Mladá Boleslav – Litvínov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:3 (kon.)
Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
5:4 (0:0, 2:3, 2:1 - 1:0)
HC Olomouc
Pátek 04.10.2019, 17:30 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 9. kolo
Partner:
     
    63:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přecijen dnes výhra zůstane na jihu Čech! Na branku ujel ALEŠ ŘEZÁČ, který dnes odehrál parádní zápas a zaslouženě zapsal vlastní druhou branku! Jeho střela se ještě otřela o vyrážečku a pak zapadla až za Hasalova záda! Asistence: Michal Silný, Tomáš Hubata.
     
    58:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno, obrovská domácí radost! JAKUB ČÍŽEK dostal kotouč na pravý kruh, blíže k brance. Odsud se vydal k brance, položil si Hasalu a následně dopravil kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Aleš Řezáč.
     
    54:10
    Aleš Řezáč je dnes při chuti, to je vidět! Českobudějovický útočník se dnes již poněkolikáté protáhl soupeřovou obranou a dostal se až před branku. Nyní mířil dobře do horních pater branky, ovšem Hasala byl úspěšnější a předvedl důležitý zákrok!
     
    50:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostující celek předchozí akce mrzet nemusí, ta nýnější totiž vyšla o něco lépe! Jan Kučera našel přihrávkou právě DAVIDA KALAČE, a ten byl tentokrát úspěšný! Asistence: Jan Kučera.
     
    45:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Schwartz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Mader – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Parádní práce dvou českobudějovických útočníků a je srovnáno! Vojtěch Krcho ujel s JAHOREM HRACHOLSKIM do přečíslení, naservíroval přihrávku svému kolegovi, a ten střelou střelou z první poslal puk, kam potřeboval. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    41:30
    Jahor Hracholski nebyl daleko od srovnání! Najel si na vzdálenější tyč, kam dostal přihrávku. Stál před odkrytou části a už to vypadalo, že právě do ní kotouč zapadne. Ten ale skončil jen těsně mimo!
     
    40:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., podrážení).
     
    36:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kalač – 2 min., hákování).
     
    36:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nepovedená pasáž pro domácí, povedená naopak pro Olomoucké! Michal Tomajko tentokrát vyslal do akce JAKUBA ŠTĚDRÉHO, který byl sice tísněn obráncem, přesto našel vzdálenější horní růžek na centimetr přesně! Asistence: Michal Tomajko.
     
    35:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vedení domácích ale netrvalo vůbec dlouho! MICHAL TOMAJKO si najel s kotoučem na holi do optimální střelecké pozice, chvíli jej podržel a nsáledně zamířil. Střelou ze zápěstí pak rozvlnil síťku! Asistence: Jakub Horký.
     
    34:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté i fanoušci se opět radují z vedení! Domácí bek Jakub Novák vypálil od modré čáry, přičemž do branky pak kotouč usměrnil JAKUB ČÍŽEK! Asistence: Jakub Novák.
     
    32:04
    Trestného střílení se ujal Daniel Ministr. Rozjel se velmi svižně, s kotoučem před Markem Dvořákem párkrát zamíchal, nicméně v zakončení neuspěl. Domácí brankář se totiž položil na led a připisuje si důležitý zákrok betonem!
     
    32:04
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Janoch – trestné střílení, hákování).
     
    30:39
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pírek.
     
    29:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tu vyrovnáno! Olomoučtí hokejisté se oproti první třetině výkonnostně zvedli, což potvrzují i svou první brankou. DAVID KALAČ byl na brankovišti nejpozornější a se vší vervou dotlačil kotouč až těsně za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hracholski – 2 min., faul kolenem).
     
    23:31
    Hosté měli vzápětí na hokejkách vyrovnaný stav! Jakub Horký dostal v přečíslení přihrávku před branku, kde byl sám. Mířil na lapačku, ovšem kotouč skončil vysoko nad horní tyčkou. Z této akce tedy nakonec nic nebylo.
     
    22:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A přecijen tu máme první gólovou trefu! Jan Janoch vypálil od modré čáry. Hasala vyrazil puk jen do míst před sebe, kde se puku ujal ALEŠ ŘEZÁČ a zavěsil nekompromisně do bližšího horního růžku! Asistence: Jan Janoch, Jakub Čížek.
     
    20:31
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Mácha – 2 min., sevření puku rukou).
     
    19:57
    Moc se toho nyní na ledové ploše nedělo, to ale vynahradily poslední vteřiny první periody! Matouš Masopust se dostal k dorážce po střele od modré. V prvním případě jej Hasala parádně vychytal nataženým betonem, od kterého se kotouč odrazil opět k domácímu útočníkovi. Ten si kotouč srovnal na hůl a pokuil se zakončit k bližší tyči. Marek Hasala se ale opět přemístil a i ve druhém případě předvedl neskutečný zákrok!
     
    16:54
    Jakub Čížek přebral kotouč na modré čáře a dostal se do samostatného úniku! Najížděl si z levé strany, ale na olomouckého brankáře si nepřišel. Hasala se položil na led a českobudějovickému útočníkovi kotouč vypíchl.
     
    10:24
    Uvidíme první vyloučení. Miroslav Matoušek se hnal za kotoučem a do případného zakončení. V tom ale fauloval hostujícího hráče, když jej zahákoval.
     
    07:10
    Michal Silný stál dobře před brankovištěm. Tam dostal přihrávku a vrhnul se směrem k brance. Musel střílet z bekhendu. Zamířil někam do horních pater branky, na vzdálenější růžek, ale minul. Puk horní tyčku jen těsně přelétl.
     
    01:24
    Parádní akce gólem nekončí! Domácí od něj přesto nebyli vůbec daleko! Jan Janoch jel s kotoučem na holi a s Jakubem Čížkem se dostal do přečíslení. To měl zakončovat druhý jmenovaný, ke kterému se dvakrát vrátila přihrávku, ovšem bez úspěchu. Puk v brance nekončí, Hasala se natáhl a nějakým způsobem svůj tým od inkasováí uchránil.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 22. Řezáč (Janoch, Čížek), 35. Čížek (Novák), 45. Hracholski (Krcho), 59. Čížek (Řezáč), 64. Řezáč (Silný, Hubata) – 30. Kalač, 36. Tomajko (Horký), 37. Štědrý (Tomajko), 51. Kalač (Kučera)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, A. Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný (C), Krcho.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Bahounek, Mader (C), Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Kučera, Ministr

    Rozhodčí: Souček – Jindra, Zíka
    thejrc.org