Liberec – Č. Budějovice 4:2 (kon.) | Ostrava – Příbram 3:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
3:0 (3:0)
FK Příbram
Pondělí 30.09.2019, 18:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 11. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Příbramí. Zápas začíná v 18:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravský Baník si v letošním ročníku nejvyšší soutěže drží padesátiprocentní úspěšnost. Z deseti duelů vyhrál v pěti případech a připsal si i stejný počet porážek, což mu vyneslo 6. místo v tabulce FORTUNA:LIGY.

    Na domácím hřišti sice Ostravané nezačali ligu nejlépe, ale po porážkách s Libercem a Teplicemi se vezou na vítězné vlně. Postupně zde zdolali Bohemians, Slovácko, České Budějovice a ve středu v pohárovém utkání také Hradec Králové, který si domů odvezl porážku 2:0.

    Trenéru Paníkovi navíc budou chybět zranění Pazdera s de Azevedem a nejistý je také start Jana Laštůvky a Adama Jánoše
     
    1. FK Příbram

    Příbram se po relativně dobrém startu dostává do výsledkové krize. V součtu s domácím pohárem a přátelským zápasem prohrála již pět duelů v řadě a po deseti kolech tak okupuje 14. pozici s 10 body.

    Od poslední výhry, kterou pribramští zaznamenali 24. srpna, uběhl jíž více než měsíc. Mizérii posledních týdnů odstartoval třetiligový Chlumec nad Cidlinou, který přes Příbram přešel do další fáze MOL Cupu po výhře 2:1. Následně si její skalp připsala Plzeň, v přípravném zápase Dukla Praha, posléze Mladá Boleslav a naposledy i Karviná.

    Ani Příbram nebude v dohrávce 11. kola v plné polní. Chybět jí bude zraněný Květ.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    2.12.2018 Příbram – Baník 0:2
    4.8.2018 Baník – Příbram 3:0
    16.4.2016 Příbram – Baník 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jirásek, R. Hrubý, Kuzmanović – Diop, Smola.
    Náhradníci: Laštůvka – Šindelář, Baroš, Holzer, Lalkovič, Granečný, Procházka.

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Kingue, Tregler – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar – Adetunji.
    Náhradníci: Melichar – Michal Škoda, Hájek, Kříž, Alves, Voltr, Dramé.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresle.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků právě opustili útroby stadionu a vstupují na hrací plochu. Baník odehraje dnešní duel v bílých dresech a hosté se představí v zelených trikotech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se snažili kombinovat na útočné polovině, ale u střídaček byl faulován Hrubý a Baník tak má možnost přímého kopu.
     
    2
    Baník právě vstřelil branku!
    Vynikající start Ostravy, která využívá hned svou první gólovku! Domácí rozehráli standardku nakrátko, balón se přes šířku hřiště dostal na levou stranu k Jiřímu Fleišmanovi, jenž posadil svůj parádní centr na hlavu ROBERTA HRUBÉHO, který hlavičkou uklidil míč přesně k tyči.
    2. Robert HRUBÝ - 1:0
     
    4
    Jirásek posléze chytře adresoval pas za beky Příbrami, avšak ti si jeho nabídku pohlídali.
     
    5
    Ostravané jsou v úvodu při chuti. Další šanci měl Nemanja Kuzmanović, který si na levé straně vápna zpracoval míč a poté jej směřoval pod břevno. Kočí ovšem jeho pokus vytěsnil na roh.
    5. Domácí při chuti, Kuzmanovič nasměroval míč pod břevno
     
    6
    Baník právě vstřelil branku!
    To je úvod z říše snů! Běží teprve 6. minuta a domácí již vedou o dva góly. Přihrávku z levé strany vápna hosté sice nepustili ke Kočímu, ale míč se ocitl u nohou Tomáše Smoly, jenž zády k brance přiťukl hrací předmět DAME DIOPOVI, který měl mezi malým čtvercem a penaltou snadnou práci.
    6. Dame DIOP - 2:0
     
    8
    Pokorný se snažil na hrotu útoku oslovit Diopa, ale ten na jeho dlouhý pokus nemohl stačit. Hrát budou hosté z Příbrami.
     
