Mladá Boleslav – Litvínov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:3 (kon.)
Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
5:4 (0:0, 2:3, 2:1 - 1:0)
HC Olomouc
Pátek 04.10.2019, 17:30 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, A. Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho.

    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Bahounek, Mader, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Kučera, Ministr

    Rozhodčí: Souček – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhráli hostující hokejisté. Ti se dostali za modrou čáru, ovšem když Rosecký dostal kotouč na hůl, rozhodčí zapískal přihrávku rukou. Ta vrátí hru do neutrálního pásma, kde se bude vhazování opakovat.
     
    01:24
    Parádní akce gólem nekončí! Domácí od něj přesto nebyli vůbec daleko! Jan Janoch jel s kotoučem na holi a s Jakubem Čížkem se dostal do přečíslení. To měl zakončovat druhý jmenovaný, ke kterému se dvakrát vrátila přihrávku, ovšem bez úspěchu. Puk v brance nekončí, Hasala se natáhl a nějakým způsobem svůj tým od inkasováí uchránil.
     
    02:23
    Patrik Najman nejprve vystřelil od modré čáry, nicméně jeho pokus se neujal a naopak po něm ujeli hosté. Právě Najman je ale v slibně rozvíjející akci zastavil a nepřipustil komplikace.
     
    03:08
    Michal Silný stál před brankou, kam se k němu pomalu dostával puk. V rychlosti jej ale za brankovou čáru nedokázal usměrnit. Bohužel pro něj mu byla situace ztížena jedním z Olomouckých.
     
    03:50
    Matús Hlaváč jen nahodil kotouč ze středního pásma a odjel střídat. K puku se tak dostává Motor, jenž hru ihned převrací do svého útočného pásma.
     
    04:28
    Tomáš Krupa zkoušel vymyslet celou útočnou akci velmi dobře! S pukem na holi si najel zhruba mezi kruhy, odkud pak poslal zadovku na uvolněného spoluhráče. Bohužel pro něj ale přihrávka neměla potřebnou rychlost a neskončila tam, kde by Krupa potřeboval.
     
    05:26
    Matouš Masopust se dostal k odraženému kotouči. Čekala na něj poměrně dobrá střelecká pozice. Při střele z mezikruží mu ale zřejmě kotouč sjel z hole, a proto neměla střela potřebnou razanci. Hasala tak zasáhl bezpečně svými betony.
     
    06:33
    Adam Ryba jel s puke u matinelu, odkud jej nahodil na bližší tyč. Hasala dával pozor a s tímto pokusem nemohl mít žádné problémy. Puk zachytil a pak rozehrál na své spoluhráče.
     
    07:10
    Michal Silný stál dobře před brankovištěm. Tam dostal přihrávku a vrhnul se směrem k brance. Musel střílet z bekhendu. Zamířil někam do horních pater branky, na vzdálenější růžek, ale minul. Puk horní tyčku jen těsně přelétl.
     
    08:40
    Matouš Masopust našel z vrcholku pravého kruhu na modré čáře stojícího Jakuba Nováka. Ten zkusil nahodit ze zápěstí. Trefil ale jen prvního clonícího hráče, od kterého se kotouč dostává do moci olomouckých hokejistů.
     
    09:42
    Jan Janoch rychle najel do pásma, dostal přihrávku do jízdy, načež nic moc nevymýšlel a vypálil. Jeho pokus byl velmi dobrý, přesto jej Hasala dokázal vytěsnit. Puk pak jen proskákal brankovištěm.
     
    10:24
    Uvidíme první vyloučení. Miroslav Matoušek se hnal za kotoučem a do případného zakončení. V tom ale fauloval hostujícího hráče, když jej zahákoval.
     
    11:05
    Vojtěch Krcho se hned dvakrát dostal v oslabení k puku. A v obou případech ušetřil svému týu pár vteřin z oslabení. Nejprve kotouč vyvezl až do útočného pásma, pak jej přes všechny čáry vyhodil až k Hasalovi.
     
