Bayern – Hoffenheim 1:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 2:2 (kon.) | Leverkusen – RB Lipsko 1:1 (kon.)
Paderborn – Mohuč 1:2 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:1 (0:0)
RB Lipsko
Sobota 05.10.2019, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (17:31:49)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 5:7. Fauly: 11:12.
     
    Je dobojováno, Leverkusen dnes remizoval s Lipskem 1:1. Se ziskem jednoho bodu asi budou spokojenější domácí fotbalisté, kteří v prvním poločase přežili hned několik složitých momentů. Dvě šance měl Werner, podobně si vedl Cunha, který dokonce trefil břevno. Po přestávce už se hra vyrovnala, do vedení se zásluhou Kevina Vollanda dostal Bayer. Poslední slovo ale přeci jen měli svěřenci trenéra Nagelsmanna, o vyrovnání se parádně postaral Christopher Nkunku. Do hry se ve druhé půli dostal i český útočník Patrik Schick, proti obraně soupeře se ale nijak zvlášť neprosadil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Obrovská příležitosti Leverkusenu! Baumgartlinger skvěle odzbrojil Poulsena, Havertz poté vyzval ke skórování Vollanda, který na Gulácsiho nevyzrál ani nadvakrát.
     
    90+3
    Schick nahrál Demmemu, po jehož pasu centroval Marcel Halstenberg. Lukáš Hrádecký musel z branky ven, těžkou situaci ale zvládl a vyboxoval míč mimo vápno.
     
    90+2
    Poulsen přišel o balon v souboji s Baumgartlingerem, ani následná protiakce Bayeru ale neměl dlouhého trvání, protože Vollanda odstavil vracející se Laimer.
     
    90+1
    Závěr utkání se protáhne o pět minut.
     
    90
    Standardní situaci z hodně nadějné pozice rozehrál po Vollandově sklepnutí Nadiem Amiri, jehož pumelici dokázala zablokovat pětičlenná zeď Lipska.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Kerem Demirbay.
     
    87
    Ošetřování chilského záložníka ještě neskončilo. Hlavní sudí směrem ke střídačkám signalizuje, že budou potřeba nosítka. Pro Aránguize utkání skončilo.
     
    86
    Chvíli se hrát nebude, na trávník jsou totiž přivoláni domácí zdravotníci, kteří se momentálně věnují Charlesi Aránguizovi. Snad se nejedná o nic vážného.
     
    85
    Orban fauloval Weisera, Leverkusen na to konto rozehrál přímý kop. Obrana Lipska tuto situaci přestála, ovšem poté, co se Nkunku dotkl míče rukou bude muset být znovu v pozoru.
     
    84
    Havertz vyslal na zteč rozběhnutého Diabyho. Ten sice odcentroval přes Halstenberga, v šestnáctce ale jeho centr spolehlivě odklidil Dayot Upamecano.
     
    83
    Upamecano v roli posledního hráče udržel balon v důležitém souboji s Vollandem, Nkunku navíc posléze vybojoval přímý kop po Wendellově faulu.
     
    82
    Moussa Diaby se hnal za Aránguizovým pasem. Dělal vše, co bylo v jeho silách, balon před postranní lajnou už ale nezastihl. Autové vhazování pro Red Bull Lipsko.
     
    81
    Baumgartlinger udržel balon proti trojici protivníků. Poté zapojil do kombinace střídajícího Diabyho, který si nerozuměl s nabíhajícím Vollandem.
     
    80
    No, závěr utkání by mohl být hodně zajímavý. Hrát se bude ještě zhruba dvanáct minut, dočkáme se dalšího gólu, nebo si oba celky dnes odnesou bod?
     
    78
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Vedení vydrželo domácímu týmu pouhopouhých dvanáct minut, Lipsko je zpátky ve hře o tříbodový zisk. Halstenbergův centr z levé strany si našel CHRISTOPHER NKUNKU, který si z obránců soupeře udělal dobrý den a na konci své parádní sóloakce jemně přeloboval Hrádeckého.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 66. Volland (Aránguiz) – 78. Nkunku (Halstenberg)

    Karty:   45. Sinkgraven (LEV), 74. Weiser (LEV) – 60. Demme (RBL), 73. Y. Poulsen (RBL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 5:7. Fauly: 11:12.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, S. Bender, Tah, Sinkgraven (46. Wendell) – Aránguiz (89. Demirbay), Baumgartlinger – Bellarabi (76. Diaby), Havertz, Amiri – Volland (C).
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Dragović, Paulinho, Demirbay, Alario, Wendell, Diaby, Pohjanpalo.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Demme, Laimer – Sabitzer (63. Schick), Forsberg – Werner (59. Nkunku), Cunha (70. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Mvogo – Saracchi, Haidara, Y. Poulsen, Lookman, Nkunku, Schick, Mukiele, Ampadu.

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim
    thejrc.org