Slovácko – Liberec 3:1 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
3:1 (2:1)
FC Slovan Liberec
Pátek 04.10.2019, 18:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný páteční podvečer z Uherského Hradiště. Vítám Vás u sledování 12. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se za účasti televizních kamer utká 1. FC Slovácko s týmem FC Slovan Liberec.
     
    1.FC Slovácko

    Slovácko drží první místo v prostřední skupině tabulky první ligy. Z posledních čtyř zápasů vyválčilo tři body za tři remízy – s Boleslaví, Teplicemi a naposledy na Hané se Sigmou Olomouc. Svěřenci trenéra Svědíka se s Olomoucí dostali do vedení jako první, když Petržela přes půl hřiště prošel jak nůž máslem a míč před hranici velkého vápna přihrál Havlíkovi, který ve druhé vlně našel Šašinku, který se nadvakrát prosadil. Po vedoucí brance Slovácka měla Sigma dvě šance, které do konce poločasu neproměnila. Co se nepodařilo v prvním poločase si vynahradili domácí fotbalisté ve druhém poločase, když v jejím začátku dokázali vyrovnat střídajícím Nešporem. V 5í. minutě zachránila Slovácko tyč, když Falta na malém vápně našel Plška, který orazítkoval brankovou konstrukci. Modrobílí po hodině hry hráli o jednoho hráče méně, když musel pod sprchy Šimko, který stáhl unikajícího Faltu. Sigma zužitkovala přesilovou hru deset minut před koncem, když kolmicí Plšek vyslal Faltu, který překonal vybíhajícího Trmala. Slovácko, i když hrálo v deseti, nesložilo zbraně a dokázalo vyrovnat tři minuty před koncem základní hrací doby Zajícem, který zužitkoval přihrávku od Kalabišky.
     
    FC Slovan Liberec

    Slovan je tabulce za sousedem ze Slovácka, když je pozadu o jeden bod. Když se ohlédneme za posledních pět zápasů Severočechů, tak hostující celek jen jednou prohrál, dvakrát remizoval a dvakrát remizoval. Naposledy pokořili v pondělní dohrávce České Budějovice 4:2. Od sedmé minuty Slovan. vedl zásluhou Baluty, který je v Liberci na hostování ze Slávie. Jihočeši dokázali během dvou minut zápas otočit brankami Ledeckého a Brandnera. Liberec však dokázal do konce první půle srovnat Potočným. Ve druhém poločase ještě padly dva góly. Potřetí překonal Staňka chorvatský útočník v libereckém dresu Musa a konečnou podobu výsledku dal proměněnou penaltou Mara.
     
    Fotbalisté Liberce v jedenácti zápasech odjížděli ze Slovácka s hřejivým pocitem tří bodů, třikrát utkání skončilo remízou a třikrát se ze tří bodů radovalo Slovácko.
     
    Po delší době bude na Slovácku na průběh zápasu dohlížet video, které bude obsluhovat Emanuel Marek, asistentkou mu bude Jana Adámková.
     
    Kouč Svědík udělal oproti Olomouci jednu změnu, vykartovaného Šimka nahradí Reinberk, který nemohl na Hané hrát, jelikož si odpykával trest za čtyři žluté karty. Trenér Hoftych udělal dvě změny, v obraně nahradil Chaluše Kačaraba a Maru jeho spoluhráč Breite.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Divíšek – M. Petržela, V. Daníček (C), Navrátil, Havlík – O. Šašinka – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Franič, Vasiljev, Sadílek, Hellebrand, Kalabiška, J. Krejčí.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mikula, Hybš – Karafiát, Breite (C) – Malinský, Potočný, A. Baluta – Musa.
    Náhradníci: Knobloch – Beran, Pešek, Kuchta, Mara, Oscar, Chaluš.

    Rozhodčí: M. Zelinka – K. Hájek, A. Horák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -3
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu.Slovácko bude hrát v bílých kompletech a Liberec zase v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slovácko rozehrálo a ihned mířil nákop z kopačky Michala Kadlece na polovinu Liberce, přihrávka byla ale nepřesná a skončila za postranní čárou.
     