    11:36
    Olomoučtí hokejisté tak museli znovu přecházet přes střední pásmo. To se jim povedlo, ovšem za modrou čárou je zastavuje čárový sudí, jenž hostující tým přistihl v ofsajdovém postavení, a to rovnou dvakrát za sebou.
     
    12:14
    Série přihrávek v útočném pásmu od olomouckých hráčů nebyla vůbec šťastná. Hned dvakrát byla přihrávka nepřesná, ta třetí od Jakuba Horkého pak moc prudká, a tak spoluhráči přeskočila hůl.
     
    12:24
    Matoušek je zpět na ledové ploše, v prvním oslabení utkání si Motor počínal dobře. Svého soka nepustil téměř do žádné šance, střela na branku vůbec nepřišla.
     
    13:29
    Hráči obou týmů bojovali u kotouč u mantinelu ve středním pásmu. V tom se puk dostal až za mantinel, na střídačku. Sudí tak hru přerušuje a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    14:39
    Jakub Čížek vyslal z větší vzdálenosti nahození na Hasalovu branku. Právě olomoucký brankář měl docela těžkou pozici, kdy mu při zákroku bylo cloněno, nakonec si ale poradil a celou stiuaci ustál bez úhony.
     
    15:49
    Václav Svach nahodil kotouč od modré čáry, Hasala ale nakonec zasahovat nemusel. Puk se totiž odrazil od posledního clonícího hráče až do rohu ledové plochy.
     
    16:54
    Jakub Čížek přebral kotouč na modré čáře a dostal se do samostatného úniku! Najížděl si z levé strany, ale na olomouckého brankáře si nepřišel. Hasala se položil na led a českobudějovickému útočníkovi kotouč vypíchl.
     
    17:53
    Lukáš Pavlát zkoušel nahodit od modré čáry, nicméně v tom mu zabránil první bránící hráč, který si proti němu povyjel, což tedy nakonec svůj účel splnilo.
     
    19:57
    Moc se toho nyní na ledové ploše nedělo, to ale vynahradily poslední vteřiny první periody! Matouš Masopust se dostal k dorážce po střele od modré. V prvním případě jej Hasala parádně vychytal nataženým betonem, od kterého se kotouč odrazil opět k domácímu útočníkovi. Ten si kotouč srovnal na hůl a pokuil se zakončit k bližší tyči. Marek Hasala se ale opět přemístil a i ve druhém případě předvedl neskutečný zákrok!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodvních dvacet minut, ve kterých byl jednozančně lepší domácí Motor. A to co se týče ofenzivní činnosti i vytvořených ģolových akcích. Nejprve mohl jít do vedení po přečíslení ihned v úvodu, pak po bekhendové střele Michala Silného a nebo po dvou dorážkách Masopusta. Marek Hasala je ale zatím vždy přesně tam, kde je třeba, a svůj tým výrazně drží.

    Další třetina začne přibližně v 18:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Mácha – 2 min., sevření puku rukou).
     
    20:50
    Jakub Čížek dostal přihrávku na pravý kruh, odkud rychle vypálil na bližší tyč. Tam se bleskově přemístil také Hasala a parádně uschoval kotouč někde mezi rukou a tělem. Nedal prostor ani potenciálním dorážkám.
     
    22:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A přecijen tu máme první gólovou trefu! Jan Janoch vypálil od modré čáry. Hasala vyrazil puk jen do míst před sebe, kde se puku ujal ALEŠ ŘEZÁČ a zavěsil nekompromisně do bližšího horního růžku! Asistence: Jan Janoch, Jakub Čížek.
     
    23:31
    Hosté měli vzápětí na hokejkách vyrovnaný stav! Jakub Horký dostal v přečíslení přihrávku před branku, kde byl sám. Mířil na lapačku, ovšem kotouč skončil vysoko nad horní tyčkou. Z této akce tedy nakonec nic nebylo.
     
