
    45:42
    Síly na ledě se vyrovnají. Vašenku v brejku se zakončením mezi gólmanovy betony podrazil hostující Havlík.
     
    45:07
    Debnár branku Vsetína nejprve minul, druhým pokusem pak trefil svého spoluhráče před sebou. A právě Žídek byl dalším, kdo hned vystřelil. Tento pokus skončil na brusli obránce Kunsta.
     
    44:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jurek.
     
    44:40
    Vašenka s Frimelem operují v útočném pásmu. Přes bránící hráče se jim však nedaří vystřelit.
     
    43:26
    Přečíslení dva na jednoho v podání Hilšera s Ondračkou skončilo pro domácí neúspěchem. Jediný bránící hráč Poruby se totiž obětavě vrhl do přihrávky, kterou nakonec zastavil nataženou hokejkou.
     
    42:41
    Málek se nyní ohlédl za svá záda, jelikož si nebyl jistý, zda mu puk nevypadl z výstroje. Vypadalo to totiž, že si dva jeho spoluhráči s Brodkem poradí. Hostující útočník se však i proti přesile dokázal prosadit.
     
    41:48
    Hosté jsou stále před vsetínským brankářem. Domácí obrana však všechny střely blokuje, na druhou stranu jí ale odskakují kotouče od hokejek, a tak má problémy s rozehrávkou.
     
    40:28
    Aktivněji opět začala Poruba, která se snaží využít každého vhazování v útočném pásmu. To jsme mohli vidět zrovna teď, když Morávek vyhrál buly a okamžitě vypálil na bližší tyč. Málek puk posílá k mantinelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhé třetina utkání mezi Vsetínem a Porubou, a tak opět dopadla lépe pro domácí celek. Ten zásluhou Michaela Vavříka navýšil své vedení, ale následně se musel hodně dlouho bránit. Navíc, když Ostravu nakopla branka Jana Žídka. Poruba však ze svého tlaku nedokázala nic vytěžit, naopak pokud se domácí dostali na chvíli před Pawalosovu branku, končilo to většinou gólem. Z takovýchto situací se prosadili Michael Vavřík a Daniel Klímek, oba tak v druhé polovině druhé třetině přidali svou druhou branku. Skóre se zdá být jednoznačné a rozhodnuté, uvidíme tedy, co přinese třetí třetina.
    Ta začne cca v 14:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Po svém zakázaném uvolnění se Poruba mohla dostat do brejku. Hráči hostujícího celku ale neměli po dlouhém střídání dostatek síly na to, aby se k Málkovi rychle dostali.
     
    38:35
    Klímek si dnes nepočíná dobře jen v útoku, ale také v obraně. V klíčové chvíli zastavil pokusy Brodka a Häringa z pravého kruhu.
     
    38:07
    Netrvalo dlouho a Vsetínští jsou opět nastěhováni v útočné třetině. Velmi rychle také začali s novou kombinací, kterou střelou zápěstím zakončil Novosad.
     
    37:31
    Podél mantinelu se před Málka pokoušel prodrat Rambousek. Na levém kruhu jej zastavil Frimel, který s pukem i protihráčem dojel až do rohu za branku.
     
    36:55
    Valaši se usadili v pásmu, ale nikam nespěchají. Ze své pozice na modré čáře si to mezikruží nabruslil obránce Holáň, jenž nic nevymýšlel a zkusil střelu. Puk má ve své moci porubský gólman a hra je přerušena.
     
    36:25
    Rambousek je další, kdo ohrozil soupeřovu branku. Opět to na Málka zkusil od pravé tyčky. Vsetínský gólman měl zprvu problémy, ale i tento jeho značně nejistý zákrok byl úspěšný.
     
    34:35
    Novosad byl v rychlém protiútoku těsně bráněn, a tak připravil střelu pro Jurka. Tento pokus Pawlas betonem vyrazil na levý kruh, kde už čekal Zemánek, kterému však bekhendová střela do zcela odkryté brány nesedla.
     
    33:46
    Häring s Brodkem se u pravé tyčky vsetínské branky ocitli ve velké příležitosti. Střelcům, a vlastně ani gólmanovi, ale nenahrávalo do karet to, že puk na brankovišti nepříjemně poskakoval.
     
    33:21
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Další akce z předbrankového prostoru, která končí gólem. DANIEL KLÍMEK se po pravém křídle dostal do pásma a z kruhu vystřelil mezi betony. Během dorážky Adama Hilšera se přestěhoval k pravé tyčce, odkud pak nad pravý beton dorazil další ze střeleckých pokusů. Asistence: Adam Hilšer.
     
