Carolina – Montreal 4:3 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Winnipeg 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 1:3 (kon.)
Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:2 (kon.) | Dallas – Boston 1:2 (kon.)
Colorado – Calgary 5:3 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:2 (0:0, 1:2, 4:0)
Minnesota Wild
Pátek 04.10.2019, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:55:50)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan Ellis (NSH) 1+1
    2. Matt Duchene (NSH) 0+3
    3. Pekka Rinne (NSH) 22 zák., 2 góly, 91,7%.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 32 – 24 (14:6, 8:6, 10:12)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 18
    Trestné minuty: 6 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 17 – 19.
     
    Je dobojováno! Poslední vítěz Centrální divize potvrdil roli favorita a už pošesté v řadě našel recept na hosty z Minnesoty. Jednoduchá cesta za vítězství to ale nebyla, Wild ve druhé třetině otočili stav na 2:1, jenže si znovu nepohlídali začátek dalšího dějství a slepené trefy Granlunda s Watsonem znovu překlopili vedení na stranu Predátorů, za které posléze ještě upravili stav na konečných 5:2 Arvidsson a Forsberg.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Seelerovo nahození od modré neprošlo přes balík těl stojící na ose hřiště. Domácí se vysvobodili a už mohou pomalu začít slavit první výhru v sezóně.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:34 Filip FORSBERG - 5:2
     
    58:34
    Nashville právě vstřelil branku!
    Žádné drama se konat nebude. Dumba byl ve středu hřiště čistě odstaven od kotouče. Preds se usadili v útočném pásmu a FILIP FORSBERG po Ekholmově přihrávce z levého křídla snadno protečoval puk do sítě. Asistence: Mattias Ekholm, Matt Duchene.
     
    58:06
    Bruce Boudreau se svými kolegy odvolal z branky Devana Dubnyka. Wild se pokusí o menší zázrak v šesti proti čtyřem.
     
    57:45
    Ryan Ellis šikovně odhodil k vzdálenější modré čáře. Další vyhození už bylo mnohem delší a skončilo zakázaným uvolněním Nashvillu.
     
    57:07
    Kotouč se odrazil od Craiga Smithe mezi střídačky k reportérce americké státní televize. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    56:25
    Jordan Greenway si parádně pokryl kotouč, se kterým se vytočil zpoza branky do dobré střelecké pozice, ale Pekka Rinne mu gólovou radost znovu nedopřál.
     
    56:01
    Rinne zlikvidoval Zuckerovu střelu z úhlu a Ryan Ellis z hranice brankoviště nekompromisně odpálil kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    55:25
    Jared Spurgeon přihrál přes celou šířku kluziště na Brodina, který to zkusil poslat na branku bez přípravy, jenže se o velký kus netrefil.
     
    55:15
    Nick Foligno střílel z otočky z levého kruhu, ale dobře postavený Ellis puk k Rinnemu nepustil. Brodinův následný pokus od modré srazil Smith do ochranné sítě.
     
    54:26
    Calle Järnkrok protečoval prudkou rozehrávku Ekholma, takže zabránil odpískání zakázaného uvolnění. Predátoři se zatím nemusí bát, že by o svůj náskok přišli.
     
    53:54
    Ekholm to zkusil z levého konce modré čáry. Dubnyk byl ale připraven a poradil si i po nahrávce ze zadního mantinelu dovnitř brankoviště.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. Ellis (F. Forsberg, Duchene), 41. Mikael Granlund (Josi, Duchene), 42. Watson (Ellis, Bonino), 48. Arvidsson (C. Smith, Johansen), 59. F. Forsberg (Ekholm, Duchene) – 37. Zucker (Hunt, M. Koivu), 37. Dumba (N. Foligno, Suter)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis, Josi (C), Fabbro, Ekholm, Y. Weber, Hamhuis – Arvidsson, Johansen (A), C. Smith – Mikael Granlund, Duchene, F. Forsberg (A) – Järnkrok, Turris, Grimaldi – Watson, Bonino, Sissons.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Dumba, Suter (A), Spurgeon, Brodin, Hunt, Seeler – Zuccarello, E. Staal, Parise (A) – Fiala, M. Koivu (C), Zucker – Donato, Kunin, Greenway – Hartman, J. Eriksson Ek, M. Foligno.

    Rozhodčí: Rank, Lambert – Nansen, Racicot

    Diváci: 17 455
    thejrc.org