    2
    U míče je nyní Slovan, ale taky v jeho hře jsou na začátku nepřesnosti.
     
    2
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko jde do vedení hned na začátku utkání. Divíšek centroval na zadní tyč, kde se snažil hlavičkovat Zajíc, MATĚJ HYBŠ ve snaze odvrátit míč na roh, tak jej nasměřoval do vlastní brány přesně k tyči.
    2. Matěj HYBŠ - 1:0
     
    5
    Další pohledná akce Slovácka. Havlík kolmicí vyslal na levou stranu Navrátila, který centroval od brankové čáry na zadní tyče, kde sbíhal Reinberk. Míč ale před bekem Slovácka skočil a ten posléze branku Slovanu přestřelil.
     
    7
    Po faulu bude zahrávat standardku na polovině Slovácka Slovan. Karafiát nakopl míč na hranici šestnáctky, domácí hráči balon odvrátili a poté i dvě rány ze střední vzdálenosti zblokovali.
     
    8
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Začátek zápasu je pro Slovácko vynikající, jelikož vede o dvě branky! Havlík z levé strany nacentroval přesně na hlavu ONDŘEJE ŠAŠINKY, který nebyl v pokutovém území nikým bráněný a přesně zamířil k tyči. Branku domácího celku potvrdilo i video, které zkoumalo případný ofsajd zakončujícího hráče.
    9. Ondřej ŠAŠINKA - 2:0
     
    12
    Fukala nebezpečně centroval do šestnáctky, do zakončení se dral Potočný, ale k míči se nedostal, poté ještě byl v pokutovém území menší závar, který ukončil razantním odkopem Petržela.
     
    13
    Tomáš Zajíc se hnal za míčem zbytečně, protože poté pomezní sudí odmával domácímu hráči ofsajd.
     
    14
    Hofmann vhozeným míčem od rozhodčího přihrál Daníčkovi, než domácí kapitán stačil balon zpracovat byl u něj Baluta, který mu balon vypíchl a poté byl faulovaný.
     
    15
    Hybš nacentroval do vápna Slovácka, kde si pro míč přišel brankář Trmal.
     
    18
    Nyní se hra trochu zklidnila, je často přerušovaná sudím Zelinkou.
     
    19
    Reinberk u postranní čáry nasadil Breitemu jesličky a poté odcentroval do vápna Slovanu, odražený míč se snažil před malým vápnem umístit do branky vpádu Navrátil, ale branku nakonec přestřelil.
    19. Navrátilův pohotový volej v dobré pozici skončil na tribuně
     
    21
    Baluta před vápnem domácího celku si narazil hrací předmět s Breitem, který mu míč posunoval patičkou, ale jeho spoluhráč za balonem nešel a domácí obránci měli snadnou situaci.
     
    22
    Karafiát náhodným odkopem našel na lévé straně Hybše, který balon ještě posunul na spoluhráče, který vybojoval druhý rohový kop.
     
    23
    Standardní situaci zadáci Slovácka hravě odvrátili mimo pokutové území.
     
    24
    Navrátil dostal míč na levou stranu, ale hra byla zastavena, podle pomezního sudího stál Navrátil v době přihrávky v ofsajdu.
     
    26
    Zajíc na levé straně obešel Kačarabu a snažil se přihrát na přední tyč, kde stál Šašinka, balon však neprošel, poté jej domácí útočník přihrál Havlákovi, který centroval, hosté balon odvrátili k Daníčkovi, jenž měl úmysl centrovat, ale balon mu sjel po kopačce a málem ohrozil branku Ngueyna.
     
    29
    Slovácko vstřelilo třetí branku! Havlík vystřelil ze střední vzdálenosti, tečovaná rána šla do pravé tyče a do branky míč dorážel Petržela, který byl ale v ofsajdu. Video rozhodnutí pomezního sudího potvrdilo.
     
    32
    Havlík vystřelil křižnou střelu z rohu vápna, nechybělo mnoho aby nastřelil hlavu Šašinky a mohla být z toho nakonec nebezpečná situace.
     
    33
    Šašinka po souboji zůstal ležet na trávníku a bude muset být ošetřovaný.
     
    34
    Otřesený domácí hráč odchází v doprovodu lékaře za postranní čáru.
     
    35
    Dlouhý nákop z domácí poloviny hosté odvrátili na rohový kop.
     
    35
    Šašinka je zpátky na hřišti a může se zapojit do rohového kopu.
     
    36
    Také míč směřoval na hráče Baníku ve slováckém dresu, který se ale k hlavičce nedostal, jelikož byl důsledně bráněný.
     
