Lipt. Mikuláš – Poprad 4:3 (kon.) | Košice – Michalovce 3:0 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:1 (po pr.)
Detva – Miskolc 3:1 (kon.) | HC Slovan – MAC Budapešť 3:0 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 2:4 (kon.)
konec
HC Košice
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Úterý 01.10.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Východniarske derby medzi Košicami a Michalovcami je už minulosťou. V Steel Aréne sa radujú domáci, ktorí súpera zdolali pomerom 3:0 a do tabuľky si tak pripísali ďalšie tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:20

    Odo mňa je to už pre dnešok všetko, lúčim sa s vami a teším sa na vás opäť nabudúce. Pekný večer z Košíc praje Lukáš Pancurák. (19:49:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:17
    Michalovčania sú košickou defenzívou výborne vytláčaní z ideálnych streleckých pozícií. Zápas je rozhodnutý, od troch bodov Oceliarov nás delí posledných 43 sekúnd.
     
    58:20
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:48
    Aktivita líšiek naznačuje, že zbrane ešte nezložili. Bdžoch bol však zbytočne pribrzdený, keď musel počkať na to, kým jeho spoluhráči naberú aspoň akú-takú rýchlosť.
     
    56:37
    Sameli Ventelä sa nechal oklamať, keď domáci poza jeho chrbát puk prestrčili do útočného pásma. Michalovce tam k súperovi dobre pristúpili a nedovolili mu zakončiť.
     
    55:38
    Martin Bdžoch počkal na to, kým sa jeho spoluhráči sformujú do tradičného tvaru. Netrvalo to dlho, preto mohol pomerne rýchlo rozohrávať. Ani toto ale Michalovciam nepomohlo.
     
    55:26
    Košičania sa sami vyhnali z pásma, veľmi rýchlo sa tam ale vrátili. Navyše stihli počas hry aj prestriedať.
     
    54:35
    S ubúdajúcimi sekundami hra stráca aj na svojom tempe. Azda ani nemusím hovoriť o tom, že tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac Košiciam. Tie hru kontrolujú ďaleko od Košarišťana, ktorý má šancu na ďalší shutout.
     
    53:20
    Košické šance na navýšenie vedenia sa gólom s poradovým číslom štyri nekončia. Nepresadili sa Haščák ani Chovan, Filip Surák puk priľahol na ľadovej ploche.
     
    52:40
    Oba tímy hrajú v plnom počte.
     
    51:01
    A ďalšie košické vyhodenie. Vlastne, líšky z Michaloviec sa ani nestihli vrátiť do pásma, keďže ostali zmrazené v okolí útočnej modrej čiary.
     
    50:37
    Teraz sa už domáci celok oslobodzuje, Surák musí hrať svojou hokejkou.
     
    50:20
    Michalovce majú ideálnu príležitosť na to, aby sa svojím prvým gólom ešte vrátili do zápasu. Puk držia v útočnom pásme, ale len v rohu klziska.
     
    50:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jurij Repe – 2 min., držanie).
     
    49:10
    Značne frustrovaný Mesikämmen bol napádaný dvojicou súperov, puk preto musel posunúť za Surákovu bránku. Michalovčanom chýba koncept, ktorým by sa dopracovali k vyrovnaniu.
     
    48:20
    Steel Arénou sa nesie mexická vlna, diváci sa výborne bavia. Nás však viac zaujíma dianie na ľadovej ploche, kde majú Košice zápas jasne pod kontrolou.
     
    47:30
    Mohlo byť ešte veselšie. Puk pred bránku mal hľadať Belluša, tá kolmica bola ale napokon nepresná. A možno je to aj dobre, štvorka v sieti Michaloviec by bola z pohľadu hostí nezaslúžená.
     
    46:52
    Košice dali gól!
    Už je zrejme definitívne vymaľované. Košičania využívajú v tretej tretine každú šancu, čo ich posúva už do trojgólového vedenia. Do listiny strelcov sa zapísal OLIVER JOKEĽ. Asistencie: Jakub Suja, Patrik Koch.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Klhůfek (Skokan, Bezúch), 43. Haščák (Skokan, Chovan), 47. Jokeľ (Suja, Koch)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Koch (A), Slovák, Repe, Bučko, Růžička, Čížek (A), Cibák — Haščák, Chovan, Majdan — Bezúch, Skokan (C), Klhůfek — Belluš, Bortňák, Rapáč — Jokeľ, Suja, Milý
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Surák (Trenčan) — Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjev, Kolba (C), Bdžoch, Borov, Zekucia — Mašlonka (A), Lalancette, Juusela — Hričina, Galamboš, Hvila — Giľák, Linet (A), Safaraleev — Hamráček, Toma, Chalupa

    Rozhodčí: Stano, Štefik — Stanzel, Beniač
    thejrc.org