    32:33
    Do úniku se po ose kluziště dostával Morávek. Toho však v mezikruží dobruslil domácí obránce Kunst a těsně před Málkovým brankovištěm mu kotouč odebral.
     
    31:36
    Valaši se opět dostali do útočného pásma a znovu nadělali v ostravském brankovišti velký zmatek. První útočné trojice domácích – Vavřík, Klímek a Hilšer – nešetřila střelami ani dorážkami. Pawlas měl štěstí, že se nikomu ze Vsetínských nepodařilo střelu zvednout a poslat ji do nechráněné oblasti.
     
    30:46
    Střela Benky-Rabára z ostrého úhlu byla mířena na vzdálenější tyč. Málek zasahuje pravým betonem a kotouč končí v ochranné síti. Hra je přerušena.
     
    29:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští vyhodili kotouč podél mantinelu, čímž se dostali do útočného pásma, v němž se také usadili. Rychlá kombinace pak skončila tečí MICHAELA VAVŘÍKA těsně před brankovištěm, proti které neměl hostující gólman šanci zasáhnout. Asistence: Adam Hilšer, Patrik Zeman.
     
    28:35
    Hostující celek samozřejmě nabudila vstřelená branka. Poruba se tak stále drží v útočném pásmu, i když se Valaši snaží držet hru spíše okolo mantinelů.
     
    26:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba poprvé v tomto zápase překonává Málka v domácí brance. Od modré čáry se puk dostal na pravý kruh k JANU ŽÍDKOVI, který šikovnou a těžkou střelou snižuje náskok soupeře. Asistence: Matej Debnár.
     
    26:03
    Tentokrát byl do úniku vyslán Hilšer, jenž neuspěl střelou na lapačku. Puk zůstal u levé tyčky a vsetínský útočník se pokoušel ještě dorážet, ale ani v tomto případě neuspěl.
     
    24:14
    Málek na poslední chvíli vykopl levým betonem střelu Benky-Rybára z pravého kruhu. Ostravané jsou před brankovištěm velmi nebezpeční.
     
    23:50
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Adam Hilšer vyslal do úniku Daniela Klímka. Ten střelou mezi betony neuspěl. Kotouč zůstal v Pawlasově výstroji a sám brankář nevěděl, kde se puk nachází. Vybruslil si proto k pravé tyčce, postavil se a kotouč mu z betonů vypadl. Toho si všiml pohotový MICHAEL VAVŘÍK, jenž jej hokejkou kolem nepřipraveného gólmana dostrčil až za brankovou čáru. Asistence: Daniel Klímek, Adam Hilšer.
     
    22:26
    Ostravané si ponechali svou energii a chuť z početní výhody a nyní dobře operují na hranici brankoviště. Barčák i Benka-Rybár stříleli po ledě na Málkovy betony, které si gólman pohlídal.
     
    21:42
    Domácí v plném počtu. Zatímco Vašenka naskakuje na led, pokouší se Poruba vstřelit svou první branku v zápase. Stodůlkovi se však nepodařilo poslat puk za přemisťujícího se brankáře, a to když dorážel odraženou střelu Morávka.
     
    21:30
    Kotouč je opět mimo útočné pásmo hostujícího celku.
     
    20:56
    Debnárovu střelu od modré čáry vyrazil Málek betonem před sebe. Zde stáli jeho spoluhráči, kteří okamžitě vyhazují.
     
    20:23
    Poruba začíná druhou třetinu v početní výhodě. Na puku jsou ale Valaši a rozehrávají ze svého pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Poruba do utkání doslova vletěla a připsala si první gólové šance v utkání. Pak ale přišla první šance Vsetína, která rovnou skončila za Lambertovými zády. Měla ji na svědomí dvojice Tadeáš Pospíšil – Jan Vašenka, které se v třinácté minutě podařilo náskok Valachů ještě navýšit. V další minutě vsítil třetí branku domácích Daniel Klímek a od té doby se Vsetínu nedařilo dostat do útoku. Lepší v kombinaci v pásmu byli hosté, domácí však zahrozili z přečíslení, v kterém se opět ocitli Vašenka s Pospíšilem. Porubě se ale ani tak nepovedlo vstřelit branku a po první třetině je stav dnešního utkání 3:0.
    Druhá třetina začne cca v 13:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Po předchozím zákroku před Pawlasovým brankovištěm se nevylučovalo, nyní už ale na trestnou lavici usedá hráč Vsetína. Vašenka ve středním pásmu tvrdě zastavil hostujícího útočníka a dostává menší trest za napadení.
     