    38
    Nyní domácí trenér Svědík si musel oddychnout, jelikož rychlonohý Baluta dostal míč za obranu Slovácka a zakončoval před malým vápnem na zadní pravou tyč, rána šla necelý metr vedle tyče, dobíhající Potočný s Marou byli u brankové konstrukce pozdě.
    38. Baluta se dostal za obranu, z ostrého úhlu střílel vedle
     
    40
    Slovácko zahrávalo volný přímý kop u střídačky Liberce, akce domácího celku byla zastavena, jelikož Šašinka se nacházel v ofsajdu.
     
    43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan snižuje těsně před přestávkou. Musa vystřelil před velkým vápnem na zadní tyč, Trmal balon vyrazil před ALEXANDRU BALUTU, který balon doklepl do sítě.
    43. Alexandru BALUTA - 2:1
     
    44
    Roman Potočný je prvním potrestaným hráčem v dnešním zápase.
     
    45
    První poločas bude prodloužen o tři minuty.
     
    45+1
    Slovan zahrál rohový kop Potočným na zadní tyč, kde slabě hlavičkoval Breite vedle tyče.
     
    45+1
    Hofmann dlouhým míčem hledal před vápnem Šašinku, ale Kačaraba byl v souboji úspěšný a balon odvrátil do bezpečí.
     
    45+2
    Hostující hráči se přesunuli na polovinu Slovácka, poté sudí Zelinka ukončí první poločas.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Slovácko vede po prvním poločase 2:1, když obě dvě branky vstřelilo v první desetiminutovce. Slovan inkasoval již ve druhé minutě, když si vlastní branku vstřelil Hybš, o druhý zásah do černého se postaral Šašinka. Modrobílí vstřelili i třetí branku, která nebyla uznána, jelikož dorážející Petržela stál v ofsajdu. Hosté nakonec snížili na rozdíl jedné branky když vyraženou střelu Mary dorazil Baluta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Breite postupoval středem hřiště a adresoval přihrávku na Hybše, ale ta byla příliš prudká a skončila v autu.
     
    48
    Fukala se snažil ve vápně najít centrem Musu, ale domácí zadák byl v souboji úspěšnější a balon odhlavičkoval.
     
    51
    Na polovině Liberce vybojoval míč Daníček, ihned jej přihrál Navrátilovi, který posunul balon před sebe Divíškovi, jehož centr směřoval na Zajíce, který v souboji v pokutovém území dle sudího Zelinky fauloval.
     
    53
    Ondřej Karafiát viděl od sudího Zelinky žlutý kartónek za šlapák.
     
    54
    Také se žlutí na druhé straně, potrestaným je Michal Kadlec.
     
    55
    Tomáš Malinský fauloval Navrátila a po právu dostává žlutou kartu.
     
    56
    Havlík směřoval ze standardní situace míč na Hofmanna, který i balon zasáhl, ale byl v souboji trochu dezorientovaný, hosté poté přetahovanou o míč na hranici vápna vyhráli.
     
    57
    Milan Petržela se snažil dostat v pokutovém území k míči a svedl souboj s hostujícím hráčem a upadl sudí ukázal, že se bude pokračovat ve hře, vše si nechal i potvrdit videem.
     
    58
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Tomáš Malinský, přichází Jakub Pešek.
     
    59
    Liberec vyrovnal. Baluta přiťukl míč Musovi, který placírkou technicky umístil míč do sítě přesně k tyči. Jenže do akce šlo opět video, podle kterého sudí neuznal branku, jelikož Baluta si balon zpracoval před přihrávkou rukou.
    59. Krásný Musův obstřel v síti! Jenže gól byl sporně odvolán kvůli Balutově ruce
     
    61
    Petar Musa viděl za faul žlutou kartu.
     
    64
    Slovácko nyní je na polovině Liberce, u rohového praporku byl čistě odzbrojen Petržela.
     
    66
    Navrátil vystřelil šajtlí, rána byla zblokována na rohový kop.
     
    66
    Hosté se ubránili standardní situaci a hned šli Balutou do protiútoku, ale dobře zasáhl Petržela, který pozičně ubránil hostujícího hráče.
     
    67
    Po centru hlavičkoval Musa, brankář Trmal si připsal další zákrok.
     
    69
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jan Kalabiška.
     
    71
    Daníček posunul míč do vápna Navrátilovi, který lahodným centrem hledal na malém vápně dvojici Zajíc – Šašinka, ale ani jeden balon nezasáhl.
     
    72
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Jan Kuchta.
     