    9
    Baník právě vstřelil branku!
    V Ostravě se dějí velké věci, po 9 minutách je Příbram na ručník! Další standardku rozehráli domácí na úplně volného Diopa, jehož zakončení hrudí Kočí vykopl, avšak dezorientovaný JAROSLAV TREGLER si hlavou poslal míč do vlastní brány.
    9. Jaroslav TREGLER - 3:0
     
    11
    Kuzmanović se nyní zmocnil zdánlivě ztraceného míče u lajny a ještě stačil odcentrovat před bránu. Kočí si však jeho nabídku stáhl bezpečně do rukavic.
     
    12
    Další zajímavý kontr podnikli Slezané. Reiter přihrál zprava na střed Jiráskovi, jenž ale z první nepropálil hradbu těl před sebou.
     
    13
    Alvir se teď snažil něco udělat s průběžným stavem, avšak jeho průnik proti šesti baníkovcům nemohl být úspěšný. A tak to po chvíli zkoušel hlavičkou v záklonu Adetunji, avšak Budinský byl na brankové čáře připraven.
     
    14
    Sebevědomí Baníku je po třech brankách logicky na vysoké úrovni. Kuzmanović si teď v šestnáctce narážel s Diopem, ale ke střele už se nedostal.
     
    15
    Hosté jakoby se zapomněli ještě v Čechách! Po rohovém kopu následoval po chvíli další centr do jejich vápna a na zadní tyči se ocitl v další gólovce Smola. Hlavičkou však těsně minul.
     
    15
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Sunday Adetunji, přichází Soufiane Dramé.
     
    17
    Jan Rezek teď cpal svůj centr z levé strany před bránu, nicméně ve vápně kralovali domácí stopeři, kteří dostali balón do bezpečí.
     
    18
    Hosté dnes působí opravdu opařeným dojmem. Po další pěkné kombinaci chtěl Reiter vysunout Diopa do úniku. Jenže přihrávka byla delší, než by bylo bývalo zdrávo.
     
    19
    Baník se nyní na vlastní polovině pustil do trochu riskantní kombinace a také po těžké přihrávce Budinského na Pokorného o balón přišel.
     
    20
    Jenže ani hosté se nedokázal prosadit a navíc po Dramého nepovedeném přenesení hry odevzdali míč do moci Ostravy.
     
    22
    Další útok Příbrami skončil u Alvira a Baník tak mohl jít kupředu. Kuzmanovićovi ovšem centr zleva hodně uletěl a bude z toho jen odkop v podání Kočího.
     
    23
    Hrubý s Fillem si nyní dovolili pohlednou kombinaci, leč trochu riskantní kombinaci na vlastní půlce. Nicméně jejich parádička byla úspěšná a Diop poté vybojoval rohový kop.
     
    24
    Tomu se Příbram, ačkoliv poměrně krkolomně, ubránila a nakonec sudí Proske odpískal útočný faul na Jana Rezka.
     
    25
    Přihrávky na malém prostoru nyní Baníku vyšly. I proto, že Jirásek byl po svém sklepnutí faulován a Ostrava tak bude mít čas na rozehrávku.
     
    26
    Smola výborně udržel soupeře na zádech a míč pro Baník. Poté se ale nepovedlo přesně nacentrovat Jiráskovi a z akce Ostravy nic nebylo.
     
    27
    Baníkovci si s obranou Příbrami dělají dobrý den. Krásnými přihrávkami se dostali hned k několika centrům a po tom posledním se v další gólovce ocitl Smola. Ten ovšem balón na středu vápna nedokázal trefit.
     
    29
    Baníku dnes vycházejí opravdu obtížné přihrávky. Tu další vykouzlil v pádu jeden z nich, ale z pravé strany poté Fillo vybojoval jen rohový kop.
     
    30
    Ostravané ani teď nedali oddechnout svému soupeři. Jiráskou střelu hosté zablokovali a po další centru Filla se píská ofsajd Diopa.
     
    31
    Baník nyní drží míč na svých kopačkách na vlastní polovině a Příbram jen marně hráče v bílých dresech napadá.
     
    32
    Kombinaci domácích na levé straně dokázali hosté eliminovat, a tak se další šance Slezanů nekonala.
     
    33
    Jan Rezek se téměř z poloviny hřiště snažil nachytat na švestkách vyběhnutého Budinského, avšak kapitán Příbrami namířil svůj pokus nad břevno ostravského zařízení.
     