    24:47
    Matějko vypálil ve velké rychlosti z vrcholku kruhu, nicméně jeho pokus Dvořák zneškodnil. Měl totiž čistý výhled a ramenem puk vytěsnil mimo brankovou konstrukci.
     
    25:47
    Daniel Ministr se záhy objevil ve velmi dobré pozici! Dostal přihrávku před opuštěnou část klece, kam se ovšem Marek Dvořák přemístil a předvedl parádní zákrok. Kotouč naprosto jistě vytěsnil vyrážečkou mimo nebezpečí.
     
    26:49
    David Kalač se zkoušel agilně natlačit před branku, ovšem byl stále tísněn jendím z domácích obránců, a tak se do zakončení nakonec nedostal. Kotouč mu nakonec utekl do rohu ledové plochy.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hracholski – 2 min., faul kolenem).
     
    28:10
    Aleš Řezáč byl v oslabení velmi aktivní a dokonce se nacpal až do zakončení! To navíc bylo poměrně nebezpečné! Zakončoval z těsné blízkosti brankoviště, ovšem Hasala opět byl tam, kde měl, a předvedl vcelku jistý zákrok.
     
    29:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tu vyrovnáno! Olomoučtí hokejisté se oproti první třetině výkonnostně zvedli, což potvrzují i svou první brankou. DAVID KALAČ byl na brankovišti nejpozornější a se vší vervou dotlačil kotouč až těsně za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    29:43
    Aleš Řezáč opět v akci! Tentokrát prošel obranou velmi ladně a lehce, a tak se dostal až tváří v tvář olomouckému gólmanovi. I v tomto případě byl ale o něco úspěšnější Marek Hasala, jenž na domácího útočníka vyzrál přesným zákrokem i tentokrát.
     
    30:39
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pírek.
     
    31:07
    Michal Silný stál nedaleko brankoviště, když se k němu do těchto míst odrazil kotouč. Zkoušel rychle dorážet, ovšem bez úspěchu. Olomoucká obrana domácího kapitána rychle zpacifikovala a nepřipustila problémy.
     
    32:01
    Michal SIlný se dostal do akce i nyní! V přečíslení dva na jednoho dostal dobrou přihrávku, střela mu ale nesedla, a tak se z vedoucího gólu jeho tým neraduje!
     
    32:04
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Janoch – trestné střílení, hákování).
     
    32:04
    Trestného střílení se ujal Daniel Ministr. Rozjel se velmi svižně, s kotoučem před Markem Dvořákem párkrát zamíchal, nicméně v zakončení neuspěl. Domácí brankář se totiž položil na led a připisuje si důležitý zákrok betonem!
     
    33:11
    Zakázané uvolnění vrátí hru před českobudějovickou svatyni. Uvidíme, zda olomoučtí hokejisté budou pokračovat ve své útočné aktivitě, kterou se v posledních okamžicích prezentují.
     
    33:27
    Matěj Tomajko využil toho, že se k němu na levém kruhu odrazil kotouč. Do něho pak plácnul a vyslal jej směrem na branku. Bohužel pro něj ale střela končí výrazně nad horní tyčkou.
     
    34:10
    František Schwartz ujel s Michalem Silným do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný chtěl nejspíše přihrávat na vzdálenější tyč, kam si najížděl kapitán domácích, ovšem bez úspěchu. K Schwartzovi se vrátil poslední olomoucký obránce a celé akce zabránil.
     
    34:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté i fanoušci se opět radují z vedení! Domácí bek Jakub Novák vypálil od modré čáry, přičemž do branky pak kotouč usměrnil JAKUB ČÍŽEK! Asistence: Jakub Novák.
     
    35:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vedení domácích ale netrvalo vůbec dlouho! MICHAL TOMAJKO si najel s kotoučem na holi do optimální střelecké pozice, chvíli jej podržel a nsáledně zamířil. Střelou ze zápěstí pak rozvlnil síťku! Asistence: Jakub Horký.
     