    73
    Neúnavný Navrátil posunul míč Kalabiškovi, kterého fauloval na hranici vápna nový muž Kuchta.
     
    74
    Havlík centroval z levé strany, ale jen do míst, kde byli liberečtí fotbalisté, kteří balon odvrátili na roh.
     
    74
    Havlík zahrál roh, balon proletěl vápnem, hosté se na chvíli osvobodili, ale poté přiletěl další centr, Nguyenovi míč vypadl z rukavic, čehož domácí nedokázali využít.
     
    76
    Zápas se chýlí do poslední patnáctiminutovky. Dokáže dát Slovácko pojišťovací branku nebo Liberec vyrovná?
     
    78
    Liberec sice kombinuje na polovině Slovácka, ale k ohrožení branky se nedostal. Vše skončilo nepřesnou přihrávkou.
     
    80
    Oba dva celky vystřídaly. Lukáš Sadílek vyměnil Ondřeje Šašinku a Kamso Mara vystřídal Radima Breiteho.
     
    81
    Karafiát měl na noze vyrovnání! Kuchta stříleným centrem hledal své kolegy ve vápně, balon odvrátil Hofmann jen ke Karafiátovi, který byl sám a mohl technicky zakončit, ale nakonec se rozhodl pro tvrdou střelu, jenž mířila doprostřed branky a s ní si poradil Trmal.
     
    83
    Žlutou kartu viděl za nesportovní chování hostující trenér Pavel Hoftych.
     
    84
    Slovácko se víceméně soustřeďuje na obranu, liberecké centry jsou ale velmi nebezpečné.
     
    85
    Pešek přihrával na přední tyč, kde se ocitl Baluta, jenž zakončoval vedle Trmalovy branky.
    85. Pešek prostrčil míč na Balutu, ale tomu se zamotal balon mezi nohama
     
    87
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Daníček kolmicí do volného prostoru našel Navrátila, který balon poslal na Zajíce, ale ten jej pustil za sebe, kde byl zcela volný JAN KALABIŠKA a ten technickou střelou do šibenice pojišťuje vedení.
    87. Jan KALABIŠKA - 3:1
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Jiří Krejčí.
     
    89
    Pešek to zkoušel v pokutovém území technicky, střela byla sražena na roh.
     
    90
    Balon ze standardní situace domácí fotbalisté odvrátili k Balutovi, který vystřelil balon do desáté řady za bránou.
    90. Balutova střela z nadějné pozice měla spíš ragbyové parametry
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Michal Fukala zasáhl zezadu Kalabišku, sudí byl přímo u přestupku a hned měl v ruce žlutou kartu.
     
    90+2
    Slovácko ještě vybojovalo rohový kop, ale ten už nezahraje, jelikož rozhodčí Zelinka ukončil zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slovácko porazilo po šesti letech Slovan Liberec 3:1. Ve druhém poločase Liberec dokázal ve druhém poločase vyrovnal Marou, ale do hry vstoupil VAR, který branku neuznal, jelikož Baluta zahrál rukou. Regulérní branky mohl dosáhnout Karafiát, který se ocitl ve stoprocentní šanci, když odražený míč napálil jen doprostřed branky, kde stál Trmal. Slovácku se podařilo potvrdit náskok třetí brankou z kopačky Kalabišky, když hostující celek pomalu otevíral zadní vrátka a snažil se vyrovnat. (20:17:57)

    Tomáš Kučera

    Branky: 2. Hybš (vla.), 8. O. Šašinka (Havlík), 87. Kalabiška (Navrátil) – 43. A. Baluta

    Karty:   54. Mich. Kadlec (SLO) – 44. Potočný (LIB), 53. Karafiát (LIB), 55. Malinský (LIB), 61. Musa (LIB), 90+1. Fukala (LIB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:4.
    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Divíšek – M. Petržela (69. Kalabiška), V. Daníček (C), Navrátil (88. J. Krejčí), Havlík – O. Šašinka (80. Sadílek) – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Franič, Vasiljev, Sadílek, Hellebrand, Kalabiška, J. Krejčí.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mikula, Hybš – Karafiát, Breite (C) (80. Mara) – Malinský (58. Pešek), Potočný (72. Kuchta), A. Baluta – Musa.
    Náhradníci: Knobloch – Beran, Pešek, Kuchta, Mara, Oscar, Chaluš.

    Rozhodčí: M. Zelinka – K. Hájek, A. Horák

    Diváci: 3863
    thejrc.org