    34
    Po více než půlhodině hry je tady první žlutá karta. Tu vidí za svůj skluz ve středu pole domácí Robert Hrubý.
     
    34
    Následnému centru se však domácí ubránili a Diop navíc balón stačil zachránit před rohovým kopem odkopem do autu.
     
    35
    Rudolf Reiter nyní ukázal své rychlostní vlohy a jeho průnik podél lajny museli hosté řešit nedovoleným zákrokem.
     
    36
    Reiter měl nyní balón pod nohou a jeho centru tak pochopitelně scházela razance i přesnost. Dramé tak v pohodě uklidil míč ze svého vápna.
     
    38
    Marko Alvir si sice míč dobře zpracoval, ale pomezní sudí má praporek nahoře a mává ofsajd.
     
    39
    Dame Diop se poté zbytečně hnal za příhrou svých kolegů. Hostující beci míč pohlídali v cestě do zámezí a bude se jen kopat od příbramské brány.
     
    40
    Následovala další nepřesná přihrávka vzduchem za beky Ostravy, ale míč skončil až u brankáře Budinského.
     
    41
    Krásná souhra domácích nyní vedla k přihrávce před bránu, kde na poslední chvíli před Diopem odvrátili balón hosté na roh. Po chvíli do šestnáctky přiletěl další centr, který si už Smola našel, ale mezi tři tyče v dobré pozici nezamířil.
    41. Po slibném rohu skončil míč pouze mimo bránu
     
    42
    Z úst sudího Proskeho se ozval hvizd a akce Příbrami končí útočným faulem. Toho mohli využít domácí, ale Smolovi se nepovedlo přesně sklepnout míč na rozběhnutého Hrubého.
     
    44
    Kingue nyní neodhadl odskok míče, čehož využil Smola, který se natlačil před hostujícího stopera a už už uháněl vpřed. Kingue nakonec ostravského forvarda stáhl a dostává žlutou kartu.
     
    45
    Stronati teď příliš držel míč při rozehrávce, až jej fauloval Jan Rezek. Zbyněk Proske píská ve prospěch Baníku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první půle zápasu, která byla jednoznačně v režii Ostravy. Ta po 9 minutách vedla již 3:0, když se ve 2. minutě trefil Robert Hrubý, na jehož trefu navázal o čtyři minuty později Dame Diop. A aby toho nebylo pro Příbram málo, tak si v minutě deváté dal vlastní branku Jaroslav Tregler.. Hosté byli posléze logicky opaření a Ostrava se snažila dát další góly. Jenže Smolovi a ani nikomu dalšímu se čtvrtou branku přidat nepovedlo. Příbramští toho směrem vpřed nepředvedli zhola nic, a tak si Slezané odnáší do kabin tříbrankový náskok.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Stronati nyní trochu podklouzl u střídaček, ale na poslední chvíli ještě stačil míč odehrát k Budinskému před dotírajícím soupeřem.
     
    48
    První slibnější možnost registrujeme i na hostující straně. Zemanův centr srazil Stronati jen k nohám Jana Rezka, který ale v solidní šanci volejem přestřelil.
     
    49
    Následně skvělou obrannou práci odvedl Pokorný, který před sebe nenechal projít Alvira a následně tělem uhlídal míč v cestě do zámezí.
     
    50
    Fillova myšlenka vysunout rozběhnutého Reitera byla sice dobrá, ale provedení horší. Kočí stihl vyběhnout a delší přihrávku odkopnout do autu.
     
    50
    Část fanoušků Baníku se nyní dožadovala penalty po údajném hraní rukou v pokutovém území Příbrami. Sudí Proske však jasně ukazuje, že penaltu pískat nebude.
     
    51
    Poté se snažil vybojovat alespoň rohový kop Martin Fillo, ale po souboji s protihráčem se dle výroku sudích bude kopat od brány Kočího.
     
    52
    Jirásek měl před sebou hned tři spoluhráče v náběhu, ale zvolil nejtěžší možnou variantu na Reitera. Toho si v pohodě pohlídali zadáci Příbrami.
     
