Petržalka – L. Mikuláš 4:3 (kon.) | Žilina B – Podbrezová 4:1 (kon.) | Šamorín – Slovan Bratislava U21 3:0 (kon.)
Ružomberok B – Púchov 2:0 (kon.) | Trebišov – Skalica 1:4 (kon.)
konec
FC Petržalka
4:3 (3:2)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sk Neděle 29.09.2019, 10:30 • Štadión FC Petržalka • MONACObet liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ani v druhom polčase sme o góly neboli ukrátení. Liptovský Mikuláš do druhého dejstva vstúpil úspešne a v 51. vyrovnal na 3:3 Staš. Potom sme sledovali útočné akcie na oboch stranách, ale ďalšie presné zásahy neprichádzali. Podstatný moment sa udial v 59. minúte, keď kapitán hostí Kucharčík škaredo fauloval brankára domácich Valacha a bol za to vylúčený. Valach v zápase pokračovať nemohol a do brány tak musel Kamenár. Petržalka v presile o jedného hráča bola od tohto momentu aktívnejšia a svoju nápor korunovala gólom v 89. minúte, keď sa po centri Pirosku presadil Almási a rozhodol a výhre Petržalky 4:3!

    Boli sme tak svedkami veľmi kvalitného a dramitického stretnutia, bohatého na góly a zrejme si môžem dovoliť aj tvrdiť, že spĺňal parametre fortunaligového stretnutia.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem vám za vašu pozornosť a všetkým želám ešte pekný zvyšok víkendu, rovnako aj úspešný štart do nového týždňa. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (12:28:44)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Predsa len to ešte hostia skúšali smerom dopredu, domáci sa museli mať na pozore v zadných radoch. Všetko to zvládli a čoskoro by tri body mali ostať doma.
     
    90+3
    Už to teda vyzerá, že to domáci zvládnu. Domáci už prevažne kombinujú na svojej polovici ihriska, oslabení hostia nemajú dostatok síl, aby napádali súperovu rozohrávku.
     
    90+2
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Gerát, prichádza Porubän.
     
    90+1
    Razom to ožili aj na tribúnach, domáci fanúšikovia povzbudzujú svoj tím. Počuť však aj jedného moc aktívneho priaznivca Petržalky, ktorý hosťujúceho Lišivku posiela, aby si ľahol na zem a tak natiahol čas v prospech domácich.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    89
    Petržalka dala gól!

    Obrovská radosť v Petržalke! Piroska vyslal presný center do pokutového územia súpera a LADISLAV ALMÁSI aj keď bol chrbtom k bráne dokázal v páde hlavou umiestniť loptu do siete – 4:3! Veľký nápor domácich sa tak napokon končí gólom a to je zrejme aj rozhodujúci presný zásah.
     
    88
    Liptovský Mikuláš odráža aj naďalej všetky útoky Petržalky. Hostia si dnes určite zaslúžia pochvalu, zmazali dvojgólové vedenie súpera a ten bod by si dnes veru aj zaslúžili.
     
    87
    Takýto priebeh sa v týchto chvíľach očakáva, domáci častejšie pri lopte a útočia. Hostia aj v oslabení sa bránia úspešne, z ich strany už zrejme ťažko očakávať útočné snaženie.
     
    86
    Diváci v Petržalke sa búria na zdržovanie hry zo strany hostí. Hlavný rozhodca Patrik Papuča však ukazuje na svoje hodinky, že to všetko potom bude kompenzovať ohľadom nadstaveného času.
     
    85
    Quintón mal pred sebou otvorený priestor, ae jeho zakončenie bol oveľmi nepresné. Hosťujúci Lišivka ostáva ležať na trávniku a to sa domácim pochopiteľne nepáči.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Gerát (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    60
    Žltú kartu dostáva Piroska (FC Petržalka).
     
    83
    Hostia úspešne odvracajú vešetky útoky domácich.
     
    82
    Tatran drží loptu na svojich kopačkách, pochopiteľne sa nepúšťa v oslabení do riskantných útočných akcií. Uvidíme, čoho všetkého ešte budeme svedkami v závere tohto zápasu v Petržalke.
     
    81
    Necelých desať minút ostáva do konca zápasu, ale určite môžme očakávať aj väčšiu porciu nadstavených minút. Spomínaný rohový kop hostia dokázali ubrániť.
     
    80
    Tlak domácich pokračuje, Petržalke získava po zrazenom centri rohový kop. Liptovský Mikuláš sa tak bráni úspešne a tento obraz hry zrejme už uvidíme až do záverečného hvizdu.

    Miroslav Revaj

    Branky: 22. Horník, 24. Almási, 39. Piroska, 89. Almási – 36. Kucharčík, 42. Gerát, 51. Staš

    Karty:   25. Nemec (FCP), 60. Piroska (FCP) – 84. Gerát (LMI)   59. Kucharčík (LMI)


    FC Petržalka: Valach (62. Kamenár) – Horník, Ondruš, Szöcs, Nemec, Kolčák, Christina, Turčák, Čerňanský, Piroska (C), Almási
    Náhradníci: Kamenár – Kupec, Oravec, Nagy, Pochylý, Kosorin

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Gábriš – A. Krčík, Gerát, Bartoš, Nemergut, Staš, Lišivka, Kotora, Čery, Kucharčík (C), D. Krčík
    Náhradníci: Slaniniak – Janec, Lukáč, Václavik, Porubän, Kačerík, Laura

    Rozhodčí: Patrik Papuča – Michal Sluk, Jakub Košecký – Ladislav Prešinský

    Diváci: 1035
    thejrc.org