    36:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nepovedená pasáž pro domácí, povedená naopak pro Olomoucké! Michal Tomajko tentokrát vyslal do akce JAKUBA ŠTĚDRÉHO, který byl sice tísněn obráncem, přesto našel vzdálenější horní růžek na centimetr přesně! Asistence: Michal Tomajko.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kalač – 2 min., hákování).
     
    37:52
    Michal Silný posílal mířenou nahrávku před branku. Tam si najížděl Jakub Čížek, ovšem na kotouč jen těsně nedosáhl a tím pádem ho do branky neusměrnil.
     
    38:30
    Vojtěch Krcho zkoušel zadovkou najít na pravém kruhu úplné volného Michala Silného, nicméně bez úspěchu. Jeho přihrávku zablokoval jeden z hostujících obránců, načež puk vyhodil z olomouckého pásma mimo nebezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla parádní! Nejprve se Motor dostal do vedení. Olomouc ale vyrovnala. Domácí se však snažili dál a po zásluze se znovu ujali vedení. Ale opakoval se stejný scénář. Nejenže hosté srovnali, ale sami se pak ujali vedení. To drží do teď a půjdou s ním do závěrečných dvaceti minut.

    Další perioda začne přibližně v 19:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., podrážení).
     
    41:30
    Jahor Hracholski nebyl daleko od srovnání! Najel si na vzdálenější tyč, kam dostal přihrávku. Stál před odkrytou části a už to vypadalo, že právě do ní kotouč zapadne. Ten ale skončil jen těsně mimo!
     
    42:53
    Tomáš Krupa předvedl parádní práci při ofenzivní činnosti! Hnal se aktivně za kotoučem a do zakončení! Marek Dvořák si ale následně s jeho pokusem zblízka poradil a udržel rozdíl mezi oběma týmy jednobrankový!
     
    44:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Parádní práce dvou českobudějovických útočníků a je srovnáno! Vojtěch Krcho ujel s JAHOREM HRACHOLSKIM do přečíslení, naservíroval přihrávku svému kolegovi, a ten střelou střelou z první poslal puk, kam potřeboval. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    45:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Schwartz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Mader – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:25
    Na Marka Hasalu letěla střela z velké vzdálenosti, avšak zasahovat nemusel. Narozdíl od Marka Dvořáka. Na něho letěl pokus z podobných míst, vyslal jej Lukáš Pírek. Domácí brankář ale na letící kotouč viděl a vyrážečkou jej vytěsnil mimo.
     
    47:42
    Joshua James Mácha si najel z levého kruhu, aby pak zamířil k bližší tyči. Jeho pokus patřil k těm více nebezpečným, českobudějovický strážce svatyně ale komplikace nepřipustil a vše vyřešil s ledovým klidem.
     
    48:53
    Olomoučtí hokejisté se na delší dobu usadili v pásmu, nic moc z toho ale nevytěžili. Domácí tým se dobře bránli a soupeře nepustil k ani jedné střele na branku. Naopak za chvíli hru převrací na opačnou stranu ledové plochy.
     
    50:05
    David Kalač si pomalu najel k brance, aby zkusil najít spoluhráče na vzdálenější tyči. Bohužel pro něj přihrávka byla příliš razantní a nikoho z Olomouckých nenašla.
     
    50:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostující celek předchozí akce mrzet nemusí, ta nýnější totiž vyšla o něco lépe! Jan Kučera našel přihrávkou právě DAVIDA KALAČE, a ten byl tentokrát úspěšný! Asistence: Jan Kučera.
     
    51:32
    David Kalač v akci i potřetí! Tentokrát se prezentoval ale spíše jen propagační střelou od mantinelu, která skončila na výstroji pozorného Marka Dvořáka. Puk se pak dostává zpět do hry a ujímají se ho Českobudějovičtí.
     
    52:10
    Petr Mader, kapitán hostujícího týmu, předvedl také ofenzivní choutky! Dobře prošel domácí obranou a dostal se až do zakončení. V něm ale už tolik úspěšný nebyl. Nadvakrát dobře zasáhl Dvořák, který je v uplynulých okamžicích v permanenci rozhodně o něco více než jeho protějšek.
     