    53
    Nyní už se ale ruka píská, avšak jen na polovině hřiště. Proti pravidlům se provinil Kodr a Baník tedy zůstane u míče.
     
    54
    Ne však na dlouho. Pas na Diopa pustili hosté až ke svému brankáři, od kterého začne atak Příbrami.
     
    55
    Alvir nyní postupoval do velmi nadějné pozice, ale místo střely z hranice vápna roztáhl hru doprava, odkud přiletěl na jeho hlavu povedený centr. Hostující hráč ovšem nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    56
    Výbornou práci odvedl Fleišman, jenž předskočil stojícího soupeře, čímž následně vypracoval dobrou střeleckou pozici pro Kuzmanoviće. Ten po rychlé kličce na šestnáctce zkoušel technicky zakončit k tyči, ale Kočí byl na tuto variantu připraven.
    56. Střela Kuzmanoviče skončila v náruči Kočího
     
    57
    Jirásek nyní svedl sprinterský souboj po příhře Kuzmanoviće s Dramém. Nerovný souboj vyzněl lépe pro příbramského fotbalistu, jenž nechal balón doputovat do zámezí.
     
    58
    Teď se musel na malém čtverci činit Stronati. Ostravský zadák ovšem hlavou poslal míč pryč a hosté to musí zkoušet znovu.
     
    59
    U postranní čáry teď zůstává ležet Tomáš Smola a hosté sportovně míč zakopli do autu, aby mohl být ostravský útočník ošetřen.
     
    60
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Milan Baroš.
     
    61
    Příbram to nyní velmi pěkně vykombinovala a Zeman mohl centrovat z levé strany šestnáctky. Jenže přízemní nabídkou trefil jen nohy Stronatiho. Hosté ještě následně pokračovali v útoku, který vyústil v nepříliš nebezpečnou střelu z pětadvaceti metrů v podání Jana Rezka. Míč však směřoval přesně do náruče Viktora Budinského.
     
    63
    Baník se ani nadvakrát nedokázal prosadit po levé straně a vpřed mohla vyrazit Příbram. Jenže její útočné choutky končí nepřesnou přihrávkou doleva, kterou si pohlídal Martin Fillo.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Dominik Kříž.
     
    65
    Dvě nepřesnosti se nyní vkradly do řad Ostravy. Z nich může alespoň částečně těžit Příbram, která již kombinuje na útočné polovině.
     
    66
    Stronati opět velmi dobře zapracoval v obraně a prodloužil za vápno centr Zemana. Do míče se poté z první opřel Tregler, jenž ovšem prudkou ranou minul.
     
    67
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Denis Granečný.
     
    68
    Fleišmanův centr na nabíhajícího Stronati dobře přečetl Kočí, jenž dobrým čtením hry a včasným výběhem vyboxoval míč do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    69
    Fillo měl nyní na pravé straně opravdu hodně prostoru a potáhl míč dobrých šedesát metrů. Jeho následný centr ovšem hosté srazili na rohový kop.
     
    70
    Hrubého následná nabídka přistála přesně na přední tyči na kopačce Diopa, který však minul zařízení Kočího, který bude za malou chvíli odkopávat.
    70. Šance domácích! Dame Diop sklepl míč vedle brány Kočího
     
    71
    Standardní situaci téměř z půlky si vzal na starost Nový, jehož přenesení hry špatně zpracoval Zeman, jemuž unikl balón do zámezí.
     
    72
    Baník si nyní počínal při rozehrávce trochu bohorovně, což se mu nemuselo vyplatit. Pokorný nakonec ve skluzu uklidil míč do zámezí.
     
    74
    Příbram teď sice kombinovala na půlce Ostravy, ale zmohla se jen na slabou střelu Nového, se kterou neměl Budinský sebemenší problémy.
     
    75
    Rezkův centr do vápna dobře přečetl Pokorný, jenž zahrál na jistotu a bude z toho aut pro Příbram.
     
    76
    Následně útočil pro změnu Baník. Jenže Jiráskova rána byla sražená, ale domácí rozehrají alespoň roh.
     
    76
    Po Jiráskově centru se ale píská útočný faul domácích a za chvíli budeme svědky posledního střídání Baníku.
     
    77
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Daniel Holzer.
     