    18:53
    Klímek střílel v dobré pozici přes obránce, jeho pokus kočí na levém betonu hostujícího gólmana. Následně však došlo k nepochopitelnému střetu, kdy domácího kapitána napadl zcela bez důvodu Debnár.
     
    18:29
    Domácí obrana zastavila v předbrankovém prostoru Stodůlku, pak ale v důsledku nedorozumění nahrála přesně na hokejku Brodka, který na led naskočil z trestné lavice. Jeho střela končí za brankou.
     
    17:58
    Jurek s Novosadem si najížděli do útočného pásma proti dvěma obráncům Poruby. Novosad byl nakonec na pravém křídle o kotouč obrán a celá akce končí dohráním v rohu kluziště.
     
    17:06
    Málek vyrazil Morávkovu střelu na pravou tyčku a do přečíslení dva na jednoho poslal dnes velmi výraznou dvojici Vašenka – Pospíšil. Prvně jmenovaný vsetínský útočník to vzal na sebe a vystřelil z levého kruhu. Tento pokus skončil na Pawlasově pravém betonu.
     
    15:54
    Ondračka si nabruslil blíže k brankovišti Poruby, jeho pokus z tohoto místa však zablokovala hostující obrana. Ondračka tak poslal puk dozadu, konkrétně na Zemana, jehož střela od modré skončila na zadním mantinelu.
     
    14:56
    Ostravané se usadili kolem Málkova brankoviště a snaží se snížit vsetínský náskok. Proti je domácí brankář, kterému se snaží likvidovat všechny soupeřovy střely.
     
    13:30
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po pravém křídle ujel do brejku kapitán domácích DANIEL KLÍMEK. Obrana Poruby se stahovala na levém kruhu, a proto Klímek zvolil střelu z ostrého úhlu, která byla namířena přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Adam Hilšer, Michael Vavřík.
     
    12:12
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tadeáš Pospíšil předal na modré čáře puk JANU VAŠENKOVI, který se bez doprovodu hráčů Poruby vydal k Lambertovu brankovišti. Tam zamíchal s pukem a poslal jej nad pravý beton. Asistence: Tadeáš Pospíšil, Vojtěch Riedl.
     
    11:32
    Holáňova střela od modré byla hostujícímu hráči ztečována za branku. Lambert se po ní okolo levé tyčky pouze ohlédl.
     
    10:48
    Vavříkovi se přes chumel hráčů nepodařilo vystřelit. Poruba se dostává ke kotouči a míří na druhou stranu.
     
    09:38
    Riedlova střela z pravého kruhu zůstala ležet na brankovišti u Lambertovy levé tyčky. Kromě puku byl na tomto místě také Pospíšil, kterému se nepodařilo procpat puk kolem tyčky a v následném pokusu ani nad betony.
     
    09:05
    Pospíšil převzal puk ve středním pásmu a už to vypadalo, že pojede sám na branku. Na modré čáře jej však odzbrojil Häring a ofenzivu domácích tak zastavil.
     
    08:25
    Poruba se drží před Málkem. Benka-Rybár to nejprve zkusil z mezikruží, jeho dorážka pak putovala z vrcholu levého kruhu. Zde byl však připraven domácí obránce Ondračka, který střelu zastavil, a gólman tak zasahovat nemusel.
     
    07:42
    Málek si proti Stodůlkově střele musel pohlídat svou pravou tyčku. Domácí brankář neměl s tímto střeleckým pokusem žádné problémy a posílá kotouč za branku.
     
    05:58
    Hraje se bez větších šancí a gólmani nemají vůbec žádnou práci. Hráči obou celků jsou svými soupeři nucení pohybovat se především okolo mantinelů a ani jeden tým se nemůže dostat ke kombinaci.
     
    04:55
    Obránce Mrozek svou střelou od modré trefil pouze brusle Novosada. Kotouč se opět ocitá ve střední třetině.
     
    04:16
    Hraje se ve středním pásmu. Na kotouči je Poruba, ale nemůže se dostat do útočného pásma.
     
    03:22
    Tyčka zvonila po zásahu hostujícího Häringa. Protiútok na druhé straně zakončoval Hilšer, který z hranice brankoviště přestřelil.
     