    54:10
    Aleš Řezáč je dnes při chuti, to je vidět! Českobudějovický útočník se dnes již poněkolikáté protáhl soupeřovou obranou a dostal se až před branku. Nyní mířil dobře do horních pater branky, ovšem Hasala byl úspěšnější a předvedl důležitý zákrok!
     
    54:45
    Na opačné straně jistě zsahuje také Marek Dvořák, na něhož taktéž letěla střela zblízkosti branky. Oba brankáři dnes chytají dobrá utkání a již nekolikrát oba zachránili téměř jisté góly!
     
    55:50
    Vojtěch Krcho už se natahoval po zakončení, ovšem k puku měli o něco blíže dva olomoučtí obránci, kteří domácímu útočníkovi v zakončení zblízka brankoviště značně přitížila, respektive jej do něj vůbec nepustili.
     
    56:39
    Aleš Řezáč dostal přihrávku do velkého střeleckého úhlu, s čímž ale Hasala počítal, a tak domácímu útočníkovi, který vracel kotouč na brankoviště, přihrávku překazil a puk raději schoval pod svou lapačku.
     
    57:24
    Jan Janoch si sjel pro puk až na modrou čáru, odkud vyslal pořádně razantní střelu, jež musela Hasalu alespoň trochu vystrašit. Olomoucký brankář proti ní povstal a nadvakrát ji dostal mimo své brankoviště a mimo dosah českobudějovických hráčů.
     
    58:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno, obrovská domácí radost! JAKUB ČÍŽEK dostal kotouč na pravý kruh, blíže k brance. Odsud se vydal k brance, položil si Hasalu a následně dopravil kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Aleš Řezáč.
     
    58:40
    Jakub Čížek se natahoval i po další brance! Kotouč se chvíli povaloval před brankovištěm, ovšem olomoucká obrana ho dokázala uklidit mimo nebezpečí včas.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:32
    Domácí hokeijsté si úplně nerozuměli při rozehrávce v útočném pásmu, a tak se z něho museli stěhovat. Olomou se poprvé v prodloužení podívá před Dvořáka.
     
    61:20
    Jakub Novák využil toho, že soupeř upadl, a obral ho o puk. Pak se vydal do útoku, kde v tandemu našel Jakuba Čížka, který z dobré pozice zamířil jen nad horní tyč!
     
    62:10
    Hracholski se opřel do střely, když se k němu odrazil kotouč z levého kruhu. Jeho pokus nakonec letěl jen těsně mimo. Hasala, výrazně vyjetý z branky, si tak mohl oddychnout.
     
    62:45
    Na opačnou stranu se s kotoučem na holi vydal Jakub Štědrý, který byl ale včas zahnán do rohu a kotouč obrán!
     
    63:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přecijen dnes výhra zůstane na jihu Čech! Na branku ujel ALEŠ ŘEZÁČ, který dnes odehrál parádní zápas a zaslouženě zapsal vlastní druhou branku! Jeho střela se ještě otřela o vyrážečku a pak zapadla až za Hasalova záda! Asistence: Michal Silný, Tomáš Hubata.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je za námi! Bylo plné zvratů, šancí a rozhodně se bylo na co dívat! Olomoučtí pojedou zpět domů s jedním bodem, domácí, kteří dohnali soupeřův náskok, nakonec vítězí v nájezdech a doma si ponechávají dva body! (19:46:41)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 22. Řezáč (Janoch, Čížek), 35. Čížek (Novák), 45. Hracholski (Krcho), 59. Čížek (Řezáč), 64. Řezáč (Silný, Hubata) – 30. Kalač, 36. Tomajko (Horký), 37. Štědrý (Tomajko), 51. Kalač (Kučera)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, A. Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný (C), Krcho.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Bahounek, Mader (C), Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Kučera, Ministr

    Rozhodčí: Souček – Jindra, Zíka
    thejrc.org