    78
    Baník se teď snažil prosadit po pravé straně, kde ale jeho hráči nepřesně přihráli, a tak z toho bude opět odkop v podání Kočího.
     
    79
    Granečný si nyní dobře píchl míč před Treglera, který jej následně poslal k zemi, za což si hostující hráč vysloužil žlutý kartónek.
     
    80
    Zeman teď srazil oba centry od Jiráska a Dramé posléze vybojoval na Diopovi další odkop od brány.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Paulo Alves.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 6 250 diváků.
     
    83
    Jiří Fleišman centroval z první z levé strany, avšak své spoluhráče ve vápně nenašel. Stejně tak si baníkovci vedli i při další nabídce, tentokrát zprava, kterou lapil do rukavic Ondřej Kočí.
     
    84
    Milan Baroš si šikovně na půlce stáhl míč a byl faulován svým soupeřem. Sudí Proske tedy píská nedovolený zákrok ve prospěch Baníku.
     
    85
    Ondřej Kočí nyní vyběhl za šestnáctku vstříc přihrávce na Diopa. Ostravský forvard stačil balón píchnout kolem hostujícího brankáře, ale za ním již byli připraveni jeho spoluhráči, kteří situaci zvládli.
    85. Kočí vyběhl z brány, situaci za něj hasil Kodr
     
    86
    Příbram se ještě v závěru duelu snaží alespoň o korekci, ale v Ostravě je již rozhodnuto a další přihrávku za beky poslal hlavou k Budinskému Jiří Fleišman.
     
    87
    Slušný brejk se poté rýsoval pro domácí, ale Baroš byl dle názoru pomezního rozhodčího v ofsajdu.
     
    88
    Sudí Proske posléze sahá do kapsičky a tasí žlutou kartu pro Marka Alvira, jenž ji vidí za zákrok na polovině hřiště.
     
    89
    Alvir si v krátkém časovém úseku koledoval o druhou žlutou, ale sudí Proske byl shovívavý a vše se obejde jen s ústní domluvou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Pokorný dobře vystoupil pro Rezkovi, proti kterému ovšem zahrál šlapákem. Rozehrávat ze středového kruhu tak budou hosté.
     
    90+2
    Prudkou přihrávku Rezka Alvir nezpracoval a Stronati tak měl snadnou práci uklidit balón pryč od vlastního vápna.
     
    90+3
    V závěru bude následovat ještě jeden rohový kop Baníku po sraženém centru Hrubého z pravé strany.
     
    90+3
    S tím si však hosté hravě poradili a utkání pomalu končí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. O osudu utkání rozhodla hned úvodní devítiminutovka, ve které domácí nasázeli svému soupeři hned tři branky. Po Robertu Hrubém se prosadil i Dame Diop a katastrofální část z pohledu Příbrami završil vlastním gólem Jaroslav Tregler. Baník ještě v první půli mohl navýšit vedení, ale další šance se již neujaly.

    Druhý poločas byl již o poznání klidnější, ale přesto bylo k vidění pár zajímavých okamžiků. Ani z jednoho z nich ovšem Ostrava znovu neudeřila, což jí nemuselo vůbec vadit. Hosté dnes byli naprosto bezzubí a Budinského vážně prakticky neprověřili. Slezané tak po zásluze berou tři body za výhru 3:0.
     
    Z mé strany je to vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (19:57:19)

    Radomír Fukala


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 2. R. Hrubý (Fleišman), 6. Diop (Smola), 9. Tregler (vla.)

    Karty:   34. R. Hrubý (OVA) – 44. Kingue (PRI), 79. Tregler (PRI), 88. Alvir (PRI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:0.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman (C) – Reiter (77. Holzer), Jirásek, R. Hrubý, Kuzmanović (67. Granečný) – Diop, Smola (60. Baroš).
    Náhradníci: Laštůvka – Šindelář, Baroš, Holzer, Lalkovič, Granečný, Procházka.

    FK Příbram: Kočí – Tregler, Kodr, Kingue, Nový – Ma. Zeman (80. Alves), Jan Rezek (C), Soldát, Polidar (64. Kříž) – Alvir, Adetunji (15. Dramé).
    Náhradníci: Melichar – Michal Škoda, Hájek, Kříž, Alves, Voltr, Dramé.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresle

    Diváci: 6250
    thejrc.org