    01:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jan Vašenka vybojoval útočné pásmo, objel branku a poslal puk před ni. Zde byli všichni dobře bráněni, a tak se kotouč dostal až k TADEÁŠI POSPÍŠILOVI na pravý kruh. Pospíšil měl nejprve také problém se zakončením, ale na druhý pokus už puk přes bránícího hráče Poruby mezi Lambertovy betony dostal. Asistence: Jan Vašenka, Vojtěch Vrána.
     
    01:10
    Žídek pálil ihned z buly. Jeho střela na vzdálenější tyč končí v Málkově lapačce.
     
    00:07
    Sotva utkání začalo, nahnal se do útoku hostující Brodek. Jeho první střela z mezikruží trefila Málka, Brodek následně ještě dorážel k levé tyčce, kde nechal domácí brankář kousek volného prostoru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Ondračka, Zeman, Riedl, Kunst – Hilšer, Pospíšil, Vašenka, Vrána, Jurek, Zemánek, Klímek, Novosad, Vavřík, Frimel.

    HC RT TORAX Poruba: Lambert (Pawlas) – Mrozek, Havlík, Debnár, Zajíc, Pitucha, Macurák – Barčák Häring, Stodůlka, Benka-Rybár, Pavlík, Morávek, Foldyna, Brodek, Žídek, Rambousek.

    Rozhodčí: Vaněk – Poláček, Blažek.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Juniorka zaznamenala v minulém týdnu první prohru, a to na přerovském ledě. Už v přípravě bylo patrné, že Zubři nebudou jednoduchým soupeřem. Stejně jako v srpnu, i nyní podlehli Valaši poměrem 1:2. Jedinou trefu Vsetína v tomto utkání zaznamenal kapitán Daniel Klímek. Nedělní utkání se ze vsetínského pohledu také nevyvíjelo dobře. Draci z Šumperka byli nepříjemným soupeřem a v 41. minutě vedli 2:0. Všechno ale změnil Tadeáš Pospíšil, který dvěma brankami v rozmezí čtyř minut vyrovnal. Valaši mohli získat skóre na svou stranu, jelikož byli na konci zápasu lepším týmem. Podařilo se jim to však až v prodloužení, kdy se trefil Adam Hilšer. V posledním utkání podlehli Valaši Havířovu 2:3. V polovině zápasu vedli hráči AZetu tříbrankovým rozdílem, který už se hostujícímu Vsetínu nepovedlo smazat.

    Adam Hilšer (2+4) s Tadeášem Pospíšilem (3+1) vedou statistické tabulky coby nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec. Valaši zatím získali ve čtyřech zápasech pět bodů a jsou na páté příčce.
     
    HC RT TORAX Poruba

    Hráčům z Ostravy patří šesté místo. Zatím získali čtyři body, a to v pěti zápasech. Poruba se musela hned po prvním kole vzpamatovat z debaklu 1:8, který na svém vlastním ledě schytala od Přerova. První bod získala proti Havířovu a naplno bodovala s brněnskými Warriors. V posledních kolech podlehla Litomyšli 1:4 a Šumperku 3:4.

    První místo v individuálních statistikách patří Jiřímu Brodkovi (2+3), hned tři hráči pak mají po třech bodech. Jsou jimi Daniel Stodůlka (2+1), Jan Žídek a Daniel Häring (oba 1+2).
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 6. kola REDSTONE Extraligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC RT TORAX Poruba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (Vašenka, Vrána), 13. Vašenka (Pospíšil, Riedl), 14. Klímek (Hilšer, Vavřík), 24. Vavřík (Klímek, Hilšer), 30. Vavřík (Hilšer, Zeman), 34. Klímek (Hilšer), 48. Vašenka (Pospíšil, Frimel), 49. Ondračka (Klímek, Riedl) – 27. Žídek (Debnár), 57. Havlík (TS)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Ondračka, Zeman, Riedl, Kunst – Hilšer, Pospíšil, Vašenka, Vrána, Jurek, Zemánek, Klímek, Novosad, Vavřík, Frimel.
    HC RT TORAX Poruba: Lambert (14. Pawlas) – Mrozek, Havlík, Debnár, Zajíc, Pitucha, Macurák – Barčák Häring, Stodůlka, Benka-Rybár, Pavlík, Morávek, Foldyna, Brodek, Žídek, Rambousek.

    Rozhodčí: Vaněk – Poláček, Blažek
    thejrc.org